Skip to main content
On Cloudeclipse
On Cloudeclipse

Productreview

On Cloudeclipse; Eindelijk écht op wolken

De On Cloudeclipse is de meest comfortabele hardloopschoen die On tot nu toe heeft gemaakt. Waar On in het verleden vaak claimde dat de hardloopschoenen met de typische CloudTec®-technologie ervoor zorgde dat je het gevoel had op wolken te lopen, viel dit in de praktijk vaak tegen. Met de Cloudeclipse wil On daar verandering in brengen. Om te kijken of dat is gelukt hebben wij de On Cloudeclipse voor je getest.

Shop damesmodelShop herenmodel
On Cloudeclipse allround hardloopschoenen

3redenen waarom de On Cloudeclipse geschikt is voor jou

Opsomming1

Je gaat trainen voor een halve of hele marathon

De Cloudeclipse is een ideale schoen om veel kilometers op te maken, bijvoorbeeld als je aan het trainen bent voor een halve of hele marathon. Door de dikke en comfortabele zool heeft de Cloudeclipse veel demping en blijven je benen langer fris tijdens je lange duurlopen.

Opsomming 2

Je houdt van een schoen met veel demping

Er zijn lopers die van schoenen houden waarbij je veel gevoel hebt met de grond en er zijn lopers die liever het gevoel hebben op kussens te lopen. Als jij in de tweede categorie zit dan is de On Cloudeclipse misschien wel jouw nieuwe favoriete schoen. Door de dubbele laag CloudTec Phase® is dit de meest soepele schoen van On ooit.

Opsomming 3

Je zoekt een schoen met een lage impact op het klimaat

Hardloopschoenen worden vaak niet heel duurzaam geproduceerd en hebben daarom een relatief grote footprint. On maakt voor de Cloudeclipse veel gebruik van gerecyclede materialen en gebruikt bovendien een duurzaam verfproces voor het bovenwerk.

On Cloudeclipse hardloopschoenen
On Cloudeclipse allround hardloopschoenen
On Cloudeclipse
"De offset van 6 millimeter zorgt in combinatie met de rocker en het laaggelegen speedboard voor een goede voorwaartse stuwing waardoor je snel van hak naar teen rolt.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

De Cloudtechnologie van On is ontstaan omdat voormalig atleet Olivier Bernhard een hardloopschoen wilde ontwikkelen met een nieuwe loopervaring. Hij experimenteerde met stukken tuinslang, die hij onder het prototype van de eerste On lijmde. Hoewel de vorm van de Clouds wel is veranderd in de loop der tijd, is de technologie nog steeds een onderdeel van elke On hardloopschoen.

De On Cloudeclipse in detail

On Cloudeclipse
Grip Rubber

Met verbeterd tractiepatroon.

CloudTec Phase®

Dubbele laag clouds.

Helion tussenzool

Licht en responsief superfoam.

Mesh bovenwerk

van 100% gerecycled polyester.

Knitted tong

Voor perfecte omsluiting van de midvoet.

Speedboard®

Voor meer controle en snelheid.

3kenmerken van de On Cloudeclipse

Opsomming1

Dubbele laag CloudTec Phase®

Dankzij het gebruik van revolutionaire software heeft On virtuele prototypes van de zolen kunnen maken. Daardoor hebben ze de optimale vorm en plaats van de Clouds kunnen bepalen. De zool is zo ontwikkeld dat in elke fase van de afwikkeling de demping is geoptimaliseerd voor een soepele afwikkeling.

Opsomming 2

Helion(™) tussenzool

In de zoektocht naar het beste tussenzoolmateriaal voor hun hardloopschoenen lukt het On in eerste instantie niet om te vinden waar ze naar zochten: een superieure prestatie en een soepele hardloopsensatie. Daarom heeft On zelf het Helion(™)-superfoam ontwikkeld. Door twee materialen met elkaar te combineren is er een foam ontstaan met de eigenschappen die voorheen niet konden worden bereikt. De Cloudeclipse heeft van alle On hardloopschoenen de dikste laag Helion(™)-foam.

