Skip to main content

Find your speed

ASICS Metaspeed Sky

Ontworpen om hardlopers sneller te laten rennen. Met een voortstuwende carbon plate, responsieve demping en een unieke tussenzoolgeometrie.

Sneller door langere paslengte

De ASICS MetaSpeed Sky is de nieuwste aanwinst van de Meta Family. Daar waar de MetaRacer het eerste model met carbonplaat was voor marathonafstanden, is de MetaSpeed Sky nóg verder ontwikkeld in samenwerking met topatleten. Het idee achter dit nieuwe model is het verlengen van je paslengte, waardoor je harder gaat lopen. Hierdoor zijn de wedstrijdschoenen gericht op lopers die tijdens het versnellen hetzelfde ritme aanhouden. Door langere passen te zetten, loop je uiteindelijk sneller.

Asics MetaSpeed Sky

FlyteFoam Blast Turbo

Het nieuwe Flytefoam Blast Turbo-dempingsmateriaal is het lichtste foam wat ASICS (tot nu toe) gebruikt. Bij iedere pas die je zet, wordt de impact opgevangen in het foam. Bij de afzet geeft het materiaal die energie tot wel 70% terug. Dit zorgt voor een bouncy en energiek loopgevoel.

Asics MetaSpeed Sky

Carbon Plate

Tussen het Foam zit een carbon plaat verweven over de gehele lengte van de zool. Deze plaat geeft een stijf gevoel als je de schoenen aantrekt en op een rustig tempo loopt. Maar zodra je tempo gaat maken, krijg je het gevoel alsof je vooruit geduwd wordt. Het foam en de plaat werken samen om meer energie op te slaan en terug te geven tijdens het lopen.

Asics MetaSpeed Sky

Goed ontwerp

Het vloeiende ontwerp van de zool vermindert overtollige beweging in de enkels. Hierdoor verspil minder energie en wordt de natuurlijke afwikkeling gestimuleerd. De zool is niet het enige ontwerp waar grondig over nagedacht is. Het Engineered Mesh-bovenwerk heeft een diagonaal patroon wat zorgt voor maximale airflow tijdens het hardlopen.

Geïnspireerd door trailrunning

Tijdens het lopen van een wedstrijd schijnt niet altijd de zon en is het wegdek niet altijd droog. Daarom is de slijtzool gemaakt van hetzelfde Grip-materiaal als ASICS gebruikt in hun trailschoenen. Het materiaal is wat zwaarder maar de grip was voor de atleten zo belangrijk dat het beetje extra gewicht niet uitmaakte.

Asics MetaSpeed Sky
Asics MetaSpeed Sky
Asics MetaSpeed Sky
Asics MetaSpeed Sky

Fast isn't
far

De ASICS MetaSpeed Sky is zowel in trainingen als tijdens wedstrijden uitvoerig getest. Zo liep top-marathonloopster Sara Hall de Marathon van London op de prototype van de MetaSpeed. Zij kwam als tweede binnen met een persoonlijk record. Wij doken verder in het onderzoek van ASICS. Ben je benieuwd? Lees dan alles over de ASICS MetaSpeed Sky in ons blog.

Meer lezenMetaspeed shoppen