Skip to main content
Mizuno Wave Rider 26

PRODUCTREVIEW

De Mizuno Wave Rider 26; jouw ticket naar een runners high?

De Mizuno Wave Rider is terug! De 26ste editie van dit Mizuno icoon heeft meer demping dan ooit, maar behoudt desondanks zijn stabiele karakter. Dankzij de Wave Plate word je naar voren gestuwd terwijl het MIZUNO ENERZY foam jou nieuwe energie geeft. Geniet van het hardlopen terwijl je recht op je doel afgaat.

De Mizuno Wave Rider 26 is een hardloopschoen die je elke dag weer kunt gebruiken. Een schoen die door zijn ‘smooth’ afrol en hoge comfort ervoor kan zorgen dat je zomaar in een runners high terechtkomt en veel meer kilometers wegtikt dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Kenmerken Mizuno Wave Rider 26

Offset
12mm
Gewicht heren
Ca. 275 gram
Gewicht dames
Ca. 230 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Mizuno Wave Rider 26 geschikt is voor jou

 • Je bent een haklander en zoekt een hardloopschoen met hakdemping
  De Mizuno Wave Rider 26 heeft een offset (hak tot voorvoetverschil) van 12mm. Dat maakt dit model uitermate geschikt voor haklanders. De impact van een haklanding wordt namelijk goed opgevangen. De hogere offset zorgt ervoor dat er wat minder spanning op de kuit en achillespees komt te staan. De bekende Mizuno Wave Plate die is toegevoegd vanaf de hak zorgt voor een goede stabiliteit en een hoge energieteruggave bij elke stap die je neemt.
 • Je wil een allround hardloopschoen die neutraal en stabiel is
  Het MIZUNO ENERZY foam in combinatie met de Mizuno Wave Plate maakt de Wave Rider 26 onderscheidend van andere allround hardloopschoenen. MIZUNO ENERZY foam geeft een uitstekende demping en energieteruggave met tegelijkertijd een goede duurzaamheid. Dat betekent dat de schoen lang zijn dempende waarde behoudt. Meer over de Wave Plate lees je verderop in dit artikel.
 • Je bent net begonnen met hardlopen en wil rustig opbouwen
  Als je begint met hardlopen dan zoek je een allround hardloopschoen die stabiliteit en demping geeft. De Wave Rider 26 doet dit heel goed. De schoen is geschikt voor het opbouwen naar een 5 of 10km, want het ENERZY foam zorgt voor een gebalanceerde demping. Mocht je fan zijn van onverhard lopen, dan is de Wave Rider 26 ook een betrouwbare partner. Door zijn torsiestijfheid zal hij bij boomstronken en ongelijke paden jouw enkel, knie en heup goed stabiel houden.
Mizuno wave Rider 26 hardloopschoenen
Mizuno Wave Rider 26
Mizuno Wave Rider 26 hardloopschoen
Is de Mizuno Wave Rider 26 toch niet de schoen die je zoekt? Bekijk dan onze volledige collectie allround hardloopschoenen.
“De loopervaring van de Mizuno Wave Rider 26 is met twee woorden te beschrijven: “bouncy en stabiel”.

Daan Glorie – Product expert

Wist je dat…?

Mizuno is al sinds 2000 trotse hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Elk jaar lanceert Mizuno een speciale Amsterdam Marathon schoen, waarbij een Mizuno hardloopschoen details van de stad Amsterdam krijgt of een verwijzing naar de historie van de marathon. Zo was er vorig jaar de samenwerking met het Rijksmuseum en speciale editie van de Wave Skyrise 2. Deze schoen was geïnspireerd op het Aziatische paviljoen van het Rijksmuseum. Dit jaar zal Mizuno de Wave Rider 26 in een Amsterdam editie uitbrengen. Deze schoen wordt 29 september gelanceerd. Wij zijn nieuwsgierig. 

De Mizuno Wave Rider 26 in detail

Mizuno Wave Rider 26
MIZUNO ENERZY foam

De tussenzool is 2mm dikker geworden en geeft veel meer demping en energieteruggave bij iedere stap.

WAVE PLATE

Deze plaat loopt van de hak naar de voorvoet en zorgt voor stabiliteit en een soepele afwikkeling.

Mesh-bovenwerk

Het bovenwerk is zacht en comfortabel zodat je voet goed kan ademen.

Uniek aan Mizuno, de Wave Plate

Kenmerkend voor de schoenen van Mizuno is de Wave Plate. Dit is een kunststof plaat in de hardloopschoen of in sommige modellen een foam laag die met een golvend patroon op elkaar zijn geplaatst. De gedachte achter de unieke Wave Plate is de schoen torsiestijfheid mee te geven en tegelijkertijd zijwaartse bewegingen te voorkomen. Het golvende patroon van de plaat laat je voet enkel voorwaarts bewegen waardoor de enkel tijdens de standfase stabiel wordt gehouden. Terwijl de meeste neutrale schoenen steeds soepeler en soms instabieler worden, blijft de Wave Rider 26 een van de meest stabiele neutrale hardloopschoenen in de markt.

