Skip to main content
Saucony Endorphin Rift
Saucony Endorphin Rift trailschoenen

Productreview

Saucony Endorphin Rift; Comfort en snelheid op elke trail!

Stap in de Saucony Endorphin Rift en ervaar de mix van comfort en energieteruggave. Het PWRRUN PB-superfoam geeft je het lichte en snelle gevoel van een wedstrijdschoen, maar met genoeg demping om jouw tempo lang vol te kunnen houden. Dankzij de goede grip kun jij elk terrein overwinnen. Ben jij klaar voor je volgende trailavontuur?

Shop damesmodelShop herenmodel
Saucony Endorphin Rift trailschoenen

3redenen waarom de Saucony Endorphin Rift geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt trailruns lopen op hoge snelheid.

Dankzij het gebruik van het PWRRUN PB-materiaal is de Endorphin Rift licht van gewicht en heeft de schoen zeer veel energieteruggave. Dit maakt de schoen lekker bouncy en makkelijk om het tempo mee te verhogen.

Opsomming 2

Je gaat trailrunnen op technisch uitdagend terrein.

De Endorphin Rift is uitgerust met een slijtzool met redelijke grove noppen. Dit betekent dat de zool veel grip geeft op de trails en je met veel vertrouwen omhoog, maar ook naar beneden kunt rennen. In de voorvoet zit tevens een rock plate die je voet beschermt tegen scherpe stenen.

Opsomming 3

Je wilt lange afstanden lopen op de trails.

De Endorphin Rift heeft voor een trailschoen veel demping. Daardoor wordt het comfortabeler om lange afstanden te lopen. Door de dikke laag van het flexibele PWRRUN PB-foam geeft de Endorphin Rift je een stabiel gevoel en een soepele loopervaring.

Saucony Endorphin Rift trailschoenen
Saucony Endorphin Rift trail
Saucony Endorphin Rift trailschoenen
“Vanaf de eerste kilometers, op een rustig tempo, voelde ik de aangename demping en het bouncy effect van de PWRRUN-PB tussenzool. Ik kreeg al snel zin om harder te gaan lopen."

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat?

Saucony nog een andere snelle trailschoen heeft met hetzelfde superfoam? We doelen op de Saucony Endorphin Edge. Deze heeft bovendien een carbonplaat in de zool verwerkt. Dit maakt de Edge nog responsiever. Door de afwezigheid van de carbonplaat in de Endorphin Rift is deze schoen wel wat veelzijdiger en kun je deze ook gebruiken voor wat langzamere tempo’s.

De Saucony Endorphin Rift in detail

Saucony Endorphin Rift
Sokachtig bovenwerk

Om te voorkomen dat er vuil binnenkomt.

PWRRUN PB tussenzool

Licht en zeer responsief.

SPEEDROLL technologie

Voor een soepele afwikkeling.

PWRTRAC slijtzool

Agressieve noppen voor goede grip.

3kenmerken van de Saucony Endorphin Rift

Opsomming1

Ondersteunend bovenwerk

Wat meteen opvalt als je de Endorphin Rift ziet is dat het bovenwerk een verstevigd gedeelte heeft vanaf de hak tot aan de midvoet. Dit geeft extra steun aan de enkel. De midvoet en voorvoet zijn voorzien van een dichtgeweven ademend mesh. Ook de tong is zo gemaakt dat er niet snel vuil in de schoen kan komen. Bij de tenen zit een extra protectielaag om dezen te beschermen tegen stenen.

Opsomming 2

PWRRUN PB in de tussenzool

Dit lichte en zeer responsieve foammateriaal kennen we uit de andere schoenen uit de Endorphinlijn van Saucony. Het materiaal geeft veel demping, maar geeft ook veel energie terug. Dit bouncy materiaal zorgt in combinatie met de SPEEDROLL-technologie dat je naar voren wordt gestuwd tijdens je afwikkeling.

Opsomming 3

Agressieve PWRTRAC slijtzool

De Endorphin Rift is uitgerust met noppen met een lengte van 4,5 millimeter. De noppen staan redelijk ver uit elkaar waardoor er niet snel iets tussen zal blijven hangen. Ze zijn zo opgebouwd dat je tijdens uphill en downhill van genoeg grip voorzien bent. Onder de voorvoet zit nog een speciale rock plate zodat je geen last hebt van scherpe stenen.

De Saucony Endorphin Rift in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Kenmerken Nike Endorphin Rift 5

Offset
6,5 mm
Gewicht heren
ca. 244 gram
Gewicht dames
ca. 207 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Trailschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Ik was benieuwd of ik de Saucony Endorphin Rift, met zijn bovenwerk uit één stuk, makkelijk aan zou kunnen trekken. En ja hoor, het is een ruime schoen, zeker voor smalle voeten zoals de mijne, waardoor ik geen enkele moeite had om hem aan te trekken. De treklus aan de achterkant kan wel handig zijn voor lopers met een bredere voet. Vanwege mijn smalle voeten voelde ik meteen dat ik veel ruimte had in de voorvoet en dat maakte me een beetje twijfelachtig over de pasvorm van de schoen. Ik werd al snel gerustgesteld, want de schoen geeft veel steun bij de middenvoet en de hiel, wat voor een omsloten en veilig gevoel zorgt. Het sokachtige bovenwerk zit vrij hoog op de wreef, maar dankzij de zachte voering ontstaat er geen druk. Het verstevigde mesh en de plastic veterlussen op de middenvoet houden de voet goed op zijn plaats. De hielkap heeft een aangename voering aan de binnenkant die ook de enkel goed ondersteunt en voorkomt dat je voet wegglijdt in de schoen. Meerdere veterlussen zorgen voor een perfecte fit. De teenbescherming is flexibel, waardoor je geen blauwe nagel op je grote teen krijgt, iets wat vooral bij lange trails voorkomt. Hoewel het mesh niet elastisch is, blijft het erg soepel en vrij compact, met een stevige buitenkant en een dunne, zachte binnenvoering die een veilig gevoel geeft. Ik testte deze schoen op een vrij warme dag en merkte ook meteen dat mijn voeten goed konden ademen. De maat van de schoen komt overeen met mijn normale sportschoenmaat 7 US.”

Saucony Endorphin Rift Fit

Stride

“Vanaf de eerste kilometers, op een rustig tempo, voelde ik de aangename demping en het bouncy effect van de PWRRUN-PB tussenzool. Ik kreeg al snel zin om harder te gaan lopen. Het is vooral bij een hoog tempo dat de Endorphin Rift volledig tot zijn recht komt. Hij blijft licht aan de voet met een goede demping en je voelt echt de voorwaartse stuwkracht van de SPEEDROLL technologie, die zorgt voor een efficiënte afwikkeling en waardoor je zelfs op lange afstanden een goed tempo kunt aanhouden. Ik heb de Endorphin Rift getest op verschillende, vrij oneffen terreinen en ik voelde niet alleen een uitstekende ondersteuning, maar ook een goede stabiliteit. Dat gaf me echt een veilig gevoel bij het hardlopen.”

Saucony Endorphin Rift Stride

Grip

“Het maakt niet uit of het op gras, kronkelige paden met veel stenen, natte of zelfs modderige ondergrond is, de Endorphin Rift heeft een uitstekende grip. Ik heb ook een paar stukken op de verharde weg moeten lopen, maar dat is geen enkel probleem voor deze veelzijdige schoen. Op klimmetjes bijten de 4,5 mm noppen op de buitenzool zich vast in de ondergrond zodat je goede grip krijgt en een gelijkmatig tempo kunt aanhouden. Bij het dalen zorgt het plakkerige PWRTRAC rubber ervoor dat je niet uitglijdt op rotsachtige en kronkelige paden. Je voeten slippen niet weg en de schoen biedt de nodige grip om je tempo aan te houden. Dankzij de bescherming in de zool had ik geen last van de vele stenen op de grond. Ik dacht eerst dat deze beschermplaat de schoen stugger zou maken en het grondcontact zou verminderen, maar dat is absoluut niet het geval. Hoewel de Saucony Endorphin Rift een veelzijdige schoen is die je zowel voor trainingen als voor snelle wedstrijden kunt gebruiken, raad ik hem eerder aan voor lange trails. Oftewel, van 15 tot 50 km en op alle soorten terrein, inclusief technische bergterreinen. Wie liever een snellere schoen met iets meer stevigheid voor snelle trails wil, kiest beter voor de Endorphin Edge.”

Saucony Endorphin Rift Zool

De Saucony trailcollectie

Saucony heeft een uitgebreide collectie aan trailschoenen. Zo is er voor elke afstand en voor elke snelheid een trailschoen die bij je past. Als je gaat voor snelheid zijn de Endorphin Rift en de Endorphin Edge goede keuzes, waarbij de Endorphin Edge is uitgevoerd met een carbonplaat voor extra responsiviteit. Als je op zoek bent naar een trailschoen voor meer allround gebruik is er de Peregrine 13 en voor het langere rustige trailwerk is er de Xodus Ultra 2. De Peregrine 13 is er ook in een ST (Soft Trail) versie met extra hoge noppen voor op zacht terrein en in een Gore-Tex uitvoering.

Eindsprint

De Saucony Endorphin Rift is dankzij zijn lichte gewicht en zijn comfort heel goed geschikt om langere afstanden mee te lopen. Omdat de tussenzool zo veel energieteruggave heeft is het ook makkelijk om op hoog tempo te lopen op deze schoen. Op zowel gemakkelijke als technisch uitdagende trails komt de Endorphin Rift goed tot zijn recht en hoef je je geen zorgen te maken over de grip. Door het ontbreken van een carbonplaat is de Endorphin Rift nog beter geschikt voor technische trails dan de Endorphin Edge.

De Endorphin Rift is vergelijkbaar met de ASICS Trabuco Max 2 en de HOKA Mafate Speed 4. Dit zijn ook trailschoenen met veel demping en responsiviteit die geschikt zijn voor het lopen van langere afstanden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Endorphin Rift dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.