Skip to main content
HOKA Gaviota 5 antipronatieschoen
Hoka Gaviota 5 antipronatiehardloopschoenen

Productreview

HOKA Gaviota 5 – Maximale demping voor overproneerders?

Met de HOKA Gaviota 5 ben je verzekerd van maximaal comfort en de juiste ondersteuning. Het nieuwste model is lichter en heeft een vernieuwde demping, waardoor je met veel plezier lange afstanden loopt. Wat zijn de updates en is dit model ook voor jou geschikt? Lees het allemaal in ons blog.

Shop damesmodelShop herenmodel
Hoka Gaviota 5 antipronatieschoen

3redenen waarom de HOKA Gaviota 5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een hardloper met een wat zwaarder postuur

De HOKA Gaviota 5 is de ideale hardloopschoen voor de hardloper met een wat zwaarder postuur vanwege zijn stabiliteit en zeer goede demping. De Gaviota 5 is ook wat breder in de voorvoet, want over het algemeen hebben wat zwaardere lopers ook bredere of meer doorgezakte voeten.

Opsomming 2

Als beginnende loper vind jij demping heel belangrijk

Met de juiste hoeveelheid demping loop je comfortabel korte en lange afstanden. Demping kan de impact op het lichaam verlagen en de loopervaring aangenamer maken. De HOKA Gaviota 5 heeft een dikke tussenzool van 36 mm in de hiel voor heren en 34 mm voor dames. Hierdoor voel je minder de straatstenen en ervaar je het gevoel alsof op je op een zacht matras loopt.

Opsomming 3

Je loopt regelmatig halve en hele marathons

Hoe langer je loopt, hoe belangrijker de demping is. Door zijn dikke CMEVA-tussenzool en H-Frame is dit een hele fijne hardloopschoen voor de halve en hele marathon. Ook als je wat vermoeid raakt zal de Gaviota 5 jou op de goede manier ondersteuning bieden. Je zou zelfs ultra-afstanden kunnen lopen op de Gaviota 5 door zijn stabiele karakter.

HOKA Gaviota 5 dames hardloopschoenen
HOKA Gaviota hardloopschoenen
HOKA Gaviota hardloopschoenen
“De HOKA Gaviota 5 maakt maximale demping mogelijk voor de overpronerende hardloper. Dit model is echt gericht op lange afstanden zoals marathons en ultra’s."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Alle hardloopschoenen van HOKA geven een voortstuwing naar voren. HOKA noemt dit een Meta-Rocker. De zool van de hardloopschoenen hebben een gebogen constructie die voorkomt dat je plat neerkomt. De kromming van de schoen helpt bij het afwikkelen van je voeten. Vergelijk dit met het soepel bewegen zoals de wielen van jouw fiets. Hierdoor ervaar je op elk moment een juiste stuwkracht.

De HOKA Gaviota 5 in detail

HOKA Gaviota 5
Engineered Mesh bovenwerk

gemaakt van gerecyclede materialen.

Otholite inlegzool

voor een zacht en aangenaam instapgevoel.

H-Frame ondersteuning

voor stabiliteit bij elke stap die je zet.

Durabrasie rubber

voor een goede duurzaamheid en grip.

Moet ik kiezen voor de HOKA Gaviota of de HOKA Arahi?

HOKA heeft twee modellen voor overpronerende hardlopers, namelijk de Arahi en de Gaviota. Welke zou je volgens ons moeten kiezen? De HOKA Arahi is voor hardlopers met een lichte overpronatie terwijl de Gaviota het meest geschikt is voor lopers die nog wat sterker naar binnen zakken met de enkel en knie. Ook is de Gaviota wat breder in de voorvoet en heeft relatief wat meer demping dan de Arahi. Houd je wat meer van een lichtgewichte hardloopschoen? Dan is de HOKA Arahi de perfecte keuze voor jou.

