Skip to main content

logo asics

ASICS X All4running​

NN Marathon Rotterdam

Hoe bereid jij je optimaal voor op #DeMooiste?

Zondag 14 april 2024 klinkt het startschot van de NN Marathon Rotterdam. Samen met de nieuwe sponsor ASICS volgen wij verschillende hardlopers die deelnemen aan dit unieke evenement. Met tips en tricks van Marathon Expert Dennis Licht, staan zij in de beste vorm aan de start.

Maak kennis met de hardlopers

Erik Veenstra

Gaat de marathon voor de 2e keer lopen en heeft een mooi doel gesteld voor zichzelf. Hij wilt gaan voor een tijd onder de 3:40 uur.

Yvette Voermans

Yvette gaat tijdens het marathonweekend voor de kwart marathon. Het is een mooie test om te zien hoe ze herstelt is van de Ultra die ze een paar weken hiervoor gaat lopen.

Sian Keil

Met het topsportverleden als hockeyster achter zich en met een nieuwe liefde voor hardlopen gaat Sian voor de 10,5 km in Rotterdam. Haar doel? Uitlopen met het goede gevoel dat hardlopen haar geeft.

Welke hardloopschoenen heb ik nodig?

Wat je ambitie als loper ook is, het is natuurlijk fijn om te weten welke hardloopschoenen bij jou passen. Marathon Expert Dennis neemt je in deze video mee in de wereld van hardloopschoenen.

Trainingsschoenen

De ASICS Gel Nimbus 26, neutrale allround hardloopschoen die perfect is voor je dagelijkse run

De ASICS Gel Kayano 30, zacht, responsief en biedt ondersteuning daar waar jij dat nodig hebt

Intervalsessies

De ASICS Novablast 4, krachtige demping voor duurlopen en tempotrainingen

De ASICS Magic Speed 3, haal het maximale uit je trainingen met deze carbonschoen

Raceschoenen

De ASICS Metaspeed Sky Paris, voor hardlopers die hun snelheid halen uit het verlengen van hun passen

De ASICS Metaspeed Edge Paris, voor hardlopers die hun snelheid halen uit het verhogen van hun pasfrequentie

Welke hardloopkleding draag ik bij welke temperaturen?

Je traint in de wintermaanden voor een voorjaarsmarathon. Dat betekent dat je vaak hardloopt in het donker, maar ook tijdens koudere temperaturen en misschien zelfs door de regen. Je wedstrijd loop je immers in april. Wat kun je het beste aantrekken? Dennis legt het je uit.

Hardloopkleding damesHardloopkleding heren

Hoe ga ik om met sportvoeding?

Het lopen van een marathon is eigenlijk één groot energievraagstuk. Je wilt goed kunnen trainen, racen maar ook herstellen. Sportvoeding is daar de oplossing voor. Dennis beantwoordt de meest gestelde vragen over sportvoeding.

Shop sportvoeding

Hoe zorg je ervoor dat je niet geblesseerd raakt?

Goede training draait natuurlijk allemaal om continuïteit. Een van de grootste valkuilen van iedere hardloper is te hard gaan. Dennis geeft je een aantal tips om verantwoord te trainen en blessures te voorkomen.

Wil je wat extra tips? Het maakt niet uit of je traint voor je eerste marathon of voor je snelste, alles begint met een goede voorbereiding. Maar hoe lang moet je duurloop nou zijn en hoe moet je omgaan met je trainingsschema?

Bekijk trainingsschema

De kunst van het taperen

Zoals Dennis zegt, de belangrijkste training is pas afgelopen als je ervan bent hersteld. Zo’n laatste week voor de wedstrijddag kan spannend zijn. Alle trainingen zitten erop en nu hoef je alleen nog maar de puntjes op de i zetten. Hoe pak je zo’n taperweek aan?

Lees meer over herstellen

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam

Vlieg mee over het parcours van de NN Marathon Rotterdam met Dennis Licht. Over de Erasmusbrug, langs De Kuip, door het Kralingse Bos en langs de Kubuswoningen. Wat staat jou te wachten in Rotterdam?