Skip to main content
On Cloudmonster 2
Om Cloudmonster 2

Productreview

On Cloudmonster 2 – Maximale demping met een vleugje snelheid

De On Cloudmonster 2 is een ware krachtpatser onder de hardloopschoenen. Deze schoen is ontworpen met één doel voor ogen: maximale demping bieden, maar met een vleugje snelheid. Deze allrounder ziet er indrukwekkend uit, maar voor dit monster hoef je zeker niet bang te zijn. Het model is compleet vernieuwd en wij hebben hem voor jou getest!

Wat is nieuw?
  • Nieuw bovenwerk
  • Dual Density tussenzool
  • Nieuw ontworpen nylon Speedboard
  • Dichtere slijtzool die stenen tegenhoudt
Bekijk damesmodelBekijk herenmodel

3redenen waarom de On Cloudmonster 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een schoen met maximale demping

Ten opzichte van zijn voorganger is de tussenzool van de On Cloudmonster verhoogd van 29 naar 35 mm in de hiel waardoor je nog meer demping ervaart. Dit is ideaal als je van plan bent om lange afstanden te lopen zoals halve en hele marathons. Veel hardloopschoenen hebben relatief weinig demping in de voorvoet, maar dit geldt niet voor de Cloudmonster 2. In de voorvoet is een extra responsief foam geplaatst zodat je wat meer energieteruggave ervaart.

Opsomming 2

Je wilt een allrounder voor rustige en snelle trainingen

Het beste kan je meerdere hardloopschoenen afwisselen voor verschillende type trainingen. Mocht je maar één hardloopschoen willen aanschaffen, overweeg dan de On Cloudmonster 2. Deze allrounder is zacht door de dikke demping die uit twee verschillende hardheden bestaat. Tussen twee lagen foam ligt een Speedboard plaat die gemaakt is van Nylon. Deze plaat creëert stabiliteit en wat meer energieteruggave bij elke stap die je zet.

Opsomming 3

Je hebt een neutrale hardloopstijl

Met een offset van 6 mm is de On Cloudmonster 2 het meest geschikt voor de hardloper die een neutrale afwikkeling heeft. Dat betekent dat je tijdens het afwikkelen niet met de enkels naar binnen zakt. De lage offset stimuleert een landing en afrol van de midden- naar voorvoet. Als je wel wat meer stabiliteit zoekt, dan kan je beter kiezen voor de Cloudflyer want deze heeft een breder Speedboard.

on Cloudmonster
On Cloudmonster Mobile
“Kortom ga de Cloudmonster 2 zeker proberen als je op zoek bent naar een stabiele allrounder met veel comfort.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Het Zwitserse merk On bekend staat om zijn unieke CloudTec-dempingstechnologie? Deze innovatieve technologie bestaat uit Cloudelementen onder de zool die zorgen voor een op maat gemaakt dempingsniveau, waardoor elke stap moeiteloos aanvoelt. On hardloopschoenen zijn ontworpen om lichtgewicht te zijn en tegelijkertijd optimale ondersteuning en demping te bieden, wat bijdraagt aan een soepele en responsieve hardloopervaring.

De On Cloudmonster 2 in detail

On Cloudmonster 2
Engineered mesh bovenwerk

bestaat voor 100% uit gerecycled polyester en biedt veel ademend vermogen.

Speedboard gemaakt van nylon

wat zorgt voor een voorwaartse propulsie.

Helion superfoam

met twee verschillende hardheden in de tussenzool biedt een zachte landing en betere schokabsorptie.

Rubberen slijtzool

met een verbeterde grip en tractie op elke ondergrond.

Hoe duurzaam is de On Cloudmonster 2?

Vanaf de oprichting is On elk jaar bezig om hun hardloopschoenen duurzamer te maken. Dit geldt zeker ook voor de On Cloudmonster 2. Dit model bestaat voor 20% uit gerecyclede materialen. Het paradepaardje van deze schoen is het bovenwerk. Het Engineered Mesh bovenwerk is namelijk 100% gemaakt van gerecycled polyester. Ben je benieuwd hoe lang jij met de schoen kan lopen? Deze allrounder gaat ongeveer 600 – 800 km mee of 1 tot maximaal 2 jaar.

3kenmerken van de On Cloudmonster 2

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Het Engineered mesh is vernieuwd en bevat nu wat meer voering in de hielkap. Daarnaast zijn de vetergaten aangepast, waardoor je nu een betere pasvorm en lockdown ervaart wanneer je het nodig hebt. Het aandeel gerecyclede materialen is verhoogd, met ongeveer 92% volledig gerecycled polyster in het bovenwerk.

Opsomming 2

Dubbellaags Helion superfoam en nylon Speedboard

In de tussenzool zien we nu twee Helion superfoamlagen die op elkaar zijn geplaatst. De onderste laag Helionfoam zorgt voor de nodige stabiliteit, terwijl het Helionfoam in de voorvoet wat stijver is gemaakt voor een responsievere afzet. Naast Helion superfoam zorgt de Max CloudTec-technologie voor het verdelen van de druk die ontstaat tijdens de impact van de landing. De Max CloudTec heeft tevens de grootste CloudTec-elementen die On ooit heeft gemaakt. Tussen de twee dempende lagen ligt een Speedboard gemaakt van nylon die voor stabiliteit en een energiek gevoel zorgen.

Opsomming 3

Gesloten slijtzool

Vroeger moest je bij On hardloopschoenen na jouw run de stenen uit de slijtzool verwijderen. Dit is nu verleden tijd. De On Cloudmonster 2 heeft een gesloten slijtzool met op strategische plekken geplaatst rubber. Dit zorgt voor een optimale grip en tractie, ongeacht op welke ondergrond je gaat hardlopen.

On Cloudmonster 2 of On Cloudeclipse?

De On Cloudmonster 2 en On Cloudeclipse zijn beiden allround hardloopschoenen met maximale demping, maar ze voelen behoorlijk anders aan. De On Cloudeclipse is zacht en wat lichter in gewicht dan de Cloudmonster, maar is tegelijkertijd iets minder responsief en geschikt voor tempotrainingen. De Cloudmonster 2 is de meest veelzijdige hardloopschoen van On door de tussenzool met een dubbele hardheid en een klassiek Speedboard. Bij de Cloudeclipse ontbreekt het Speedboard waardoor hij minder reactief en minder snel aanvoelt.

De allround hardloopschoenen van On

Wil jij de beste On hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze online shoe advisor. On heeft verschillende type hardloopschoenen voor beginnende en gevorderde lopers. Zoek je wat meer demping? Kies dan voor de On Cloudmonster 2 of de Cloudeclipse. Deze zijn ideaal voor het lopen van korte en lange afstanden door de hoge mate van comfort. Heb je behoefte aan wat meer steun? Dan is de Cloudflyer of de Cloud X de perfecte keuze, want deze modellen hebben een wat breder speedboard voor een verhoogde stabiliteit. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte On hardloopschoenen voor elke training of wedstrijd.

De laatste jaren is On ook aan de weg aan het timmeren als het gaat om wedstrijdschoenen. Zo is de On Cloudboom Echo 3 de ultieme wedstrijdschoen met carbonplaat en Helion HyperFoam gemaakt van Pebax. Kies deze schoen als je het maximale uit je prestaties wilt halen.

Voorbeeld On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – On Cloudmonster 2
Tempo/intervalOn Cloudflow
Wedstrijd – On Cloudboom Echo 3

On Schoenmatrix

De On Cloudmonster 2 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties On Cloudmonster 2

Type schoen
Allround hardloopschoen
Type loper
Neutrale hardloper
Offset
6 mm (35 mm hiel / 29 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 230 gram dames / 300 gram heren
Type demping
Helionfoam met twee verschillende hardheden

Verwachtingen

“De Cloudmonster werd in 2020 gelanceerd en was eigenlijk meteen al een succes. Wij mochten de schoen testen in België tijdens een training met wat tempoversnellingen. Het viel toen op hoe comfortabel de schoen was, maar ook makkelijk aanvoelde tijdens tempotrainingen. We deden een paar versnellingen van 30 seconden en dat voelde heerlijk aan dankzij de energieteruggave en afrol door de ronde zool. On stond vroeger vooral bekend om hun iets hardere demping, maar de Cloudmonster bracht daar voor de eerste keer verandering in. Ik ben benieuwd hoe de tweede versie is veranderd en of hij nog steeds zo’n veelzijdig karakter heeft.”

