Skip to main content
Salomon DRX Bliss hardloopschoenen
Salomon DRX Bliss allround hardloopschoenen

Productreview

Salomon DRX Bliss – De stabiele broer van de Aero Glide

De Salomon DRX Bliss is een verrassende nieuwe hardloopschoen van Salomon. Dit model onderscheidt zich door maximale demping aan te bieden voor de overpronerende loper. Waar je ook naar toe gaat of hoe ver je van plan bent, de DRX Bliss helpt jou op weg. Kies niet alleen voor Salomon als je denkt aan trailrunning, maar overweeg ook deze stabiele trainingspartner voor de verharde paden.

Shop damesmodelShop herenmodel
Salomon DRX Bliss hardloopschoenen

3redenen waarom de Salomon DRX Bliss geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een overpronerende hardloper

De Salomon DRX Bliss is ontworpen voor de overpronerende hardloper. Dankzij het Active Chassis wordt je voet begeleidt en krijg je ondersteuning voor je enkel, knie en heup. Maak je geen zorgen om vermoeidheid tijdens je run, want de DRX Bliss helpt jou om door te gaan als het zwaar wordt.

Opsomming 2

Jij gaat lange afstanden lopen in voorbereiding op wedstrijden zoals de halve en hele marathon

De dikke Energy Foam tussenzool is super comfortabel. Het Energy Foam is namelijk gemaakt van EVA en Olefin. Dit geeft tijdens jouw run een zachte landing, maar ook een aangename energieteruggave. De DRX Bliss valt in de categorie “maximale demping hardloopschoenen”, die speciaal zijn gemaakt voor lange afstanden zoals halve en hele marathons. Bij die afstanden is comfort natuurlijk extra belangrijk en dat is wat de DRX Bliss precies te bieden heeft.

Opsomming 3

Je bent fan van Salomon en op zoek naar een comfortabele wegschoen

Loop jij misschien op de Salomon Speedcross of Sense Ride? En zoek je nu een comfortabele wegschoen? Dan kan je met een gerust hart kiezen voor de DRX Bliss, want deze hardloopschoen is zeer comfortabel maar ook erg stabiel. De technologieën van de trails zien we ook terug in hun allround schoenencollectie. Zo zien we in het bovenwerk de Sensifit technologie en in de tussenzool Energy Foam. Je zal dus niet snel hoeven te wennen aan deze schoen, aangezien je al bekend bent met deze innovaties.

Saklomon DRX Bliss allround hardloopschoen
Salomon DRX Bliss allround hardloopschoenen
Salomon DRX Bliss allround hardloopschoenen
"Dit is een verrassend lekkere hardloopschoen, want ik voel extreem veel comfort. De DRX heeft ook een fijne afwikkeling door de rocker van de zool.”

Daan Glorie – Productexpert

Salomon aan het woord

Gatien Airiau (Productexpert bij Salomon) over de nieuwste DRX Bliss: “Deze schoen is alles wat hardlopers tegenwoordig willen, namelijk: maximale demping, maar ook ondersteuning. Je krijgt hetzelfde Energy Foam van de Aero collectie, maar dankzij een Active Chassis wordt de voet begeleid. Het stevige foam aan de zijkanten van de schoen (met een felle kleur te zien) zorgt voor stabiliteit zonder extra gewicht toe te voegen.”

De Salomon DRX Bliss in detail

Salomon DRX Bliss
Speciaal ontworpen Engineered mesh

met comfortabele hielkap om je voeten op hun plaats te houden.

Energy Foam

zorgt voor een lichtgewichte en responsieve demping die lang mee gaat.

Active Chassis

steviger foam in de tussenzool voor een begeleide afwikkeling van je voeten.

Moet ik kiezen voor de DRX Bliss of Aero Glide?

De DRX Bliss en Aero Glide zijn beide allround hardloopschoenen voor op de weg met maximale demping. Dat zien we terug aan de zeer dikke tussenzool die eindeloos veel comfort geeft. De DRX Bliss is iets stabieler door het Active Chassis en is ideaal voor lange duurlopen waarbij de vermoeidheid toch altijd om de hoek komt kijken. Het is dan fijn om te vertrouwen op een stabiele hardloopschoen.

3kenmerken van de Salomon DRX Bliss

Opsomming1

Engineered Mesh met Sensifit technologie

Het Engineered Mesh heeft een hoog ademend vermogen en houdt jouw voeten droog en comfortabel in alle omstandigheden. Dankzij Sensifit technologie is de pasvorm verfijnd rondom de middenvoet. Daardoor zal je niet snel schuiven in de hardloopschoen. De hielkap is aan de onderkant verstevigd, maar is wat soepeler aan de bovenkant zodat je geen irritatie rond je achillespees krijgt. De schoenlip is dun en ligt als een zacht dekentje om je voeten.

Opsomming 2

Energy Foam

De Salomon DRX Bliss is voorzien van een Energy Foam. Dit materiaal kennen wij ook uit de Salomon trailschoenen. Het Energy Foam is lichtgewicht, responsief schuim wat gemaakt is door EVA en Olefin (een synthetische vezel) te combineren. Dit zorgt voor een zachte en veerkrachtige loopervaring. De Salomon DRX Bliss heeft een dikke laag Energy Foam, wat prettig is voor rustige trainingen en lange afstanden.

Opsomming 3

Active Chassis

Hoe zit het met de stabiliteit van de DRX Bliss? Nou, Salomon heeft gekozen voor een Active Chassis waarbij in de tussenzool is gekozen voor twee soorten foam, namelijk het Energy Foam en een wat steviger EVA- materiaal. Daardoor worden jouw voeten begeleid, zonder extreme correctie of een correctieblokje.  Daardoor ontstaat een natuurlijke afwikkeling van je voeten met de juiste ondersteuning.

Salomon Schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de DRX Bliss voor jouw rustige trainingen en lange afstanden. De Salomon Aero Blaze is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. Zoek jij een schoen voor intervallen en snelle duurlopen? Dan moet je zeker de Salomon Aero Volt overwegen, omdat dit model lichtgewicht en responsief is. Ben jij van plan om binnenkort een persoonlijk record te lopen op de halve of hele marathon? Ga dan voor de S/Lab Phantasm. Deze wedstrijdschoen heeft een composietvezelplaat en een energieke Energy Foam voor maximale energieteruggave.

Schoenrotatie Salomon

De Salomon DRX Bliss in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de Salomon DRX Blissvoor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Salomon DRX Bliss

Offset
8 mm (34 mm hiel en 26 mm voorvoet)
Gewicht
266 gram heren / 222 gram dames
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
Energy Foam

Fit

“Salomon staat bekend om hun Sensifit technologie. Dat zijn de extra verstevigingen rondom de middenvoet wat je voet op zijn plaats houdt. Dit voel ik ook in de DRX Bliss, want de lockdown is meteen perfect zonder af te knellen. De schoenlip is lekker dun terwijl de hielkap verstevigd is met een flinke hoeveelheid cushioning. Dit geeft mij veel comfort zodra ik de schoen aantrek. Het mesh in de voorvoet zorgt voor een zeer goede ventilatie, ook tijdens mijn warme looptraining vanmorgen. In de hiel voel ik het Active Chassis support geven, maar niet op een vervelende manier.”

Salomon DRX Bliss Fit

Stride

“Antipronatieschoenen kunnen soms nogal log en zwaar aanvoelen, maar dat is niet het geval bij de DRX Bliss. Met zijn 266 gram voor heren is dit zelfs een van de lichtste allround hardloopschoenen. Dit is een verrassend lekkere hardloopschoen, want ik voel extreem veel comfort. De DRX heeft ook een fijne afwikkeling door de rocker van de zool. De hiel en voorvoet staan wat omhoog zodat je als een schommelstoel naar voren wordt begeleid. Het Enerzy Foam voelt uitgebalanceerd en heeft niet een uitgesproken bouncy gevoel. Deze hardloopschoen is zowel geschikt voor hak, middenvoet als voorvoetloper door de 8 mm offset en de ronding van de zool.”

Salomon DRX Bliss Stride

Stability

“Het Active Chassis is een slim concept van Salomon om de voet te begeleiden zonder het toevoegen van een zwaar correctieblok. Tijdens mijn lange duurloop kan ik soepel lopen en voel nergens irritaties of drukpunten. Het correctiesysteem is een beetje vergelijkbaar met de Brooks Adrenaline, waarbij er is gekozen voor een GuideRails systeem. Door zijn stabiele karakter is de DRX Bliss ook de perfecte hardloopschoen voor de beginnende loper. Vaak zijn zij minder belastbaar, waardoor ze wat meer ondersteuning nodig hebben. Misschien zorgt de DRX Bliss er wel voor dat jij binnenkort het hardloopvirus hebt!”

Salomon DRX Bliss Stride

De Salomon allround schoenencollectie

Salomon is natuurlijk het trailmerk bij uitstek, maar sinds 2 jaar maken ze hun allround schoenencollectie voor de weg steeds groter. Een van de populairste modellen is de Aero Glide, omdat deze hardloopschoen maximaal comfort heeft. Met de lancering van de DRX Bliss heeft de Glide nu een stabiliteitsbroer die hetzelfde comfort geeft, maar dan met meer begeleiding tijdens de afwikkeling van je voet. De Aero Blaze is de meest veelzijdige schoen in de collectie en is gemaakt voor zowel snelle intervallen als rustige duurlopen. De echte tempo trainer van Salomon is de Aero Volt. Deze hardloopschoen is lichtgewicht, dynamisch en zorgt voor veel grondcontact.

Eindsprint

Salomon bouwt op snel tempo voort met hun allround schoenencollectie. De nieuwste aanwinst, de DRX Bliss, is een echte toevoeging want niet eerder had Salomon een antipronatieschoen voor op de weg. Daarmee speelt Salomon in op de behoeftes van hardlopers en laten zien dat ze een moderne en stabiele schoen kunnen maken. Hun expertise van de trails komt nu naar de wegmodellen. En dat is goed nieuws voor Salomon fans van het eerste uur, maar ook voor de beginnende loper die zijn conditie opbouwt. De DRX Bliss is namelijk het toonbeeld van comfort en stabiliteit in één hardloopschoen.

De DRX Bliss is vergelijkbaar met de Saucony Tempus en Asics Kayano 30. Dit zijn ook antipronatie hardloopschoenen met maximale demping voor dagelijkse trainingen. De DRX Bliss is minder geschikt voor tempotrainingen en intervallen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon DRX Bliss dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.