Skip to main content

De Brooks Launch 6 is beschikbaar in ons assortiment. Een mooi moment om het nieuwe model eens onder de loep te leggen. Want wat is er anders in deze schoen ten opzichte van zijn voorgangers? De Brooks Launch-serie is een lichtgewicht model hardloopschoen, dat zich voornamelijk leent voor snelle trainingen en wedstrijden. Hierdoor is de Brooks Launch 6 dus geen allemansvriend. Lees daarom deze blog goed door om erachter te komen of deze schoen geschikt is voor jou om het beste uit je runs te halen.

Shop Brooks Launch 6

In Nederland kennen we de Brooks Launch misschien nog wel het EK atletiek van 2016 in Amsterdam. Tijdens dit toernooi was Brooks de hoofdsponsor en bracht ter gelegenheid hiervan een limited edition model hardloopschoenen op de markt. Dat was een speciale uitvoering van de Brooks Launch 3. Het bovenwerk was versierd met het stratenplan van de Amsterdamse grachtengordel. Op de tong van de schoen kwamen de welbekende Adreas-kruizen terug. Nu zijn we alweer aangekomen bij de 6e editie van de serie: de Brooks Launch 6.

Brooks Launch 6

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Brooks Launch 6
Verbeterd bovenwerk uit één stuk
Extra schuimlaag onder de voorvoet
Snelle, soepele overgangen

Ontworpen voor een licht, snel en veerkrachtig gevoel

Zoals eerder vermeld is de Brooks Launch 6 niet een hardloopschoen waar iedereen gemakkelijk mee wegloopt. Dit heeft onder andere te maken met de mate van ondersteuning en demping in de schoen. De Brooks Launch 6 is ontworpen voor neutrale lopers en leent zich voornamelijk voor snelle trainingen en wedstrijden. Voor de beginnende, minder geoefende loper is dit model hoogstwaarschijnlijk iets te minimalistisch op het gebied van demping en ondersteuning. De Brooks Launch 6 is namelijk een lichte schoen die het gevoel van veerkracht en snelheid tijdens lange wegritten oproept.

Brooks Launch 6

Wat is er vernieuwd?

Het bovenwerk in de vorige edities van de Launch-serie werd continu aangepast. Ook in de Brooks Launch 6 is het bovenwerk vernieuwd. Het bovenwerk is nog lichter geworden dan zijn voorganger en is gemaakt uit één stuk. Daarnaast is het mesh-materiaal waaruit het bovenwerk is opgebouwd flexibel en zorgt voor een goede ventilatie van de voeten. De middenzool van de hardloopschoen is bijgewerkt met een extra schuimlaag onder de voorvoet. Het BioMoGo DNA in de middenzool past zich aan aan uw stap. Daarnaast verzorgt de zool de demping en creëert het een veerkrachtig gevoel tijdens het lopen. Als laatst is de buitenzool verbetert. De Brooks Launch 6 zorgt voor snelle, soepele overgangen van hiel tot teen.

Springy & fast

Shop Brooks Launch 6

Ook in deze 6e uitvoering zal de Brooks Launch geliefd zijn bij de ervaren lopers. Door de verbeterde features in onder andere het bovenwerk en tussenzool laat Brooks zien dat de Brooks Launch 6 dé hardloopschoen is als je op zoek bent naar veerkracht en minimale demping. Voor de beginnende, minder geoefende loper is dit model iets te minimalistisch op het gebied van demping en ondersteuning. 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de Brooks Launch 6 passen in een van onze winkels of bestellen in onze webshop. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 226,8 gram (heren)
Type loper
Neutrale, ervaren loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen

Nieuw

Brooks Launch 6

Dames

Brooks Launch 6
Shop Brooks Launch 6

Nieuw

Brooks Launch 6

Heren

Brooks Launch 6
Shop Brooks Launch 6

Zie ook

Alle hardloopschoenen

Overzicht

Shop alle Brooks hardloopschoenen