Skip to main content

De Hoka One One Gaviota 2 is uit. Een hardloopschoen die wij nog niet eerder in ons assortiment hebben gehad. Hierdoor zijn wij zeer nieuwsgierig geworden naar de schoen. Daarom doken wij het internet in om ons onder te dompelen in de wereld van Hoka One One Gaviota. De hardloopschoen van Hoka identificeert zich als een echte stabiliteitsschoen. Hierdoor is de schoen uitermate geschikt voor overpronators. In deze blog lees je alles over de nieuwe Hoka One One Gaviota 2.

Shop direct Hoka One One Gaviota 2

Hoka One One is van origine een Frans merk terwijl de naam ‘Hoka One One’ uit het Maori komt. Maori is het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. Hun taal heet ook Maori. De naam Hoka One One betekent zoiets als “Fly over the earth”. Als je goed kijkt, zijn de vleugels ook als symbool terug te vinden op de Hoka schoenen.

Hoka One One Gaviota 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Hoka One One Gaviota 2
Bovenwerk met hoger ademend vermogen
Arch-lock Wings’ zorgen voor uitstekende steun voor de middenvoet
De herkenbare, grote tussenzool van Hoka One One
EVA en Rubber Blend R-MAT materiaal biedt effectieve bescherming

Een echte stabiliteitsschoen

De Hoka One One Gaviota 2 is ontworpen voor het hardlopen op de weg. Omdat het een stabiliteitsschoen is, is de schoen uitermate geschikt voor overpronators. Hardlopers die stabiliteitsschoenen nodig hebben, hebben de neiging shin-splints en andere zorgen te ervaren wanneer ze geen stabiliteitsschoen dragen. Ook de iconische, dikke tussenzool van Hoka zien we terug in de Gaviota 2. Deze tussenzool is ontwikkeld vanuit het down-hill running. Tijdens het lopen van afdalingen werken grote krachten in op de voeten, enkels en benen. Om deze krachten zo goed mogelijk op te vangen is een volumineus stuk lichtgewicht schuim in de tussenzool gebracht. Dit dempingsmateriaal geeft een zacht gevoel tijdens het hardlopen. Daarnaast beschikt de hardloopschoen over het Arch-Lock Wings-systeem dat optimale ondersteuning biedt voor de middenvoet. Dus, een echte stabiliteitsschoen!

Hoka One One Gaviota 2

J-Frame

Met de lancering van de eerste Gaviota konden hardloper die op zoek waren naar een goede stabiliteitsschoen de traditionele schoenen even uit het hoofd zetten. De Hoka One One Gaviota 2 is een echte stabiliteitsschoen die beschikt over superieure demping. Om extra ondersteuning te bieden is het Hoka One One J-Frame toegevoegd. Doordat de j-vorm van de zool van de binnenkant van de voet langs de hak naar de buitenkant loopt, heeft de zool de naam J-Frame gekregen. In het J-Frame wordt gebruik gemaakt van een foam met een hogere dichtheid. De hoge dichtheid geeft meer stabiliteit en ondersteunt de hak en binnenkant van de voet effectief. Hierdoor wordt een soepele en natuurlijke afwikkeling van de voeten gestimuleerd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een antipronatieblokje.

Do you like or need a lot of stability?

De Gaviota geeft hardlopers een soepele, zachte en ondersteunde rit

Play Video

Bekijk introductie video

Het hoge comfort dat we van Hoka One One gewend zijn vinden we ook terug in de Gaviota 2. Met technologieën als het J-Frame, de iconische dikke tussenzool en het Arch-Lock Wings-systeem zet deze schoen zich als een echte stabiliteitsschoen op de kaart. Voorkom nare shin-splints met de Hoka One One Gaviota 2.

Nieuwsgierig geworden? De Hoka One One Gaviota 2 is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop en winkels. Kom zeker eens langs in één van onze winkels of maak een afspraak om de nieuwe Hoka One One Gaviota 2 uit te proberen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Heeldrop
5 mm
Gewicht
ca. 300.5 gram (heren US 9)
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Antipronatieschoen
Nieuw

Hoka One One Gaviota 2

Heren

Hoka One One Gaviota 2
Hoka One One Gaviota 2
Zie ook

Hoka One One Arahi 3

Hardloopschoen

Lees meer over Hoka One One Arahi 3
Zie ook

Hoka One One schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop Hoka One One schoenen