Skip to main content
Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave REbellion Flash 2
Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave REbellion Flash 2

Productreview

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 en Rebellion Flash 2 zijn wedstrijdschoenen die jouw prestatie naar een hoger niveau tillen. Wil je een soepele afwikkeling met maximale demping en energieteruggave ervaren? Kies dan voor de Wave Rebellion Pro 2. Ben je meer op zoek naar een snelle schoen voor je trainingen? Trek dan de Rebellion Flash 2 aan. Wat vinden wij van deze twee wedstrijdschoenen? Je leest het allemaal in ons blog.

Mizuno Wave Rebellion schoenen voor damesMizuno Wave Rebellion schoenen voor heren
Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave Rebellion Flash 2

3redenen waarom de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2 geschikt zijn voor jou

Opsomming1

Je bent een midden- en voorvoetloper en op zoek naar een wedstrijdschoen (Rebellion Pro 2)

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 is ontworpen voor de midden- en voorvoetloper die persoonlijke records wil verbreken. Deze wedstrijdschoen is voorzien van superfoam (Enerzy Lite+), een Wave Plate met carbon en de Smooth Speed Assist technologie. Door deze techniek krijg je een agressieve afzet vanaf de voorvoet waardoor je op hoog tempo kan blijven lopen. Persoonlijke records verpulveren is nog nooit zo makkelijk geweest.

Opsomming 2

Je wil een temposchoen voor intervallen en snelle duurlopen (Rebellion Flash 2)

Een temposchoen overbrugt het verschil tussen je dagelijkse hardloopschoen en de wedstrijdschoen. Dankzij de Wave Rebellion Flash 2 ben jij voorbereid op het tempo tijdens de wedstrijd. In de Flash 2 zien we een Wave Plate gemaakt van kunststof en glasvezel, waardoor de schoen duurzamer is dan een carbonschoen.

Opsomming 3

Je zoekt een hardloopschoen met veel demping en energieteruggave (Rebellion Pro en Flash)

Ben jij een liefhebber van hardloopschoenen met veel demping en energieteruggave? Dan moet je absoluut de Rebellion Flash en Pro overwegen als nieuwe wedstrijdschoen. Beide schoenen hebben het Enerzy Lite+ foam, wat de hoogste energieteruggave geeft. De Pro 2 heeft 32% meer Enerzy Lite+ foam en de Flash 2 heeft 21% meer Enerzy Lite+ dan bij de Rebellion Pro 1. Door het foam krijg je bij elke stap die je zet een push naar voren. Het Enerzy Lite+ voelt lekker licht aan zodat je langere tijd op hoog tempo kan knallen.

Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave Rebellion Flash 2
Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave Rebellion Flash 2
Mizuno Wave Rebellion 2 en Wave Rebellion Flash 2
“Met de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 voelt het alsof je continu aan het afdalen bent. Ik krijg een extra snelheidsimpuls door de ronde vorm van de zool. Dit is echt een snelle en innovatieve wedstrijdschoen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De geometrie van de Wave Rebellion en Flash is geïnspireerd op atletiekspikes. De productontwikkelaars bij Mizuno ontdekten overeenkomsten tussen het ideale looppatroon voor lange-afstandsraces en het looppatroon voor korte-afstandswedstrijden. Bij spikes staat de hiel namelijk ook erg omhoog zodat je op je voorvoet blijft versnellen. Deze geometrie, ronding van de zool, wordt ook wel de Smooth Speed Assist genoemd.

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2 in detail

Mizuno Wave Rebellion Pro 2
Smooth Stretch-bovenwerk

zit zacht en comfortabel om de voeten.

Enerzy Lite+

in de bovenste laag van de tussenzool voor maximale energieteruggave.

Mizuno Enerzy

in de onderste laag van de tussenzool creëert stabiliteit.

Carbon Wave Plate

met inkepingen in de voorvoet creëert een vlotte afzet.

Smooth Speed Assist

is de extreme ronding van de hiel die zorgt voor een agressieve afwikkeling naar de voorvoet.

G3-slijtzool

is lichtgewicht, duurzaam en zorgt voor een optimale grip in alle omstandigheden.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2
Smooth Stretch-bovenwerk

zit zacht en comfortabel om de voeten.

Enerzy Lite+

in de bovenste laag van de tussenzool voor maximale energieteruggave.

