Skip to main content

De Fresh Foam Family van New Balance heeft er een nieuw familielid bij! Sinds kort hoort de 880 namelijk ook bij de familie. Hierdoor lijken op papier de verschillen tussen de 1080v11 en 880v11 steeds kleiner te worden. Maar niets is minder waar! Wij hebben de hardloopschoenen naast elkaar gezet en getest, zodat we jou alles kunnen vertellen over deze twee populaire modellen van New Balance.

Shop New Balance Fresh Foam 1080v11
Shop New Balance Fresh Foam 880v11

In deze review vertellen we je eerst kort over beide modellen om vervolgens onze ervaringen te delen. Mijn collega Jim van de Flagship Store in Alkmaar vertelt niet alleen wat zijn favoriet is, maar legt ook uit welke schoen het beste bij jou past. Eén ding is zeker; New Balance heeft er binnen de Fresh Foam Family een goede troef bij! Nu is er daadwerkelijk een geschikte Fresh Foam schoen voor iedereen.

Fresh Foam

Durable for all the miles

Recap 1080v11

In februari vertelde we je alles over de New Balance Fresh Foam 1080v11. Aangezien dat alweer een tijdje geleden is, sommen we de belangrijkste eigenschappen nog even op. Dan is alles weer helder voordat we de nieuwe 880v11 aan je voorstellen. Daarnaast hebben we beide schoenen met veel plezier voor je uitgetest.

Review: 1080v11 en 880v11

Fresh Foam X

Voor de 1080v11 heeft New Balance gebruik gemaakt van Engineered Hypoknit in het bovenwerk. Dit materiaal is ademend, rekbaar en geeft een ondersteunend gevoel. Doordat de ’N’ op de zijkanten groter is dan bij eerdere versies geeft de schoen meer ondersteuning. De 1080v11 heet niet voor niets officieel de Fresh Foam 1080v11. De tussenzool bestaat namelijk weer uit Fresh Foam X, wat in combinatie met EVA-materiaal gelaserd is in geometrische vormen. Het voordeel? Ideale demping, stabiliteit en energieteruggave. Ten slotte biedt de slijtzool genoeg grip en flexibiliteit door het gebruik van Blown en Endurance Rubber.

Your daily trainer

880v11

Tot twee jaar geleden was de 880 nog wat stugger en stijver, maar door de toevoeging aan de bekende Fresh Foam familie, heeft New Balance de neutrale hardloopschoen nog allrounder en comfortabeler gemaakt. Vele hardlopers beschrijven de New Balance Fresh Foam 880v11 als een werkpaard voor elke dag. Je kunt de 880v11 voor al je trainingen gebruiken. Of je nu voor een snelle 5 km gaat of keihard gaat werken aan lange afstanden, New Balance heeft aan je gedacht.

New Balance Fresh Foam 880v11
Jacquard mesh zorgt voor stretch, een zachte pasvorm en een hoog ademend vermogen.
De voorvoet biedt meer ruimte dan de 880v10.
De Fresh Foam tussenzool zorgt voor extra demping zonder energieverlies.
De Blown Rubber slijtzool is duurzaam en zorgt voor goede grip. Het patroon en de groeven dragen bij aan een soepele afwikkeling.

Bovenwerk

Het bovenwerk is gemaakt van Jacquard mesh, wat zorgt voor meer stretch, een zachtere pasvorm en een beter ademend vermogen dan bij de 880v10. De voorvoet biedt nu meer ruimte voor beweging. Om de hielbeweging onder controle te houden, heeft New Balance een voorgevormde externe hielkap toegevoegd.

Tussenzool

Zoals de naam al aangeeft, is er gebruik gemaakt van Fresh Foam in de tussenzool. Dit zorgt voor een zacht en ultra-dempend gevoel zonder energie te verliezen tijdens je run. Het voorgevormde voetbed verhoogt het comfort van de schoen.

Slijtzool

Om ervoor te zorgen dat je honderden kilometers kunt genieten van deze schoen, heeft New Balance wederom Blown Rubber gebruikt. Dit duurzame materiaal zorgt voor goede grip en heeft groeven op de plekken waar je het nodig hebt. Het patroon en de groeven in de slijtzool dragen bij aan een soepele afwikkeling.

1080v11 vs 880v11

Review Britt

880v11, mijn nieuwe favoriet!

