Hardlopen in tijden van Corona

We blijven zoveel mogelijk binnen, maar willen blijven sporten. Hardlopen biedt uitkomst. Zolang je dat individueel en op een verantwoorde manier doet, zijn lichaam en geest er bij gebaat.

We are Runstoppable!

All4running blijft leveren!

All4running is en blijft in de running, zowel online als in onze winkels. Maar dat doen we wel op een verantwoorde manier. We blijven je hardloopbenodigdheden leveren, zo snel en zo veilig mogelijk.

Bekijk de werkwijze

Vragen over hardlopen en corona

Hardlopen is één van de weinige sporten die je in de huidige omstandigheden kunt blijven voortzetten. Dat is een geluk bij een ongeluk. Want als je veel binnen zit, ga je aan het begin of eind van de dag immers graag naar buiten voor een training. We kunnen ons voorstellen dat je hierdoor een aantal vragen hebt. All4running verzamelde de meest gestelde vragen over hardlopen tijdens corona.

Heeft de intensiteit van mijn trainingen impact op mijn gezondheid?

Ja, intensieve trainingen zorgen voor een tijdelijk verlaagd immuunsysteem. Hierdoor ben je vatbaarder voor virussen. Wij raden je daarom aan om de intensiteit van je trainingen te verlagen. Geniet van het hardlopen en focus je minder op eventuele doelen die voorheen had.

Hardloopkleding Zomer

Mijn wedstrijddoel is vervallen, hoe kan ik nu het beste nieuwe doelen stellen?

Het belangrijkste doel dat nu telt, is gezond en fit blijven zonder te overdrijven. Wedstrijden zijn de komende tijd nou eenmaal afgelast. Het risico van doelen stellen is dat je jouw lichaam te veel gaat belasten. Kijk eens op een andere manier naar het lopen, geniet van de buitenlucht en geniet van je gezondheid.

Hardlopen Corona

Is het veilig om met een klein groepje te gaan lopen?

Het wordt afgeraden om in kleine groepen te lopen. Wij raden daarom aan om alleen te gaan. Het is natuurlijk wel mogelijk om samen met je huisgenoot of partner te lopen mits deze in hetzelfde huishouden zit. Maar uiteindelijk is alleen hardlopen de beste en meest verantwoorde optie. Houd tijdens het hardlopen zoveel mogelijk afstand (bij voorkeur minimaal 20 meter) ten opzichte van andere hardlopers.

Hardlopen Corona

Hoe kan ik het hardlopen leuker maken nu ik alleen moeten lopen?

Geniet van de natuur en je omgeving! Je kunt ook gebruik maken van je omgeving door bijvoorbeeld tussen boom/lantaarnpaal 1 en 2 te versnellen. Muziek of een podcast beluisteren kan ook helpen, maar houd het wel veilig. Met een Aftershokz koptelefoon kun je muziek luisteren en je omgeving horen.

Hardloopkleding Zomer

Welke krachtoefeningen kan ik thuis doen om mijn loopprestaties te verbeteren?

Kracht is een goede trainingsvorm om te integreren in je trainingsschema. Het is onder andere goed voor je uithoudingsvermogen en het voorkomen van blessures. All4running heeft een kracht workout voor je samengesteld die je thuis kunt uitvoeren. Bekijk het schema hier.

Hardloopkleding Zomer

Wat kan ik het beste doen als ik wil beginnen met hardlopen?

Hardlopen is een toegankelijke sport. Een paar goede hardloopschoenen en een comfortabele outfit is al genoeg om te starten. Maar vergis je niet; blessures liggen snel op de loer. Het is belangrijk dat je rustig start met met een gebalanceerd hardloopschema. All4running stelde daarom verschillende trainingschema’s op die je hier kunt bekijken.

Accessoires

Misschien komt in deze tijd een springtouw of recistance band goed van pas. Naast trainingsattributen voor je thuis workout kun je ook terecht voor zweetbandjes en andere accessoires.

 

Bekijk accessoires

Schoenen

Als je wilt gaan hardlopen is het belangrijk dat je traint op de juiste hardloopschoenen. Is het tijd voor nieuwe schoenen of wellicht een extra paar? Wij helpen je graag op weg via onze online koopgids.

 

Bekijk hardloopschoenen

Kleding

Een nieuwe outfit geeft je extra motivatie om te gaan hardlopen. Waag je je deze avond aan een core versterkende thuis-workout? De items uit onze collecties zijn ook ideaal om andere sporten in te beoefenen.

 

Bekijk hardloopkleding

Beginnen met hardlopen doe je zo

Het Corona-virus ontregelt het dagelijks leven behoorlijk. Sportscholen gooien de deuren op slot en ook tennisverenigingen en zwembaden moet sluiten. Steeds meer mensen beginnen daarom met hardlopen. Maar wanneer ben je een beginnend hardloper? Dat ben je namelijk niet alleen als je nog nooit hebt gesport of hebt gelopen. Ook de enthousiaste zwemmers, de fanatieke powerlifters en de hobbymatige tennissers onder ons vallen in deze categorie. Als je normaalgesproken meerdere dagen in de week sport, dan zul je absoluut een goede basisconditie of een fit lichaam hebben. Hardlopen daarentegen is een heel andere belasting van je lijf.

Per beginnersgroep hebben we een hardlooptraining opgesteld. Een hardloopschema is geen verplichting, maar wel een heel verstandig leidraad om je lijf te laten wennen aan eentonige spierbelasting. Ontdek welk schema’s het beste bij jou past.

Trainingsschema's bekijken

Je bent niet alleen

Ondanks dat we onze sociale contacten zoveel mogelijk moeten minderen, sta je er niet alleen voor. We hopen dat jij ook door middel van het hardlopen op een leuke en gezonde manier deze tijd kunt doorbrengen. Geniet van je dag, denk om jezelf en om elkaar!

Heb je vragen over het hardlopen, onze producten, een bestelling of een bezoek aan de winkel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Contact