Skip to main content
Nike Structure 25 hardloopschoenen
Nike Structure 25 hardloopschoen

Productreview

Nike Air Zoom Structure 25: er is niets zo stabiel als verandering

De Nike Air Zoom Structure viert dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum. Maar wat is het geheim van een schoen die het al zo lang volhoudt tussen al die nieuwe jonge modellen? Het antwoord zit al verborgen in de naam; structuur. Het is misschien nooit de meest sexy schoen geweest, nooit de meest flitsende, maar als je jaar in jaar uit bewijst dat men op je kan vertrouwen, dat je een zekerheid bent waar men op kan terugvallen, dan verover je vanzelf een plekje in ieders hart. Laat je echter niet misleiden door zijn stabiele karakter, de Structure 25 gaat ook met zijn tijd mee. Lees verder om uit te vinden hoe.

Shop damesmodelShop herenmodel
Nike Structure 25

3redenen waarom de Nike Air Zoom Structure 25 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een loper die overproneert

De Structure 25 heeft extra ondersteuning onder de voetboog om te voorkomen dat je te veel proneert in de enkel. In combinatie met een ondersteunend bovenwerk en een brede zool zorgt dit voor een stabiele afwikkeling waarbij je enkel niet te veel naar binnen kan bewegen.

Opsomming 2

Je zoekt een allround hardloopschoen

Voor je dagelijkse trainingen wil je een schoen die het lang volhoudt en waar je op kunt vertrouwen. Er zit een dikke laag rubber onder de zool die zeer lang meegaat en ook het bovenwerk is stevig en duurzaam. Deze hoef je dus niet in de kast te laten staan omdat je bang bent voor slijtage.

Opsomming 3

Je hebt een brede voorvoet

In de voorvoet van de Structure 25 is wat meer ruimte dan gemiddeld om je tenen te kunnen spreiden. Door je tenen de ruimte te geven creëer je een breder steunvlak en dit zorgt voor meer stabiliteit in de voorvoet. Maar ook voor mensen die van nature al een brede voet hebben is dit gunstig omdat hun voeten minder worden ingeklemd.

Nike stride runner
Nike runners
Nike Runners High 5
“Ik adviseer deze schoen voor beginnende en ervaren hardlopers die op zoek zijn naar een allround hardloopschoen met een lichte ondersteuning.”

Menno Munster – Productexpert

Structure vs Pegasus

De Structure 25 en de Pegasus 40 zijn allebei allround hardloopschoenen van Nike met een Zoom Air-unit. De Structure heeft een bredere zool en wat meer stabiliteit, terwijl de Pegasus net wat responsiever en lichter is. Als je meer behoefte hebt aan ondersteuning is de Structure de beste keuze. Wil je wat meer snelheid en loop je neutraal, dan past de Pegasus het beste bij jou.

De Nike Air Zoom Structure 25 in detail

Enkellaags Mesh

Voor extra ademend vermogen.

Cushlon 3.0

Nieuw, zachter foam met meer energieteruggave.

Nike Zoom Air

Voor een veerkrachtig gevoel.

3kenmerken van de Nike Air Zoom Structure 25

Opsomming1

Beter ademend bovenwerk

Het bovenwerk van de Structure 25 is geüpdatet naar een enkellaags mesh. Dit zorgt voor een beter ademend vermogen. Het bovenwerk geeft wat meer ruimte in de voorvoet en is versterkt rond de midvoet. In de tong en de hielkap zit veel padding voor een comfortabel gevoel.

Opsomming 2

Meer ondersteuning

De voetboog wordt in de Structure 25 nog meer ondersteund dan in de 24. Het extra materiaal zorgt ervoor dat je minder naar binnen kunt zakken met de enkel. Voor lopers die overproneren is dit goed nieuws.

Opsomming 3

Meer demping

De zool van de 25e versie is een stuk dikker geworden. Met 38 millimeter op de hak en 28 millimeter op de voorvoet gaat de Structure met de trend mee dat hardloopschoenen steeds dikker en comfortabeler worden. Het geupdate Cushlon 3.0-foam is zachter en responsiever dan zijn voorganger.

Nike Schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien is elke hardloopschoen ontwikkeld voor een bepaald doel. De Nike Air Zoom Structure 25 is de ideale hardloopschoen voor je dagelijkse runs en om veel rustige kilometers te maken. Als je voor een herstelloopje nog wat meer demping zoekt is er de Invincible 3 met het zachte ZoomX materiaal. Voor tempotrainingen in aanloop naar de halve of hele marathon is de Zoom Fly 5 een goede trainingspartner. Het voordeel van de Zoom Fly 5 is dat deze ook behoorlijk stabiel is. Voor snelle wedstrijden heeft Nike de Vaporlfy Next% 3. Deze is super licht en super responsief, maar verwacht niet te veel stabiliteit. Gebruik deze dus vooral voor wedstrijden en een enkele snelle training.

De Nike Air Zoom Structure 25 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de Nike Air Zoom Structure 25 voor jou geprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Kenmerken Nike Air Zoom Structure 25

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 322 gram
Gewicht dames
Ca. 263 gram
Schoentype
Neutraal

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Verwachtingen

“De Structure 24 is een schoen die ik er in de winkel best vaak bij pak. Het is een schoen die best veel stabiliteit biedt, wat ruimer is in de voorvoet en een gemiddelde demping heeft. Ik vind het gewicht van versie 25 vrij hoog, dus ik hoop daar niet al te veel van te merken tijdens het lopen. Ik hoop dat die dikkere en zachtere zool de Structure 25 ook meer geschikt maken voor langere, rustige loopjes.”

Fit

“Wat zijn de veranderingen ten opzichte van de Structure 24?” Dat vraag ik mezelf af als ik de Structure 25 aantrek. Die veranderingen zijn visueel goed zichtbaar, maar ik voel ze ook  direct. Ten eerste is de hielkap wat hoger en loopt aan de bovenkant  een beetje weg van de achilles. Dit voorkomt druk op de achillespees en door de hoogte van de hielkap glip ik niet uit de hiel. Dit maakt de Structure ook meer geschikt voor inlegzolen dan de voorganger. Daarnaast voel ik meer ventilatie en structuur. Er zijn stevige garens gebruikt rondom de middenvoet voor een goede lockdown. Qua maatvoering is de schoen niet veranderd, dus bestel je reguliere maat hardloopschoenen.”

Nike Structure 25 Fit

Stride

“Deze schoen voelt vanaf de eerste kilometers veel comfortabeler dan zijn voorganger. De tussenzool is dikker en geeft een stuk meer demping. De Air Zoom Unit in de voorvoet is behouden zodat je bij de afzet een extra veerkrachtige afzet krijgt. Het dempingsmateriaal voelt stevig aan in de hiel en wat soepeler in de voorvoet. Dit komt ook door de twee flexgroeven in de slijtzool waardoor ik mijn voeten makkelijk kan afrollen. Tijdens het hardlopen voel ik meer energieteruggave dan de Structure 24. Dit is geen “maximale demping” hardloopschoen, maar creëert wel een stabiele en aangename loopervaring. Ik adviseer hem voor beginnende en ervaren hardlopers die op zoek zijn naar een allround hardloopschoen met een lichte ondersteuning.”

Nike Structure 25 Zool

Stability

“Het Midfoot Support System geeft wat meer ondersteuning dan zijn voorganger. Dit komt doordat er meer foam aan de binnenzijde zit. Ik voel de steun in de holte van mijn voet zitten, maar niet op een vervelende manier. Mijn voet zit bij de hiel in een soort van kuipje en dat geeft mij ook veel stabiliteit. Tot slot is de zool wat breder gemaakt rondom de hiel en voorvoet zodat ik meer ondersteuning ervaar als ik op de schoen loop. De Structure 25 heeft de stabiliteit niet alleen te danken aan de tussenzool, maar ook aan het bovenwerk. De externe hielclip geeft extra veel steun aan mijn enkel, wat ik prettig vind bij het lopen van lange afstanden.”

Nike Structure 25 Stability

Eindsprint

De Nike Air Zoom Structure 25 heeft een flinke verandering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger, maar blijft een betrouwbare trainingspartner. De demping is zachter en responsiever zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Het gewicht is niet laag, maar voor je dagelijkse runs en lange loopjes is dat geen probleem.

De Nike Air Zoom Structure 25 is vergelijkbaar met de ASICS GT-2000 11 en de New Balance Fresh Foam 860v13. Dit zijn ook allround hardloopschoenen met antipronatie en ongeveer evenveel demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Air Zoom Structure 25 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.