Skip to main content

Productreview

Review: HOKA Skyflow – Til je trainingen naar een hoger niveau!

De HOKA Skyflow is de nieuwe allround trainingsschoen van HOKA die jouw dagelijkse training net iets leuker maakt. De schoen is gebaseerd op de welbekende HOKA Clifton maar maakt ook gebruik van de nieuwste technieken zoals we die ook hebben gezien in de Skyward X. HOKA heeft er alles aan gedaan om jouw dagelijkse training zo soepel mogelijk te maken. Wil je weten hoe? Lees dan snel onze review.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de HOKA Skyflow geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent aan het trainen voor een halve of hele marathon

Als je voor een lange afstand aan het trainen bent, ontkom je er niet aan: veel kilometers maken in je trainingen. De HOKA Skyflow geeft jou de demping en de ondersteuning die je nodig hebt als je de kilometers aan het opbouwen bent. Ook het bovenwerk is gemaakt om jou een premium gevoel te geven.

Opsomming 2

Je wilt de overgang maken naar een schoen met een lage offset

In het verleden hadden allround hardloopschoenen vaak een offset, het verschil tussen de dikte van de zool van de hak en van de voorvoet, van 12 of 10 millimeter. HOKA was één van de eerste merken die schoenen met zolen met een lage offset ontwierp. In het verleden merkte je veel van dit verschil, maar door de dikkere zolen en de rocker in de voorvoet kun je nu zonder zorgen de overstap maken.

Opsomming 3

Je zoekt comfort, maar niet ten koste van stabiliteit

De dikke en zachte zolen van de nieuwste hardloopschoenen zijn natuurlijk erg comfortabel, maar soms kan het ook ten koste gaan van de stabiliteit. HOKA heeft er bij de Skyflow gelukkig rekening mee gehouden dat je naarmate je verder hardloopt, je vaak ook meer steun nodig hebt. Door het Active Foot Frame (™) sta je als het ware tussen de zool en voel je de extra steun vooral in de hiel.

“De Skyflow is nu al één van mijn favoriete duurloopschoenen. Ze wikkelen heerlijk soepel af.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat…

“HOKA is in 2009 in de Franse Alpen ontstaan, toen twee atleten een hardloopschoen wilden ontwerpen waarmee bergafwaarts hardlopen als vliegen aanvoelt. Hun unieke schoen viel al snel in de smaak bij elite-ultramarathonlopers en het duurde niet lang voordat de schoen bekend werd. De rest is geschiedenis, zoals men zegt.”

De HOKA Skyflow in detail

Creel Jacquard Mesh Upper

Strakke pasvorm.

Reflectieve Details

Voor extra zichtbaarheid.

SCF EVA Tussenzool

Zacht en responsief.

Duurzame Slijtzool

Extra slijtvast.

3kenmerken van de HOKA Skyflow

Opsomming1

Strak en comfortabel bovenwerk

Het bovenwerk van de Skyflow is van Creel Jacquard Mesh. Dit materiaal kennen we van de Mach X en het is stevig maar toch goed ademend. Het sluit strak aan rond de enkel en heeft reflectieve elementen zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent. De tong zit aan beide zijkanten van de schoen vast waardoor je extra stevigheid voelt rond de midvoet en dat deze niet kan gaan schuiven.

Opsomming 2

Comfortabele en stevige tussenzool

De tussenzool van het nieuwe SCF EVA-foam is zachter en veerkrachtiger dan het gewone EVA. In de hiel wordt je extra ondersteund door het Active Foot Frame (™) dat aan de zijkanten extra steun geeft. De tussenzool is asymmetrisch om extra steun te geven aan de binnenkant van de voet. Door de Metarocker (™) rol je makkelijk door van hak naar teen.

Opsomming 3

Duurzame slijtzool

Om de vele kilometers aan te kunnen zit er extra slijtvast rubber onder de zool van de Skyflow. Het ontwerp van de slijtzool is geïnspireerd op dat van de Skyward X. Niet over de hele zool is rubber geplaatst maar wel op alle belangrijke plekken, zodat je overal voldoende grip hebt.

De HOKA Fly collectie

Wil jij de beste HOKA hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

HOKA heeft verschillende type hardloopschoenen. Globaal kun je deze onderverdelen in de Glide, Fly en Sky categorie. In de HOKA Glide categorie zitten de allround hardloopschoenen voor rustige trainingen zoals de HOKA Clifton en Bondi. De HOKA Fly categorie bevat alle schoenen gericht op snelheid zoals de Skyward X, Skyflow, Cielo X en de Rocket X. Trailliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Sky categorie, want dit is de collectie trailschoenen voor het hardlopen op onverharde paden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte HOKA hardloopschoen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het hardlopen van een lange afstand of het hardlopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA hardloopschoenen wilt afwisselen.

Allround – HOKA Skyflow
Tempo/interval – HOKA Mach X
Wedstrijd – HOKA Cielo X

De HOKA Skyflow in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Menno Munster.

Menno Munster portret

Menno Munster

Productexpert

Technische specificaties HOKA Skyflow

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
5 mm ( 38 mm hiel / 33 mm voorvoet dames / 40 mm hiel / 35 mm voorvoet heren)
Gewicht
Ca. 244 gr dames / 280 gr heren
Type loper
Neutraal
Type demping
Supercritical EVA-foam

Fit

“Wat mij meteen opvalt is de smalle pasvorm. De HOKA Skyflow is een stuk smaller dan de Clifton en Bondi. Gelukkig is de Skyflow ook beschikbaar in een breedtemaat, dus bestel die als je weet dat je iets bredere voeten hebt. Het bovenwerk is zacht en voelt comfortabel om mijn voeten. De hielkap is stevig, maar het bovenste gedeelte is flexibel waardoor hij geen druk op de achillespees geeft. De treklus is handig voor triatleten en lopers die hun schoen snel willen aan- en uittrekken.”

Stride

“De Skyflow voelt als een premium Clifton. Door het nieuwe SCF EVA-foam voelt de schoen veel zachter aan, maar geeft ook meer energie terug. De dag na een intervaltraining zou ik 100% kiezen voor de Skyflow vanwege de bescherming en het comfort. Door de ronding van de schoen wikkelt hij ook heel soepel af. Ik vind de Skyflow ook heel stabiel, ondanks de zachte demping. Dit komt door de brede basis en omdat er veel rubber is toegevoegd aan de zool.”

Gebruik

“Ik zou de Skyflow vooral gebruiken voor rustige duurlopen en wat tempoblokken in bijvoorbeeld zone 2. Dit is de hartslagzone waarbij je iets sneller hardloopt dan je normale duurlooptempo. Het foam geeft voldoende energie terug waardoor ik makkelijk in mijn pasritme kan blijven. Als ik wil versnellen naar marathontempo of 10 km tempo, dan merk ik dat het iets te veel energie kost. Dan zou ik eerder kiezen voor de HOKA Mach 6 of Rocket X 2.

Eindsprint

De HOKA Skyflow is een zeer comfortabele trainingsschoen waarmee HOKA een goede stap maakt in deze categorie. Waar ze vroeger bekendstonden om de meest comfortabele trainingsschoenen werd HOKA de laatste jaren op dit gebied ingehaald door andere merken. De Skyflow is een van de beste allround hardloopschoenen van het moment en zet HOKA weer helemaal terug op de kaart.

Je kunt de Skyflow vergelijken met de Saucony Triumph of de ASICS Nimbus. Dit zijn ook premium allround hardloopschoenen met veel demping en ondersteuning.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Skyflow dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal