Skip to main content
New Balance SuperComp Elite V4
New Balance SuperComp Elite V4

Productreview

New Balance SuperComp Elite V4 – Racemonster voor de marathon

Doet de New Balance SuperComp Elite V4 mee in de strijd om de superschoenen? Wij denken van wel, want we hebben hem uitgebreid getest en zijn onder de indruk. De FuelCell SuperComp Elite V4 heeft een complete metamorfose ondergaan en bestaat nu volledig uit het PEBA superfoam, wat we kennen van andere marathonracers. Zorg dat je snel fit wordt, want deze schoen gaat jouw persoonlijke records verpulveren.

Shop damesmodelShop damesmodel

3redenen waarom de New Balance SuperComp Elite V4 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt persoonlijke records verbreken op een halve of hele marathon

Zoek jij echt een snelle wedstrijdschoen met de allernieuwste innovaties? Dan is de SuperComp Elite V4 een zeer goede keuze door de 100% PEBA tussenzool, een carbonplaat en het lichtgewicht design van het FantomFit bovenwerk. Bovendien biedt deze carbonschoen een stabiele afwikkeling dankzij de hoeveelheid rubber op zowel de hiel als de voorvoet. Ook tijdens vermoeidheid zal de Elite V4 jou naar voren lanceren.

Opsomming 2

Je zoekt een wedstrijdschoen met een lagere offset

De New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 heeft een relatief lagere offset van 4 mm ten opzichte van andere wedstrijdschoenen. Het ontwikkelingsteam van New Balance heft daar goed over nagedacht door verschillende prototypes te laten testen door atleten. Door de lagere offset kan er namelijk meer foam onder de voorvoet worden geplaatst voor extra energieteruggave bij de afzet. Het heeft ook te maken met de ligging van carbonplaat, die beschermt wordt door een dikke laag FuelCell foam.

Opsomming 3

Je hebt ambities voor een marathon onder de 3 of 4 uur

De grote kracht van de SC Elite V4 is zijn stabiliteit en aanwezigheid van flink wat slijtrubber. Dit maakt de schoen zowel geschikt voor een loper die plannen heeft voor een sub3 als ook sub4 marathon.

New Balance SuperComp Elite V4
"Ik ga deze wedstrijdschoen overwegen voor mijn volgende marathon. Hij voelt zo bouncy en energiek aan dat ik zin krijg om een persoonlijk record te lopen."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De naam SuperComp verwijst naar de supercompetitie als het gaat om wedstrijdschoenen voor hardlopen. Tegenwoordig hebben alle merken een wedstrijdschoen met carbonplaat en superfoam (meestal PEBA foam) in de tussenzool, zo ook New Balance. Alle hardloopschoenen van New Balance met een carbonplaat hebben de naam SuperComp. Deze reeks snelle schoenen bestaat uit de SuperComp Trainer (voor dagelijkse trainingen), SuperComp Pacer (voor korte wedstrijden) en SuperComp Elite (voor lange wedstrijden).

De New Balance SuperComp Elite V4 in detail

New Balance SuperComp Elite V4
FantomFit bovenwerk

zorgt voor een strakke pasvorm met veel ventilatie.

FuelCell tussenzool

met 100% PEBA voor maximale energieteruggave bij elke stap.

Carbonplaat met Energy Arc-technologie

waardoor de plaat kan in- en uitveren voor een energieke loopervaring.

Slijtrubber

op de hiel en voorvoet voor uitstekende grip en duurzaamheid.

SuperComp Elite of SuperComp Pacer?

De New Balance SuperComp Elite en SuperComp Pacer zijn beiden premium wedstrijdschoenen voor het lopen van snelle tijden. Het grote verschil tussen deze twee modellen is de dikte van de tussenzool. De SuperComp Elite is gebouwd voor de halve en hele marathon, terwijl de Pacer is ontworpen voor 5 en 10 km races. De SC Pacer is wendbaarder en iets stabieler bij het lopen op een bochtig parcours.

3kenmerken van de New Balance SuperComp Elite V4

Opsomming1

Fantomfit bovenwerk

Het FantomFit bovenwerk van de SC Elite V4 is ontworpen om een ultralichte ondersteuning en pasvorm te bieden. FantomFit is gemaakt door twee dunne materialen samen te smelten zonder naaiwerk. De hielkap is verstevigd en geeft verrassend veel ondersteuning ten opzichte van andere wedstrijdschoenen. De schoenlip is dun waardoor je voeten goed kunnen ademen.

Opsomming 2

FuelCell tussenzool gemaakt van 100% PEBA

Voor de eerste keer bestaat een wedstrijdschoen van New Balance volledig uit PEBA foam. Dit is hetzelfde dempingsmateriaal als wat merken als Nike en adidas gebruiken in hun wedstrijdschoenen. Dit foam geeft de meeste demping en energieteruggave voor het lopen van snelle tijden. Volgens het onderzoekslab van New Balance geeft dit PEBA foam 87% energieteruggave ten opzichte van de 83% van de Elite V3.