Mizuno Enerzy

in de onderste laag van de tussenzool creëert stabiliteit.

Glasvezelplaat

in de tussenzool voor een krachtige afzet.

Smooth Speed Assist

is de ronding van de hiel die zorgt voor een agressieve afwikkeling naar de voorvoet.

G3-slijtzool

is lichtgewicht, duurzaam en zorgt voor een optimale grip in alle omstandigheden.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 of Flash 2?

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 en Rebellion Flash 2 zijn beide snelle schoenen, maar elk met een andere doelgroep in gedachten. De Wave Rebellion Pro 2 werkt het beste voor mid- en voorvoetlopers terwijl haklanders meer profiteren van de Rebellion Flash 2. Je kan de schoenen ook gebruiken in een schoenrotatie. Trek de Rebellion Pro 2 aan tijdens wedstrijden en loop je snelle trainingen op de Rebellion Flash 2.

3kenmerken van de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Flash 2

Opsomming1

Unieke geometrie

De Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash hebben een uniek design als je hem bekijkt vanaf de buitenkant. Dit noemt Mizuno de Smooth Speed Assist. De hiel staat nog steiler omhoog dan bij de voorganger. Hierdoor blijf je op de midden- en voorvoet lopen, ook als je vermoeid raakt bij het lopen van lange afstanden. De Rebellion Pro heeft het DNA van een spike, waarbij aan alles is gedacht om gewicht te besparen. Het bovenwerk is wat dunner en sterker gemaakt dan bij de Pro 1. De hielkap en schoenlip zijn wat flexibeler en omsluiten de voet iets strakker dan voorheen. Om de stabiliteit te verbeteren heeft de Pro 2 nu een gesloten slijtzool en een bredere basis van de middenvoet gekregen. Voorheen was er aan de binnenzijde een “cutout” waardoor de schoen voor sommige lopers instabiel was.

Opsomming 2

Mizuno Enerzy Lite+ tussenzool (Flash en Pro)

Het Mizuno Enerzy Lite+ material in de tussenzool van de Pro en Flash is gemaakt van nylon. Dit foam is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan het gewone Mizuno Enerzy foam. De Flash 2 heeft 5 mm meer foam onder de voorvoet gekregen terwijl bij de Pro 2 er 2 mm extra foam onder de voorvoet is geplaatst. Dit verbetert het dempend vermogen en energieteruggave bij de afzet.

Opsomming 3

Wave Plate met carbon of glasvezel

De Wave Plate in de Rebellion Flash bevat een Wave Plate gemaakt van kunststof gecombineerd met glasvezel. Deze plaat was ook verwerkt in de Flash 1 die vorig jaar werd gelanceerd. De Wave Plate van Mizuno Rebellion Flash 2 slijt minder snel dan de carbonplaten die we kennen uit andere wedstrijdschoenen. Dit maakt de Rebellion Flash 2 ideaal als trainingsschoen voor je tempodagen. De Rebellion Pro 2 heeft een Wave Plate gebaseerd op carbon. Deze carbonplaat loopt over de volledige lengte van de zool en heeft in de voorvoet inkepingen voor een soepele afwikkeling. Carbon is een stuk stijver dan glasvezel en dus geeft de Pro 2 een grotere snelheidsimpuls.

De Mizuno hardloopschoenencollectie

Wil jij de beste Mizuno hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor. Mizuno heeft verschillende type hardloopschoenen voor de neutrale loper. Het meest populaire model is de Mizuno Wave Rider, deze heeft Enerzy foam en een kunststofplaat voor een betere stabiliteit en fijne afwikkeling van hiel naar voorvoet. De overpronerende hardloper kan het beste kiezen voor de Wave Inspire, omdat dit model aan de binnenzijde een verhoogde Wave Plate heeft voor extra stabiliteit. De Mizuno Wave Rebellion Pro en Flash richten zich wat meer op tempotrainingen en wedstrijden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Mizuno hardloopschoen voor elke training.

