Skip to main content
adidas Takumi Sen 10
adidas Takumi Sen 10 wedstrijdschoen

Productreview

adidas Takumi Sen 10 – Dé beste 5 en 10 km wedstrijdschoen

Het bereiken van maximale snelheid is nog nooit zo makkelijk geweest met de adidas Takumi Sen 10. Deze wedstrijdschoen met carbon is ontworpen voor het lopen van records op de 5 en 10 km. De tiende versie van Takumi Sen is volledig vernieuwd van bovenwerk tot slijtzool. Kies voor maximale energieteruggave en een explosief gevoel bij de afzet. Waar wacht je nog op?

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
adidas Takumi Sen 10 wedstrijdschoenen

3redenen waarom de adidas Takumi Sen 10 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een wedstrijdschoen voor een 5 of 10 km

De adidas Takumi Sen 10 is ontworpen voor wedstrijden van 5 tot 10 km. Deze wedstrijdschoen met carbon heeft een iets dunnere tussenzool ten opzichte van andere carbonschoenen. Daardoor is de Takumi Sen stabieler bij een bochtig parcours. Bovendien is deze schoen wat lichter in gewicht en dynamischer, waardoor je gemakkelijker snelheid kan maken en behouden.

Opsomming 2

 Je wilt een lichtgewicht hardloopschoen voor tempotrainingen en intervallen

Met slechts 200 gram voor heren en 166 gram voor dames is dit een van de lichtste wedstrijdschoenen. Gebruik de Takumi Sen 10 ook voor je tempotrainingen en intervallen. Door het LightstrikePRO foam zal de impact van het hardlopen worden opgevangen waardoor je sneller herstelt. Wij adviseren deze schoen maximaal 1 keer per week te dragen, aangezien de dunnere slijtzool wat minder lang meegaat dan een reguliere hardloopschoen.

Opsomming 3

Van nature loop jij wat meer op de midden- en voorvoet

De offset van de Takumi Sen 10 is verhoogd van 6 naar 7 mm. Dat betekent dat deze schoen het beste tot zijn recht komt voor een midden- en voorvoetloper. Offset is het verschil tussen hiel en voorvoethoogte. Hoe lager de offset, hoe meer je op de voorvoet wordt gestimuleerd. Een haklander kan beter kiezen voor de Adios Pro 3, vanwege de stabielere basis.

adidas Takumi Sen 10 hardloopschoenen
adidias Takumi Sen 10
adidas Takumi Sen Mobile 10
"De adidas Takumi Sen is de beste wedstrijdschoen op de markt voor de 5 en 10 km. Dat is al meerdere malen bewezen met persoonlijke, nationale en wereldrecords.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Elk jaar organiseert adidas het “Road to Records” event bij hun hoofdkantoor in Herzogenaurach (Duitsland). Tijdens dit event jagen de adidas atleten op nieuwe persoonlijke, Europese en wereldrecords. In 2023 werden 6 nationale records en twee wereldrecords verbroken. De Ethiopische Medina Eisa verbrak het wereldrecord onder 20 jaar op de 5 km en liep naar een tijd van 14 minuten en 26 seconden. Zij liep tijdens haar race op de adidas Takumi Sen. Deze schoen staat bekend om zijn extreem lichte gewicht en superieure energieteruggave. Records gegarandeerd!

De adidas Takumi Sen 10 in detail

adidas Takumi Sen 10
Mesh bovenwerk

gemaakt van gerecyclede materialen, geeft een optimale lockdown met name rondom de enkel.

Twee lagen LightstrikePRO

voor maximale demping en energieteruggave.

Lagere zooldikte

voor snelheid op de korte afstanden 5-10 km.

EnergyTorsion Rod System 2.0

waarbij carbonbuisjes onder je middenvoet beentjes lopen voor extra energieteruggave.

Continental rubber

op de voorvoet voor optimale grip en duurzaamheid.

Kiezen voor de adidas Takumi Sen 10 of de Adios Pro 3?

De adidas Takumi Sen 10 is de beste keuze voor het lopen van 5 en 10 km wedstrijden door de lagere zooldikte en betere stabiliteit in bochten. Ben je van plan om een nieuw record te lopen op de halve of hele marathon? Ga dan voor de Adios Pro 3, want dit model heeft meer demping en energieteruggave voor het lopen van lange afstanden.

3kenmerken van de adidas Takumi Sen 10

Opsomming1

Bovenwerk met betere lockdown

Het strakke bovenwerk is gemaakt van gerecycled meshmateriaal. Ervaar een verbeterde pasvorm en lockdown door extra toegevoegde stiksels op de belangrijkste gebieden. De Takumi Sen 10 heeft de kenmerkende hielkap met verstevigingen rondom, zodat je enkels tijdens het hardlopen worden gestabiliseerd.

Opsomming 2

EnergyRods 2.0 carbonsysteem

Het EnergyRods 2.0 carbonsysteem is volledig aangepast ten opzichte van de Takumi Sen 9. Het ontwerp van de carbonbuisjes is gekopieerd van de Adios Pro 3. Hierbij loopt er een carbonconstructie van hiel naar voorvoet. Parallel met de middenvoetbeentjes liggen carbonbuisjes, waardoor je een explosieve afwikkeling ervaart. Het LightstrikePRO foam is behouden en vangt de impact van het hardlopen op en zet dit om in nieuwe energie. Daardoor ervaar je bij elke stap veel energieteruggave waardoor je gemakkelijk op snelheid blijft, ook onder vermoeidheid.

