Skip to main content

Productreview

ASICS Gel Cumulus 26 – Dé beste allrounder van ASICS

Hardlopen voelde nog nooit zo goed met de ASICS Gel Cumulus 26. Ervaar een zachte landing en reactieve afzet door het PureGEL en de vernieuwde slijtzool. Deze neutrale hardloopschoen is een veelzijdige keuze voor verschillende hardlooptrainingen en loopafstanden. Wij hebben hem mogen testen en delen onze ervaringen.

Wat is er nieuw:

  1. Nieuw Jacquard Mesh bovenwerk
  2. Van “kuit af” gevormde hielkap
  3. FLUIDRIDE-slijtzool
Bekijk damesmodelBekijk herenmodel

3redenen waarom de ASICS Gel Cumulus 26 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een veelzijdige hardloopschoen.

De Gel Cumulus 26 is een hardloopschoen die voor elk type hardlooptraining geschikt is. Dit komt door de zachte landing vanaf de hiel en de soepele afwikkeling door de vernieuwde EVA-slijtzool. Met zijn 253 gram voor heren is dit een fijne, lichte hardloopschoen voor tempotrainingen.

Opsomming 2

Je bent een haklander of beginnende loper

Goed nieuws voor beginnende lopers en haklanders. De Cumulus blijft een geschikte hardloopschoen, want het PureGEL in de hak is behouden waardoor je een perfecte schokdemping ervaart tijdens je landing. De schoen staat tevens bekend om zijn torsiestijfheid, wat betekent dat je enkel gestabiliseerd wordt bij zijwaartse bewegingen. Dat is ideaal voor de beginnende loper, want die zoekt vaak een iets stabielere hardloopschoen. Laat dat nu precies zijn wat de Cumulus 26 kan bieden.

Opsomming 3

Je loopt afstanden tussen de 5 km en de halve marathon

Natuurlijk kan je alle afstanden lopen op de Cumulus 26, maar de schoen excelleert bij afstanden van 5 km tot en met de halve marathon. Door zijn lichte gewicht en dynamische karakter kan je aangenaam op een rustig tempo lopen of het tempo verhogen als je daar zin in hebt. Probeer de Gel Nimbus 26 als je plannen hebt voor een marathon. Deze heeft namelijk net even wat meer demping en comfort als je uren gaat hardlopen.

“Wat een transformatie! De ASICS Gel Cumulus 26 is nu veel lichter, soepeler en voelt veel steviger aan dan de vorige versie. Dit is de beste allround schoen van ASICS.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De eerste versie van de Cumulus werd meteen populair door de implementatie van de innovatieve Gel-dempingstechnologie van ASICS. De Gel-units werden strategisch geplaatst in de tussenzool van de schoen, specifiek onder de hiel en de voorvoet. Deze technologie was revolutionair omdat het de schokken bij impact absorbeerde en daarmee zorgde voor een zachte landing en minder belasting op de gewrichten tijdens het hardlopen.

De ASICS GEL Cumulus 26 in detail

ASICS Gel Cumulus 26
Jacquard mesh bovenwerk

houd je voeten droog, ook in warmere omstandigheden

Hielkap

is van kuit afgevormd voor een beter comfort rondom de hiel

Minstens 75%

van het bovenwerk is gemaakt van gerecyclede materialen

Flytefoam Blast Plus foam

is lichtgewicht en responsief

PureGEL

in de hiel zorgt voor een zachte landing en fijne schokdemping

FLUIDRIDE-slijtzool

is gemaakt van een rubberen EVA-mix die een soepele afwikkeling van de voet stimuleert

ASICS Gel Nimbus of ASICS Gel Cumulus?

Het is een duo dat onafscheidelijk is van elkaar. Al 26 jaar bestaan de Nimbus en Cumulus en beide hardloopschoenen zijn zeer populair, maar welke moet je nou kiezen en wat zijn de verschillen? De Nimbus 26 heeft wat meer demping en is ontworpen voor (hele) lange afstanden. Door de dikke tussenzool is de Nimbus wel ongeveer 50 gram zwaarder dan de Cumulus. De meest veelzijdige schoen is de ASICS Gel Cumulus 26, want deze is wat meer geschikt voor dagelijkse én snelle training zoals interval en tempo duurlopen.

3kenmerken van de ASICS GEL Cumulus 26

Opsomming1

Jacquard mesh bovenwerk

De Cumulus 26 ziet er niet alleen anders uit, maar hij zit ook anders om je voeten. Dit komt onder andere door de nieuwe hielkap die “van de kuit af” is gevormd. Het zorgt ervoor dat je geen irritatie ervaart aan je hiel en achilespees. Minstens 75% van het jacquardmeshbovenwerk is gemaakt van gerecycled materiaal om afval en CO2-uitstoot te verminderen. De inlegzool is bovendien geproduceerd met het oplossingsverfproces dat het waterverbruik met ongeveer 33% en de koolstofuitstoot met 45% vermindert in vergelijking met de conventionele verftechnologie.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus en PureGEL demping

De Flytefoam Blast Plus demping in de tussenzool is behouden ten opzichte van de Gel Cumulus 25. In de hiel is PureGEL geplaatst zodat er een zachte landing vanaf de hak zal plaatsvinden. Kortom de ASICS Gel Cumulus biedt dezelfde zachte vering als zijn voorganger.

