Skip to main content

Op de 20e van elke maand nemen we alle releases van de komende maand met je door. Welke schoenen, gadgets, speciale collecties en kleding worden de komende maand gelanceerd? Na het lezen van de Launch Radar ben je weer helemaal op de hoogte. Is er nog meer? Jazeker. In de Launch Radar lees je bovendien welke producten wij uitgebreid voor jou gaan testen en de komende maand over gaan schrijven. Wij zorgen dat jij altijd volledig op de hoogte bent van datgene dat gaat komen!

Bondi 8

HOKA Bondi 8

Een vaste waarde binnen de collectie van HOKA is de Bondi. Deze maand komt de HOKA Bondi 8 uit, de ideale hardloopschoen voor hardlopers die maximale demping zoeken of juist een hele stabiele neutrale schoen willen. De iconisch dikke zool heeft nu een verlengde hiel en aangepaste slijtzool voor een soepelere overgang van hiel naar voorvoet. Zoek je een allround schoen voor je rustige trainingen? Dan is de HOKA Bondi 8 de juiste keuze. Het is fijn dat dit jaar de Bondi weer in een brede en extra brede versie beschikbaar komt.

Release date: juli 2022
Type loper:
Neutraal
Type schoen: Wedstrijdschoenen
Uitgebreide review: HOKA Bondi 8

Saucony Triumph 20

Saucony Triumph 20

Is het tijd voor een feestje? Jazeker! Saucony viert de 20e verjaardag van de Saucony Triumph. Dit is de luxe allround hardloopschoen voor de neutrale hardloper. Het PWRRUN+ is geüpdate en geeft 5% meer demping en 5% meer energieteruggave. De Triumph is het meest geschikt voor hersteltrainingen en lange duurlopen. Naast een update van de zool heeft de Triumph 20 zowel een gloednieuw bovenwerk als slijtzool. Verleng je lange duurloop en loop op wolkjes met de Saucony Triumph 20.

Release date: augustus 2022
Type loper:
Neutraal
Type schoen: Allround hardloopschoen
Uitgebreide review: Saucony Triumph 20

Neutrale pronatie

Wat is neutrale pronatie?

De voet landt op de buitenkant van de hiel en kantelt vervolgens naar binnen. Dit om de schok te dempen en het lichaamsgewicht op te vangen. De enkel blijft recht boven de hiel. Dit zijn de kenmerken van een neutrale loper. Deze loper heeft geen extra ondersteuning nodig. De hardloopschoenen die goed bij een neutrale loper passen, zijn neutrale hardloopschoenen.

Shop neutrale hardloopschoenen
Overpronatie

Wat is overpronatie?

De voet landt op de buitenkant van de hiel en kantelt vervolgens te veel naar binnen. Er komt veel druk op de binnenkant van de voet te staan. De enkel zakt in naar binnen. Dit zijn de kenmerken van een overpronerende loper. Deze loper heeft extra ondersteuning nodig aan de binnenkant van de voeten. De mate van ondersteuning verschilt per schoenmodel. De hardloopschoenen die goed bij een overpronerende loper passen, zijn antipronatie hardloopschoenen.

Shop antipronatie hardloopschoenen
Onderpronatie

Wat is onderpronatie?

De voet landt op de buitenkant van de hiel en kantelt vervolgens niet of weinig naar binnen. Er komt veel druk op de buitenkant van de voet te staan. De enkel valt naar buiten. Dit zijn de kenmerken van een onderpronerende loper. Deze loper heeft geen extra ondersteuning nodig, maar wel schoenen met een hoge rotatie stijfheid. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheid om over de buitenkant van de voeten te lopen, minder wordt. De eerste keuze zijn altijd een paar neutrale hardloopschoenen.

