Skip to main content
Verlichting en refelectie
Verlichting en reflectie.

Top 10

Top 10 hardloopverlichting en reflectie

Als je gaat hardlopen in het donker, zorg dan voor de beste hardloopverlichting en reflectie. Tijdens de donkere wintermaanden is het eerder en langer donker. Of je nu het liefste voor of na je werk loopt, je ontkomt er niet aan dat je in het donker gaat hardlopen. Het is belangrijk om goed verlicht op pad te gaan, zowel voor jezelf als voor andere verkeersgebruikers. De stelregel is hierbij: beter te veel dan te weinig verlichting. Wij delen met jou onze favoriete hardloopverlichtingitems. Lampje aan en op pad gaan!

  1. 3 redenen om voor hardloopverlichting te kiezen
  2. Onze tips voor hardloopverlichting en reflectie
  3. Hoeveel lumen heb je nodig tijdens hardlopen?
  4. Top 10 beste hardloopverlichting en reflectie
Shop hardloopverlichtingShop refelecterende kleding
Hardloopverlichting

3redenen om voor hardloopverlichting te kiezen

Opsomming 1

Veiligheid gaat boven alles

De afgelopen jaren is het verkeer steeds drukker en sneller geworden. Door de komst van E-bikes en andere elektrische voertuigen is het nog belangrijker geworden om goed verlicht op pad te gaan. Het is soms lastig om de snelheid van andere verkeersgebruikers in te schatten. Kies voor hardloopverlichting tijdens elke run, zelfs wanneer je over het fietspad gaat lopen. Grote kans namelijk dat verkeersgebruikers beter kunnen bepalen wanneer ze moeten afremmen om jou in te halen.

Opsomming 2

Zichtbaarheid voor jezelf

Er zijn verschillende soorten hardloopverlichting waarbij je zelf beter ziet wat er op je pad komt. Denk hierbij aan hoofdlampen en borstlampen die zorgen voor een lichtbundel, zodat je binnen en buiten de bebouwde kom je kunt oriënteren tijdens jouw hardlooptraining. Wanneer je gaat trailrunnen kun je overigens beter voor een hoofdlamp kiezen, omdat deze over het algemeen feller kunnen schijnen aangezien ze meer lumen bevatten.

Opsomming 3

Zichtbaarheid voor anderen

Veel hardlopers gaan voor hun dagelijkse trainingsrondje de polder in of naar plekken buiten de bebouwde kom waar het veel rustiger is. Vergeet niet dat veel fietsers en forenzen ook gebruik maken van deze fietspaden. Het is daarom belangrijk om zowel een voor- als achterlicht te dragen zodat je ten alle tijden zichtbaar bent voor anderen. Ga dan niet voor een reflectievest, maar kies voor een lichtvest.

Verlichting en reflectie
"Draag liever te veel dan te weinig verlichting, want veiligheid gaat boven alles"

Daan Glorie – Productexpert

Onze tips voor hardloopverlichting en reflectie

Opsomming 1

Maak een combinatie

Kies voor een combinatie van reflecterende hardloopkleding en een lichtvest. Daardoor ben je zowel zichtbaar op donkere en rustige plekken als verlichte plekken met wat meer verkeer. Draag bijvoorbeeld de ASICS Lite-show collectie kleding met een Gato X Vest Reflective lichtvest.

Opsomming 2

Ga voor een belt

Wil je een mobiel meenemen, maar tegelijkertijd goed zichtbaar zijn? Ga dan voor de handige Gato USB Led Waterproof. Dit is een belt voor het meenemen van een mobiel of sportvoeding, die tegelijkertijd licht geeft rondom de heupen.

Opsomming 3

Reflecterende kleding en accessoires

Er bestaan steeds meer hardloopaccessoires met reflectie. Het gaat dan om mutsen, petten, handschoenen en zelfs sokken. Heb je liever hardloopkleding met reflectie? Kies dan voor de Brooks Run Visible, ASICS Lite-Show of Odlo Reflective kledingcollectie. Shop hier alle reflecterende hardloopkleding.

