Skip to main content

HOKA x All4running

Marathon Guide

Hoe bereiden 3 verschillende lopers zich voor op de NN Marathon Rotterdam

Zondag 16 april 2023 klinkt het startschot van de NN Marathon Rotterdam. Wij volgen 3 hardlopers die deelnemen aan dit unieke evenement. Welke HOKA-schoenen dragen zij? Door middel van deze Marathon Guide kun jij zien of je op het gebied van hardloopschoenen goed voorbereid bent.

HOKA

Bianca van Aartsen

Doel: Onder de 3:43
Training: HOKA Arahi 6
Racing: HOKA Carbon X3

Drie keer eerder liep Bianca een marathon. Tweemaal de kustmarathon, die vanwege het strand en de duinen niet met een andere marathon te vergelijken is. Haar huidige PR staat op 3:43 die ze gelopen heeft op een niet snel parcours.

“Ik hoop op het snelle parcours in Rotterdam mijn PR te kunnen lopen. Bart als haas aan mijn zijde is een luxe. Op deze manier hoef ik mijzelf niet druk te maken over mijn tijden, maar is mijn enige zorg bij Bart te blijven. We gaan van start met een beoogde eindtijd van 3:30. Ik vind dit spannend maar we gaan ervoor! De Carbon X3 schoenen van HOKA vind ik naast de hippe look en leuke kleuren erg goed lopen. Een lichte schoen die mij net dat beetje extra geeft om op een hoger tempo te lopen.”

Bart Weber

Doel: Bianca hazen naar een PR
Training: HOKA Mach 5
Racing: HOKA Carbon X3

Ook Bart heeft meerdere marathons gelopen. Zijn PR staat momenteel op 3:01, maar hij is niet van plan om deze in Rotterdam te gaan verbreken. In Rotterdam loopt hij als haas voor Bianca. Hij en Bianca kennen elkaar van een loopgroepje in Zeeland en lopen dus regelmatig samen.

“Voor mij is Rotterdam een tussenstation. Een mooie lange duurloop om de kilometers in de benen te krijgen. Mijn eindbestemming is dan ook de Marathon van Amsterdam waar ik voor een sub3 tijd ga. Maar voordat het zo ver is ga ik eerst genieten van ‘De Mooiste’ met als doel: Bianca hazen naar een PR! Ik heb Rotterdam een keer eerder gelopen. De sfeer, het publiek, de aanmoedigingen onderweg, die waren onvergetelijk. In aanloop naar deze marathon heb ik veel trainingen afgewerkt op de Mach 5. Zowel de duurlopen als tempotrainingen vlogen voorbij op deze schoen.”

Dylan Voet

Doel: Onder de 2:24
Training: HOKA Clifton 9
Racing: HOKA Rocket X2

Dylan wil een persoonlijk record lopen. Dat betekent dat hij onder de 2:24 moet duiken. De Belgische loper neemt zijn trainingen zeer serieus. Volgens zijn coach is een tijd onder de 2:24 haalbaar, misschien zelfs een flink stuk sneller. Wij vroegen Dylan welke hardloopschoenen hij gebruikt.⁠

“Ik probeer veel af te wisselen met schoenen voor mijn rustige duur trainingen. De nieuwe Clifton 9 is uitgekomen en dat is echt een meerwaarde bij mijn collectie trainingsschoenen vind ik. Daarnaast gebruik vaak de Mach 5 of Bondi X. Voor mijn snellere intervals of tempo stukken schakel ik meteen over naar mijn wedstrijd schoenen. Het tempo dat ik moet lopen bepaald dan ook mijn keuze tussen Carbon X3 of Rocket X2. In Rotterdam zal ik lopen op de nieuwe HOKA Rocket X2″⁠

HOKA
HOKA Rocket X2
HOKA
HOKA

De juiste hardloopschoenen voor elk type loper

De HOKA-collectie is opgedeeld in twee categorieën:

Deze collectie geeft je het ultieme HOKA-gevoel: lichtgewicht, stabiel en demping voor ultiem comfort. De modellen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren marathonlopers.

Deze collectie is ontworpen voor snelheid door het gebruik van een carbonplaat. De stijfheid van het carbon zorgt voor extra energieteruggave waardoor het voelt alsof je vliegt.

Tip!

Het is verstandig om je hardloopschoenen in te lopen voordat je aan je marathonavontuur begint. Hier is zelfs een vuistregel voor: loop minstens evenveel kilometers als de marathon telt (42).

Run with comfort

HOKA signature collection

Bondi 8
Voor lopers die graag veel comfort en demping ervaren tijdens het lopen.

Demping

100%

Directheid

40%
Shop nu

Clifton 9
Biedt de perfecte combinatie tussen van zachtheid en lichtheid.

Demping

80%

Directheid

50%
Shop nu

Arahi 6
Biedt een zacht, soepel alternatief voor traditionele antipronatieschoenen.

Demping

80%

Directheid

50%
Shop nu

Mach 5
Licht, snel en responsief, de Mach 5 levert een dagelijkse dosis snelheid.

Demping

50%

Directheid

90%
Shop nu

Run with speed

Carbon plated HOKA collection

Bondi X
Dezelfde zachte demping maar dan met spring-loaded carbon.

Demping

100%

Directheid

70%
Shop nu

Carbon X3
Geschikt voor het lopen van lange afstanden op een hoger tempo.

Demping

50%

Directheid

80%
Shop nu

Rocket X 2
Loop een snelle 10 km of misschien zelfs een PR op de halve marathon.

Demping

80%

Directheid

90%
Shop nu

Tip!

Wedstrijdgerichte marathonlopers bezitten vaak drie paar schoenen. Een stabiele, goed dempende schoen voor lange duurlopen op onverharde wegen, een goed dempende schoen voor alle duurlopen op de weg en een lichter, stabiel model voor snelheidstrainingen en wedstrijden. Hoe lichter je bent, hoe lichter de schoen kan zijn.

There is more

Bekijk de hele HOKA-collectie

Shop HOKA