Fit

“Het bovenwerk van de Cloudmonster 2 heeft een aantal mooie updates gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Ik vind de schoen veel beter aansluiten op mijn voeten. Vooral rondom de midvoet zorgt deze schoen voor een prettige lockdown. Het vetersysteem is aangepast, waardoor ik de schoen makkelijker strakker kan strikken. De hielkap is lekker hoog en ik zit met mijn voeten wat dieper in het dempingsmateriaal voor wat meer stabiliteit. Dit model valt wel iets groter, dus ik zou een maatje kleiner bestellen dan je reguliere maat hardloopschoenen. Iemand met een wat bredere voet kan gerust ook voor deze schoen kiezen, want het bovenwerk heeft een aangename stretch.”

On Cloudmonster Fit

Stride

“De grootste verandering van de Cloudmonster 2 is zijn demping met twee hardheden. In de hiel voelt de schoen wat zachter aan en in de voorvoet wat harder. Daardoor is de schoen ook responsiever als je wat tempoversnellingen doet. Liefhebbers van de eerste Cloudmonster kunnen eigenlijk moeiteloos overstappen naar deze tweede versie. De schoen voelt nog steeds stabiel aan en heeft een natuurlijk afwikkeling door de “rocker zool”. Ik ben een haklander die van nature met zijn rechterenkel wat naar binnen zakt. Dit merkte ik totaal niet tijdens mijn run en dat komt door de speedboard van nylon die in de tussenzool is verwerkt. Deze zorgt voor torsiestijfheid en stabiliteit. Ik ga deze allrounder gebruiken voor mijn dagelijkse rustige trainingen, maar ook voor wat tempoversnellingen op een gemiddeld tempo. Voor echte intervallen zijn de Cloudflow en de Cloudboom Echo meer geschikt door de dunnere tussenzool en iets meer energieteruggave.”

On Cloudmonster Fit

Compare

“Tijdens een rustige duurloop heb ik de Cloudmonster 2 vergeleken met de On Cloudeclipse. Beiden zijn namelijk hardloopschoenen met maximale demping, maar elk op hun eigen manier. Persoonlijk houd ik wel van hele zachte schoenen zoals de HOKA Clifton en ASICS Nimbus. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de Cloudeclipse, omdat deze tijdens de landing wat zachter aanvoelt en iets lichter in gewicht is. Echter is de Cloudmonster 2 wat veelzijdiger te gebruiken voor tempotrainingen. Ik zie de Cloudeclipse echt als een herstelschoen die heerlijk is als het tempo niet van belang is. Hoe zacht een schoen ook is, de hoeveelheid demping is écht een persoonlijke voorkeur. Kortom ga de Cloudmonster 2 zeker proberen als je op zoek bent naar een stabiele allrounder met veel comfort.”

On Cloudmonster Zool

Eindsprint

Met alle veranderingen is de Cloudmonster 2 comfortabeler geworden, maar behoudt zijn veelzijdige karakter. Je kan deze schoen zowel gebruiken voor rustige duurlopen als tempotrainingen. In de voorvoet voelt de schoen nu nog reactiever aan, waardoor je makkelijk het tempo kan verhogen. De Cloudmonster 2 is ook heel stabiel dankzij een speedboard gemaakt van nylon. Deze allrounder is minder geschikt voor hardlopers met een smalle voet.

De On Cloudmonster 2 is vergelijkbaar met de HOKA Bondi 8 en de Brooks Ghost Max. Dit zijn allemaal allround hardloopschoenen met maximale demping en een lagere offset. Bovendien zijn deze schoenen zeer stabiel en zijn niet té zacht voor bijvoorbeeld tempotrainingen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudmonster 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal