Skip to main content

De Nike NEXT% familie introduceert een nieuw lid; de Nike Air Zoom Tempo NEXT%. Met deze nieuwe trainingsschoen heeft Nike geluisterd naar de snelste atleten van dit moment. De bekende Vaporfly is een perfecte race day-schoen maar wat draag je dan tijdens je snelle trainingen? Het antwoord hierop is de Air Zoom Tempo NEXT%. In deze blog zoomen we in op de verschillende lagen waaruit deze schoenen zijn opgebouwd.

Shop nu de Nike Air Zoom Next%

Met de Nike Air Zoom Tempo NEXT% wil Nike een goede trainingsschoen kunnen aanbieden zodat je zelfverzekerd je race day in kunt. Op het eerste gezicht lijkt deze schoen veel op de Alphafly NEXT% waarop Eliud Kipchoge de marathon onder de twee uur liep. Toch zijn dit twee verschillende schoenen met verschillende doelen. We zullen in deze blog dan ook veel vergelijken.

Nike Air Zoom Tempo NEXT% in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Flyknit
ZoomX
Air Pods
React

Keep on flying

De Nike Air Zoom Tempo NEXT% heeft een bovenwerk van het befaamde Flyknit. Dit is een speciaal geweven materiaal wat zorgt voor een stevige en toch ademende omsluiting van je voeten. Het bovenwerk is naadloos en trek je aan als een sok. Het asymmetrische veterpatroon houdt de schoenen goed op hun plaats en geeft door de elasticiteit ruimte voor een natuurlijke afwikkeling. Tot slot is het materiaal, waar het bovenwerk uit bestaat, duurzaam zodat je langere tijd kunt genieten van deze snelle trainingsschoen.

Nike Air Zoom Tempo Next

Een podje energie

Iconisch aan de Alphafly NEXT% zijn de Zoom Air pods onder de voorvoet. Deze pods zijn in de Tempo NEXT% ook meegenomen. Het gaat hier om twee ovaalvormige luchtkussentjes welke meebewegen bij de afwikkeling en je energie teruggeven bij het afzetten. De Air Zoom Tempo NEXT% is bedoeld voor snelle lopers die baat hebben bij veel energieteruggave vanuit de voorvoet. De pods zijn los geplaatst van de foamlagen in de tussenzool zodat je in iedere fase van je stap, de juiste responsiviteit ervaart. Over de gehele lengte van de Air Zoom Tempo NEXT% is een kunststof plaat op het foam van de tussenzool gelegd. Deze plaat zorgt voor extra stabiliteit van de Air pods zodat je een vooruit stuwend gevoel krijgt bij elke stap. Deze plaat zorgt net als de bekende carbon-plaat voor een stevigere schoen en optimaal gebruik van de foam-technologieën. Deze kunststofplaat is echter wel flexibeler dan carbon. Zo bouwen je voeten meer kracht op tijdens je trainingen.

Snel en duurzaam

Het belangrijkste onderdeel van de Nike Air Zoom Tempo NEXT% blijft toch het schuim in de tussenzool. De tussenzool is bij deze hardloopschoenen gemaakt uit twee delen. In de voorvoet vind je het ZoomX foam. Dit schuim staat bekend om een goede demping en vooral veel energieteruggave. Dit foam vind je ook terug in de Vaporfly en de Alphafly. Het ZoomX foam werkt uitstekend samen met de plaat welke over de tussenzool ligt. In de hak zit React foam wat voornamelijk bekend staat om zijn demping en duurzaamheid. In iedere fase van je stap wordt je op de juiste manier ondersteund. De slijtzool is een kleine laag blown rubber op de plekken waar je het nodig hebt. Dit is minimalistisch gehouden om de schoen zacht aan te laten voelen en om de schoen niet verder te verzwaren.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Raw Kinetic family

Nike heeft op zijn creatieve troon gezeten. Het resultaat: de nieuwe Nike Raw Kinetic Pack-collectie. Veel bekende en aankomende Nike-modellen zijn nu beschikbaar in het wit met kleurige details. Nieuwsgierig welke schoenen hier onder vallen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Lees meer over het Raw Kinetic pack.
Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 252 gram (Heren US 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen

Nieuw, nieuwer, snelst

Komen de specs van de Nike Air Zoom Tempo NEXT% je bekend voor? Dat kan kloppen. Het is een mix van de beste technologieën van het moment. Zo heeft Nike het voor elkaar gekregen om de snelste trainingsschoen te realiseren. Bij Nike wordt de Air Zoom Tempo NEXT% gezien als de opvolger van de snelle Zoom Pegasus Turbo 2.

In één adem

De Nike Air Zoom Tempo NEXT% is er eentje voor de boeken. Hoewel het een echte trainingsschoen is volgens Nike, aan snelheid zal het je niet ontbreken. Met de beste technologieën van het moment uit de denktank van Nike verbreek jij je PR. Misschien zijn deze schoenen niet je perfecte partner op race day maar in de maanden waarin je ernaartoe werkt, zijn ze een goede keuze. De schoenen zijn minder stijf dan bijvoorbeeld de Vaporfly of de Zoom Fly waar carbon in verwerkt zit. Zo kun je genoeg kracht opbouwen in de aanloop naar je race.

Nieuwsgierig geworden? De Nike Air Zoom Tempo NEXT% is binnenkort verkrijgbaar via onze webshop. Wil je een testvlucht maken of zien welke schoen van Nike het beste bij je past? Maak dan een afspraak in één van onze winkels. Bij verdere vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Nike Air Zoom Tempo Next%
Shop nu

Nike Air
Zoom Tempo
Next%

Overzicht

Nike Air Zoom Tempo Next%
Shop Nike Air Zoom Tempo Next%
Shop nu

Nike Raw
Kinetic
Pack

Overzicht

Nike Air Zoom Pegasus 36
Shop Nike Raw Kinetic Pack
Zie ook

Alle
Nike
schoenen

Overzicht

NIKE
Shop alle Nike schoenen