Skip to main content

Productreview

Mizuno Wave Sky 8 – maximaal comfort en dynamiek

De nieuwe Mizuno Wave Sky 8 brengt je verder dan ooit tevoren! Dankzij een vernieuwde tussenzool is deze hardloopschoen met maximale demping nu nog lichter en responsiever. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor je lange duurlopen? Lees dan snel dit blogartikel en laat je overtuigen door de Sky 8.

Wat is nieuw?

  • Verbeterd bovenwerk
  • Nieuwe samenstelling tussenzool:
    • Mizuno Enerzy nxt in de bovenlaag
    • Mizuno Enerzy in de onderlaag
  • Zool met 3D structuur
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de Mizuno Wave Sky 8 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allround hardloopschoen met een uitgebalanceerde demping

De dubbele foamlaag in de tussenzool zorgt voor een soepele en tegelijk dynamische loopervaring. Het Mizuno Enerzy foam in de onderlaag zorgt voor een zachte landing, terwijl het reactieve Mizuno Enerzy nxt foam in de bovenlaag een hoge energieteruggave geeft bij elke stap.

Opsomming 2

Je wil een lichte schoen die voldoende stabiliteit biedt voor lange duurlopen

Ben je een fan van middellange en lange afstanden? Dan krijg je met de Mizuno Wave Sky 8 vast zin om nog verder te gaan en nog langer te blijven hardlopen! Hoewel de Sky 8 dezelfde comfortabele zooldikte (41 mm) heeft als de vorige versie, is deze schoen wel zo’n 30 gram lichter geworden en dat is vooral bij lange afstanden erg prettig. De Mizuno Wave-technologie, met twee lagen dempingsmateriaal, biedt ook stabiliteit bij elke stap. Dankzij de 3D-structuur van de zool geeft de Sky 8 je nog meer steun voor vlotte en stabiele runs.

Opsomming 3

Je wil een schoen die lang meegaat

Met de Mizuno Sky 8 ben je klaar voor eindeloos veel kilometers. De slijtzool is gemaakt van uiterst duurzaam X10 carbonrubber.  X10 rubber is een van de beste materialen die Mizuno gebruikt. Je loopt 600 tot 800 km met de Sky 8.

“De uiterst comfortabele en responsieve Mizuno Wave Sky 8 motiveert je om steeds verder te gaan, zodat je soms bijna de tijd vergeet.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

Mizuno heeft een lange geschiedenis in de sportwereld en staat bekend om zijn innovaties op het gebied van hardloopschoenen. Het bedrijf werd in 1906 opgericht in Osaka, Japan, en heeft sindsdien tal van technologische vooruitgangen gerealiseerd in de sportindustrie. De Mizuno Wave-technologie, die in 1997 werd geïntroduceerd, blijft een ware technische revolutie en combineert demping en stabiliteit zoals geen enkel ander merk dat doet.

De Mizuno Wave Sky 8 in detail

Smooth Stretch Woven-bovenwerk

met voorgevormde tong voor een hoog ademend vermogen.

Mizuno Enerzy foam onderlaag en Enerzy nxt foam bovenlaag

voor een zachte en tegelijk dynamische demping.

3D structuur voor stabiliteit
X10 carbonrubber

voor extra duurzaamheid.

Hoge hielkap

voor een goede ondersteuning van de enkel.

Mizuno Wave Sky 8 of Mizuno Wave Rider 28?

De Mizuno Wave Sky 8 en de Mizuno Wave Rider 28 zijn beiden neutrale allround hardloopschoenen met een uitgebalanceerde demping. Door de wat dikkere zool biedt de Sky 8 meer comfort en is daarom erg prettig voor langere trainingen. Heb je meer ondersteuning nodig tijdens het hardlopen, kies dan voor de Wave Rider 28, die je dankzij de Wave plate meer stabiliteit biedt, zowel op korte als lange afstanden. Met zijn hogere offset (12 mm) is de Rider 28 ook een goede keuze voor haklanders of runners die snel last hebben van kuit- of achillespeespijn.

3kenmerken van de Mizuno Wave Sky 8

Opsomming1

Smooth Stretch Woven-bovenwerk

Het Smooth Stretch Woven-bovenwerk omsluit de voet op comfortabele wijze. Het mesh rekt langzaam horizontaal uit zonder zijn verticale steun te verliezen. Aan deze nieuwe versie van de Sky zijn extra ventilatiegaten toegevoegd voor een beter ademend vermogen. Zo blijven je voeten ook tijdens lange trainingssessies goed geventileerd. De voorgevormde zool en hoge hielkap zorgen voor een goede ondersteuning van de enkel.

Opsomming 2

Dubbele laag Mizuno Enerzy en EnerzyNext dempingsmateriaal

De grootste vernieuwing in de Sky 8 is te zien in de tussenzool, die nu uit twee lagen foam bestaat. De onderste laag bestaat uit het zachte Mizuno Enerzy foam, dat al in de vorige versie gebruikt werd. De bovenste laag bestaat uit het nieuwe Mizuno Enerzy nxt foam, dat zorgt voor een goede energieteruggave en een dynamisch gevoel onder de voet. De combinatie van deze twee dempingsmaterialen en de 3D structuur van de zool garanderen een vlotte en stabiele afwikkeling.

Opsomming 3

X10 carbonrubber slijtzool

De slijtzool van de Sky 8 is gemaakt van X10 carbonrubber, dat bekend staat om zijn duurzaamheid. Dit rubber zorgt voor goede grip in alle omstandigheden, zodat je eindeloos veel kilometers kunt afleggen zonder je zorgen te maken over een voortijdige slijtage van de zool. De vier flexgroeven in de voorvoet zorgen voor een soepele afwikkeling.

Goede schoenen, goede sokken

Heb je gekozen voor de Mizuno Wave Sky 8? Dan raden wij ook aan om goede hardloopsokken aan te schaffen om blaren te voorkomen en je voeten goed te ventileren. De Mizuno Lightweight Performance Socks voor zowel dames als heren zijn lage hardloopsokken. De DryLite-technologie in de sokken voert vocht effectief af, zodat je voeten langer droog blijven tijdens het hardlopen. Dit is een ideale sok voor de zomer, want het is dan prettig om wat lagere sokken te dragen voor de ventilatie rondom de enkels.

Mizuno hardloopkleding

Ben je van plan om de Mizuno Wave Sky 8 aan te schaffen? Maak je outfit dan ook compleet met de hardloopkleding van Mizuno. In de Aero collectie vind je functionele shirts en hardloopbroeken die lichtgewicht zijn zodat je koel en droog blijft tijdens het sporten. Zo is het Aero T-shirt ideaal voor dagelijkse trainingen. Kies voor de warmere dagen het Mizuno Aero Singlet zodat je nog beter je warmte tijdens het lopen kwijt kan.

De Mizuno allround hardloopschoenen

Wil jij de beste Mizuno hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan eenvoudig doen via onze shoe advisor.

Ben je op zoek naar een allround hardloopschoen met comfort en ondersteuning? Dan ben je aan het juiste adres bij de Mizuno hardloopschoenencollectie. De meest populaire neutrale schoenen zijn de Mizuno Wave Sky en Wave Rider. De Sky is iets lichter en heeft wat meer demping en comfort voor lange afstanden, terwijl de Wave Rider de meest allround schoen is voor zowel korte als lange afstanden. Heb je behoefte aan extra ondersteuning tijdens het hardlopen? Dan kies je beter voor de Mizuno Wave Inspire, de allround schoen voor overpronerende hardlopers.

Voorbeeld Mizuno schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Mizuno hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – Mizuno Wave Sky / Mizuno Wave Rider
Tempo/intervalMizuno Wave Rebellion Flash
WedstrijdMizuno Wave Rebellion Pro

De Mizuno Wave Sky 8 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties Mizuno Wave Sky 8

Type schoen
Allround Hardloopschoen
Offset
12 mm (38,5 hiel - 26.5 voorvoet)
Gewicht
ca. 240 gram dames / 280 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Mizuno Enerzy nxt en Mizuno Enerzy

Verwachtingen

“De vorige versie van de Mizuno Wave Sky, met een compleet nieuw bovenwerk en maximale demping, was een schot in de roos. Zelf vind ik het erg fijn om met de Sky te lopen, want hij is niet alleen erg comfortabel, maar geeft me ook een veilig gevoel, vooral tijdens mijn lange duurlopen van 20 en 30 km. Ik blijf vlot en stabiel lopen en ik hoop dat de Sky 8 me net dat extra zetje zal geven om een iets hoger tempo aan te houden op langere afstanden.”

Eindsprint

Terwijl de Sky-serie van Mizuno al bekend staat om zijn uiterst comfortabele demping, voegt de Mizuno Wave Sky 8 een vleugje lichtheid en dynamiek toe die de fans van dit model en ook alle middellange- en lange-afstandlopers zullen waarderen. Het goed ademende bovenwerk houdt je voeten koel tijdens lange trainingen. Dankzij het nieuwe Enerzy nxt foam in de tussenzool is de Sky 8 niet alleen lichter dan zijn voorganger, maar biedt hij ook een betere energieteruggave. Dit reactieve foam, in combinatie met het zachtere Enerzy foam, zorgt voor een perfect uitgebalanceerde demping en goede stabiliteit voor een vlotte, dynamische afwikkeling over langere afstanden. De Sky 8 is een geweldige trainingsschoen voor hardlopers met een gemiddeld tempo. Als je een schoen zoekt voor je temporuns, ga dan voor de Wave Rebellion Flash. Voor wedstrijden is er de Wave Rebellion Pro.

De Mizuno Wave Sky 8 is vergelijkbaar met de ASICS Gel Nimbus 26 en de Saucony Triumph 22. Dit zijn ook allround hardloopschoenen die veel comfort bieden voor het lopen van lange afstanden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Sky 8 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal