Skip to main content
Hardloopschoen Mizuno Wave Sky 6

productreview

De Mizuno Wave Sky; Loop jij ook met je hoofd in de wolken?

De Mizuno Wave Sky 6 is de meest dempende allround hardloopschoen van Mizuno. Door het vernieuwde bovenwerk in combinatie met het innovatieve ENERZY CORE foam loop jij lange afstanden zo comfortabel dat je niet meer wilt stoppen. De Wave Sky 6 is een hardloopschoen die geschikt is voor elk type training. Deze allrounder heeft door de brede zool en een dubbele Wave-foamlaag, die een voorwaartse afrol van de voet stimuleert, een mooie mix van demping en stabiliteit. 

Kenmerken Mizuno Wave Sky 6

Offset
8
Gewicht heren
Ca. 310 gram
Gewicht dames
Ca. 260 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Mizuno Wave Sky 6 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een hardloopschoen voor het lopen van lange afstanden
  De Mizuno Wave Sky 6 heeft veel demping en is gemaakt voor het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons. De combinatie van Mizuno ENERZY CORE en Mizuno ENERZY foam geeft de meeste demping van alle Mizuno schoenen. Mizuno ENERZY CORE is 293% zachter en heeft 56% meer energieteruggave dan het vorige foam. Deze demping is zeer comfortabel bij lange afstanden.
 • Je hebt van nature een wat bredere voet of een gemiddeld tot zwaar postuur
  Het nieuwe Smooth Stretch geweven bovenwerk geeft een zachte en comfortabele pasvorm. De Sky 6 is wat breder en zwaarder ten opzichte van de populaire Wave Rider. De zoolbasis is breder gemaakt zodat je een groot platform hebt om op te landen. De Mizuno Wave Sky 6 is geschikt voor de lopers met een bredere voet en/of een zwaarder postuur.
 • Je bent een haklander en zoekt een stabiele neutrale hardloopschoen
  De Wave Sky 6 maakt geen gebruik van de traditionele Wave Plate, maar wel van de Foam Wave technologie. Deze technologie komt tot uiting in een kleine wave voor extra stabiliteit en een grote Wave die zorgt voor sturing tijdens het afwikkelen. De Mizuno ENERZY foam ligt boven op een laag EVA-foam wat zorgt voor stabiliteit zonder in te leveren op demping. Tot slot is aan de buitenkant van de hak X10 carbonrubber toegevoegd voor extra slijtvastheid bij de hak.
Mizuno Wave Sky 6 zool
Mizuno Wave Sky 6 Gl/Zw
Mizuno Wave Sky 6 Achterkant
“Tijdens het lopen merk ik dat ik meer energie terugkrijg dan ik van tevoren verwachtte.”

Menno Munster – Product expert

Wist je dat…

“Reach Beyond”, dat is de slogan van Mizuno. Deze slogan komt voort uit de vijf merkwaarden: betrouwbaar, innovatief, prestatiegericht, inspirerend en gepassioneerd. Mizuno wil zijn sporters met deze slogan motiveren om te bereiken wat ze (nog) niet hebben. Ze willen iedere sporter aanmoedigen en steunen in hun reis naar hun volgende doel en verder. Geschiedenis wordt niet in één dag is geschreven, daarom streeft Mizuno continu naar excellentie in het ondersteunen van mensen om een betere versie van zichzelf te worden.

De Mizuno Wave Sky 6 in detail

Hardloopschoen Mizuno Wave Sky 6
Mizuno ENERZY CORE en Mizuno ENERZY

Geven jou het hoogste level van demping en energieteruggave.

Smooth Stretch Woven bovenwerk

Dit nieuwe bovenwerk zorgt voor een zachte en comfortabele pasvorm.

Bredere zool

De zool is breder gemaakt bij de hak en voorvoet, wat zorgt voor extra stabiliteit bij elke stap.

Uniek aan Mizuno, de Foam Wave technologie

Kenmerkend voor de schoenen van Mizuno is de Wave Plate. Dit is een kunststof plaat in de hardloopschoen, maar in het geval van de Wave Sky 6 zijn dit twee foamlagen die met een golvend patroon op elkaar zijn geplaatst. Deze twee foamlagen zijn Mizuno ENERZY en Mizuno EVA. De kleine waveconstructie geeft extra stabiliteit terwijl de grote wave de sturing en afwikkeling van de voet begeleidt. De afrolrichting de middenvoet is soepel en je ervaart minder belasting op de hak. 

3vernieuwingen van de Mizuno Wave Sky 6

 • Nieuw bovenwerk met meer stretch
  Het Smooth Stretch Woven bovenwerk is zachter gemaakt ten opzichte van de voorganger. Dit zorgt voor een zachte en comfortabele pasvorm. Op strategische plekken rekt het bovenwerk meer mee met de voet zodat je geen last van drukpunten krijgt. Tijdens het hardlopen word je voet goed omsloten en dat geeft veel steun en een “lockdown-gevoel”.
 • Mizuno’s zachtste dempingsmateriaal in de tussenzool
  Ten opzichte van de Wave Sky 5 is de tussenzool niet veranderd. De Mizuno Wave Sky 6 heeft een tussenzool bestaande uit drie soorten foam, namelijk Mizuno ENERZY, ENERZY CORE en Mizuno Wave. Mizuno ENERZY CORE overtreft alle verwachtingen en is het zachtste en meest veerkrachtige materiaal ooit gecreëerd door Mizuno. Het is 293% zachter en geeft 56% meer energieteruggave dan vorige gebruikte materialen.
 • Verbreding van de zool in de hak en voorvoet
  “Hoe breder de schoen, hoe stabieler de schoen wordt”. Dit concept is toegepast bij meerdere allround en wedstrijdschoenen. De 6e versie van de Sky is verbreed bij de hak en voorvoet. Dit zorgt voor een groter landingsplatform en extra stabiliteit. Bovendien heeft de voorvoet flexgroeven, zodat de voet makkelijk kan afwikkelen.