Shop neutrale hardloopschoenen
adidas SolarControle

adidas Solarcontrol

Deze schoen is de opvolger van de adidas Solarglide ST collectie. De Solarcontrol is een allround hardloopschoen voor de overpronerende hardloper. Innovaties uit de ST-versie zien we ook terug in dit nieuwe model, namelijk: LEP2.0 (plastic plaat voor stabiliteit), BOOST-foam en Continental rubber. Dankzij de toevoeging van een nieuwe laag EVA-foam is de Solarcontrol niet alleen heel stabiel, maar ook enorm comfortabel. Geef jezelf een boost met de nieuwe Solarcontrol.

Release date: augustus 2022
Type loper: Overpronerende loper
Type schoen: Allround hardloopschoen
Uitgebreide review:adidas Solarcontrol

ASICS Gel Kayano 29

ASICS Kayano 29

Hier is hij dan, de ASICS GEL-Kayano 29. De Kayano 29 is volgens ASICS de lichtste en meest dempende ASICS Gel-Kayano allertijden. Dit is de comfortabele allround hardloopschoen voor de overpronerende hardloper. De nieuwste versie van dit iconische model is 10 gram lichter dan het vorige model en heeft voor de eerste keer FF BLAST™ PLUS foam, welk we kennen uit de ASICS GEL-Nimbus 24. De schoen geeft veel comfort en veel support zodat jij als hardloper langer en comfortabeler kunt lopen. De LITETRUSS™ technologie aan de binnenzijde van de zool geeft jou ondersteuning wanneer je dat nodig hebt. Een schoen die zeker de moeite waard is om te proberen.

Release date: augustus 2022
Type loper:
Overpronerende loper
Type schoen: Allround hardloopschoen
Uitgebreide review: ASICS Kayano 29

Keep in touch!

Nike ZoomX Zegama

Nike ZoomX Zegama

Met de ZoomX Zegama lanceert Nike een nieuwe trailschoen. De schoen is geïnspireerd op de hoge bergen in het Baskenland en de bekende Spaanse bergrace. De Zegama-Aizkorri bergmarathon is met maar liefst 5472 hoogtemeters één van de zwaarste trailraces ter wereld. Dit jaar won de Nederlandse Nike atlete Nienke Brinkman de race bij de dames. De Nike ZoomX Zegama wordt een trailschoen met het bekende ZoomX-foam en is daarmee geschikt voor snelle en lange trailruns. Tot nu toe was de Nike Pegasus Trail 4 het model met de meeste demping op de trails, maar de Zegama zal deze schoen qua demping overtreffen.

Release date: augustus-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoen
Uitgebreide review:Nike ZoomX Zegama

HOKA MAFATE SPEED 4

HOKA Mafate Speed 4

Een zomer vol leuke hardloopwedstrijden en nieuwe avonturen staat voor de deur. Misschien ga jij binnenkort wel een trail lopen? Overweeg dan zeker om de Mafate Speed 4 aan te schaffen. Deze trailschoen bouwt voort op de bekende HOKA Bondi wegschoen. Verwacht veel demping en veel comfort voor op de lange trailruns. De HOKA Mafate Speed 4 is ook geschikt voor de wat zwaardere of beginnende hardloper door de stabiele en brede zool. Dankzij het Vibram noppenprofiel heb je bovendien optimale grip tijdens je run.

Release date: augustus-2022
Type loper: Neutraal
Type schoen: Trailschoen
Uitgebreide review: Ja

Saucony Elite Collection

Uit snelheid geboren, gemaakt voor de beste prestaties tijdens wedstrijddagen. Het Saucony Elite Pack is ligt, ademend en comfortabel tegelijkertijd. Als je de verschillende kledingstukken combineert ben je verzekerd van een winnende combinatie. Het Saucony Elite pack bestaat onder andere uit tights, singlets, long sleeves, short tights, brief shorts en arm sleeves. Het materiaal houdt je te alle tijden koel zelf als de race zijn hoogtepunt nadert. Dus welke race-outfit je ook kiest, bereidt je voor om gelanceerd te worden!

Release date: augustus-2022
Type loper: divers
Type kleding: Wedstrijdkleding
Uitgebreide review: Ja

Ben jij al klaar voor het mooie weer? Bekijk hier hoe je je het best kan kleden op de warme temperaturen.