Skip to main content

adidas Track & Field

Als het aankomt op je doelen bereiken, telt elke seconde. Voor krachtige prestaties tijdens training of wedstrijd heb je high-tech gear nodig die is geoptimaliseerd voor snelheid. Ontdek de adidas collectie van lichtgewicht spikes.

Find Your Perfect Track Partner

Adi dassler, de oprichter van adidas ontwierp en maakte in 1920 spikes voor specifieke afstanden. Hiermee werd voor het eerst een verschil gezien tussen een sprinter en een langeafstandsloper. Vandaag de dag kennen we diverse type spikes. Je hebt de looponderdelen sprint, distance en cross country. Onder ‘sprint’ vallen de afstanden 100m tot en met de 400m. Bij het onderdeel ‘distance’ heb je middle distance met afstanden van 800m en 1.500m en long distance met 3.000m, 5.000m en 10.000m. Tenslotte heb je nog aparte spikes voor het onderdeel ‘cross country’, waarbij het veldlopen centraal staat.

Bekijk spikes voor damesBekijk spikes voor heren

Spikes uitgelicht

van 60 tot 400 meter

Prime SP 3

Onder de voorvoet van de Adizero Prime SP spikes bevindt zich een Nano-spikeplaat van carbon en nylon. De Nano-spikesplaat verhoogt de stijfheid van de sprintplaat en zorgt tegelijkertijd voor een groter gevoel van explosiviteit omdat de focus uitsluitend op de voorvoet ligt. Uitgerust met Lightstrike Pro-foam voor veel energieteruggave en een Strung-bovenwerk voor een naadloze cocon-shape rond de voet.

1500 meter en 3000

Adizero Ambition

De Ambition zorgt door de combinatie van een synthetische buitenzool en spikeplaat voor enorme grip tijdens wedstrijden. De synthetische buitenzool heeft extra textuur om stevige grip te garanderen. De stijve spikeplaat zorgt voor stabiliteit en een krachtige afzet naar de voorvoet. Deze spike is verder uitgerust met ultralichte Lightstrike Pro-foam. Dit dempingsmateriaal slaat meer energie op en geeft nagenoeg alle energie terug, waardoor er zeer weinig energie verloren gaat.

3000 meter en meer

Adizero Avanti TYO

De Adizero Avanti TYO geeft enorme grip tijdens je wedstrijden vanwege de combinatie van een synthetische slijtzool en spike-plaat. De synthetische slijtzool is voorzien van extra textuur om jou garantie te kunnen bieden op extra grip. De stijve spike-plaat zorgt voor stabiliteit en een krachtige afzet naar de voorvoet. Deze schoen is verder uitgerust met ultralichte Lightstrike Pro-foam. Dit geeft veel energie terug tijdens iedere stap die je zet.

track athlete 400m horden

Nick Smidt

Nationaal record houder

Naam: Nick Smidt
Geboortedatum: 12 mei 1997
Geboorteplaats: Assen
Atletiekvereniging: AAC'61
Trainers: Laurent Meuwly

Nick begon op zijn zesde met atletiek en al snel blonk hij uit op de sprint- en hordenummers. Later specialiseerde hij zich op de 400 meter horden. Nick heeft het 44 jaar oud Nederlands record op de 400 meter horden verbeterd. Hij liep in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds een tijd van 48,36 seconden en pakte daarmee ook een olympisch ticket.

In ‘Route du Paris’ leren we de Nick beter kennen, kijken we mee bij de trainingen en ontdekken we welke obstakels hij tegenkomen en overmeestert op weg naar de Olympische Spelen van 2024.

Bekijk de Road to Paris

Route du Paris

Wij volgen Nick Smidt in zijn weg naar de Olympische Spelen van Parijs.