De Mizuno Wave Sky 6 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Menno Munster de Wave Sky 6 voor je geprobeerd.

Menno

Menno Munster

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
5 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

Lees zijn oordeel

Mizuno Wave Sky 6 Comfort

COMFORT

“De demping van de Mizuno Wave Sky 6 is erg zacht, maar door de vorm van de tussenzool wordt je voet in goede banen geleid en voelt de schoen ook stevig. Tijdens het lopen merk ik dat ik meer energie terugkrijg dan ik van tevoren verwachtte. Ik had een zompiger gevoel verwacht, maar de schoen loopt verrassend licht, ook bij een iets hoger tempo. De schoen is dankzij het comfort goed geschikt om veel kilometers op te maken. Ik zou deze schoen vooral gebruiken bij duurloopjes op de weg maar je zou er eventueel ook wel een tempotraining op kunnen doen.”

Mizuno Wave Sky 6 Fit

FIT

“De Mizuno Wave Sky 6 voelt bij het aantrekken meteen heel comfortabel aan. Het bovenwerk heeft een fijne stretch en omsluit mijn voet goed. Door het Smooth Stretch Woven bovenwerk is de Wave Sky ook geschikt voor lopers met een iets bredere voet. De hielkap is stevig en hoog, waardoor mijn voet stevig in de schoen zit. De schoen is ook ter hoogte van de enkel redelijk hoog, wat voor een nog steviger gevoel zorgt. Als je hele brede enkels hebt kan dit misschien wel wat irriteren. De maat van valt zoals de gewone maat van hardloopschoenen.”

Mizuno Wave Sky 6 Stride

STRIDE

“Niet alleen het bovenwerk maar ook de zool van de Wave Sky 6 is erg comfortabel. Dat deze uit drie verschillende materialen bestaat merk ik niet tijdens het lopen. De schoen heeft een brede zool waar je voet als het ware tussen zakt. Dit zorgt voor een heel stabiel gevoel tijdens het lopen. De zool is vrij plat waardoor er veel contact is met de grond. Dit maakt deze schoen een goede optie voor lopers die wat extra stabiliteit nodig hebben. Tevens heeft de zool een lichte rocker waardoor ik aan het eind van de pas voor mijn gevoel een klein zetje mee krijg.”

De Mizuno Family

De Mizuno Wave Sky 6 maakt onderdeel uit van de allround hardloopschoenen binnen Mizuno. Op deze schoenen kan je elke afstand lopen en je kunt ze voor elke training gebruiken.

Mizuno family matrix
Hardloopschoen Mizuno Wave Sky 6

Mizuno Wave Sky 6

De Wave Sky 6 is de grote broer van de Wave Rider 26. Deze hardloopschoen heeft wat meer demping en Mizuno ENERZY CORE foam, wat hem geschikt maakt voor de langere afstanden (zoals halve en hele marathons).

Bekijk de Mizuno Wave Sky 6 in de shop
Mizuno Wave Rider Neo 2 hardloopschoenen

Mizuno Wave Rider Neo 2

Als je al jaren fan bent van de Wave Rider, overweeg dan ook de Wave Rider Neo 2. Deze lichtere en zachtere versie biedt een premium gevoel en is ideaal voor tempo en intervaltrainingen.
Bekijk de Mizuno Wave Rider Neo 2

Mizuno Wave Rider 26

Mizuno Wave Rider 26

De Mizuno Wave Rider 26 heeft meer demping dan ooit, maar behoudt zijn stabiele karakter. Trek de Wave Rider 26 aan en ervaar een runner’s high.
Bekijk de Mizuno Wave Rider 26

Mizuno Wave Inspire 18

Mizunio Wave Inspire 18

De Mizuno Wave Inspire 18 is de stabiele broer van de Wave Rider 26. De Wave Plate aan de binnenzijde is wat hoger waardoor overpronatie wordt voorkomen.
Bekijk de Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Horizon 6 hardloopschoen

Mizuno Wave Horizon 6

De Mizuno Wave Horizon 6 is voor de overpronerende hardloper. De Horizon is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Sky. Deze hardloopschoen geeft veel demping en ondersteuning waardoor dit de ideale schoen is voor de grotere of zwaardere loper.
Bekijk de Mizuno Wave Horizon 6

Eindsprint

De Mizuno Wave Sky 6 is de meest dempende allround hardloopschoen van Mizuno. Door het vernieuwde Smooth Stretch Woven bovenwerk voelt de pasvorm premium aan. Het Wave ENERZY CORE foam in de tussenzool geeft veel demping en energieteruggave terwijl het carbonrubber op de hak ervoor zorgt dat je veel kilometers kunt maken. 

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Sky 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.