Opsomming 4

Veilig in het verkeer

Denk om andere verkeersgebruikers en zorg ervoor dat je hoofdlamp of borstlamp naar beneden is gericht als je deze draagt. Het merk Gato heeft zowel hoofd-, borst- als armlampjes.

Opsomming 5

Meer is altijd beter

Als je kiest voor armlampjes, koop er dan twee zodat je om beide armen er eentje kan dragen. Dan maakt het namelijk niet uit aan welke kant je van het verkeer loopt.

Hoeveel lumen heb je nodig tijdens hardlopen?

Ben je benieuwd hoeveel lumen je nodig hebt tijdens het hardlopen? Lumen geeft de hoeveelheid zichtbaar licht aan die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. In de bebouwde kom heb je 100 lumen nodig, maar buiten de bebouwde kom raden wij tussen de 100-300 lumen aan voor optimale zichtbaarheid. Ga je trailrunnen in het donker? Dan adviseren wij 300 lumen, omdat je dan verder vooruit kan kijken. Daardoor zie je beter wat er op jouw trailpad komt.

Top 10 beste artikelen voor hardloopverlichting en reflectie

Hierbij een overzicht van de top 10 beste hardloopverlichtingartikelen. Deze verlichting en reflectie voor hardlopen staan in willekeurige volgorde. Bij elk accessoire staan een aantal unieke kenmerken weergegeven waarom je voor dat product moet kiezen.

GATO SAFER SPORT LED VEST USB

Gato Safer Sport Led Vest USB

Wij zijn groot fan van dit lichtvest, omdat het zowel verlichting als reflectie heeft. Dit vest biedt 360-graden reflectie en bevat vier witte LED’s aan de voorzijde en vier rode LED’s aan de achterzijde. Met de meegeleverde kabel kan je het vest via USB opladen. Dit verlichtingvest is verstelbaar en kan je over jouw hardloopkleding dragen.

Kenmerken: oplaadbaar, 2 lichtstanden (aan en knipperstand), maximaal 5-6 branduren.

CRAFT ACTIVE RUN SAFETY VEST

Craft Active Run Safety Vest

Het Craft Active Run Safety Vest is een hardloopvest met reflecterende elementen op de schouders, borst en onderrug. Het mesh paneel aan de achterzijde is ventilerend terwijl de voorkant van het vest beschermt tegen regen en andere weersinvloeden. Je bent 360 graden reflecterend en zichtbaar voor andere verkeersgebruikers.

Kenmerken: lichtgewicht, ventilerend, reflecterende strepen en logo’s.

GATO CHEST LIGHT ADJUSTABLE

Gato Chest Light Adjustable

Wil je zichtbaarheid voor jezelf en voor anderen? Kies dan voor de Gato Chest light, want je hebt dan een felle verstelbare borstlamp in combinatie met rode verlichtende lampjes op je rug. De borstlamp heeft een verstelbare lichthoek waardoor je het pad tot 20 meter ver kan verlichten. Het vest is bestand tegen water en heeft twee lichtstanden.

Kenmerken: oplaadbaar, 2 lichtstanden (aan en knipperstand), ongeveer 5 branduren.

GATO HEAD TORCH USB

Gato Head Torch USB

Deze budgetvriendelijke hoofdlamp heeft alle eigenschappen die wij maar kunnen wensen. Hij is lichtgewicht, oplaadbaar en heeft een lange accuduur. Met 115 lumen is deze hoofdlamp het meest geschikt voor trainingen binnen en buiten de bebouwde kom. Voor trailrunning adviseren wij een hoofdlamp met wat meer lumen. De Gato Head Torch USB heeft een handige bewegingssensor waardoor je de hoofdlamp met een zwaai aan en uit kunt zetten.