Opsomming 3

Vernieuwde Continental slijtzool

De Continental slijtzool heeft een update gekregen waarbij er wat meer inkepingen zijn geplaatst in het rubber voor een betere grip. De licht rubberen slijtzool aan de zijkant en hiel zijn nu nog lichter geworden dan bij het vorige model. Het Continental rubber heeft een hoogwaardige rubbersamenstelling van de toonaangevende bandenleverancier ter wereld. Dit biedt een superieure grip bij alle weers- en ondergrondomstandigheden. Het rubber past zich aan de voetbeweging van elke hardloper aan.

De adidas Takumi Sen 10 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties adidas Takumi Sen 10

Offset
7 mm (hiel: 34 mm / voorvoet 27 mm)
Gewicht
Ca. 166 gram dames / 200 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Type demping
LightstrikePRO

Verwachtingen

“De adidas Takumi Sen is nooit echt mijn favoriete wedstrijdschoen geweest. Eigenlijk omdat ik meer een marathonloper ben, dan een 5-10 km specialist. De adidas Adios Pro 3 was voor mij wat stabieler als haklander. Ik hoop dat de Takumi Sen 10 stabieler is geworden dan zijn voorganger, want dan kan ik deze schoen gebruiken voor baantrainingen en korte intervallen.”

Fit

“Het bovenwerk is flinterdun, maar zit ook heel stevig om mijn voeten. De hielkap geeft een goede steun rondom mijn enkel en ik vind het prettig dat de schoenlip dun is en geen scherpe randjes heeft. De Takumi Sen 10 is wat breder geworden dan zijn voorganger. Dat is positief nieuws voor de lopers die deze wedstrijdschoen dragen tijdens de halve marathon. Hoe langer de afstanden die je loopt, hoe meer je voet gaat uitzetten. Qua maatvoering is de Takumi Sen niet gewijzigd dus bestel je reguliere maat hardloopschoenen.”
adidas Takumi Sen 10 Fit

Stride

“Ik vond de Takumi Sen 10 een leuke schoen om te testen, want hij is snel en geeft mij dat speciale gevoel wat alleen wedstrijdschoenen kunnen geven. Door de relatief dunne zool sta ik met mijn voeten dicht bij de grond, wat hem heel reactief maakt. De Takumi Sen stimuleert mij door de lage offset naar de voorvoet. De schoen is stukken stabieler doordat er meer slijtzool is toegevoegd. Bovendien is de carbonconstructie aangepast, waardoor ook een haklander prima op deze schoen kan lopen. Toch zal vooral een voorvoetloper het meeste profijt hebben van deze schoen doordat de voorvoet breed is gemaakt. Het Continental rubber geeft mij een goede grip tijdens het lopen op asfalt, ook als het flink regent. Ik ga deze schoen vooral gebruiken voor korte
intervaltrainingen op hoge intensiteit zoals 10x200m en 8x400m.”

adidas Takumi Sen 10 Stride

Speed

“De snelheid heeft de Takumi Sen te danken aan het vernieuwde EnergyRods 2.0 carbon systeem en het LightstrikePro dempingsmateriaal. De schoen voelt wat directer dan de Adios Pro 3 en is daardoor geschikter
voor 5 en 10km afstanden. Vanaf de voorvoet word je echt naar voren gepusht en door het lichte gewicht van de schoen merk je dat je bijna niks aan je voeten hebt. Tijdens mijn intervaltrainingen voelde het bijna aan alsof ik een spike aan mijn voeten had, maar dan met iets meer foam en energieteruggave.”

adidas Takumi Sen 10 Speed

De adidas Adizero hardloopschoenencollectie

In de adidas Adizero hardloopschoenencollectie vind je alle snelle schoenen voor trainingen en wedstrijden. De Adizero lijn kan je opdelen in de “Race to Win” en “Train for Races” categorie. Ben je op zoek naar een temposchoen of een wedstrijdschoen? Temposchoenen zijn onder andere de Boston en Adizero SL. Deze schoenen kenmerken zich door hun lichte gewicht en uitgebalanceerde demping. Daardoor zijn de Boston en Adizero SL beiden geschikt voor allround en tempotrainingen.

Hardlopers op zoek naar de beste wedstrijdschoenen zijn met de Adizero Adios Pro 3 en Takumi Sen 10 aan het juiste adres. De Takumi Sen 10 is de 5-10 km racer, terwijl de Adios Pro 3 uitblinkt in halve en hele marathons.

Heb je advies nodig over een adidas schoenrotatie? Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Wij geven twee voorbeelden van een geschikte schoenrotatie, namelijk:

  • adidas Adizero Boston (rustige en snelle trainingen) + adidas Takumi Sen 10 (5-10km races)
  • adidas SL (rustige en snelle trainingen) + Adios Pro 3 (21-42km races)
adidas Takumi Sen Matrix

Eindsprint

Met de Takumi Sen 10 heb je niet alleen een recordverbrekende schoen aan je voeten, maar ook een schoen boordevol innovatie. Deze 10e versie heeft veel veranderingen ondergaan waaronder een nieuw bovenwerk, verbeterde carbonconstructie en iets meer slijtzool voor een betere tractie en duurzaamheid. Trek deze schoen vooral aan bij belangrijke trainingen (zoals je wedstrijdsimulatie) en tijdens de race waarbij je een persoonlijk record wil verbreken.

De adidas Takumi Sen 10 is vergelijkbaar met de Nike Streakfly en New Balance FuelCell SuperComp Pacer. Dit zijn ook wedstrijdschoenen met carbonplaat en gericht op races van 5 tot 10km. De Takumi Sen 10 is minder geschikt voor rustige trainingen en de wat zwaardere hardloper. Dan zal de schoen te instabiel zijn en mogelijk wat pijntjes veroorzaken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Takumi Sen 10 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.