Skip to main content
Polar Vantage v3

Productreview

Polar Vantage V3 – Het beste sporthorloge van Polar?

In een wereld vol data is de Polar Vantage V3 het sporthorloge dat jouw prestaties naar een hoger niveau tilt. Dit premium multisporthorloge is voorzien van Polar Elixer-meettechnologie waardoor je nu nog betere trainings- en herstelinzichten krijgt. De Polar Vantage V3 staat klaar om jou te begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden met innovatieve nieuwe functies zoals offline kaarten, Dual Band A-GPS, kompas en nog veel meer. Wij hebben het horloge getest en delen onze bevindingen.

Shop de Polar Vantage v3
Polar Vantage V3

3redenen waarom de Polar Vantage v3 geschikt is voor jou

Opsomming1

Jij bent een doelgerichte loper

De Polar Vantage V3 is ontworpen voor de fanatieke loper die het beste uit zijn prestaties wil halen. Dit horloge beschikt over uitgebreide trainingsmogelijkheden, geeft hersteladviezen en heeft meerdere smartwatch functies. Ten opzichte van zijn voorganger is de batterijduur verhoogd naar 53 uur waardoor je het horloge maar 1 keer per week hoeft op te laden. Dankzij de nieuwe Polar Elixer-meettechnologie krijg je een betrouwbare hartslagmeting om de pols, zuurstofsaturatie en zelfs de huidtemperatuur wordt gemeten. Via de Polar website kan je trainingsschema’s downloaden en door de functie Fitspark krijg je kant-en klare workouts die passen bij jouw fitheid en trainingsgeschiedenis. Zo kan je gericht trainen naar jouw trainingsdoelen.

Opsomming 2

Het liefste beoefen jij meerdere sporten

De Vantage V3 is een echt multisport horloge met alle premium technologieën van Polar. Het sporthorloge heeft een geïntegreerde GPS-functie waarmee je snelheid, afstand en route kan bekijken voor hardlopen, fietsen, zwemmen en nog veel meer sporten. Zwemmers en triatleten krijgen alle trainingsgegevens van hun zwemtraining door de Swimming Metrics functie. lopers die ook krachttraining doen zullen profiteren van de Polar Vantage V3 door de inspanning/rustbegeleiding.

Opsomming 3

Je wil een sporthorloge met navigatie mogelijkheden en kleuren kaarten

Voor de eerste keer heeft Polar een horloge gelanceerd met offline navigatie kaarten. Daardoor krijg je tijdens jouw run een volledige kleurenkaart met alle details zodat je precies weet welke route je moet volgen. De routebegeleidingsfunctie begeleid je langs een ingeladen route of langs routes die je eerder hebt afgelegd. Tijdens het sporten kan je ervoor kiezen om terug te navigeren naar het startpunt, eindpunt of dichtstbijzijnde punt op de route. Ben je een fan van trailrunning? Dan hebben we goed nieuws, want met de ingebouwde zaklamp en kompas kan je altijd veilig op pad.

Palar Vantage V3
"De Polar Vantage V3 is geschikt voor elke fanatieke loper die traint naar een doel. Met alle updates is dit het meest uitgebreide sporthorloge van Polar tot nu toe!"

Daan Glorie – Productexpert

Over Polar Vantage V-series

De Polar Vantage V-serie sporthorloges zijn ontworpen voor de prestatiegerichte sporter en multisportatleet. Deze premium sporthorloges van Polar hebben uitgebreide trainingsfuncties. Bovendien beschikt de Vantage V serie over de beste batterijduur, hersteladviezen en de mogelijkheid om te trainen op vermogen vanaf de pols. Door al deze data zal je beter inzicht krijgen in jouw trainingen, progressie en herstel.

De Polar Vantage v3 in detail

Polar Vantage V3 group
1,39 inch AMOLED-display

met duurzame gebogen Gorilla Glass 3-lens.

Polar Elixer-meettechnologie
Verbeterde detectie van OHR, ECG, SpO2 en huidtemperatuur
Zaklampfunctie
Dual Band A-GPS en GNSS satellieten

voor nauwkeurige locatiebepaling.

Polar Vantage V2 versus V3

De Polar Vantage V3 heeft grote stappen gemaakt in vergelijking met zijn voorganger. Zo is het scherm niet alleen groter, maar ook kraakhelder dankzij AMOLED. Daardoor is het scherm ook goed te lezen in donkere omstandigheden of in fel zonlicht. Voor de eerste keer ooit is het mogelijk om te navigeren met offline kaarten zodat je trailpaden kunt ontdekken zonder te verdwalen. Door het kleurenscherm zie je namelijk alle details van jouw omgeving zodat je precies weet welke kant je op moet. Tot slot zijn de hartslagmetingen nog betrouwbaarder door de Polar Elixer-meettechnologie.

3nieuwe functies van de Polar Vantage V3

Opsomming1

Offline navigatiekaarten

Als primeur voor Polar is de Vantage V3 voorzien van offline kaarten en GPS met een dubbele frequentie. Door de Dual Band A-GPS functie is de locatiebepaling nauwkeuriger tussen hoge gebouwen en in slechte weersomstandigheden. De offline navigatiekaarten zijn kraakhelder door het AMOLED-scherm en dankzij het kleurendisplay zie je alle details van jouw route. Bij elke afslag krijg je een melding welke kant je op moet.

Opsomming 2

Polar Elixer-meettechnologie

De Polar Elixer-meettechnologie is de volgende generatie van Polar’s gerenommeerde en ambitieuze benadering van holistische metingen. Metingen voor, tijdens en na trainingen worden nu nog nauwkeuriger in kaart gebracht. De Polar Vantage V3 meet niet alleen jouw hartslag, zuurstofsaturatie en huidtemperatuur maar maakt ook een elektrocardiogram (ECG). Daardoor krijg je jouw hartslag te zien in een “hartfilmpje”. Zo kan je in kaart brengen of jouw hartritme normaal is of afwijkt.

Opsomming 3

Orthostatische test vanaf de pols

De orthostatische test is een hulpmiddel die je helpt om de balans te vinden tussen training en herstel. Deze test is gebaseerd op hartslagvariabiliteit en hartslagmeting. Voorheen moest je voor deze test een hartslagband dragen, maar met de Polar Vantage V3 wordt dit vanaf jouw pols gemeten. De test duurt 4 minuten en bij voorkeur doe je dit meetmoment in de ochtend voordat je opstaat. Ga rustig liggen en selecteer op het horloge de orthostatische test. Na 2 minuten mag je staan en dan meet het horloge verder. Op basis van deze test krijg je als resultaat “hersteld” of “niet hersteld”. Hierdoor weet je of je klaar bent voor de volgende training.

De Polar Vantage v3 in de test

Wij testen alle sporthorloges door ons eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie die het horloge mocht testen tijdens het Amsterdam Marathon week

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Polar Vantage v3

Batterijduur
53 uur in GPS modus (140 uur in energiebespaarmodus)
Oplaadkabel
Polar Charge 2.0 USB-C (is bijgeleverd)
Polsbandje
22 mm, maat S-L siliconen bandje
Schermkwaliteit en grootte
AMOLED touchscreen, 1,39-inch met Corning Gorilla Glas bescherming
Sporten
lopen, Multisport, Fietsen, Zwemmen
Sporten
Polar Elixer-meettechnologie met OHR-ECG-SpO2 en huidtemperatuur, Dual Band A-GPS satellieten, Offline Kaarten, Zaklamp, Kompas, Herstel- en trainingstest vanaf de pols, Slaap- en herstelfuncties.

Comfort, uitstraling en batterij

“Wauw wat is dit een prachtig horloge”; dat was het eerste wat ik dacht toen ik de Polar Vantage V3 uit de verpakking haalde. Het horloge heeft een kraakhelder AMOLED display, mooie afgeronde randen en een comfortabele siliconen bandje. De Polar Vantage V3 is wel iets groter qua display dan de Polar Ignite 3, maar ik vind dat wel fijn met de nieuwe navigatie mogelijkheden. De siliconenband heeft veel gaatjes waardoor je het horloge zo strak kan dragen als je zelf wilt. Ik raad wel aan om het horloge niet te los te dragen, want dan werkt de hartslagmeting om de pols minder nauwkeurig. Ik sport 6 dagen in de week en de batterij heeft het de hele week overleefd. Erg prettig als je maar 1 x per week je horloge hoeft op te laden.”

Polar Vantage Display
Polar Vantage V3 navigatie

Navigatiefuncties

“We moeten het even hebben over de navigatie mogelijkheden. Dit is het eerste Polar horloge met volledige navigatie kleurenkaarten. Ik heb een route genavigeerd in het Amsterdamse Bos en was meteen onder de indruk van deze nieuwe functie. Je kan 100 routes vooraf importeren vanuit Strava, Komoot of andere route apps. Gebruikers van een MacBook moeten eerst de “Android File Transfer” downloaden om routes te kunnen importeren. In je Polar account kan je dan favoriete routes aanvinken en naar het horloge slepen. Tijdens het hardlopen zag ik duidelijk welke kant ik op moest lopen dankzij de heldere kleuren, grote display, goede verlichting en de rode lijn die je moet volgen. Het AMOLED-display is goed af te lezen in zowel fel zonlicht als donkere momenten op de dag. Onder op het scherm zie je hoe lang je route nog is. Hij zal geen nieuwe route berekenen als je verkeerd loopt dus zorg ervoor dat je de geïmporteerde route volgt. De Polar Vantage V3 heeft ook een “terug naar start” functie als je niet weet hoe je terug moet lopen.”

Overige functies

Een van de overige nieuwe functies is het meten van huidtemperatuur tijdens de nacht en de ECG-metingen. Dehuidtemperatuur wordt elke nacht gemeten en na het slapen zie je een afwijking van je dagelijks gemiddelde. Jemoet het horloge wel eerst 7 dagen dragen tijdens de nacht zodat Polar weet wat jouw gemiddelde is. Handige functie, want als je huidtemperatuur erg afwijkt kan je mogelijk ziek worden en is het verstandig om een rustdag te plannen. De nieuwe ECG-meting duurt 30 seconden waarbij je een vinger op de rode knop linksboven moet plaatsen. Vervolgens krijg je een testrapport met gemiddelde hartslag, hartslagvariabiliteit en hartslaginterval. Deze data geeft inzicht in jouw herstelvermogen. Uiteraard heeft de Polar Vantage V3 ook functies die het vorige model ook had zoals: dagelijkse trainingssuggesties, koppeling met apps zoals Strava, slaapgegevens, stappenteller en mogelijkheid om trainingen en schema’s in het horloge te programeren.

Polar Vantage V3 temp
Polar Vantage V3

GPS nauwkeurigheid

“Ik heb het horloge twee weken getest tijdens duurlopen, intervallen op de weg en op de baan. Om de andere pols had ik de Garmin Fenix 6. De GPS betrouwbaarheid van de Polar Vantage V3 is indrukwekkend en wijkt nietaf van de Garmin. De Vantage V3 is nu ook voorzien van Dual-Band GPS waardoor de meting ook betrouwbaarder is als je hardloopt in een bosrijke omgeving of tussen hoge gebouwen. Tijdens de baantraining vondik het prettig om gebruik te maken van de “tikfunctie” waarbij je interval wordt gemeten als je met je hand op het display slaat.”

Eindsprint

De Polar Vantage V3 kan nu echt concurreren met andere merken die ook offline navigatiekaarten en de meest geavanceerde trainingsgegevens aanbieden. Wij raden dit horloge niet alleen aan voor fanatieke lopers, maar ook voor de sporter die gewoon fitter wil worden. Door alle testen en metingen krijg je namelijk niet alleen inzicht in je trainingen, maar ook in je lifestyle. Houd je slaap, rusthartslag en hartslagvariabiliteit bij om te zien of je goed herstelt van trainingen en hoe het gesteld is met jouw stresslevels. Het horloge moedigt je ook aan om bepaalde trainingen te doen door de Fitsparkfunctie en door de trainingsschema’s van Polar heb je altijd een gericht plan richting jouw sportieve doelstelling.

Net zo enthousiast geworden als wij? De Polar Vantage V3 is verkrijgbaar vanaf 11-10 in de pre-sale. Het horloge zal dan op 25-10 geleverd worden. Heb je nog vragen over dit sporthorloge? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.