Skip to main content

Nike React Infinity Run Flyknit

Nike React Infinity Run Flyknit

To infinity, and beyond

Stel je eens een wereld voor waar hardlopers sneller kunnen lopen, zonder dat ze blessures oplopen. Klinkt goed toch? Maar de vraag is of blessures daadwerkelijk te voorkomen zijn. Deze vraag heeft Nike ertoe gezet om hardloopschoenen te ontwikkelen die potentieel hardloopblessures kunnen verminderen. De eerste stap naar dit doel is gezet. De Nike React Infinity Run Flyknit is uitgekomen.

Nike testte de Nike React Infinity Run en de Zoom Structure 22 onder 226 hardlopers. Daaruit bleek dat de kans op lichamelijke klachten 52% minder is met de React Infinity Run vergeleken met een traditionele antipronatieschoen.

De innovatie die we in de React Infinity Run zien, is geen ‘oplossing’ die specifiek is ontworpen voor de topatleten zoals de Vaporfly. Daarom bestond de groep testlopers uit hardlopers van alle soorten niveaus. De Nike React Infinity Run geeft een nieuwe kijk op stabiliteit en antipronatie. In het Infinity-model is geen traditionele techniek, zoals een antipronatieblokje of medial post, aanwezig. De React Infinity biedt stabiliteit voor overpronerende lopers, maar kan ook door neutrale lopers gedragen worden.

Nike React Infinity Run Flyknit

Runner approved

De Nike React Infinity Run Flyknit is één van de meest geteste hardloopschoenen in de geschiedenis van Nike. Benieuwd naar wat de Infinity voor jou kan betekenen? Bestel dan snel jouw paar via de onderstaande button.

Shop damesShop heren

Team spirit

Het is natuurlijk niet zo dat je met het dragen van de React Infinity Run nooit meer een blessure zult krijgen. Sterker nog, het model versterkt juist de theorie dat je voor elk soort training een ander, geschikt model hardloopschoenen kunt gebruiken. Het mixen van afstand, intensiteit en snelheid zorgt ervoor dat je sneller wordt. Maar het zorgt ook voor minder overbelasting en dus minder blessures. De meest succesvolle hardlopers staan erom bekend dat ze verschillende trainingen uitvoeren, met daarbij de juiste hardloopschoenen. Nu spreken we wel over topatleten. Dus als jij bijvoorbeeld graag aan hardlopen doet en aan het trainen bent voor je eerste halve of hele marathon, dan is de React Infinity Run ook een zeer geschikt model. Heb je er al een aantal gelopen en wil je voor een persoonlijk record gaan? Dan geven wij je hieronder een beeld van diverse soorten trainingen en opties voor de bijbehorende schoenen.

Middellange afstanden

De middellange afstanden, denk aan zo’n 5 tot 20 kilometer, loop je op een comfortabel tempo. De meeste hardlopers zullen met deze afstand te maken hebben. Of je nu een beginnende loper bent, of al meer ervaring hebt, deze trainingen zul je wat frequenter uitvoeren vanwege een korte herstelperiode. De React Infinity Run is een zeer geschikt model voor je middellange afstand trainingen.

Lange afstanden

Tijdens deze trainingen zul je de meeste kilometers lopers. Het zijn vaak trainingen die je op een wat minder snel tempo uitvoert en zijn bedoeld om spieruithoudingsvermogen op te bouwen. Daarnaast speelt ook je mentale kracht een grote rol. Voor de lange afstandstrainingen is bijvoorbeeld de Air Zoom Pegasus 36 een geschikt model hardloopschoenen.

Interval

Door het afwisselen van hoge intensiteit met een periode van herstel, bouw je snelheid en uithoudingsvermogen op. De Zoom Pegasus Turbo 2 is, met zijn hoge responsiviteit, een zeer geschikt model om je snelheid op de proef te stellen. Interval- of fartlektrainingen kun je bijvoorbeeld uitstekend uitvoeren met een sporthorloge. Hiermee kun je gemakkelijk je afstand en snelheid meten.

Tempo

Een tempotraining bestaat vaak uit middellange afstanden die je op hoge snelheid uitvoert. Het kost de hardloper ongeveer 85% van de maximale inspanning. Op deze manier wordt er kracht en uithoudingsvermogen opgebouwd om gedurende lange afstanden voor een langere tijd, snel te rennen. De Nike Zoom Fly 3 is een uitstekend model om op de trainen. Maar ook de ZoomX Vaporfly NEXT% zal je niet teleur stellen.

*In vergelijking met de Nike Air Zoom Structure vermindert de Nike React Infinity Run de kans op hardloopblessures met 52%. Dit blijkt uit een onderzoek waarbij 226 mannen en vrouwen tijdens een 12 weken durend trainingsprogramma werden gevolgd. Ons onderzoek wees uit dat zo’n 30,3% van de hardlopers die op de Nike Air Zoom Structure 22 liepen last kregen van blessures. Van de hardlopers op de Nike React Infinity Run ervoer 14,5% blessure gerelateerde problemen. Hardlopers kwamen in de blessurecategorie wanneer zij drie of meer opeenvolgende trainingen misten door hardloopgerelateerde pijn.