Opsomming 3

FLUIDRIDE-slijtzool

Één van de grootste veranderingen van de Cumulus zien we terug in de slijtzool. Deze FLUIDRIDE-slijtzool is volledig gemaakt van een EVA-rubber. Dit resulteert in een soepelere hardloopervaring en zachtere impact zodra je de grond raakt. De vorige versie was soms een beetje instabiel, maar door de nieuwe slijtzool zal je voet beter gestabiliseerd worden. Daarnaast creëert de slijtzool een optimale grip tijdens het lopen op een droge en natte ondergrond.

De ASICS allround hardloopschoenencollectie

Wil jij de beste ASICS hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze online shoe advisor. ASICS heeft verschillende type hardloopschoenen voor de neutrale loper. De Gel Nimbus en Gel Cumulus zijn de allround hardloopschoenen voor de neutrale hardloper. Zoek je wat meer ondersteuning? Kies dan voor de ASICS GT-2000 of ASICS Gel Kayano. Deze bieden steun aan de overpronerende hardloper. De Kayano is de lange afstandsschoen terwijl de GT-2000 de meest veelzijdige hardloopschoen is met een lichte ondersteuning. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS hardloopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld ASICS schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende ASICS hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – ASICS Gel Culumus 26
Tempo/intervalASICS Novablast 4 / ASICS Magic Speed 3
WedstrijdASICS Metaspeed Sky+ / Edge+

De ASICS GEL Cumulus 26 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS GEL Cumulus 26

Offset
8 mm
Zooldikte
38.5 mm hiel / 30.5 mm voorvoet (heren) 37.5 mm hiel / 29.5 mm voorvoet (dames)
Gewicht heren
Ca. 253 gram
Gewicht dames
Ca. 220 gram
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen

Verwachtingen

“De reacties op de ASICS Cumulus 25 waren wisselend. De ene loper genoot van de fijne demping door de dikkere zool en de Puregel die nu onder de hiel was geplaatst. Andere lopers vonden de schoen te instabiel en te zacht geworden. Ik ben benieuwd of de Cumulus 26 iets stabieler is geworden en of de schoen daardoor ook wat prettiger aanvoelt voor een interval of tempotraining.”

Fit

“De Cumulus 26 is duidelijk wat smaller geworden dan zijn voorganger. De schoenlip is dunner en heeft dezelfde stretch als bij de Nimbus 26. Daardoor kan ik de schoen makkelijk aan- en uittrekken en krijg ik direct comfort vanaf het eerste moment. Mijn voeten kunnen ook beter afkoelen door het dunne meshmateriaal. De hielkap voelt iets lager, maar toch blijft de Cumulus erg geschikt voor inlegzolen vanwege de smalle vorm van de hielkap. Ik had nooit het gevoel uit de hiel te slippen tijdens het hardlopen. Groot compliment aan ASICS hoe het bovenwerk om de voeten sluit. Ik wil de schoen gewoon niet meer uittrekken.”

ASICS Gel Cumulus 26 Fit

Stride

“Wat een transformatie! De schoen voelt nu heel anders aan. Hij is nu veel lichter, soepeler en voelt veel steviger aan dan de vorige versie. Hij deed mij denken aan de HOKA Mach en de New Balance 880, wat ook fijne lichtgewicht allrounders zijn. Dit komt onder andere door de vernieuwde slijtzool van geblazen rubber. Persoonlijk vind ik de Nimbus 26 heel fijn voor lange afstanden, maar de Cumulus 26 is een betere allround hardloopschoen. Door zijn lichte gewicht, aangename ronde zool en stevige basis kan je deze schoen ook goed gebruiken voor interval- en tempotrainingen.”

ASICS Gel Cumulus 26 Zool

Voor wie

“Ik vind het steeds belangrijker dat een schoen een natuurlijke afwikkeling stimuleert. En dat doet de Cumulus 26 op een goede manier. De offset van 8 mm en de lichte “rocker” maakt de schoen toegankelijk voor elke type hardloper, of je nu een haklander of voorvoetloper bent. De schoen is ook net even wat stabieler dan de Nimbus waardoor ik de schoen ook zeker kan aanraden voor een beginnende hardloper die zijn eerste 5 km wil lopen. Bij het lopen in bochten en op hogere snelheden voelde de schoen ook heel stabiel aan.”

ASICS Gel Cumulus 26 Gebruik

Eindsprint

Dankzij alle veranderingen heeft de ASICS Cumulus 26 ons positief verrast. De schoen is soepeler door de vernieuwde slijtzool en bovendien is hij iets stabieler geworden. Bij de vorige versie was het verschil met de Nimbus niet zo heel groot waardoor de Cumulus niet zo veelzijdig was. Nu is de Cumulus 26 een stuk geschikter voor alle type trainingen waaronder intervallen en tempo duurlopen. De schoen voelt lichter aan de voet en is ook wat responsiever geworden.

Net als de afgelopen edities zal de Cumulus verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo is de Cumulus 26 TR specifiek ontworpen voor verharde en onverharde paden door de andere slijtzool met kleine noppen voor een verhoogde grip. Kies voor de Cumulus 26 GTX als je een allround schoen wilt met een waterdicht bovenwerk.

De ASICS Gel Cumulus 26 is vergelijkbaar met de New Balance 880v14 en de adidas Supernova Rise. Dit zijn beiden comfortabele hardloopschoenen met een veelzijdig karakter.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Gel Cumulus 26 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal