Skip to main content

Productreview

New Balance Fuelcell Propel v5 – Stuwt jou naar voren

De New Balance Propel v5 is een hardloopschoen die de aandacht trekt van zowel recreatieve als serieuze atleten. Het FuelCell foam en een TPU-plaat stuwen jou naar voren tijdens elke training. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare allrounder of een snelle trainingsschoen, de New Balance Propel zou wel eens jouw perfecte keuze kunnen zijn.

Wat is nieuw?

    • Nieuw bovenwerk
    • Update van FuelCell foam
    • Bredere basis slijtzool

3redenen waarom de New Balance FuelCell Propel v5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een allrounder op een lager prijspunt

De New Balance Propel v5 is een echte allround hardloopschoen. De FuelCell tussenzool maakt deze schoen lichtgewicht en responsief voor tempotrainingen en intervallen. De stabiliteit heeft hij te danken aan een TPU-plaat die in de tussenzool is verwerkt. De ronde tussenzool zorgt bovendien voor een soepele afwikkeling. Welke run je ook kiest, van de Propel v5 zal je geen spijt krijgen. Door het lagere prijspunt is dit een aantrekkelijke hardloopschoen voor iedere type loper.

Opsomming 2

Je wil een snelle trainingsschoen

Ben je op zoek naar een snelheidsimpuls? Dan kan de Propel v5 jouw nieuwe partner worden. Het FuelCell dempingsmateriaal is veerkrachtig en met zijn 280 gram voor heren en 220 gram voor dames is dit ook een lichtgewicht schoen. Dat maakt hem perfect voor tempo- en intervaltrainingen. De combinatie van het foam en de TPU-plaat zorgen voor een fijne energieteruggave bij elke stap die je zet.

Opsomming 3

Van nature heb jij iets meer stabiliteit nodig

Ten opzichte van zijn voorganger is de slijtzool van de Propel wat breder gemaakt voor een verhoogde stabiliteit. Bovendien zorgt de TPU-plaat voor torsiestijfheid en stabiliteit tijdens rustige en snelle duurlopen. Het maakt dus niet uit wat je loopstijl, gewicht of ervaring is als hardloper. Op de New Balance Propel v5 kan je vertrouwen tijdens de trainingen op de weg.

“De New Balance Propel is snel, veelzijdig en stabiel. Wat wil je als hardloper nog meer?”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Propel v5 bevat een TPU-plaat. Maar wat is precies TPU? Dit is de afkorting van Thermoplastic Polyurethane en is een kunststof dat de middenweg is tussen plastic en siliconen. Dit materiaal is flexibel, maar wel vormvast waardoor het niet kan breken. TPU wordt ook veel gebruikt voor het maken van telefoonhoesjes.

De New Balance FuelCell Propel v5 in detail

Engineered Mesh bovenwerk

met verstevigingen geeft een lichtgewicht gevoel.

FuelCell foam

geeft jou energieteruggave en een push vooruit.

TPU-plaat

Voor een energiek gevoel onder je voeten.

Veel rubber op de slijtzool

voor duurzaamheid en een optimale grip.

3kenmerken van de New Balance FuelCell Propel v5

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Het Engineered Mesh bovenwerk is verstevigd rondom de middenvoet voor een vertrouwd en stevig gevoel. De hielkap is intern verstevigd en geeft steun rondom de enkels. De schoenlip is dun en ligt daardoor prettig op de wreef.

Opsomming 2

FuelCell dempingsmateriaal

Het FuelCell dempingsmateriaal is het lichtste en meest veerkrachtige foam van New Balance. Dit foam is gebaseerd op het klassieke EVA en voelt zacht en responsief aan. Deze schoen heeft een prettige energieteruggave, wat ideaal is voor tempo- en intervaltrainingen.

Opsomming 3

TPU-plaat

Tussen twee FuelCell foamlagen ligt een TPU-plaat. Dit is een plasticachtige plaat die zorgt voor stabiliteit, veerkracht en een soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet. TPU is flexibeler dan carbon, waardoor de plaat kan in- en terugveren zodat je tijdens het lopen echt het gevoel hebt alsof je op een trampoline staat.

New Balance Fuelcell Rebel v4 of Propel v5?

Misschien heb je wel nooit van de New Balance FuelCell Propel v5 gehoord. Dat kan wel kloppen, want hij staat een beetje in de schaduw van de bekende New Balance FuelCell Rebel. De Propel is voorzien van een TPU-plaat, waardoor hij iets meer stabiliteit biedt. De Rebel voelt wat zachter aan doordat het FuelCell foam deels gemengd is met superfoam. Dit resulteert in een hogere energieteruggave. Zoek je een allrounder? Kies dan voor de Propel v5. Ga je voor snelheid? Trek dan de New Balance Rebel v4 aan.

New Balance hardloopkleding

Ben je van plan om de New Balance FuelCell Propel v5 aan de schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van New Balance. In de New Balance Sport Essentials collectie vind je alle kledingitems die je nodig hebt als hardloper. Van functionele shirts tot hardloopshorts die lichtgewicht zijn. Alles zo ontworpen om te zorgen dat je koel en droog blijft tijdens het sporten.

Goede schoenen + goede sokken = voorkomen van blaren

Als je kiest voor de New Balance FuelCell Propel v5, dan adviseren wij ook goede hardloopsokken. De Run Flat Knit No Show Socks zijn dunne sokken die prettig zijn om te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Deze sokken hebben een plat gebreide constructie en voelen daardoor aan als een tweede huid. Door de lage sokhoogte zie je deze sok niet boven je hardloopschoen. Voorkom blaren en schuurplekken en kies voor goede hardloopsokken!

De New Balance fuelcell hardloopschoenen collectie

Wil jij de beste New Balance hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

Ben je op zoek naar een snelle hardloopschoen of wedstrijdschoen? Dan ben je aan het juiste adres bij de New Balance FuelCell familie. Deze modellen hebben een energieke FuelCell tussenzool voor maximale demping en energieteruggave bij elke stap. Wij adviseren de New Balance Propel v5 voor je dagelijkse trainingen. Ben je van plan om een record te lopen op de 5 of 10km? Ga dan voor de FuelCell SuperComp Trainer. Marathonliefhebbers kunnen het beste kiezen voor de FuelCell SuperComp Elite, want dit model heeft nog meer demping en energieteruggave.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – New Balance Propel
Tempo/intervalNew Balance Rebel
Wedstrijd kort (5-10km)New Balance SuperComp Pacer
Wedstrijd lang (21-42km)New Balance SuperComp Elite

Duurzaamheid bij New Balance

New Balance wil bijdragen aan een schonere toekomst. Dit doen ze door materialen te hergebruiken. Dit zien we terug in de New Balance Propel v5, want ze hebben de tussenzool voor 3% gemaakt uit ‘biobased’ materialen. In 2025 wil New Balance 50% gerecycled polyester en 100% hernieuwbare energie gebruiken. Bovendien heeft dit Amerikaanse merk al enkele duurzaamheidspunten geimplementeerd, zoals de schoenendozen die gemaakt zijn van 100% gerecycled karton. De duurzame kledingitems van New Balance zijn te herkennen aan het Grean Leaf logo.

De New Balance FuelCell Propel v5 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance FuelCell Propel v5

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
6 mm
Gewicht
Ca. 220 gr dames / 280 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
FuelCell foam

Verwachtingen

“Het is indrukwekkend wat New Balance laat zien dit jaar. De New Balance SuperComp Elite is een populaire carbonschoen geworden door zijn geweldige energieteruggave, maar ook stabiliteit. Ik vond zelf de nieuwste Rebel tot nu toe de beste hardloopschoen van New Balance door zijn veelzijdigheid. Ik ben benieuwd hoe anders de Propel aanvoelt dan de Rebel en of ik het zou gebruiken in mijn schoenrotatie.”

Fit

“Normaal gesproken zijn New Balance hardloopschoenen altijd wat breder in de voorvoet. De Propel is een uitzondering, want als ik hem aantrek is hij toch wat smaller. Zo zit mijn kleine teen meteen omsloten door het bovenwerk. Het is niet storend, maar het is wel opvallend. De hielkap is stevig en heeft een zachte voering. De schoenlip is lekker dun, erg prettig tijdens warmere dagen. Qua maatvoering adviseer ik de gewone maat hardloopschoenen die je altijd zou bestellen.”

Stride

“Dit is een verrassende hardloopschoen die fijn aanvoelt op verschillende looptempo’s. Ik kan met comfort een rustige duurloop doen, maar voor tempo’s is de Propel v5 ook erg geschikt door het dempingsmateriaal wat zacht en veerkrachtig is. Ik vind dit een wat stabielere versie van de bekende New Balance Rebel. Die stabiliteit merk ik ook tijdens het lopen in bochten, waarbij mijn enkel toch recht blijft. De schoen heeft niet een agressieve ronding en voelt daardoor wel heel natuurlijk aan.”

Speed

“Als ik een aantal sprintjes trek van 100-150 meter valt het mij op hoe reactief de schoen is. Ik krijg veel energie terug, de schoen voelt licht aan mijn voeten en vooral de demping in de voorvoet is aangenaam. Bij elke stap word ik naar voren gestuwd. Ervaren lopers kunnen de Propel goed gebruiken voor hun baan- en intervaltrainingen, terwijl voor beginnende lopers dit een goede wedstrijdschoen is. Hij voelt stabiel en ‘bouncy’ aan. Voor dit prijspunt is de Propel v5 echt een geweldige hardloopschoen!”

Eindsprint

De New Balance FuelCell Propel v5 is flink onder handen genomen. De schoen ziet er niet alleen stijlvol uit, het is vooral ook een veelzijdige hardloopschoen die voor veel lopers geschikt is. Dankzij de TPU-plaat profiteer je van een energieke en stabiele loopervaring.

Vergelijkbaar met de New Balance Propel v5 zijn de Saucony Endorphin Speed 4 en de adidas Adizero Boston 12. Dit zijn allemaal allround hardloopschoenen met een plaat. Het grote verschil is dat de Propel v5 een iets directer gevoel heeft, omdat het model iets minder demping heeft dan de Speed en Boston.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance FuelCell Propel v5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal