Skip to main content

Events

Alkmaar City Run

Sta jij dit jaar aan de start van de Alkmaar City Run? Dit hardloopevenement door de straten van Alkmaar is de leukste en gezelligste loop van de regio. Op de avond voor Hemelvaartsdag zetten 10.000 hardlopers de kaasstad op zijn kop. Langs de sfeervol verlichte straten staan talloze DJ’s en veel enthousiast publiek. De Alkmaar City Run by night is een geweldige ervaring voor jong en oud die je elk jaar weer doet uitkijken naar de volgende editie. Meedoen? Schrijf je dan op tijd in, ieder jaar is deze populaire run binnen enkele dagen uitverkocht. Inschrijven is mogelijk vanaf februari 2025.

    1. Wanneer is de Alkmaar City Run?
    2. 3 redenen om mee te lopen tijdens de Alkmaar City Run
    3. Schrijf je in voor onze hardloopclinic
    4. Download onze 5 km of 10 km hardloopschema’s
Schrijf je in

Wanneer is de Alkmaar City Run 2025?

De datum van de volgende editie van de City Run is op woensdag 28 mei 2025. Mis de Alkmaar City Run niet en schrijf je op tijd in.

De Alkmaar City Run vond voor het eerst plaats in 2013. Toen stonden er ongeveer 3000 lopers aan de start. In korte tijd is de City Run uitgegroeid tot een begrip in de regio, en in 2018 steeg het aantal deelnemers tot meer dan 10.000. Ook Nederlandse toplopers weten de Alkmaar City Run by night te waarderen. In 2022 vestigde Khalid Choukoud het parcoursrecord bij de heren met een tijd van 29:48. Een jaar later zette Jill Holterman het parcoursrecord bij de vrouwen op 35:23.

2025/05/28 17:00:00

3redenen om mee te lopen tijdens de Alkmaar City Run

Opsomming 1

Ontdek de energie van Alkmaar

Geniet van een geweldig parcours door het sfeervolle centrum van Alkmaar. Deze stad heeft een prachtig historisch hart met tal van winkels en is zeer geliefd bij toeristen. Dit is jouw kans om een keer door de Langestraat en over het Waagplein te rennen in plaats van te slenteren.

Opsomming 2

Ervaar de sfeer

De sfeer rond het parcours is uitermate gezellig. Op meer dan 30 locaties langs de route vind je muziekacts, lichtshows en cheering zones. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen en het afzien doe je niet alleen, want langs de route staan veel toeschouwers.

Opsomming 3

Uitdaging en plezier

Na de avondwedstrijd is er een swingende afterparty. Het voordeel van een avondwedstrijd op de dag voor een feestdag is natuurlijk dat je na het lopen nog even lekker door kunt feesten. In diverse horecagelegenheden in het centrum van Alkmaar is er live muziek en vlakbij de finish vindt er ook een officieel blarenbal plaats.

“De Alkmaar City Run by night is voor ons het absolute hoogtepunt van het jaar. Ieder jaar is het weer één groot feest!"

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat?

All4running is de hoofdsponsor van de Alkmaar City Run. In aanloop naar de Alkmaar City Run by night verwelkomen we bij All4running een groot deel van de deelnemers in de winkel voor het ophalen van startnummers, en we zullen er alles aan doen om mensen te motiveren en adviseren. Alle deelnemers kunnen tijdens de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar. Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben.

Hardloopclinic Alkmaar City Run

Ongeveer 1,5 week voor het evenement organiseren All4running en Sportorganisatie Le Champion samen een clinic om het parcours te verkennen en voor tips en trics. Tijdens het evenement zullen onze collega’s aanwezig zijn met een razendsnel hardloopteam. Samen met bekende topatleten ga jij op weg naar een succesvolle deelname aan de Alkmaar City Run by night.

Schrijf je in

Hardloopschema’s Alkmaar City Run

Om goed voorbereid aan de start te staan van de 5 of 10 kilometer, is het nuttig om te trainen met een hardloopschema. Wij bieden trainingsschema’s voor zowel beginners als gevorderden. Daag jezelf uit en bereik jouw 5 km of 10 km doel voor de Alkmaar City Run met een goede voorbereiding.

Hardloopschema's 5 kmHardloopschema's 10 km

Eindsprint

Net zo enthousiast geworden als wij? Schroom niet en schrijf je in! Er is niets leuker dan een mooie hardloopwedstrijd met een gezellige sfeer. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd is de Alkmaar City Run het leukste hardloopevenement van de regio. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice. Nieuwe hardloopschoenen of hardloopkleding nodig? Kom langs in onze winkels of shop online.