Skip to main content

Steeds meer hardlopers maken gebruik van compressiekousen tijdens hun run. Van Bauerfeind heb ik de Run Performance compressiekousen mogen testen en mijn review lees je in dit blog. Compressiekousen zorgen voor minder verzuring tijdens het hardlopen. Mijn belangrijkste conclusie is echter dat het gebruik van de Bauerfeind Performance compressiekousen voor en na het hardlopen, net zo belangrijk is als tijdens het hardlopen.

Shop Bauerfeind Socks

Bauerfeind is al ruim tachtig jaar actief om compressieproducten te ontwikkelen die blessures helpen te herstellen of juist te voorkomen. Door continu bezig te zijn met innoveren in technologie biedt Bauerfeind voor elke loper de juiste type kousen aan. Het merk heeft als doel om lopers te laten genieten van het hardlopen. Genieten is niet vanzelfsprekend, omdat veel hardlopers kampen met blessures.

Bauerfeind Performance Compressiekousen in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze compressiekousen

Bauerfeind Run Performance
Infinity Zone
Targeted Compression Zones
Heel Protection
Relief Sole

Werking compressiekousen

Eerst de theorie. Wat doen Bauerfeind compressiekousen? De kousen zijn hoogelastisch en dit zorgt voor druk op de juiste delen van bijvoorbeeld je kuit. De therapeutische druk brengt de bloedcirculatie op gang, wat een betere zuurstoftoevoer als gevolg heeft. Dit leidt tot sneller herstel, minder snel verzuren en hierdoor kun je een duurloop beter volhouden. De juiste concentratie van compressie zorgt voor comfort bij de achillespees. Targeted Compression Zones verminderen spiertrillingen en zorgen voor een boost tijdens het hardlopen. Om de compressiekousen van Bauerfeind optimaal te gebruiken adviseren zij om de kousen meerdere uren te dragen.

Bauerfeind Run Performance
Bauerfeind Run Performance

Voorkomen is beter dan genezen

Nu de praktijk. Tijd om de Bauerfeind Performance Compressiekousen te testen. Iedere loper heeft een ander doel met de kousen. Mijn doel is preventief, omdat ik nu blessurevrij ben en ik dit graag zo wil houden. Andere lopers gebruiken de kousen om te herstellen van een blessure. Een uur voor mijn eerste run heb ik de kousen aangetrokken, vervolgens 10km hardgelopen en de kousen nog eens anderhalf uur laten zitten. Uiteindelijk heb ik meerdere runs gedaan met de Bauerfeind Performance Compressiekousen om het gevoel van compressie zo goed mogelijk te ervaren.

Mijn ervaring van compressie

Voor de start van mijn eerste run voel ik compressie op de getargete delen van het onderbeen. Tijdens mijn run ervaar ik niet direct de voordelen zoals minder verzuring of een relaxter gevoel van lopen. Na mijn run, met de compressiekousen nog aan, voel ik wel degelijk dat mijn onderbenen aan het herstellen zijn. Het grootste effect voel ik echter in de twee dagen na mijn run. Een duidelijk sneller herstel! Na mijn tweede run met de Performance kousen van Bauerfeind heb ik ervoor gekozen om de kousen langer aan te houden en hiermee mijn herstel zo veel mogelijk te bevorderen. Ik heb de compressiekousen meerdere uren gedragen op dagen dat ik niet hardloop om het herstel van een duurloop zoveel mogelijk te versnellen.

Bauerfeind Run Performance

Verschillende technieken

De Bauerfeind Performance Compressiekousen telt vijf verschillende zones waarin compressietechnieken worden gebruikt. De kuit, achilles, hiel, zool en voetholte. De technieken zorgen voor compressie op spieren, ontlasting van gewrichten en minder belasting bij lichaamsdelen zoals hiel of kuit.

Shop Bauerfeind

Na meerdere keren de Performance Compressiekousen van Bauerfeind getest te hebben, ervaar ik uiteindelijk minder verzuring tegen dezelfde belasting. Het herstel gaat beter, wanneer ik buiten mijn runs meerdere uren de compressie sokken draag. Mijn grootste winst haal ik uit periodes dat ik de compressiekousen draag op dagen dat ik niet aan het rennen ben. Na één of twee keer hardlopen is het effect niet direct voelbaar, maar bij vaker gebruik van de Bauerfeind kousen (ook buiten je runs) merk je het resultaat van de compressie.

Nieuwsgierig geworden over de Bauerfeind Compressiekousen. Je shopt de compressieproducten hier in onze webshop. Wil je de kousen liever eerst passen? Bezoek een van onze winkels in Den Haag, Amsterdam of Alkmaar. Voor vragen over de kousen kun je ook contact opnemen met de klantenservice.

Praktische informatie
Materiaal
87% Polyamide, 13% Elasthaan
Wasvoorschrift
40 ℃
Kleuren heren
Blauw & wit
Kleuren dames
Roze & wit
Nieuw

Bauerfeind
Performance
Mid Cut Socks

Dames

Mid Cut Bauerfeind
Shop Mid Cut
Nieuw

Bauerfeind Run
Performance
Socks

Heren

Bauerfeind Performance
Shop de Performance
Zie ook

Alle Bauerfeind
Compressiekousen

Overzicht

Bauerfeind
Shop alle Bauerfeind hier