Skip to main content

Loop jij op de juiste schoenen?

Heb je de smaak wat betreft het hardlopen te pakken, maar loop je nog op oude gympen? Of loop je al langer en wil je een ander model proberen? Ontdek of je toe bent aan nieuwe schoenen en welke bij jou passen.

Passende schoenen zijn essentieel voor elke hardloper

Niet iedere hardloper is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om op de juiste schoenen te lopen. Door langdurig op verkeerde schoenen te lopen vergroot je de kans op blessures. ASICS en All4running helpen je om een paar schoenen te vinden dat zo goed mogelijk jou past.

5 TIPS OM BLESSURES TE VOORKOMEN

Weten hoe je een blessure kunt voorkomen is essentieel voor elke loper. De volgende tips kunnen jou helpen om niet in de lappenmand te belanden:

1. Rekken en strekken

Het losmaken van de spieren met behulp van een goede warming-up is essentieel voor alle hardlopers.

2. Plan je training

Je hardlooproutine moet gericht zijn op geleidelijke verbetering. Stel geen onbereikbare doelen. Met behulp van apps als de ASICS Runkeeper™ kunt je jouw voortgang in een veilig tempo plannen.

3. Versterk je spieren

Met blessurepreventie-oefeningen kun je je spieren versterken. Sterkere spieren zijn minder gevoelig voor blessures. Daarnaast zijn krachtoefeningen natuurlijk bevorderlijk voor je snelheid.

4. Rust

Luister goed naar je lichaam en neem af en toe een stapje terug. Voldoende rust na het hardlopen en het lichaam voorzien van brandstof zijn belangrijk voor het herstelproces en helpen om blessures te voorkomen.

5. Verwissel je schoenen

Onderzoek toont aan dat hardlopers die trainen op verschillende schoenen een lager risico op blessures hebben dan hardlopers die elke training op hetzelfde paar hardlopen. Zorg er ook voor dat de hardloopschoenen die je aantrekt passen bij je hardloopdoel. Voor een snelle training gebruik je andere schoenen dan voor een duurlooptraining.

Shoe finder guide

Vind in vier eenvoudige stappen schoenen die bij jouw hardloopstijl passen.

De drie categorieën hardloopschoenen van ASICS

We onderscheiden drie soorten hardloopschoenen: schoenen voor snelle tempo’s, schoenen voor lange afstanden en trailschoenen. Deze schoenen zijn allemaal ontwikkeld met een specifiek doel in gedachten. ASICS deelt de schoenen als volgt in:

Run further – Run longer
De zachte dempende hardloopschoenen binnen de categorie Run Further zijn gemaakt voor lange afstanden. Ze geven je de drive die je nodig hebt voor lange runs en uitgebreide trainingen.

Run faster
De naam suggereert al dat deze categorie draait om snelheid. De schoenen binnen deze categorie bevatten een hoge mate van reactiviteit waardoor je gemakkelijk een nieuw PR loopt.

Run beyond
Robuuste hardloopschoenen voor hardlopers die ook op trails lopen. De Run Beyond-schoenen zijn bijzonder indrukwekkend en geven grip en stabiliteit op alle oppervlakken.

Weet hoe je loopt

Binnen de drie schoencategorieën zijn er de zogeheten ondersteunende modellen voor overpronerende lopers. Pronatie is de manier waarop je druk zet op je voet tijdens het lopen. Als het gaat om pronatie onderscheiden we twee soorten hardloopschoenen:

Neutraal

Bij neutrale pronatie blijft de enkel tijdens het afwikkelen redelijk recht. Voor lopers met neutrale pronatie zijn er neutrale hardloopschoenen.

Antipronatie

Als de enkel tijdens het landen naar binnen zakt, spreken we van overpronatie. Voor hardlopers die overproneren zijn er antipronatie schoenen.

Comfort

ASICS heeft een innovatieve GEL technologie ontwikkeld. Deze GEL, die strategisch op de schoen is geplaatst, verkleint de impact op je voet tijdens het lopen: demping garandeert een zachtere landing. Je kan kiezen uit normale of maximale demping.

Selecteer jouw looppatroon en jouw loopdoel en kom te weten welke hardloopschoenen van ASICS voor jou het meest geschikt zijn. Wil je zeker weten of de schoenen voor jou een perfecte match zijn? Kom dan voor een gratis loopanalyse langs in één van onze winkels!

Wat voor schoenen zoek je?

run further
run faster
run beyond

Kies minimaal een van de drie opties

Heb je neutrale of antipronatie schoenen nodig?

neutraal
antipronatie

Kies minimaal een van de twee opties

Hoe veel comfort wil je hebben?

goed
maximaal

Kies minimaal een van de twee opties