Skip to main content

Niet één maar twee nieuwe Brooks Glycerin 19. Het paradepaardje van Brooks heeft er een GTS versie bij gekregen, namelijk de Glycerin GTS 19. Deze super comfortabele allround hardloopschoen is al jaren een betrouwbare trainingsbuddy voor vele. Heb jij zin in een zachte run en ben je benieuwd wat er is veranderd aan deze legend? Wij vertellen je alle ins en outs, zodat je helemaal op de hoogte bent!

Shop de Glycerin 19Shop de Glycerin GTS 19

De Glycerin 19 komt met een neutrale variant, zoals zijn fans gewend zijn, maar ook met een GTS variant. Dit betekend dat deze super zachte schoen nu ook een variant heeft gemaakt speciaal voor de overpronerende loper. Of je nu een overponerende loper of een neutrale loper bent, iedereen kan genieten van de Glycerin 19.

Brooks Glycerin (GTS) 19 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Glycerin 19
pluche binnenvoering.
Het Mesh-bovenwerk met 3D Fit Print-technologie valt nauwsluitend om de voeten zonder te knellen.
Het DNA-LOFT dempingsmateriaal, zorgt voor een zachte run
GUIDERAILS support, wat de GTS versie geschikt maakt voor overpronerende lopers .

Zachtste run ooit

Brooks introduceert de Glycerin 19 als de zachtste schoen ooit. De reden dat de opvolger van de Glycerin 18 nog zachter is, omdat ze er nog meer DNA-LOFT dempingsmateriaal aan hebben toegevoegd. De voornaamste updates zitten in het bovenwerk van de schoen. Het Mesh-bovenwerk met 3D Fit Print-technologie valt nauwsluitend om de voeten zonder te knellen. Op strategische plaatsen is het bovenwerk versterkt voor meer structuur en gerichte ondersteuning. Op ander plaatsen is het bovenwerk flexibeler voor meer bewegingsvrijheid. De zachte Ortholite-inlegzool geeft een comfortabel instapgevoel. Ondanks de onwijs zachte demping geeft de Glycerin 19 toch voldoende energie terug. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de demping invloed heeft op je snelheid. De DNA-LOFT-transitie zone is verlengd, waardoor de afwikkeling van hak naar voorvoet soepeler en gemakkelijker gaat.

Glycerin 19
Glycerin (GTS) 19

Go To Support (GTS)

De nieuwe GTS-versie van de Glycerin 19 zorgt ervoor, dat een zeer populair model neutrale hardloopschoenen nu ook voor overpronerende lopers geschikt is. Ik hoor je denken; wat houd een GTS versie exact in? GTS staat voor ‘go to support’, dit houdt in dat deze schoen aan de binnenkant meer stevigheid biedt voor de overpronerende lopers. De Glycerin GTS is opvolger van de Brooks Transcend. Het verschil tussen de Transcend en de Glycerin GTS is dat de Glycerin een stuk zachter is dan de Transcend. De GTS-versie van de Glycerin 19 bevat het speciale GuideRails Holistic Support System van Brooks. Het systeem biedt enkel ondersteuning wanneer overpronatie daadwerkelijk optreed. Als je voeten een natuurlijk en recht looppatroon volgen geeft de technologie geen ondersteuning. Enkel wanneer er buitensporige bewegingen optreden, begeleidt het systeem je voeten voor een natuurlijke en soepele afwikkeling.

Popiejopie

Verder is de Glycerin vrijwel gelijk gebleven, want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden, als het al goed werkt ;). De Glycerin is zo populair, omdat het een hardloopschoen is met veel demping in combinatie met een zacht gevoel, maar niks inlevert als het gaat om responsiviteit en duurzaamheid. De Glycerin 19 is een allround hardloopschoen en ideaal voor je dagelijkse run. Wees niet bang om een flink aantal kilometers te gaan rennen, want daar deinst deze schoen niet voor terug.

Glycerin GTS 19

Runfulness

Ben jij een Brooks fanaat en wil je naast dat je voetjes op wolken lopen, zelf ook met je hoofd in de wolken lopen? Dan is dit misschien wel leuk voor jou!

Runfulness project
Glycerin GTS 19

In één adem

Heb jij na het lezen van deze blog zin gekregen om een ‘zachte’ run te lopen? Dan is de Glycerin 19 misschien wel iets voor jou. De Glycerin 19 is een stuk zachter dan zijn voorganger, waardoor het voelt alsof je op wolken loopt. Stap in je zachtste run ooit met de Glycerin 19 of een vergelijkbare schoen van een ander merk. Als jij zacht en comfortabel rennen belangrijk vindt dan zijn dit goede alternatieven (voor als je een neutrale loper bent): Asics Gel Nimbus 23, Nike Air Zoom Vomero 15 of de Saucony Triumph 17. Vergelijkbare schoenen voor de GTS zijn: Nike React Invincible Run Flyknit, New Balance Fresh Foam Vongo v4 of HOKA ONE ONE Arahi 4. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Brooks Glycerin 19
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 289 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 255 gram (us 8)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Technische specificaties Brooks Glycerin GTS 19
Offset
10 mm
Gewicht Heren
ca. 303 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 269 gram (us 8)
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop

Brooks
Glycerin
19

Glycerin 19
Shop Brooks Glycerin 19
Shop

Brooks
Glycerin
GTS 19

Glycerin GTS 19
Shop Brooks Glycerin GTS 19
Shop

Brooks
Allround hardloopschoenen

Shop alle Brooks allround hardloopschoenen