Skip to main content

.

Mizuno

Reach beyond

Shop damesShop heren

Toegewijd aan sport

Betrouwbaar, innovatief, prestatiegericht, inspirerend & gepassioneerd

Gepassioneerd over sport, dat is Mizuno. Het Japanse merk vindt het belangrijk om sporters te motiveren en ze te ondersteunen daar waar ze het nodig hebben. Koester de momenten en vertrouw in het proces. De oprichters Rihachi en Rizo Mizuno geloofden dat de passie voor sport, ongeacht op welk niveau, iedereen uitdaagt om zijn eigen lat te verhogen en een betere versie van zichzelf te worden. De Wave technologie staat centraal bij dit merk en komt in alle hardloop- en trailschoenen terug. Met deze innovatie verovert Mizuno de wereld.

for every run

Mizuno

Road

Het bovenwerk van de Skyrise 4 is gemaakt van glad, stretchy en spanningsvrij geweven materiaal wat zorgt voor een omsluitende en comfortabele pasvorm. Het toegevoegde engineerd mesh zorgt voor een uitstekend ademend vermogen waardoor je voeten fris blijven tijdens het lopen. De uitneembare Premium Insock-sockliner, wat we bij veel Mizuno schoenen terugzien, geeft veel instapcomfort.

Mizuno

Race

De Wave-technologie in de tussenzool biedt stabiliteit en ondersteuning door gebruik te maken van twee lagen dempingsmateriaal met ieder een eigen dichtheid en dempingsvermogen. Het zorgt voor een zachte landing en meer energieteruggave. Dit gecombineerd met het Minzuno Enerzy-foam geeft een grote mate van demping en duurzaamheid in de schoen.

mizuno

Trail

Het DynamotionFit is Mizuno’s speciaal ontworpen design om schoenen te ontwikkelen die als het ware met je voeten samenwerken. Hierdoor vlieg je over de weg. De rubberen slijtzool geeft uitstekende grip en tractie, op zowel droog als nat wegdek. Aan de buitenkant van de hak is X10 carbonrubber toegevoegd voor nog meer slijtvastheid. De groeven in de slijtzool geven extra flexibiliteit in de voorvoet.

veel comfort, maar ook de nodige stabiliteit

In 2020 kwam de eerste versie van de Mizuno Wave Skyrise op de markt. Dit model was samen met de Mizuno Wave Sky en Horizon zeer innovatief door het toepassen van Mizuno Wave Foam. In plaats van de bekende Wave Plate zijn er twee lagen foam bovenop elkaar gelegd voor veel comfort, maar ook de nodige stabiliteit. De Mizuno Wave Skyrise 1 had nog X-POP demping, maar de 4eeditie is veel lichter en zachter. Wist je dat Mizuno Enerzy Core (wat in de Skyrise 4 is verwerkt) maar liefst 393% zachter en 165% meer energie teruggeeft ten opzichte van U4ic-foam wat vroeger in de tussenzool bij Mizuno was verwerkt?

Lees onze review
mizuno
mizuno
mizuno

Terug naar 1906

Het merk werd in 1906 opgericht door Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo in Osaka, Japan. In die tijd was het nog een gewone sportzaak die vooral artikelen verkocht die populair waren op de westerse markt. Om meer kwaliteit te leveren, produceerde het merk vanaf 1911 eigen producten op maat. Mizuno werd hiermee steeds groter en opende al snel meerdere filialen in onder andere Tokio. De internationale bekendheid kwam rond 1961 toen de eerste Amerikaanse fabriek werd geopend in Los Angeles. Inmiddels is zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste sportfabrikanten ter wereld.

Wave technologie

In 1997 ontwikkelde Mizuno een nieuwe technologie die demping en stabiliteit samenvoegde. Deze technologie bestond uit een gegolfde plaat die de naam Wave kreeg. Door de plaat in de zool te plaatsen werd, de voorheen moeilijke dualiteit van demping en stabiliteit, bereikt. De basisplaat van de Wave tussenzool absorbeert en verspreidt impactkrachten, wat zorgt voor uitstekende demping. Sinds 2019 zijn er geheel nieuwe materialen geïntroduceerd om een nieuwe, lichtere Wave zool te creëeren. De Wave technologie is geschikt voor alle soorten hardlopers.

Mizuno Wave Sky 6

Allround hardloopschoenen

Shop damesShop heren
wedstrijdschoenen mizuno

Wedstrijdschoenen

Shop damesShop heren
mizuno hardloopkleding

Hardloopkleding

Shop damesShop heren