Skip to main content
Salomon Thundercross trailrunningschoenen
Salomon Thundercross trailrunningschoenen

Productreview

Salomon Thundercross: Maximale grip in een comfortabel jasje

De Salomon Thundercross is een nieuw model in de collectie van Salomon. De Thundercross is een moderne trailschoen gemaakt voor de ruigste terreinen. Met een lage offset van 4 millimeter en een veerkrachtige en comfortabele tussenzool gaat Salomon helemaal met zijn tijd mee en kun je de Thundercross zien als het jongere broertje van de klassieke Speedcross.

Shop damesmodelShop herenmodel
Salomon thundercross trailschoenen

3redenen waarom de Salomon Thundercross geschikt is voor jou

Opsomming1

Je gaat trailrunnen op ruige terreinen

De Thundercross heeft een zeer agressief noppenprofiel. De 5 millimeter hoge noppen komen het beste tot hun recht op modderige en rotsachtige ondergronden. De noppen staan bovendien redelijk ver uit elkaar zodat er weinig modder tussen kan blijven plakken en zijn zo gericht dat je bij het klimmen en afdalen genoeg grip hebt.

Opsomming 2

Je zoekt een trailschoen voor verschillende afstanden

De tussenzool van de Thundercross is gemaakt van een redelijk licht en zacht materiaal. Dit zorgt voor veel comfort. De voorvoet is met een dikte van 27 millimeter erg comfortabel en door de offset van 4 millimeter en de rocker wikkelt de Thundercross erg soepel af. Door het relatief lage gewicht is het ook een fijne schoen om langere afstanden mee te trailen.

Opsomming 3

Je zoekt een trailschoen waarmee je ook kunt hiken

Als je liever wandelt over de trails, dan is de Thundercross ook een optie. De soepele afwikkeling en het lage gewicht zorgen ervoor dat je voeten minder snel moe worden dan met een zware bergschoen.

Salomon Thundercross trailrunningschoenen
Salomon Thundercross trailschoen
Salomon Thundercross hardlopschoenen
"Ik heb een vakantie naar de Vogezen op de planning staan en ik ga deze schoen zeker meenemen om op te trailen en te hiken.”

Menno Munster – Productexpert

Thundercross versus Speedcross 6

De Thundercross en de Speedcross 6 zijn allebei trailrunningschoenen van Salomon voor het ruigere terrein. De Speedcross is wel robuuster gebouwd en met zijn rockplate in de voorvoet nog beter geschikt voor rotsige terreinen. De Thundercross heeft meer demping en wikkelt soepeler af en is daarmee beter geschikt voor minder technische trails en om mee te hiken.

De Salomon Thundercross in detail

Salomon Thundercross trailrunningschoen
Quicklaces

Geen gedoe met veters.

Energy Foam

Zacht en responsief foam.

Anti-debris Mesh

Houdt de steentjes buiten.

Contragrip met Chevron lugs

Overal grip.

3kenmerken van de Salomon Thundercross

Opsomming1

Robuust bovenwerk

Het bovenwerk van de Thundercross is echt gericht op trailrunning. Dankzij de Quicklaces heb je geen problemen met veters die losraken, maar kun je de schoen wel goed laten aansluiten om de voet. Het Anti-debris mesh zorgt ervoor dat er geen steentjes of andere zaken in je schoen komen tijdens het lopen. De Sensifit-constructie zorgt ervoor dat de midvoet extra goed wordt omsloten. Voor wie geen natte voeten wil krijgen komt de Thundercross er ook in een Gore-Tex-variant.

Opsomming 2

Comfortabele tussenzool

Het nieuwe energyFOAM geeft veel demping en is licht van gewicht. Door de lage drop en de flexibele voorkant van de schoen wikkelt de Thundercross erg soepel af. De Thundercross is ook de trailschoen van Salomon met de meeste demping in de voorvoet. Daardoor is hij ook erg comfortabel op minder technische trails.

Opsomming 3

Uitstekende grip

De rubberen slijtzool van de Thundercross is uitgerust met agressieve noppen van 5 millimeter. Dankzij de Contragrip-technologie zijn de noppen zo gevormd dat ze optimale grip geven op de hak bij het naar beneden lopen en op de voorvoet bij het klimmen. De chevronnoppen(driehoevormig) staan redelijk ver uit elkaar zodat er weinig modder tussen blijft hangen.

De Salomon Thundercross in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de Salomon Thundercrossvoor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Salomon Thundercross

Gewicht
290 gram
Offset
4 mm (31 mm hiel en 27 mm voorvoet)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoen
Nophoogte
5 mm

Fit

“Bij het uitpakken valt het uiterlijk van de schoen me als eerste op. De schoen ziet er tof uit dankzij de felle kleuren en ik zie mezelf deze ook wel casual dragen. De hielkap is goed stevig en ook op de midvoet zit de schoen lekker stevig als ik de quicklaces goed aantrek. Het laagje mesh boven op de voet plooit wel een beetje, maar daar heb ik geen last van tijdens het lopen. In de voorvoet is de schoen vrij ruim, wat ik niet zo gewend ben van Salomon.”

Salomon Thundercross Fit

Stride

“De demping van de Thundercross is redelijk comfortabel, zeker ten opzichte van andere trailschoenen met evenveel profiel. Ik vind het zelf fijn dat de schoen behoorlijk flexibel is in de voorvoet. De schoen voelt niet licht aan mijn voet, maar tijdens het rennen merk ik daar niet zo veel van, behalve als ik even probeer wat sneller te gaan. Ook bij het wandelen voelt de Thundercross erg comfortabel. Ik heb een vakantie naar de Vogezen op de planning staan en ik ga deze schoen zeker meenemen om op te trailen en te hiken. Door de bredere en flexibele voorvoet merk ik wel dat op zeer technisch terrein ik daar soms een beetje steun mis.”

Salomon Thundercross Stride

Grip

Wat me meteen positief opvalt aan de Thundercross is dat deze ook op de harde weg best wel comfortabel is. Dit maakt de schoen ook geschikt om als road-to-trail te gebruiken. In het bos waarin ik liep heb ik eigenlijk overal voldoende grip, ook bij de uphills en downhills en op de stukken waar het modderig is. Er zaten geen rotsachtige stukken in mijn route dus daar kan ik helaas niets over zeggen.

Salomon Thundercross Grip

De Salomon Trailfamilie

Salomon heeft een zeer uitgebreid aanbod aan trailschoenen. Hieronder zijn vier modellen uitgelicht waarmee je alle kanten op kunt. De Sense Ride 5 is een zeer veelzijdige trailschoen waarmee je ook comfortabel over de weg kunt lopen. Voor maximale grip in modderige omstandigheden kun je kiezen voor de Supercross 4 met zijn 6,5 mm hoge noppen. De Speedcross 6 komt het beste tot zijn recht op ruig, rotsachtig terrein.

Eindsprint

De Salomon Thundercross is een zeer veelzijdige trailschoen die kan worden gebruikt voor zowel trailrunning als hiken. De lage drop en het comfortabele foam maken de Thundercross uniek binnen de collectie van Salomon. De schoen komt het beste tot zijn recht op de trails maar door de wat lossere voorvoet kun je voor de meest technische trails toch nog beter voor de SPEEDCROSS 6 kiezen. Op de minder technische of modderige paden laat de Thundercross echt zijn kracht zien. Kortom, een moderne alleskunner waarmee je alle kanten op kunt.

De Thundercross is vergelijkbaar met de Nike React Wildhorse 8 en de ASICS GEL Trabuco 11. Dit zijn ook comfortabele trailschoenen met veel grip.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon Thundercross dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.