Voorbeeld Mizuno schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Mizuno hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Mizuno Wave Rider / Wave Inspire
Tempo/interval – Mizuno Wave Rebellion Flash 2
Wedstrijd – Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno productfamilie

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Menno Munster over de Mizuno Wave Rebellion Pro 2.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Flash 2

Rebellion Pro 2

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Type loper
Neutrale hardloper
Type training
Race Day
Offset
4,5 mm (39 / 34,5 mm)
Gewicht
Ca. 209 gram
Type plaat
Wave Plate met carbon
Type demping
Mizuno Enerzy Lite + & Mizuno Enerzy Lite

Rebellion Flash 2

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Type loper
Neutrale hardloper
Type training
Speed Day
Offset
8 mm (37,5 / 29,5 mm)
Gewicht
Ca. 245 gram
Type plaat
Wave Plate met glasvezel
Type demping
Mizuno Enerzy Lite + & Mizuno Enerzy Lite

Verwachtingen

“De Mizuno Wave Rebellion Pro 1 was voor mij de verrassingen van afgelopen jaar. De schoen had een extreme geometrie en een prettige afwikkeling vanaf de voorvoet. Ik vond hem alleen niet stabiel genoeg voor mijn linkerenkel, waardoor ik de schoen na de testrun niet meer heb gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden. Ik hoop dat de Wave Rebellion Pro 2 een stuk stabieler is, want verder was de Pro 1 echt een geweldige lange-afstandtemposchoen. Hij was lichtgewicht, responsief en zat goed om mijn voeten.”

Fit

“Het bovenwerk van de Rebellion Pro 2 is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het is dunner geworden, maar ook een stuk sterker. Mijn voeten kunnen goed ademen en zijn tegelijkertijd strak omsloten zodat ik stabieler door bochten en over heuvels kan lopen. De voorvoet voelt iets breder, wat ik prettig vind bij het lopen van lange afstanden. Enig nadeel is dat mijn voeten tijdens de baantraining wel nat werden, omdat het bovenwerk zo dun is.”

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Stride

De Rebellion Pro 2 ziet er niet alleen heel anders uit, maar voelt ook heel anders. In positieve zin gelukkig! De schoen is stabieler, heeft een nog agressieve afzet vanaf de voorvoet en hij geeft echt die snelheidsimpuls. Bij de baantraining test liep ik 10 x 600 m en kon makkelijk mijn doeltijden halen. Ik weet zeker dat de Pro 2 daarin mij heeft geholpen. In mijn data achteraf zag ik dat mijn hartslag namelijk relatief laag was. Normaal train ik op de baan met traditionele hardloopschoenen en dan is mijn hartslag iets hoger.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Use

“Ik heb de schoen getest tijdens een baantraining, tempoloop op de weg en een lange duurloop met intervalblokken. Tijdens de baantraining voelde het een beetje wiebelig met inlopen en oefeningen, maar zodra ik op tempo was bleek de schoen heerlijk vooruitsturend. De schoen blijft maar doorrollen en was een stuk stabieler bij het lopen in bochten. Ik ben blij dat de tussenzool bestaat uit twee foammaterialen, want daardoor is de schoen niet te zacht. Bij de tempoloop op de weg kon ik mijn 4.00 pace per km vasthouden zonder moeite. Alleen het in- en uitlopen was opnieuw een beetje uitdagend en wiebelig. Kortom trek deze schoen vooral aan tijdens uptempotrainingen en wedstrijden op de weg.”

Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Eindsprint

De strijd om de beste wedstrijdschoenen is weer losgebarsten met de nieuwe Mizuno Wave Rebellion Pro 2. Deze carbonschoen onderscheidt zich door een unieke geometrie en uitermate goed foam met een hoge energieteruggave. Wij verwachten snelle tijden van marathonlopers en recreanten op deze nieuwe racer. Hij is namelijk stabieler, responsiever en agressiever in de afzet. De Rebellion Pro 2 is minder geschikt voor haklanders en beginnende hardlopers.

De Wave Rebellion Flash 2 is jouw betrouwbare hardloopschoen voor tempotrainingen en intervallen. Doordat deze schoen meer slijtrubber heeft zal je ook wat meer kilometers op deze schoen kunnen lopen dan op de Rebellion Pro 2. Voor wat minder ervaren lopers is dit de beste optie voor snelheidstrainingen en wedstrijden.

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 is vergelijkbaar met de adidas Adios Pro en de Nike Alphafly. Dit zijn beiden wedstrijdschoenen met een carbonplaat en ontworpen voor de (halve) marathonafstand. De Wave Rebellion Flash 2 is vergelijkbaar met de Saucony Endorphin Speed en de HOKA Mach X. Dit zijn namelijk ook temposchoenen met een kunststof plaat voor een betere responsiviteit.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal