Skip to main content
adidas Adizero Collectie
adidas Adizero Collectie

Koopgids

adidas Adizero collectie – Unlock your potential

De Adizero collectie belichaamt de voortdurende zoektocht van adidas naar het optimaliseren van atletische prestaties. Of je nu persoonlijke records wil najagen of op zoek bent naar de ideale temposchoen, in de Adizero schoenencollectie kan je voor alles terecht. Maar Adizero is meer dan alleen schoenen. Adizero staat voor snelheid op alle gebieden, dus ook voor de beste hardloopkleding kies je voor adidas. Van lichtgewicht singlets tot de meest comfortabele hardloopshorts. Loop sneller dan ooit met adidas Adizero.

Shop de adidas Adizero collectie
Adidas Adizero hardloopschoenen

Over adidas Adizero

De adidas Adizero collectie bestaat uit tempo- en wedstrijdschoenen om persoonlijke records te verbreken. Deze unieke reeks schoenen onderscheidt zich door de beste foammaterialen, lichtgewicht designs en innovatieve nieuwe technieken zoals Carbon EnergyRods. Maak je klaar voor een revolutie op het gebied van snelheid en ontgrendel jouw potentieel op elke wedstrijdafstand.

3voordelen van adidas Adizero hardloopschoenen

Opsomming 1

Carbon Energy Rods voor een explosieve afwikkeling

De carbonschoenen van adidas zijn uniek, want ze werken met een EnergyRods systeem. Hierbij heb je een kleine carbonplaat op de hak en carbonbuisjes die de anatomie van jouw voeten volgen. Deze zogenaamde EnergyRods lopen gelijk met jouw middenvoetbeentjes zodat je een krachtige overgang en afwikkeling voelt. Op deze manier kan adidas bovendien meer LightstrikePRO foam in de voorvoet plaatsen voor extra responsiviteit.

Opsomming 2

Maximale energieteruggave dankzij LightstrikePRO dempingsmateriaal

“Een carbonschoen is net zo goed als zijn dempingsmateriaal” is een uitspraak die je tegenwoordig veel hoort en dat klopt ook. Een hardloopschoen met carbon is pas echt snel en onderscheidend door zijn foam. In de Adizero collectie wordt gebruik gemaakt van LightstrikePro dempingsmateriaal, wat lichtgewicht en zeer responsief is. Daardoor ervaar je maximale energieteruggave bij elke stap die je zet.

Opsomming 3

Hardloopschoenen voor tempotrainingen én wedstrijden

In de Adizero hardloopschoenencollectie vind je niet alleen de beste wedstrijdschoenen, maar ook snelle training- en temposchoenen. Zo is de Adizero Boston zeer geliefd door zijn lichte gewicht, responsiviteit en dynamische karakter. Train op snelle schoenen en bewaar je echte wedstrijdschoen voor die speciale race.

adidas Adizero collectie
adidas Adizero Collectie hardloopschoenen
"Koop de adidas Adizero Boston 12 voor jouw snelle trainingen en bewaar je Adios Pro 3 voor de wedstrijd. Zo vergroot je jouw kansen op een persoonlijk record.”

Daan Glorie – Productexpert

adidas Adizero kleding

Wist je dat…

Haile Gebresalassie in 2008 een wereldrecord (2:03:59) liep tijdens de Berlijn Marathon? Hij liep toen op de adidas Adios. Die schoen was uniek, want hij woog maar 210 gram en bestond uit een CMEVA-tussenzool. Bovendien zat er in de zool een adidas Torsion system zodat de hiel en voorvoet vrij van elkaar konden bewegen, maar de hardloper ook veel stabiliteit gaf.

adidas Adizero Prime X Strung review

Welke adidas Adizero hardloopschoen past bij jou?

Ben je benieuwd welke adidas Adizero hardloopschoen bij jou past? Dit hangt af van je doel, op welke ondergrond je gaat trainen en hoe ver je van plan bent te gaan lopen. De adidas Adizero collectie bestaat uit snelle hardloopschoenen voor korte en lange afstanden. Zoek jij een temposchoen of een wedstrijdschoen met carbon? Wij zetten alle adidas Adizero hardloopschoenen op een rijtje in een overzichtelijke tabel en vertellen welke jij moet kiezen.

adidas Adizero Boston 12

Adizero Boston

Allround

De Boston is de schoen die je nodig hebt als je op zoek bent naar een neutrale allround hardloopschoen. De Adizero Boston is een echte alleskunner. De schoen is prima voor je dagelijkse runs, maar leent zich door zijn snelle karakter ook uitermate goed voor je tempo- en intervaltrainingen. De EnergyRods in de tussenzool zorgen voor een explosieve afzet terwijl LightstrikePRO de hoge energieteruggave garandeert.

Gewicht: 227 gr (D) / 267 gr (H)  Offset: 6,5 mm (37 / 30,5 mm)  Type run: Easy / tempo / interval

adidas Adizero SL

Adizero SL

Allround

De Adizero SL is een ideale hardloopschoen om te gebruiken voor korte en lange snelheidstrainingen. Door zijn lage gewicht en LightstrikePRO demping in de voorvoet is dit ook een geschikte wedstrijdschoen. De Adizero SL is een snelle trainingsschoen waarmee je gerust ook een dagelijkse trainingsrun kan doen.

Gewicht: 211gr (D) / 241 gr (H)  Offset: 8,5 mm (33 / 24,5 mm)  Type run: easy / tempo / interva.

adidas Adizero Adios 8

Adizero Adios

Wedstrijdschoen

Met de Adizero Adios haal je een wedstrijdschoen in huis voor korte afstanden tot aan de halvemarathonafstand. De Lightstrike en LightstrikePRO tussenzool biedt lichtgewicht demping met verhoogde energieteruggave. Ervaar de perfecte balans tussen snelheid, comfort en duurzaamheid met de adidas Adizero Adios aan je voeten.

Gewicht:
185 gr (D) / 205 gr (H)  Offset: 8 mm (28 / 20 mm)  Type run: 5 km, 10 km en halve marathon. Korte intervallen (100 – 400 m)

adidas Adizero Takumi Sen 10

Adizero Takumi Sen

Wedstrijdschoen

De Takumi Sen is een gestroomlijnde en comfortabele snelle schoen die is ontworpen om hardlopers een voorsprong te geven tijdens trainingen en wedstrijden. Deze wedstrijdschoen is het meest geschikt voor de 5 en 10 km. Trek deze schoen ook aan tijdens trainingen op een hoger tempo en intervallen. Profiteer van LightstrikePRO demping in combinatie met carbon EnergyRods. Breng je prestaties naar een hoger niveau.

Gewicht:
181 gr (H)  Offset: 6 mm(33 / 27 mm)  Type run: Halve en hele marathon.Lange intervallen (vanaf 400 m)

adidas Adizero Adios Pro 3

Adizero Adios Pro

Wedstrijdschoen

Wil jij het maximale uit trainingen en wedstrijden halen? Dan is de Adios Pro de wedstrijdschoen voor jou. Dit model heeft een carbonplaat onder de hiel en EnergyRods onder de middenvoetbeentjes zodat je een effectieve voetafwikkeling hebt. De superlichte LightstrikePRO demping zorgt voor next level snelheid. De geometrie van deze wedstrijdschoen helpt jou om sneller te lopen met minder inspanning.

Gewicht:
220 gr (U)  Offset: 6,5 mm(39,5 / 33 mm)   Type run: Halve en hele marathon. Lange intervallen (vanaf 400 m)

adidas Adizero Prime X Strung

Adizero Prime X Strung

Wedstrijdschoen

Van alle adidas wedstrijdschoenen heeft de Adizero Prime X Strung de meeste demping. Daardoor is dit model erg geschikt voor het lopen van lange afstanden. In de tussenzool zitten twee carbonplaten, waardoor je nog meer energieteruggave ervaart dan bij de Adios Pro. Drie lagen LightstrikePRO foam zorgen voor maximale energieteruggave en comfort. De Prime X Strung is jouw ideale wedstrijdschoen voor het lopen van lange afstanden op een hoog tempo.

Gewicht:
251 gr (U)  Offset: 8,5 mm(50 / 41,5 mm)  Type run: Halve en hele marathon. Lange intervallen (vanaf 400 m)

adidas Adizero Pro EVO 1

adidas Adizero Pro Evo

Wedstrijdschoen

De adidas Adizero Adios Pro Evo 1 is een neutrale wedstrijdschoen. Dit is de lichtste carbonschoen van adidas allertijden. Met de Adios Pro Evo 1 kan je een persoonlijk record lopen van de 5 km tot en met de marathon. Alle technieken en innovaties heeft adidas uit de kast gehaald om de beste racer ooit te maken. Op deze schoen liep Tigst Assefa een nieuw Wereldrecord op de marathon voor dames in 2.11.53.

Gewicht:
138 gr (U)  Offset: 6 mm(39 / 33 mm)  Type run: Halve en hele marathon.

Moet ik kiezen voor de Adizero Takumi Sen of Adizero Adios Pro?

De Adizero Takumi Sen is de ultieme raceday schoen voor de 5 en 10 km. Dit model heeft een iets minder dikke tussenzool en is daardoor wat stabieler bij een bochtig parcours en bovendien heb je iets meer grondcontact. De Adizero Adios Pro blinkt uit op de halve en hele marathon vanwege de extra dikke tussenzool van LightstrikePRO. Dit geeft de schoen tevens meer demping.

Adizero spikes

Ben jij op zoek naar de beste spikes? Dan vind je in de Adizero collectie een breed scala aan spikes voor zowel korte als lange afstanden. De technologieën vanuit de wegschoenen zijn ook gebruikt in de spikecollectie. Zo zien we bij de lange afstandsspike, de Adizero Avanti Tyo het bekende LightstrikePRO foam over de volledige lengte. Ben jij meer een sprinter? Dan is de Adizero Finesse jouw ideale spike voor korte sprintafstanden van 200 tot 400 meter. Ook voor de technische onderdelen zoals speerwerpen en kogelstoten heeft adidas de juiste spikes. Bij al deze spikes is nagedacht over hoe je op een hoger niveau kan presteren.

adidas Adizero hardloopschoenen en kleding

Onze ervaringen met adidas Adizero hardloopschoenen

Onze schoenen worden ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Menno, Daan en Camille.

Adizero Boston 12 – Menno

adidas Adizero Boston 12“De Boston gebruik ik vooral tijdens tempotrainingen op de weg en baantrainingen. De schoen is lekker bouncy in de voorvoet en door de EnergyRods voel ik een push naar voren. De zool is wat minder dik dan een echte wedstrijdschoen waardoor ik meer grondcontact ervaar. In de tussenzool zit geen carbon, maar glasvezelbuisjes waardoor de schoen wat soepeler en duurzamer is dan wedstrijdschoenen.”

Adizero SL – Daan

adidas Adizero SL“Als ik de deur uitga voor een rustige duurloop, dan trek ik vaak de Adizero SL aan. De combinatie van twee foammaterialen in de tussenzool maakt deze allrounder stabiel, maar ook lichtgewicht. Het is niet een schoen met veel energieteruggave, maar dat wil ik ook niet voor een herstelloop of dagelijkse trainingsrun. Het gaat dan meer om comfort en dat is precies wat de Adizero SL mij biedt. In de voorvoet zit wel superfoam, waardoor ik bij korte intervallen toch net even dat extraatje krijg.”

Adizero Adios 8 – Camille

adidas Adizero Adios 8“Dit is de klassieke temposchoen met een dunne tussenzool en geen carbon. Als je liefhebber bent van veel grondcontact en mimimaal gewicht aan jouw voeten, dan moet je echt voor deze schoen kiezen. Deze schoen kan je zowel gebruiken voor snelle trainingen als intervallen. Op de voorvoet zit veel Continental rubber voor veel duurzaamheid en tractie. Deze schoen is eigenlijk de kleine broer van de Boston, maar dan zonder carbon. Een ideale temposchoen dus!”

Adizero Takumi Sen 10 – Menno

adidas Adizero Takumi Sen 10“Met de Adizero Takumi Sen ben je klaar voor wedstrijden over 5 en 10 km. Dit model is wendbaar, licht en staat dicht aan de grond voor veel grondcontact. Ik gebruik deze schoen voor korte intervaltrainingen zoals 200 en 400 m herhalingen. Deze schoen is wat stabieler in bochten ten opzichte van de Adios Pro. Mocht je van plan zijn om een snelle halve marathon te lopen, dan zou je eventueel ook voor deze schoen kunnen kiezen. Het hangt wel af van hoe getraind je bent, want dit is niet een wedstrijdschoen voor beginnende lopers. Die zullen meer steun ervaren als ze de Boston of Adios aantrekken.”

Adizero Adios Pro 3 – Daan

adidas Adizero Adios Pro 3“Dit is echt een geweldige schoen voor de halve en hele marathon. Ik heb deze hardloopschoen gedragen tijdens de Amsterdam en Rotterdam Marathon de afgelopen jaren en deze carbonschoen is stabiel, lichtgewicht en heeft veel energieteruggave. Ik gebruik deze schoen alleen tijdens belangrijke marathontempotrainingen en wedstrijden, want ik wil dat mijn schoenen niet te snel slijten. De Continental slijtzool is geniaal, want ik kan zonder moeite 500 km op deze schoen lopen. Tijdens de wedstrijd kan ik langer op een hoger tempo lopen, ook als ik wat vermoeid raak. Door training, voeding en deze topschoen is mijn marathon PR zelfs 10 minuten sneller geworden!”

 Adizero Prime X 2 Strung – Daan

adidas Adizero Prime X Strung“Dit is de illegale schoen van adidas met een carbonplaat, Energy Rods en een zooldikte van maarliefst 5cm (legaal is een zooldikte van 4cm). Natuurlijk kunnen lopers die niet om het podium strijden gewoon hun wedstrijden lopen op deze schoen. Ik vind de Prime X 2 Strung een stuk stabieler dan zijn voorganger en bovendien wikkelt de schoen daardoor soepeler af van hiel naar voorvoet. Het gebruik deze schoen het meeste voor de lange afstand met wat langere tempoblokken. Voor baantrainingen geef ik de voorkeur aan de Boston en Adios Pro vanwege het lichte gewicht en wat meer grondcontact. De Prime X2 geeft een heel speciaal gevoel en is mega bouncy, extreem comfortabel als je halve en hele marathons gaat lopen. Ik vind het ook tof dat adidas echt alle technologieen heeft toegepast op deze schoen, namelijk het beste foam en alle carbontechnieken. Het geeft iedere hardloper een snelheidsimpuls!”

Adizero kleding; klaar om te presteren

Met de Adizero kledingcollectie kan jij volledig focussen op de finishlijn. Net zoals bij de wedstrijdschoenen werkt adidas met de beste materialen voor het ontwikkelen van lichtgewicht singlets tot comfortabele hardloopshorts. Sommige kledingitems zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals het Adizero singlet. Dit doet adidas om een einde te maken aan plastic afval. In de shorts en shirts is meestal de Aeroready technologie verwerkt zodat vocht wordt gereguleerd om je een droog en ademend gevoel te geven.

Eindsprint

Ga voor de beste prestaties in trainingen en wedstrijden met de Adizero schoenen- en kledingcollectie. Continu is adidas op zoek naar nieuwe technologieën om de hardloper sneller te maken. Tot nu toe is dat telkens gelukt met als resultaat Nationale, Europese en Wereldrecords. De adidas Adizero schoenen kunnen jou ook sneller maken. Kies voor een temposchoen tijdens intervalruns en trek Adizero wedstrijdschoenen aan als je aan de startlijn staat.

Heb je vragen over een van de adidas Adizero hardloop- of kledingitems? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste adidas Adizero hardloopschoen.

Shop de adidas Adizero collectie