Skip to main content
Mizuno Wave Sky hardloopschoenen
Mizuno Wave Sky 7

Productreview

Mizuno Wave Sky 7 – Maximale demping voor iedereen?

Ontdek wat hardlopen op wolkjes is met de nieuwste Mizuno Wave Sky 7. Dit model is nu uitgerust met meer foam, veel stabiliteit en carbonrubber voor extra duurzaamheid. Als jij fan bent van maximale demping en veel comfort voor het lopen van lange afstanden, dan zal jij een gat in de lucht springen met de Mizuno Sky 7. Trek jij deze schoen binnenkort aan?

Shop damesmodelShop herenmodel
Mizuno Wave Sky 7damesschoen

3redenen waarom de Mizuno Wave Sky 7 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround hardloopschoen met veel demping

De Mizuno Wave Sky 7 behoort in de categorie “maximale demping hardloopschoenen”. Dit model heeft dankzij de Foam Wave-technologie bestaande uit twee soorten dempingsmaterialen extreem veel demping voor het lopen van lange afstanden.

Opsomming 2

Je wil een duurzame hardloopschoen

Als je kiest voor de Wave Sky 7, dan maak je een duurzame keuze. Meer dan 50% van het bovenwerk bestaat uit gerecyclede materialen. Bovendien is de slijtzool gemaakt van het X10 carbonrubber voor nog meer slijtvastheid. Het X10-rubber is een van de beste rubbermaterialen van Mizuno waardoor je langer kan genieten van deze hardloopschoen. Gemiddeld zal je tussen de 600 en 800 km kunnen lopen op de Mizuno Wave Sky 7.

Opsomming 3

Lange afstanden hardlopen is jouw passie

Als je maar budget hebt voor 1 hardloopschoen en je loopt graag lange afstanden, overweeg dan zeker de Sky 7 als jouw nieuwe “daily trainer”. Dit model is zeer comfortabel voor het lopen van lange afstanden door de 41mm dikke tussenzool. Zeg maar dag tegen vermoeide voeten en een vermoeid lichaam. Ervaar de kracht van een zachte en bouncy hardloopschoen. Echter, deze schoen deinst ook niet terug voor andere trainingen zoals tempolopen of intervallen. Eigenlijk kan je elke dag de Sky 7 aantrekken voor een trainingsrondje.

Mizuno Wave Sky 7
Mizuno Wave Sky 7
Mizuno Wave Sky 7
"Ik zou deze schoen vooral aanraden aan beginnende hardlopers, lange afstandvreters en hardlopers met een gemiddeld tot zwaarder postuur.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Ten opzichte van de Wave Sky 6 heeft deze 7e generatie van de Sky nu 2 millimeter meer foam in de tussenzool. Dat lijkt niet veel, maar door deze update treedt dit model nu echt toe tot de “maximale demping hardloopschoenen”. Tegenwoordig zijn lange afstand hardloopschoenen uitgerust met een tussenzool van mimimaal 40 millimeter.

De Mizuno Wave Sky 7 in detail

Mizuno Wave Sky 7
Smooth Stretch-bovenwerk

zit comfortabel en zacht om de voeten.

Mizuno Enerzy Core en Energy foam

in de tussenzool biedt zachte landingen en veel energieteruggave bij elke stap.

X10 carbonrubber

aan de buitenkant van de hak voor meer slijtvastheid.

Wat is precies Mizuno Wave Enerzy Core?

De bovenste laag van de Mizuno Wave Sky 7 bestaat uit Mizuno Wave Enerzy Core. Dit dempingsmateriaal geeft maar liefst 293% meer demping en 56% meer energieteruggave dan het U4IC foam wat Mizuno in het verleden gebruikte in hun hardloopschoenen. In 2020 werd dit foam voor de eerste keer gebruikt in een conceptschoen van Mizuno die ook wel “Flipje van de Betuwe” werd genoemd, omdat de tussenzool leek op een paar samengeperste frambozen.

3kenmerken van de Mizuno Wave Sky 7

Opsomming1

Compleet vernieuwd bovenwerk

Het Smooth Stretch bovenwerk biedt een zachte en soepele pasvorm. Het mesh rekt langzaam horizontaal uit zonder verticaal zijn steun te verliezen. Door het verminderen van de dikte van het stof en een vernieuwd ontwerp met meer ventilatiegaten is het ademend vermogen flink verbeterd.

Opsomming 2

Mizuno Foam Wave technologie

De Foam Wave technologie van Mizuno is niet alleen innovatief, maar biedt ook veel ondersteuning. De bovenste laag van de Sky 7 bestaat uit het veerkrachtige Mizuno Enerzy Core foam, terwijl de onderste laag bestaat uit het stevige Mizuno Enerzy dempingsmateriaal. Daardoor ervaar je als hardloper het gevoel alsof je hardloopt op wokjes, maar wel met veel stabiliteit bij elke stap die je zet.

Opsomming 3

X10 carbonrubber

Het X10 carbonrubber van Mizuno is zeer duurzaam en zorgt voor een goede grip in alle omstandigheden. Bij de voorvoet zijn vier flexgroeven aangebracht voor een soepele afwikkeling van hiel tot voorvoet.

Mizuno Schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. De Mizuno Wave Sky is een allrounder die gericht is op het lopen van lange afstanden. Zoek jij een echte temposchoen? Dan moet jij zeker de Mizuno Wave Rebellion Flash overwegen, want dit model heeft een hele responsieve tussenzool gemaakt van Mizuno Enerzy Lite foam. Ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen? Ga dan voor de Mizuno Wave Rebellion Pro. Deze wedstrijdschoen heeft een Wave Plate verrijkt met carbon en de beste foammaterialen.

Mizuno Wave Sky 7 schoenrotatie

Kiezen voor de Mizuno Wave Rider 27 of Wave Sky 7?

De Wave Rider 27 en Sky 7 zijn beide neutrale hardloopschoenen, maar de Sky heeft net even wat meer demping dankzij de dubbele dempingslaag. De Rider 27 is iets meer geschikt voor snelle duurlopen en intervallen door het lichte gewicht en de Wave Plate in de schoen die hem wat reactiever maakt. Kies vooral voor de Sky 7 als je lange afstanden gaat lopen zoals halve en hele marathons.

De Mizuno Wave Sky 7 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de Mizuno Wave Sky 7voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Sky 7

Offset
8 mm (41 mm hiel en 33 mm voorvoet)
Gewicht
260 gram dames / 300 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
Mizuno Enerzy Core & Mizuno Enerzy

Fit

“Mizuno wijkt altijd een beetje af met hun maten ten opzichte van andere hardloopmerken. Bestel dezelfde US maat als je normaal zou doen voor hardloopschoenen. Voor mij betekent dat een Europese maat 43, terwijl ik altijd maat 44 heb bij andere merken. Het bovenwerk van de Sky 7 geeft veel steun. De hielkap is intern verstevigd, waardoor mij hiel wordt gestabiliseerd. De voorvoet is iets breder dan een Wave Rider en dat is prettig voor het lopen van lange afstanden waarbij je voet altijd wat meer gaat uitzetten. Ik hoef de schoen niet zo strak te strikken, want de middenvoet geeft een goede lockdown. Tijdens het hardlopen blijf ik stevig in de schoen staan.”

Mizuno Wave Sky 7 fit

Stride

“De Mizuno Sky serie stelt eigenlijk nooit teleur. Telkens wordt de schoen verbeterd zonder te grote veranderingen. De bovenste laag foam is lekker zacht terwijl de onderste laag veel steun geeft bij elke stap die ik zet. Voor mij als haklander is dit een topschoen, omdat er op de hiel meer rubber zit en ik voel daardoor veel stabiliteit. Het is fijn dat Mizuno de tussenzool wat dikker heeft gemaakt, want daardoor is de schoen niet alleen lekker voor lange duurlopen maar ook voor herstelruns en dagelijkse trainingsrondes.”

Mizuno Wave Skyl Stride

Stability

“De Sky 7 valt voor mij in de categorie “stabiele neutrale hardloopschoenen”. Ik zou deze schoen vooral aanraden aan beginnende hardlopers, lange afstandvreters en hardlopers met een gemiddeld tot zwaarder postuur. Deze schoen heeft geen agressiever rocker (ronding van de zool), maar toch is de afwikkeling van hiel naar voorvoet heel prettig. Ik merkte tijdens de run dat mij voet goed werd begeleid van hiel tot teen. Dit zou ook een prima schoen zijn voor wat onverharde runs op niet al te technische paden. Kortom dit is een veelzijdige allround hardloopschoen.”

Mizuno Wave Sky 7 Stability

Eindsprint

We zijn onder de indruk van de nieuwste Mizuno Wave Sky 7. Dit model heeft ons positief verrast door een vernieuwd bovenwerk en de 2 mm extra foam onder de voet. Daardoor ervaar je als hardloper meer comfort en is het lopen van lange afstanden een fluitje van een cent. Nou, uiteraard moet je nog wel trainen, maar met zo’n schoen wordt het hardlopen een stuk makkelijker. De Sky 7 is het meest geschikt voor dagelijkse trainingsruns en lange afstanden. Deze hardloopschoen is minder inzetbaar voor wedstrijden.

De Mizuno Wave Sky 7 is vergelijkbaar met de ASICS Gel Nimbus 25 en de Saucony Triumph 21. Dit zijn ook allround hardloopschoenen met veel demping voor het lopen van lange afstanden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Sky 7 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.