Skip to main content
Altra Lone Peak 8
Altra Lone Peak 8 Trailschoenen

Productreview

Altra Lone Peak 8; Feel connected, feel protected

De Altra Lone Peak is de trailschoen waar Altraliefhebbers elk jaar naar uitkijken en de Lone Peak 8 geeft weer genoeg reden om enthousiast te worden. Deze klassieker in de Altra line-up heeft een update gehad aan het bovenwerk, maar is verder onveranderd gebleven. Benieuwd of de Lone Peak 8 ook voor jou een goede trailschoen is? Wij hebben hem voor je getest.

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Altra Lone Peak 8

3redenen waarom de Altra Lone Peak 8 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een echte Altrafan

De Altra Lone Peak is vanaf het begin een onderdeel geweest van de collectie van Altra en had meteen een grote groep fans. De speciale Altrapasvorm met veel ruimte in de voorvoet en de 0 millimeter drop vielen bij vele lopers in de smaak. Er is niet heel veel veranderd sinds het eerste model en steeds meer lopers ontdekken de kracht van de Lone Peak.

Opsomming 2

Je zoekt een minimalistische trailschoen

Veel trailschoenen hebben dikke zolen en een hoge offset. Voor veel lopers werkt dat goed maar er is ook een groep lopers die fijner loopt op trailschoenen met een lage offset. Op de trails loop je vaak vanzelf al wat meer op de voorvoet en met de Lone Peak 8 heb je ook veel gevoel met de grond, zonder dat je bang hoeft te zijn om te weinig bescherming te hebben.

Opsomming 3

Je wilt zowel trailen als hiken

Als je op vakantie gaat en maar één paar schoenen wilt meenemen dan is de Lone Peak een goede keuze. Je kunt er namelijk ook prima op wandelen. De Altra Lone Peak wordt ook veel gebruikt voor lange wandeltochten en is zeer comfortabel want je voelt de zool nauwelijks onder je voet.

Altra Lone Peak 8
Altra Lone Peak 8 trailschoenen
"De Altra Lone Peak 8 heeft mijn trailrunning ervaring volledig getransformeerd. Deze schoenen zijn niet alleen uitrusting; het zijn mijn partners op het pad van avontuur."

Stephan Schulze – Productexpert

Wist je dat…

De Lone Peak was in 2010 de eerste trailschoen van Altra en werd speciaal ontwikkeld door een van de oprichters van Altra om de Saswatch 100, een trailwedstrijd van 100 mijl, zonder problemen uit te kunnen lopen. In een eerdere poging had hij al na 40 mijl ducttape moeten gebruiken tegen de blaren op zijn voeten, maar dit liet na 60 mijl los waardoor hij strompelend naar de finish moest. Op de schoenen met een 0 mm drop en extra ruimte voor de tenen liep hij zonder problemen naar de finish en was hij overtuigd dat Altra een succes kon worden.

De Altra Lone Peak 8 in detail

Altra Lone Peak 8
Altra EGO-tussenzool

Combinatie van zachtheid en responsiviteit.

Stoneguard

Bescherming tegen stenen.

Maxtrac-slijtzool

Grip op alle terreinen.

Gaitertrap

Om vuil buiten de schoenen te kunnen houden.

3kenmerken van de Altra Lone Peak 8

Opsomming1

Altra’s Original Footshape Fit

Deze extra brede pasvorm is gecreëerd met de natuurlijke afwikkeling van de voet in gedachte. Door de breedte in de voorvoet kunnen de tenen zich goed spreiden tijdens het lopen. Hierdoor blijft de voet neutraler tijdens het lopen en zit de schoen niet in de weg van het natuurlijke looppatroon.

Opsomming 2

Duurzaam bovenwerk

Het bovenwerk van de Lone Peak 8 is vernieuwd en is nu nog duurzamer. Het is gemaakt van ripstop-materiaal dat nog langer meegaat dan het mesh in de Lone Peak 7. Als je bang bent om zand of ander vuil in je schoenen te krijgen kun je ook een gaiter bevestigen, dan heb je minder overlays.

Opsomming 3

Overal grip met de Maxtrac-slijtzool

Deze slijtzool geeft veel grip in verschillende omstandigheden. Het patroon van de noppen is zo opgebouwd dat je bij beklimmingen en afdalingen voldoende grip hebt.

De Altra Lone Peak 8 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Stephan Schulze.

Stephan Portret

Stephan Schulze

Productexpert

Stephan Portret

Stephan Schulze

Productexpert

Technische specificaties Altra Lone Peak 8

Offset
0 mm ( 25 mm dikke zool)
Gewicht
Ca. 303 gram heren / ca. 258 gram dames
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailrunningschoen
Type demping
EGO(™)

De Altra trailcollectie

Altra heeft een zeer brede collectie voor trailrunning. Voor iedereen is er wel een geschikt model. Alle trailschoenen van Altra hebben 0 millimeter offset, maar er is wel verschil in dikte van de zool. Altra gebruikt ook drie verschillende pasvormen voor hun schoenen: De Original Footshape die het breedst is, de Standard Footshape die wat smaller is en de Slim Footshape die nog smaller is en het meest in de buurt komt van een reguliere hardloopschoen. In de tussenzool gebruikt Altra het EGO(™)-foam of het EGO Max(™)-foam, waarbij die laatste nog iets comfortabeler is dan het eerste. Check hieronder welke het beste bij je past.

Eindsprint

De Altra Lone Peak 8 blijft de vertrouwde trailschoen voor je dagelijkse training die het altijd is geweest. Oude fans en nieuwe enthousiastelingen kunnen genieten van de ruime pasvorm en het duurzame bovenwerk. Bovendien kun je met de Lone Peak 8 op elk terrein uit de voeten, dus maak je klaar voor mooie avonturen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Altra Lone Peak 8 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.