Nu we alles verteld hebben over de 1080v11 en 880v11 is het tijd voor de reviews. Voor een duidelijk beeld, vertel ik je eerst over mijn loopstijl. Door mijn instabiele enkels kan ik licht overproneren bij te zachte schoenen. Zelf loop ik op de Nike Pegasus. Ondanks dat het een neutrale schoen is, biedt het bovenwerk mij genoeg stabiliteit.

Op het eerste gezicht vond ik de 1080v11 een sportievere schoen om te zien. Dit komt door de rondere zool en het design van het bovenwerk. Bij het aantrekken van de schoenen viel mij op dat het gevoel van beide schoenen heel anders is. De 1080v11 heeft meer ruimte in de voorvoet, super stretchy mesh bovenop en is heel zacht. Ik twijfelde meteen al of dit voor mij een geschikte schoen zou zijn. Mijn Nike’s zijn wat stugger en bieden meer structuur in het bovenwerk.

Bij het aantrekken van de 880v11 had ik direct een vertrouwd gevoel. De schoen is steviger bij de hak en middenvoet, waardoor de schoen beter aan voelt voor mij. Als ik de schoen vergelijk met mijn Pegasus dan voelt de schoen nog wel een stuk zachter aan. Dit komt door het gebruik van Fresh Foam.

Tijdens het testen van beide schoenen was al snel duidelijk dat de 1080v11 niet bij mijn loopstijl past. De schoen op zich loopt heel fijn. Je voorvoet heeft genoeg ruimte om te bewegen en de schoen is licht. De 1080v11 is responsiever door de voorgevormde zool. Hierdoor had ik een meer vooruitstuwend gevoel. Doordat de schoen zo zacht is en weinig stabiliteit biedt, ging ik licht proneren.

De 880v11 sluit beter aan bij mijn loopstijl. Vanuit mijn huidige schoenen ben ik de zachte demping niet gewend, maar ik vond dit wel fijn. Vanwege het comfort van de 880v11 is de schoen voor mij geschikt voor middellange en lange afstanden. Voor mijn gevoel heb je meer schoen aan je voet en daar houd ik van. Door het stuggere bovenwerk biedt de schoen genoeg stabiliteit voor mij. Ik heb er zeker een nieuwe favoriet bij!

1080v11 vs 880 v11

Review Jim

De ultieme loop ervaring

In mijn kast heb ik een schoenencollectie waaruit duidelijk te zien is dat ik van zachte schoenen houd. Denk hierbij aan de Hoka One One Clifton en Saucony Endorphin Shift. Daarbij komt het feit dat ik een voorvoetloper ben en dus kies voor schoenen met een lagere heeldrop. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat mijn voorkeur op voorhand uit ging naar de 1080v11. Dit is namelijk een heerlijk zachte schoen.

Persoonlijk vind ik de 1080v11 dus een fijnere schoen. Dit heeft te maken met de combinatie van een lagere heeldrop en een gevoelsmatig zachtere schoen. Zeker tijdens het maken van meer tempo voel je dat de schoen helpt in de afwikkeling van de voet. Bij lopers die meer op hun hak landen, zien we vaak dat ze licht gaan proneren op de 1080v11. De 880v11 is wellicht een betere keuze voor haklanders. Deze schoen biedt meer stabiliteit en meer demping onder de hak. Bij het aantrekken van de 880v11 merk je ook meteen dat de schoen steviger is.

In de winkel pak ik de 880v11 er eerder bij voor een recreant. Het grootste gedeelte van de hardlopers landt namelijk op de hak. Daarnaast is de 880v11 stabieler, steviger en geschikt voor zowel korte als lange afstanden. Dit maakt de 880v11 dan ook erg allround voor recreanten. Je kunt er ook snellere afstanden op lopen, maar daar is de 1080v11 geschikter voor. De 1080v11 raad ik eerder aan voor serieuze lopers die gemakkelijk op de middenvoet landen. Door de lagere heeldrop is de schoen responsiever en wordt de natuurlijke afwikkeling gestimuleerd. De schoen is zacht en biedt een fijne ervaring tijdens het hardlopen.

Nieuw

New Balance Fresh Foam 1080v11

New Balance Fresh Foam 1080v11
Shop dames en heren
Nieuw

New Balance Fresh Foam 880v11

New Balance Fresh Foam 880v11
Shop dames en heren
Zie ook

New Balance
hardloop
kleding

New Balance kleding
Shop dames en heren