Skip to main content
Brooks Ghost Max Allround hardloopschoenen
Brooks Ghost Max hardloopschoenen

Productreview

Brooks Ghost Max – Meest comfortabele Brooks allertijden?

Wij verwelkomen een nieuwe stap in comfortabel hardlopen voor iedereen met de Brooks Ghost Max. Of je nu de deur uitgaat voor een vroege ochtendrun of een lange duurloop, met de Ghost Max aan jouw voeten ben je op alles voorbereid. Voor de eerste keer ooit zet Brooks de eerste stap in de markt van de “maximale demping hardloopschoenen”. Ben jij ook klaar voor deze nieuwe revolutie?

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Brooks Ghost Max

3redenen waarom de Brooks Ghost Max geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt een hardloopschoen met een lage drop

De Brooks Ghost Max heeft een drop (verschil hak ten opzichte van voorvoet hoogte) van 6 mm. Dat betekent dat deze schoen het meest geschikt is voor midden- en voorvoetlopers. Echter, door zijn stabiele basis is dit model ook ideaal voor beginnende hardlopers die wat meer op hun hiel landen.

Opsomming 2

Je hebt een brede voet of gebruikt eigen steunzolen

Gebruik jij steunzolen of heb je een relatief wat bredere voet? Overweeg dan zeker de Brooks Ghost Max als jouw nieuwe hardloopschoen. Dit model is vriendelijker voor een bredere voorvoet en wat hogere wreef. Wist je trouwens dat de Brooks Ghost Max ook verkrijgbaar is in verschillende breedtematen voor zowel dames als heren? Zo is voor heren de 1D leest de standaard, maar er is ook een 2E (breed) en 4E (extra breed) beschikbaar.

Opsomming 3

Je bent een echte kilometervreter

Denk je aan lange afstanden, dan denk je aan een comfortabele hardloopschoen. Daar is de Brooks Ghost Max specifiek voor ontworpen. Door de extra dikke tussenzool gemaakt van DNA LOFT v2 ervaar je veel schokdemping bij elke stap die je zet. Deze hardloopschoen blinkt uit in lange afstanden tot de marathon en verder.

brooks Ghost max
Brooks Ghost Max allround hardloopschoenen
Brooks Ghost Max hardloopschoenen
“De Brooks Ghost Max is de ideale hardloopschoen voor hardlopers met een brede voet of die een steunzool dragen.”

Daan Glorie – Productexpert

Brooks expert aan het woord

Wij spraken met Brooks Expert Tim van Beelen over de nieuwste Brooks Ghost Max. Wat maakt dit model zo uniek? “De Brooks Ghost Max is ontworpen met de speciale voeten in het achterhoofd. Kortom hardlopers die steunzolen dragen, achillespees klachten, hallux valgus of andere voetklachten hebben. Zo is de pasvorm van de Ghost Max over de hele lengte iets breder en niet alleen in de toebox, zodat er genoeg volume is voor zooltjes. Daarnaast zijn de verhoogde zijkanten van de schoen niet overdreven zodat de zooltjes ook goed passen en hun werk goed kunnen doen. Dus de Ghost Max is perfect zonder zooltjes te gebruiken, maar zeker ook met zooltjes.”

De Brooks Ghost Max in detail

Brooks Ghost Max
Unieke “Linear Last” bovenwerk

waardoor de schoen geschikt is voor verschillende type voeten.

DNA LOFT v2 tussenzool

die extra dik is gemaakt voor maximaal comfort.

GlideRoll Rocker en lage offset

voor minder druk op de voorvoet.

Brede basis van de slijtzool

zorgt voor stabiliteit tijdens hardlopen en wandelen.

Brooks Ghost Max versus Brooks Ghost

De Brooks Ghost Max is letterlijk de grote broer van de Brooks Ghost. De tussenzool is dikker en de offset is een stuk lager (6 mm in plaats van 12 mm) waardoor de Ghost Max meer geschikt is voor voorvoetlopers. De extra dikke tussenzool biedt protectie bij het lopen van lange afstanden. Wil je een iets meer allround hardloopschoen? Kies dan voor de Brooks Ghost, want deze is meer geschikt voor tempotrainingen en intervallen.

3kenmerken van de Brooks Ghost Max

Opsomming1

Comfortabele en steunzoolvriendelijke pasvorm

De Ghost Max heeft een unieke lineaire leestconstructie. Deze maakt de pasvorm geschikt voor verschillende voetvormen en inlegzolen. De huidige inlegzool kan er makkelijk uit zodat je eigen steunzolen erin passen. Er is aandacht besteed aan het bovenwerk van de Brooks Ghost Max zodat je wreef genoeg ruimte heeft. Het Double Jacquard Warp Knit bovenwerk geeft veel ademend vermogen en zorgt voor een zeer comfortabele pasvorm.

Opsomming 2

Dikke laag DNA LOFT v2 en GlideRoll Rocker

Met een 39 mm dikte van de hiel en 33 mm onder de voorvoet is de Ghost Max misschien wel de meest comfortabele Brooks hardloopschoenen aller tijden. Deze hardloopschoen treedt toe tot de “maximale demping hardloopschoenen” die comfort op nummer 1 hebben staan. De GlideRoll Rocker is de ronde geometrie van de zool. Deze bevordert op een actieve manier de soepele overgang van de hiel naar de tenen. De “Rocker” komt ten goede aan hardlopers die last hebben van fasciitis plantaris, metatarsalgie en de ziekte van Morton neuroom.

Opsomming 3

Brede basis voor veel stabiliteit

Wij horen jou al denken, is de Brooks Ghost Max wel stabiel door zo’n dikke tussenzool? Het antwoord is volmondig: “ja!” De brede basis van de zool zorgt voor een veilig en stabiel gevoel, ook als je wat vermoeid raakt tijdens het hardlopen. Door zijn stabiele karakter is dit model ook geschikt voor wandelen. Bovendien vermindert de DNA LOFT v2-tussenzool de druk op de zachte weefsels van de voeten, zodat deze niet zo hard hoeven te werken.

De Brooks Ghost Max in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Brooks Ghost Max

Offset
6 mm (39 mm hiel / 33 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 283 gram heren / ca. 255 gram dames
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
DNA LOFT v2

De allround hardloopschoenen van Brooks

Weet je niet welke Brooks hardloopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke Brooks hardloopschoen voor jou de beste steun en demping biedt. Een van de populairste modellen is de Brooks Ghost vanwege zijn allround karakter. Je kan elke type training op deze schoen afwerken. Wil je meer comfort en demping? Dan moet je de Brooks Ghost Max of Glycerin overwegen. De Brooks Glycerin heeft namelijk een DNA LOFT v3-tussenzool die extra veerkrachtig is en meer energieteruggave geeft. Fans van een iets snellere allround hardloopschoen kunnen met de Brooks Levitate 6 hun hart ophalen.

Brooks Ghost Max Matrix

Eindsprint

Complimenten aan Brooks voor het lanceren van een nieuwe hardloopschoen waar veel hardlopers momenteel om vragen. Maximale demping is “here to stay”. Al een paar jaar zijn hardlopers op zoek naar veel demping om hun trainingen aangenamer te maken. Met de Ghost Max heeft Brooks goud in handen als het gaat om comfort, stabiliteit en een soepele afwikkeling. Deze hardloopschoen is geschikt voor lopers met en zonder steunzolen. Trek hem vooral voor aan voor een herstelloop, lange afstand of rustige duurloop. De Brooks Ghost Max is minder geschikt voor tempo- en intervaltrainingen. Door de relatief dikke zool is de schoen minder responsief.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Brooks Ghost Max dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.