Opsomming 3

Gerecycled bovenwerkmateriaal

Het hoofdmateriaal van het bovenwerk van de Cloudeclipse bestaat uit 100% gerecycled polyester. Dankzij de nieuwe Dope dye verftechniek is er bovendien 95% minder water nodig om het bovenwerk kleur te geven. De knitted tong heeft ook extra vleugels gekregen voor een nog betere omsluiting van de midvoet.

De On Cloudeclipse in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Menno Munster heeft de On Cloudeclipse voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties On Cloudeclipse

Offset
6 mm
Gewicht
240 gram dames / 300 gram heren
Zooldikte
37 mm hiel / 31 mm voorvoet
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen

Verwachtingen

“Met de Cloudsurfer en de Cloudmonster heeft On het laatste jaar al laten zien een stap te maken naar hardloopschoenen met wat meer demping. Met de Cloudsurfer die heel zacht maar ook vrij instabiel voelt en de Cloudmonster die juist wat stijver is en een flinke rocker heeft maar ook steviger aanvoelt was er al wat te kiezen binnen het aanbod van On. De Cloudeclipse moet het beste van deze twee schoenen gaan combineren met het comfort van de Cloudsurfer en de stabiliteit van de Cloudmonster.”

Fit

“Het bovenwerk van de Cloudeclipse voelt redelijk zacht aan. De knitted tong zit vast aan de zijkanten en blijft goed op zijn plaats. De hielkap is stevig en heeft een dunne laag padding. De pasvorm van de voorvoet is vrij ruim en doet erg denken aan dat van de Cloudsurfer. Ik moet de veters redelijk ver aansnoeren om de schoen goed aan te laten sluiten. Ook qua lengte is de Cloudeclipse aan de lange kant. Als je normaal gesproken tussen twee maten inzit dan kun je beter voor de kleinere maat kiezen.”

Stride

“Wat ik erg fijn vind aan de Cloudeclipse is dat de schoen ondanks zijn dikke en zachte zool toch snel afwikkelt. De offset van 5 millimeter zorgt in combinatie met de rocker en het laaggelegen speedboard voor een goede voorwaartse stuwing waardoor je snel van hak naar teen rolt. Waar je bij de On Cloudmonster de verschillende clouds voelt tijdens de afwikkeling, is dat bij de Cloudeclipse niet het geval en voelt de afwikkeling erg soepel. De combinatie van de dikke zool en het ruime bovenwerk zorgt er wel voor dat het moeizaam is om door de bocht te gaan.”

Comfort

“Tijdens het lopen voel ik meteen dat de Cloudeclipse een echte max-cushioning schoen is. Ten eerste voel je de dikte van de zool, waardoor je weinig gevoel hebt met de grond. Ten tweede voel je ook de zachtheid van het materiaal, waardoor je er ook een beetje in wegzakt. Omdat het gewicht voor een schoen met zo veel demping niet heel hoog is, blijft de Cloudeclipse ook zeer comfortabel bij het lopen van langere afstanden.”

De On allround hardloopschoenencollectie

Naast de Cloudeclipse heeft On nog een hoop te kiezen binnen de hardloopschoenencollectie. Zo is er de On Cloudrunner, die wat meer ondersteuning geeft en ook geschikt is voor lopers die overproneren. De On Cloudsurfer is een lichtere schoen en heeft geen Speedboard waardoor deze erg flexibel aanvoelt. Ben je op zoek naar een hardloopschoen met veel demping maar ook met een stevige rocker? Dan is de Cloudmonster een goede optie.

Eindsprint

Met de Cloudeclipse heeft On een hele mooie stap gemaakt op het gebied van hardloopschoenen met maximale demping. Het gevoel onder de voet is erg zacht en de afwikkeling verloopt zeer soepel. Door het gewicht is het ook een schoen die je voor zowel korte als lange duurlopen kunt gebruiken en door de goede looks kun je de Cloudeclipse ook voor en je trainingen met trots dragen.

De On Cloudeclipse is te vergelijken met de ASICS Gel Nimbus 25 en de New Balance Fresh Foam X 1080v13. Dit zijn ook neutrale schoenen met zeer veel demping die geschikt zijn voor zowel korte als lange duurlopen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudeclipse dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.