Skip to main content

De HOKA ONE ONE Rincon is een nieuw gezicht in de hardloopwereld. Dit gloednieuwe model neutrale hardloopschoenen van HOKA ONE ONE heeft een frisse look en feel. HOKA-kenners zien wellicht een glimp van de Clifton terug in de Rincon. Maar kun je de Rincon daar wel mee vergelijken? Wij onderzochten de nieuwe HOKA ONE ONE Rincon uitvoerig om erachter te komen wat voor hardloopschoen dit nu precies is.

Shop nu de HOKA ONE ONE Rincon

De nieuwe HOKA ONE ONE Rincon dankt haar naam uit een hele andere tak van sport. HOKA raakte geïnspireerd door de vloeiende lijnen en bewegingen van de golven bij de bekende surf spot Rincon, gelegen in Californië, USA. De surf spot is zeer geliefd bij surfers over de hele wereld en staat ook wel bekend als ‘the Queen of the Coast’. De Rincon staat garant voor een soepele, vloeiende ervaring tijdens het hardlopen.

HOKA ONE ONE Rincon in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

HOKA ONE ONE Rincon
Mesh bovenwerk
EVA-tussenzool
Rubberen delen fungeren als slijtzool
Flex Grooves

Less is more

Het dunne bovenwerk van Mesh-materiaal is bijna naadloos en heeft een hoog ademend vermogen. Het omsluit de voeten op comfortabele wijze voor een stabiel lockdown gevoel, maar biedt ook voldoende bewegingsruimte door zich aan de voeten aan te passen. De overlays bij de middenvoet geven extra stabiliteit tijdens het lopen. Er is niet veel stretch aanwezig in het bovenwerk. Ook geen fancy Engineered Mesh-materiaal, zoals we tegenwoordig in veel andere hardloopschoenen zien verschijnen. De Rincon lijkt de leus ‘Less is more’ in praktijk te brengen, en het werkt.

Hoka One One Rincon
Hoka One One Rincon

Succesvol eigenwijs

HOKA staat erom bekend alles net even anders te doen. Het merk volgt haar eigen visie, wat onder andere leidde tot de iconische, dikke tussenzool. Dit bleek een zeer succesvolle uitvinding. Deze tussenzool zien we terug in de Rincon, maar ook hier slaat HOKA een andere weg in. De dikke EVA-tussenzool fungeert namelijk ook als slijtzool. In plaats van een rubberen slijtzool over de gehele lengte zijn er strategisch geplaatste, rubberen delen toegevoegd aan de tussenzool. Deze delen zie je met name op de plaatsen waar de meeste impact plaatsvindt, zoals de hiel en de voorvoet. De Meta-Rocker in de Rincon stimuleert een soepele en snelle afwikkeling tijdens het lopen. Dit stimuleert je ook om snellere tempo’s te gaan lopen. Tenslotte bieden de Flex Grooves iets meer flexibiliteit dan je wellicht gewend bent van HOKA.

No worries

Door de afwezigheid van een slijtzool over de gehele lengte zou de duurzaamheid van de schoenen iets in het gedrang kunnen komen. Althans, dat is de eerste gedachte. Gelukkig maakt HOKA gebruik van EVA-materiaal voor de tussenzool, die dus grotendeels ook dienst doet als slijtzool. EVA-materiaal is één van de duurzamere materialen die gebruikt wordt in de hardloopwereld, dus we verwachten niet dat je je zorgen hoeft te maken. Je kunt met een gerust hart lange afstanden lopen op de Rincon. De HOKA ONE ONE Rincon is ook absoluut geen blok aan je been. De schoenen zijn ook ideaal om snellere tempo’s te lopen. En met een gewicht van ca. 201 gram (heren US 9) behoort de Rincon zeker in de lichtgewicht klasse.

Hoka One One Rincon

“Smooth and fast.”

De HOKA ONE ONE Rincon zijn hardloopschoenen zonder poespas. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Niets meer niets minder. Wil je meer demping? Of een luxer gevoel? HOKA groeit ieder jaar en heeft ondertussen een behoorlijk indrukwekkende line-up van hardloopschoenen opgebouwd.

Shop alle HOKA ONE ONE hardloopschoenen

De nieuwe HOKA ONE ONE Rincon is een verfrissende nieuwkomer op de hardloopmarkt. In vergelijking met andere HOKA hardloopschoenen zou je de Rincon een lichtere en snellere variant van de Clifton kunnen noemen. De eerste, originele Clifton bood zeer veel demping met een goede dosis energieteruggave en stabiliteit. De geüpdate versies die later volgden, werden stabieler en duurzamer, maar ook zwaarder. De Rincon gaat terug naar de roots van de Clifton 1. De schoenen bieden de benodigde balans en stabiliteit gecombineerd met het zachte gevoel, maar laat het gewicht achterwege. Het bovenwerk en het gewicht komen meer in de buurt bij de technieken die HOKA in haar wedstrijdschoenen gebruikt. Hierdoor valt de Rincon bijna tussen allround hardloopschoen en wedstrijdschoen in.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe HOKA ONE ONE Rincon hier in onze webshop. Wil je de schoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
5 mm
Gewicht
ca. 201 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Rincon

Dames

Hoka One One Rincon
Shop HOKA ONE ONE Rincon
Nieuw

HOKA ONE ONE
Rincon

Heren

Hoka One One Rincon
Shop HOKA ONE ONE Rincon
Zie ook

Alle
hardloopschoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA schoenen