Opsomming 3

Carbonplaat met unieke geometrie

De carbonplaat in de SuperComp Elite V4 heeft een unieke geometrie die ook wel Energy Arc technologie wordt genoemd. Tussen de twee FuelCell foamlagen ligt een in twee richtingen vervormde carbonplaat. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Elite nu een nog dunnere carbonplaat om gewicht te besparen. In de onderste laag is een grote uitsparing te zien, die het in- en uitveren van de plaat mogelijk maakt. Dit is de optimale combinatie tussen een zachte demping en maximale energieteruggave.

De New Balance SuperComp Elite V4 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance SuperComp Elite V4

Offset
4 mm (36 mm voorvoet / 40 mm hiel)
Gewicht
Ca. 222 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen

Verwachtingen

“Afgelopen jaar werd de New Balance SuperComp Elite v3 goed ontvangen door hardlopers die op zoek waren naar een wedstrijdschoen met carbon. De schoen was stabiel, bouncy en voor een grote groep lopers geschikt. Ik hoop dat de V4 iets meer energieteruggave heeft, want ten opzichte van Nike en adidas miste ik dat nog een beetje in de vorige versie.”

Fit

“Het bovenwerk van de SuperComp Elite V4 is flinterdun, maar tegelijkertijd ook heel stevig. In tegenstelling tot andere carbonschoenen heeft deze snelle schoen wel een stevige hielkap en dat vind ik prettig. Ik ervaar een goede ondersteuning rondom mijn enkels, daar heb ik vooral profijt van bij het lopen in bochten. Tijdens mijn baantraining in de regen bleven mijn voeten verrassend droog, dus het bovenwerk is ook een beetje waterafstotend. Enig minpuntje vond ik de zeer dunne veters, die moet je wel dubbelknopen, want anders gaan deze los.”

Stride

“Dit voelt als een echte super wedstrijdschoen! Hij heeft ongelooflijk veel demping en energieteruggave, maar is ook verrassend stabiel. Ik heb al veel carbonschoenen getest van Nike, adidas en Mizuno maar de SC Elite V4 brengt echt iets unieks. Het meest vind ik de schoen lijken op de Nike Alphafly, want dit zijn ook carbonschoenen met een zeer zacht foammateriaal. Er zit relatief veel slijtzool op de hiel en voorvoet waardoor de schoen stabiel afwikkelt. De lagere drop van 4 mm voelt heel natuurlijk aan en ik vind het fijn dat er ook veel demping op de voorvoet zit. Veel carbonschoenen hebben een wat stijver gevoel bij de afzet. Als ik eenmaal op een bepaald tempo loop kan ik makkelijk blijven doorrollen zonder vermoeidheid.”

Gebruik

“Ik heb deze hardloopschoen getest tijdens baantrainingen en trainingen op de weg. Tijdens de baantraining met zowel korte als lange intervallen voelde ik wel dat de schoen iets te zacht is. De baan is natuurlijk ook zacht, dus ik had voor mijn gevoel te veel demping. Ik merkte wel dat mijn hartslag iets lager was ondanks dat ik mijn hoge tempo’s haalde dus dat is positief. Deze schoen maakt mij echt sneller! Bij de 17 km tempotraining op de weg kon ik heerlijk op een hoog pace blijven lopen. Ik ga deze schoen zeker overwegen voor mijn volgende marathon, omdat hij zo comfortabel en snel is.”

De New Balance FuelCell familie

Wil jij de beste New Balance hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor. Ben je op zoek naar een snelle hardloopschoen of wedstrijdschoen? Dan ben je aan het juiste adres bij de New Balance FuelCell familie. Deze modellen hebben een energieke FuelCell tussenzool voor maximale demping en energieteruggave bij elke stap. Wij adviseren de FuelCell SuperComp Elite v4 voor jouw wedstrijden over de halve en hele marathonafstand. Ben je van plan om een record te lopen op de 5 of 10 km? Ga dan voor de FuelCell SuperComp Pacer. Tot slot kan je ook nog kiezen voor de dagelijkse carbonhardloopschoen, namelijk de SuperComp Trainer voor rustige trainingen en lange afstanden.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance hardloopschoenen wil afwisselen.

AllroundNew Balance 880v13

Tempo/intervalNew Balance Rebel v3

Wedstrijd – New Balance SuperComp Elite v4

New Balance FuelCell productmatrix

Eindsprint

Wij zijn ervan overtuigd dat we de SuperComp Elite V4 op het podium gaan zien in de grote marathons. Deze wedstrijdschoen strijdt mee in de supercompetitie om de snelste carbonschoenen ter wereld. New Balance heeft geen concessies gedaan door over te stappen naar een volledige PEBA tussenzool waardoor lopers maximale energieteruggave ervaren. De geometrie van de carbonplaat is uniek en de schoen zit fantastisch dankzij de stevige hielkap in combinatie met de FantomFit pasvorm.

De New Balance FuelCell SuperComp Elite V4 is vergelijkbaar met de adidas Adios Pro 3 en de Nike Alphafly 3. Dit zijn allemaal carbon wedstrijdschoenen die ontworpen zijn om records te lopen tijdens een halve en hele marathon. De Elite V4 is minder geschikt voor korte afstanden en lopers die wat meer grondcontact willen hebben. Die kunnen het beste kiezen voor de SuperComp Pacer.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance SuperComp Elite V4 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.