3kenmerken van de HOKA Gaviota 5

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

De Gaviota 5 voelt heel zacht aan de voeten dankzij het Engineered Mesh bovenwerk. De kraag heeft een extra voering waardoor het hielbot goed omsloten wordt en er geen druk plaatsvindt op de achillespees. De schoenlip is vastgemaakt en geeft een goede lockdown voor je voeten. Dankzij de treklip aan de achterkant van de schoen kan je de schoen gemakkelijk aan- en uittrekken.

Opsomming 2

Verbeterde CMEVA tussenzool

De ontwikkelingen in de HOKA Clifton en Bondi zien we nu ook terug in de 5e generatie van de HOKA Gaviota. De tussenzool bestaat nu uit het CMEVA-materiaal, wat het zachtste foam is wat tot nu toe is gebruikt in antipronatie hardloopschoenen van HOKA. Daardoor ervaar je meer comfort bij het lopen van korte en lange afstanden.

Opsomming 3

H-Frame ondersteuning voor stabiliteit

Traditionele stabiliteitsschoenen hadden vaak een zwaar correctieblok onder de voet, waardoor de demping wat stugger aanvoelt dan bij neutrale hardloopschoenen. De HOKA Gaviota heeft een innovatief concept waarbij de gehele buitenkant van de slijtzool gemaakt is van een wat harder foam materiaal. De vormgeving van dit concept lijkt op de letter H en is te herkennen aan een andere kleur. Bovendien zit je voet in het foammateriaal in plaats van erbovenop voor extra stabiliteit bij elke stap die je zet.

Hoe duurzaam is de HOKA Gaviota?

Het Engineered mesh bovenwerk van de HOKA Gaviota 5 is gemaakt van gerecyclede materialen. Dit materiaal is afkomstig van een natuurlijke bron. Dit doet HOKA om de impact op het milieu kleiner te maken. Daarnaast heeft HOKA een aantal duurzame doelstellingen richting 2030. Zo willen ze minder kuststof op basis van aardolie gebruiken. Sinds 2016 heeft HOKA 802.000 bomen gered door gerecycled papier te gebruiken en eind dit jaar zal het distributiecentrum in Californië een afvalvrije faciliteit zijn.

De HOKA Gaviota 5 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de Nike Gaviota 5 voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken Nike Gaviota 5

Offset
6 mm
Gewicht heren
ca. 310 gram
Gewicht dames
ca. 259 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

De HOKA allround schoenencollectie

Welke HOKA allround hardloopschoen kies jij? Bepaal eerst of je een neutrale voetafwikkeling hebt of juist een overpronatie. Via onze online shoe advisor kan je een test doen om te kijken welke type hardloopschoen jij nodig hebt. Neutrale lopers kunnen kiezen voor de HOKA Clifton en Bondi. De Clifton heeft een gebalanceerde demping en is geschikt voor zowel korte als lange trainingen. De Bondi heeft een wat dikkere tussenzool en is door zijn comfortlevel populair onder marathon- en ultralopers. De HOKA Gaviota kan je als grote stabiele broer zien van de Bondi. Dit model heeft een H-frame-ondersteuning in combinatie met het zachte CMEVA-dempingsmateriaal. Heb je echter een lichte ondersteuning nodig? Dan kan je het beste kiezen voor de HOKA Arahi, want dit model heeft een J-frame-constructie die de een klein beetje steun geeft.

Eindsprint

De nieuwste Gaviota is flink onder handen genomen en is nu een stuk lichter en zachter dan zijn voorgangers. Het bovenwerk gemaakt van gerecyclede materialen is zeer ademend en de vernieuwde tussenzool heeft meer demping. Overpronerende hardlopers die op zoek zijn naar maximale demping hoeven niet langer te zoeken. Kies je de Gaviota 5, dan ben je verzekerd van veel comfortabele kilometers. Loop moeiteloos lange afstanden met de juiste ondersteuning als je vermoeid raakt. Deze schoen is minder geschikt voor tempotrainingen en intervallen.

De HOKA Gaviota 5 is vergelijkbaar met de Saucony Tempus en de adidas Adistar CS. Dit zijn ook allround hardloopschoenen met veel demping en ondersteuning.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Gaviota 5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.