Kenmerken: oplaadbaar, 3 lichtstanden, 115 lumen, ongeveer 15 branduren

NATHAN LIGHTBENDER MINI R UNISEX

Nathan Lightbender Mini R Unisex

Multifunctioneel; zo zou je deze lichtgewicht armband met verlichting kunnen noemen. De Nathan Lightbender Mini heeft een klittenbandsluiting waardoor je de band niet alleen op je arm kan dragen, maar ook op je enkel. Aangezien je benen een flinke bewegingsuitslag maken tijdens het hardlopen, zal dit meteen opvallen in het verkeer. Je kan deze lichtband instellen in drie kleuren, namelijk: rood, groen en blauw.

Kenmerken: Werkt op CR2032 batterij (exclusief), lichtgewicht, ongeveer 30-48 branduren.

RONHILL LIGHT CLIP

Ronhill Light Clip

Wil je verlichting aan een rugzak, hardloopschoen of kledingitem bevestigen? Ga dan voor de Ronhill Light Clip, want dit LED-lampje is met een clip te bevestigen op de plek waar jij extra zichtbaarheid wil hebben. Dit kleine lampje heeft 2 lichtstanden.

Kenmerken: Werkt op batterijen, waterbestendig, ongeveer 100 branduren.

NATHAN LUNA FIRE 250 RX CHEST LIGHT

Nathan Luna Fire 250 RX Chest Light

Een borstlamp die ook te gebruiken is als verlichting op elk willekeurig hardloopkledingstuk? Ja, dan hebben we het over de Nathan Luna Fire 250RX borstlamp. Deze verlichting kan je door de clip op elk kledingitem bevestigen tijdens jouw hardloopsessie. Met een maximale lichtsterkte van 250 lumen is dit lampje verrassend klein en krachtig.

Kenmerken: oplaadbaar, 250 Lumen, 5 lichtstanden, ongeveer 25 branduren.

RONHILL MAGNETIC LED BUTTON

Ronhill Magnetic Led Button

De meest goedkope hardloopverlichting optie in deze top 10. Dit lampje werkt met een magneet waardoor je deze op hardloopkleding kan bevestigen met een dikte van 1 mm aan stof. Het lampje schakelt automatisch uit na 6 uur.

Kenmerken:
lichtgewicht, klein, ongeveer 50 branduren.

ORBILOC RUN DUAL

Orbiloc Run Dual

Het meest krachtige hardlooplampje dat er bestaat. Het unieke ontwerp van de lens zorgt voor een zichtbaarheid van alle kanten, tot wel 5 kilometer afstand. De Orbiloc Run Dual is volledig waterdicht, bestendig tegen extreme temperaturen en kan je onder andere om de arm dragen. Bij aankoop van een Orbiloc Run Dual wordt een armband meegeleverd.

Kenmerken: lichtgewicht, 2 lichtstanden, ongeveer 100 branduren.

NATHAN NEUTRON FIRE RX HEADLIGHT UNISEX

Nathan Neutron Fire RX Headlight Unisex

Op zoek naar een krachtige hoofdlamp met een goede accuduur? Dan moet je zeker de Nathan Neutron Fire RX overwegen als jouw licht in het duister. Deze oplaadbare hoofdlamp heeft maar liefst 250 lumen en is weerbestendig. De zijkanten van deze hoofdlamp kan je instellen op rood, groen of blauw licht.

Kenmerken: USB oplaadbaar, reflecterende elementen, ongeveer 6-50 branduren.

Eindsprint

Het dragen van hardloopverlichting is erg belangrijk als het buiten donker wordt. Met hardlooplampjes en reflecterende hardloopkleding zorg je dat je zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Draag liever te veel dan te weinig verlichting, want veiligheid gaat boven alles. Zorg dat je bij hardlopen het verkeer tegemoet loopt, zodat je extra opvalt en draag de verlichting aan de kant van het verkeer. Zo kun je, zelfs als de dagen korter worden, veilig en comfortabel hardlopen.

Nieuwsgierig naar ons volledige aanbod van hardloopverlichting en reflectie? Bekijk de hardloopverlichting in onze webshop . Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.

Shop hardloopverlichtingShop reflecterende kleding