Skip to main content
Karhu hardloopschoenen header
Karhu hardloopschoenen

Koopgids

KARHU Koopgids

KARHU hardloopschoenen zijn er al meer dan honderd jaar. Het merk heeft een rijke geschiedenis en is weer helemaal terug met een aantal hele fijne allround hardloopschoenen. KARHU richt zich op de ideale pasvorm om zo het gemak en het comfort van het lopen te vergroten. In deze blog vertellen we je alles wat je over dit unieke merk moet weten.

Shop KARHU hardloopschoenen voor damesShop KARHU hardloopschoenen voor heren

Innovatief vanaf het begin

In 1916 werd het merk “Oy Urheilutarpeita” geboren in een kleine werkplaats in Helsinki. In deze werkplaats werden lokale berken verwerkt tot producten als speren, ski’s en discussen. Daarnaast werden er hardloopschoenen ontwikkeld, zodoende was al snel de eerste “Flying Finn” een feit. Een paar jaar later veranderde de bedrijfsnaam in KARHU, wat Fins is voor beer. Inmiddels zijn “De vliegende Finnen” een bekend begrip over de hele wereld en komt er steeds meer erkenning voor de KARHU hardloopschoenen. Een aantal decennia na het ontstaan van KARHU domineren ze de Olympische spelen in Helsinki. Het handelsmerk- het beroemde M-symbool dat is afgeleid van het woord “Mestari”, Fins voor “kampioen”- is zichtbaar op de zijkant van alle KARHU schoenen.

In 1970 ontwikkelde KARHU het eerste gepatenteerde “Air Fusion” middenzoolsysteem voor haar hardloopschoenen. In 1986 maakten ze hun bekende “Fulcrum-technologie”,  een dempingssysteem dat is ontworpen om vooruit te bewegen.’

Moderne technologieën

KARHU is een merk dat zich continu ontwikkelt en vernieuwt. Zo ontwikkelden ze Ortix Fit om lopers innovatief loopcomfort te bieden. In 2018 werd in samenwerking met Fleet Feet de eerste Fit ID gemaakt. Op basis van miljoenen voetscans heeft KARHU een pasvorm ontwikkeld die voor zo veel mogelijk mensen goed aanvoelt.

Fulcrum technologie

KARHU maakt gebruik van hun Fulcrum technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen om de krachten die vrijkomen tijdens het lopen naar voren te bewegen en de remkrachten te verminderen. De energie van de loper wordt omgezet naar een voorwaartse beweging, ook wel het “rolling effect” genoemd. De Fulcrum technologie biedt een uitgebalanceerde demping, meer ondersteuning en een hogere energie. Zie het als een balletje wat je laat vallen op een dempend materiaal. Het balletje kan terug stuiteren of in de demping zakken, maar wat nou als het balletje in een voorwaartse beweging stuitert? Dit is het effect dat KARHU wil bereiken met hun Fulcrum technologie.

Karhu hardloopschoenen
Karhu hardloopschoenen
Karhu hardloopschoenen
“Wat mij opvalt als ik KARHU-hardloopschoenen aanmeet bij klanten in de winkel is dat bijna iedereen de schoenen meteen lekker vindt zitten. Ook het stabiele karakter wordt door veel lopers gewaardeerd.”

Menno Munster – Productexpert

Wist je dat..

KARHU het eerste merk was waarbij er drie strepen op de zijkant van de hardloopschoenen werden afgebeeld?
Later heeft een ander groot sportmerk dit beeldmerk overgekocht waardoor je de drie strepen nog geregeld tegenkomt.

Vergelijk de schoenen van Karhu

Mestari Run 1.0

Ultiem comfort

De KARHU Mestari Run 1.0 is het nieuwste model in de collectie van KARHU. De Mestari Run 1.0 is een premium hardloopschoen met maximale demping en zowel geschikt voor neutrale hardlopers als lopers die licht overproneren. De Mestari Run is voorzien van een dikkere tussenzool voor extra comfort tijdens het hardlopen op de weg. Een efficiënte afzet tijdens het lopen wordt gerealiseerd door een Fulcrum technologie in combinatie met de KARHU propulsieplaat. De vernieuwde samenstelling van de AeroFoam tussenzool is zacht en biedt voorwaartse energieteruggave.

Stabiliteit

70%%

Demping

90%%

Voortstuwing

70%%

Drop: 8 mm  Gewicht: 340 gr  Type loper: Neutraal en lichte antipronatie
Beste voor: Comfort en efficiëntie

Fusion 4.0

Snelle afwikkeling

De Karhu Fusion 4.0 is een uitstekende schoen voor dagelijkse runs, maar ook voor tempo- en intervaltrainingen door het snelle karakter van de schoen. Door het AeroFoam voelt de schoen nu lichter aan en is duurzamer dan het traditionele EVA-dempingsmateriaal wat voorheen werd gebruikt. Met behulp van de Fulcrum-technologie en een propulsieplaat stuwt de tussenzool jou naar voren door evenwichtige demping, meer ondersteuning en meer energie tijdens de afzet.

Stabiliteit

70%%

Demping

70%%

Voortstuwing

90%%

Drop: 6 mm  Gewicht: 272 gr heren / 223 gram dames  Type loper: Neutraal
Beste voor: Tempotrainingen

Synchron 2.0

Stabiliteit en comfort

De KARHU Synchron 2.0 is door zijn stabiele design geschikt voor zowel neutrale als overpronerende lopers. De AeroFoam Nova tussenzool heeft veel volume en zorgt voor meer comfort tijdens je run. De positie van de Fulcrum is zichtbaar aan de onderzijde van de hardloopschoen, de doorlopende Fulcrum bij de hiel en voorvoet zorgen voor extra stabiliteit gedurende de afwikkeling van de voet. Het IdealKnit bovenwerk zorgt voor een superieure pasvorm en perfecte ventilatie voor langere trainingen. De duurzame buitenzool biedt een soepele afwikkeling en solide grip op een natte ondergrond. De Synchron 2.0 is ideaal voor langere runs.

Stabiliteit

90%%

Demping

50%%

Voortstuwing

70%%

Drop: 8 mm Gewicht: 352 gr  Type loper: Neutraal en antipronatie
Beste voor: Long run

Ikoni 2.5

Allround prestaties

De KARHU Ikoni 2.5 is een veelzijdige, zacht dempende hardloopschoen voor neutrale en licht overpronerende hardlopers. Het IdealKnit bovenwerk heeft een strategisch ventilatiepatroon voor een groot ademend vermogen, terwijl printaccenten in de hiel en voorvoet zorgen voor een goede aansluiting rondom de voet. De combinatie van de Fulcrum eenheid en de AeroFoam tussenzool zorgen voor voorstuwing, energieteruggave en comfort. Dit maakt de Ikoni geschikt voor trainingen op rustige, maar ook op hogere tempo’s.

Stabiliteit

50%%

Demping

80%%

Voortstuwing

80%%

Drop: 8 mm  Gewicht: 272 gr  Type loper: Neutraal en lichte antipronatie
Beste voor: Allround

Ikoni TR 1.0

Ga off-road

De KARHU Ikoni Trail 1.0 hardloopschoen beschikt over een AeroFoam Trail middenzool voor hoogwaardige demping, zonder het gevoel met de ondergrond te verliezen. De combinatie van de 5 mm offset en unieke trail Fulcrum zorgt voor subtiele omsluiting van de voet en een voorwaarts momentum op zowel vlakke als glooiende paden. De buitenzool van de KARHU Ikoni Trail kenmerkt zich door de M- en T-grippatroon als profiel. De M-grip biedt zekerheid tijdens het klimmen en afdalen en de T-grip zorgt voor tractie in natte omstandigheden. De pasvorm van de trailschoen is een fractie ruimer bij de voorvoet dan KARHU’s hardloopschoenen voor het asfalt, zodat je tenen vrij kunnen bewegen.

De KARHU Ikoni Trail 1.0 is ook beschikbaar in een waterafstotende versie waardoor je beter beschermd blijft in de regen en modderige ondergrond.

Stabiliteit

80%%

Demping

80%%

Voortstuwing

80%%

Drop: 5 mm  Gewicht: 350 gr  Type loper: Neutraal en antipronatie 
Beste voor:
Trail

Eindsprint

Nieuwsgierig geworden naar de Hardloopschooenen van Karhu? Bekijk de collectie dan in onze webshop. Heb je vragen over een van onze KARHU producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste KARHU-schoenen.

Shop KARHU hardloopschoenen voor damesShop KARHU hardloopschoenen voor heren