Skip to main content
Nike Air ZOoom Vomero 17 header
Nike Vomero 17 hardloopschoen allround

Productreview

Nike Air Zoom Vomero 17 – De ultieme allround hardloopschoen van Nike?

De Nike Air Zoom Vomero 17 is een hardloopschoen die overal in uitblinkt. Deze allrounder is net zo comfortabel tijdens een lange duurloop als wendbaar genoeg voor intervaltrainingen. De zoektocht naar de ultieme allround hardloopschoen lijkt misschien een uitdaging, maar Nike heeft een antwoord in de vorm van de Nike Air Zoom Vomero 17. Wij hebben de schoen voor jou getest en vertellen waarom dit de enige schoen is die je nodig hebt voor al jouw runs.

Shop damesmodelShop herenmodel
Nike Vomero 17 hardloopschoen

3redenen waarom de Nike Air Zoom Vomero 17 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround hardloopschoen met veel demping

De Vomero 17 is een veelzijdige hardloopschoen met veel demping. Op deze schoen kan je moeiteloos lange afstanden lopen. Ook een temporun is geen probleem voor de Vomero, want door de bouncy tussenzool, gemaakt van ZoomX en Cushlon 3.0, krijg je bij elke stap een aangename demping en energieteruggave. In de voorvoet zit nu geen Zoom Air Unit, zodat de Vomero nu nog comfortabeler is voor lange duurlopen.

Opsomming 2

Je bent een neutrale hardloper

De Nike Vomero 17 is ontworpen voor de neutrale hardloper. Dat betekent dat de schoen het meest geschikt is voor hardlopers die tijdens het afwikkelen van de voet niet naar binnen zakken met hun enkel of knie. Ten opzichte van de Nike ZoomX Invincible is dit model iets stabieler door de wat hardere Cushlon 3.0 demping aan de onderkant van de schoen.

Opsomming 3

Je hebt een hak- tot middenvoetlanding

Met een offset van 10 mm en veel slijtzool is dit de ideale hardloopschoen voor een hak- en middenvoetloper. Door de wat hogere offset komt er namelijk minder druk op je kuit en achillespees ten opzichte van “lage drop hardloopschoenen’. Als je wat meer op de voorvoet loopt, dan raden wij de Nike Zoom Fly en Nike ZoomX Invincible Run aan. Deze schoenen hebben wat meer demping en energieteruggave bij de voorvoet.

Nike Air Zoom Vomero 17
Nike Air Zoom Vomero 17
Nike Vomero 17 allround hardloopschoen
"Yes, dit is een van de grote verrassingen van Nike. De volledig vernieuwde tussenzool bestaande uit twee foammaterialen is tegelijkertijd bouncy en stabiel."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Op basis van de feedback van hardlopers heeft Nike besloten om de Zoom Air Unit in de voorvoet te verwijderen. De tussenzool is vereenvoudigd voor een meer op foam gebaseerd design. Daardoor krijg je bij de Vomero 17 een zachtere, soepelere en responsieve ervaring.

De Nike Air Zoom Vomero 17 in detail

Nike Air Zoom Vomero 17
Speciaal ontwikkeld mesh

zorgt voor een lichter en meer ventilerend bovenwerk dan voorgangers.

Dubbele foamlaag

in de tussenzool, namelijk; een ZoomX toplaag met een stevig Cushion 3.0 dempingsmateriaal aan de onderkant.

Slijtvast rubber

met noppen op de slijtzool wat zorgt voor stevigheid en grip.

Nike Vomero versus Nike Pegasus

De Nike Vomero 17 heeft wat meer demping dan de Nike Pegasus 40. Daardoor is de Vomero iets meer geschikt voor de lange afstanden en ook zijn temporuns wat gemakkelijker door het veerkrachtige ZoomX dempingsmateriaal.

3kenmerken van de Nike Air Zoom Vomero 17

Opsomming1

Speciaal ontwikkeld mesh bovenwerk

Het speciaal ontwikkelde mesh zorgt voor een lichter en meer ventilerend bovenwerk in vergelijking met de voorganger. Een zachte inlegzool zorgt voor comfort bij het aantrekken en een zachtere kraag voelt goed en aangenaam bij je hak tijdens je run. De gewatteerde tong en zachte, elastische veters maken de pasvorm zeer comfortabel voor een grote groep hardlopers. Heb je een hoge wreef? Dan is dat geen probleem, want de schoenlip zit vastgemaakt aan de schoen maar heeft wel de nodige stretch.

Opsomming 2

Tussenzool met twee dempingsmaterialen

De tussenzool van de Nike Vomero 17 is voorzien van ZoomX en Cushlon 3.0. Deze combinatie van dempingsmaterialen geeft de ideale mix tussen een zachte en bouncy tussenzool en een zool met veel stabiliteit. Rustige loop, tempoloop of lange afstand is allemaal mogelijk met de nieuwe Vomero 17.

Opsomming 3

Compleet nieuwe slijtzool

De Vomero 16 had nog een OG/RS-002 slijtzool die uit één geheel bestond en soms wat stijf aanvoelde tijdens de afwikkeling van de voet. Nike heeft dit verbeterd door te kiezen voor een slijtzool die uit losse componenten bestaat. Dat betekent dat delen van de slijtzool los van elkaar zijn geplaatst. Dit bevordert een natuurlijke en soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet. Met de Nike Air Zoom Vomero 17 kan je gerust tussen de 600 en 800 km in totaal lopen.

De Nike Air Zoom Vomero 17 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Nike Air Zoom Vomero 17

Offset
10 mm
Gewicht
300 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
ZoomX en Cushlon 3.0

Fit

“Zodra ik de schoen aantrek zit de Vomero 17 heel erg lekker. Ten opzichte van de voorganger heeft dit model meer ventilatie en ondersteuning. De hielkap is lekker hoog, waardoor de Vomero ook geschikt is voor hardlopers die een inlegzool dragen. Deze hardloopschoen lijkt wat smaller geworden dan de Vomero 16, wat ik niet vervelend vind want ik voel een fijne lockdown. Ik ervaar een goede steun rondom mijn enkels, want de hielkap is smal en bovendien intern verstevigd. Wat mij betreft had de tong van de schoen iets dunner gemogen. De schoentong is wel vastgemaakt aan het bovenwerk, maar toch blijft de schoen geschikt voor lopers met een hoge wreef. De Nike Air Zoom Vomero 17 valt true to size, dus bestel jouw reguliere maat hardloopschoenen.”

Nike Vomero 17 Fit

Stride

“Yes, dit is een van de grote verrassingen van Nike. De volledig vernieuwde tussenzool bestaande uit twee foammaterialen is tegelijkertijd bouncy en stabiel. Ik voel echt dat ik op een zacht matras sta met voldoende energieteruggave. Deze schoen is een echte allrounder. Als ik op een rustig tempo loop voel ik het comfort van de zachte vering. Zodra ik mijn tempo verhoog is de Vomero responsief genoeg waardoor je op snelheid kan blijven lopen. Als ik ga lopen in deze schoen dan denk ik meteen aan de HOKA Mach en de ASICS Novablast. Dit zijn ook allround hardloopschoenen met een iets sneller karakter.”

Nike Vomero 17 Rocker

Rocker

“Tegenwoordig heeft elke hardloopschoen een rocker. Dat wil zeggen dat de hiel en voorvoet omhoog staan. Dit maakt het afwikkelen van de voet wat makkelijker. En in sommige gevallen bevordert het de hardloopefficiëntie. De Vomero 17 heeft een hele prettige rocker en ik voel echt een voorwaartse propulsie. Daardoor kan ik makkelijker een tempoversnelling doorvoeren. In de voorvoet zit geen Air Unit meer en daardoor is de schoen in het algemeen ook wat soepeler geworden. Door de vernieuwde slijtzool die niet meer uit één geheel bestaat maar afzonderlijke delen, voelde ik ook een hele natuurlijke afwikkeling.”

Nike Vomero 17 Zool

Nike allround hardloopschoenencollectie

Ben je op zoek naar een allround hardloopschoen? Nike heeft een breed scala aan hardloopschoenen die je elke dag kan aantrekken, welke training je ook gaat doen. De Nike Pegasus is het populairste model met een uitgebalanceerde demping en een Nike Zoom Air Unit. Één dempingsniveau hoger staat de Nike Air Zoom Vomero 17. Dit model heeft ZoomX in de tussenzool en is daardoor geschikt voor lange runs. Maximale demping, maximaal comfort; dat is het motto van de Nike ZoomX Invincible Run Flyknit. Deze hardloopschoen heeft een extra dikke ZoomX-tussenzool met wat meer stabiliteit door een bredere zool. De Nike React Infinity Run Flyknit is de lichtgewicht allrounder die een stabiele en responsieve loopervaring biedt.

Eindsprint

Applaus voor Nike wat ze hebben gedaan met de Vomero. Vorig jaar was de vernieuwing niet zo spannend vanwege de update van het bovenwerk. De Vomero 17 is totaal veranderd van veters tot slijtzool. Dat heeft geresulteerd tot een allround hardloopschoen die stabiel en bouncy is. Daardoor is deze hardloopschoen veelzijdig te gebruiken en kan je veel kilometers op deze schoen lopen. De Nike Air Zoom Vomero 17 is minder geschikt voor hardlopers met een wat zwaarder postuur, want voor deze lopers zal de schoen iets te zacht zijn.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Nike Air Zoom Vomero 17 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.