3vernieuwingen van de Mizuno Wave Rider 26

 • MIZUNO ENERZY-foam in de tussenzool is 2mm dikker geworden
  De trend van hardloopschoenen in 2022 is kort samengevat; “meer demping, dikkere zolen en meer comfort”. Door de Corona periode zijn meer mensen gaan hardlopen. Deze hardlopers richten zich niet op het verbeteren van tijden, maar op het verbeteren van hun gezondheid. Merken spelen daar slim op in door de hardloopschoenen nog comfortabeler te maken. De Mizuno Wave Rider 26 doet dat ook en heeft nu meer demping dan ooit. De MIZUNO ENERZY-tussenzool is 2mm dikker geworden en geeft een geweldige demping en energieteruggave. Wat je afstandsdoel ook is, met de Wave Rider 26 kan je die afstand aan.
 • Nieuw jacquard mesh
  Het nieuwe Jacquard-mesh bovenwerk is zeer ademend en zorgt ervoor dat je voeten droog en comfortabel blijven. Dit bovenwerk is gemaakt met gerecyclede materialen. De hielkap is naar de kuit toe gevormd zodat je niet uit de schoen glipt. De interne versteviging van de hielkap geeft ondersteuning aan de enkel. De voering aan de binnenkant van de hiel voelt heel comfortabel.
 • Rondere vorm van de slijtzool
  De Mizuno Wave Rider 26 heeft een rondere slijtzool gekregen, wat ervoor zorgt dat de overgang van de hak naar de voorvoet soepel verloopt. Door de 2mm dikkere tussenzool krijg je bovendien nog meer een stuwend en dempend gevoel onder de voeten.

De Mizuno Wave Rider 26 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Wave Rider 26 voor je geprobeerd.
Buff

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:56:11

Lees zijn oordeel

Mizuno Wave Rider26 hardoopschoenen

FIT

“Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op dat de voorvoet wat breder is dan bij de vorige versie. Het vetersysteem, schoenlip en hielkap zijn hetzelfde gebleven dus over het algemeen geeft de pasvorm een vertrouwd Mizuno gevoel. Rondom de middenvoet zit de schoen wat strakker en dat geeft een goed lockdown gevoel.”

Mizuno Wave Rider26 hardoopschoenen

STRIDE

“Dit is Mizuno’s meest populaire hardloopschoen in de collectie. De Wave Rider staat bekend om zijn stabiliteit, Wave Plate en niet al te grote veranderingen elk jaar. De 26e editie is echter een grote stap voor de Wave Rider, want de schoen voelt veel zachter en soepeler aan. De Wave Plate is iets naar voren geschoven, wat inhoudt dat je meer demping ervaart onder de hiel. Ook de voorvoet is reactiever, waardoor het makkelijker is om je tempo te verhogen. De loopervaring van de Mizuno Wave Rider 26 is met twee woorden te beschrijven: “bouncy en stabiel”.

Mizuno Wave Rider26 hardoopschoenen

COMFORT

“Sommige hardlopers gingen nog wel eens “klapperen” op de Wave Rider 25. De Wave Plate in combinatie met een hoge heeldrop belemmert een soepele afwikkeling. Dat probleem zal nu niet meer plaatsvinden. De Mizuno Wave Rider 26 heeft een soepele afwikkeling, zachte verende demping en toch het vertrouwde stabiele gevoel. Deze schoen kan nu echt concurreren met de ASICS Cumulus en de Brooks Ghost.”

De Mizuno Family

De Mizuno Wave Rider 26 maakt onderdeel uit van de allround hardloopschoenen binnen Mizuno. Op deze schoenen kan je elke afstand lopen en je kunt ze voor elke training gebruiken.

Mizuno schoenfamilie
Mizuno Wave Roder 26 Hardloopschoen

Mizuno Wave Rider 26

De Mizuno Wave Rider 26 heeft meer demping dan ooit, maar behoudt zijn stabiele karakter. Trek de Wave Rider 26 aan en ervaar een runner’s high.

Bekijk de Mizuno Wave Rider 26 in de shop
Mizuno Wave Rider Neo 2 hardloopschoenen

Mizuno Wave Rider Neo 2

Als je al jaren fan bent van de Wave Rider, overweeg dan ook de Wave Rider Neo 2. Deze lichtere en zachtere versie biedt een premium gevoel en is ideaal voor tempo en intervaltrainingen. Bekijk de Mizuno Wave Rider Neo 2

Mizuno Wave Rider 6 hardlopopschoen

Mizuno Wave Sky 6

De grote broer van de Wave Rider 26 is de Wave Sky 6. Deze hardloopschoen heeft wat meer demping en Mizuno ENERZY CORE foam, wat hem geschikt maakt voor de langere afstanden (zoals halve en hele marathons).
Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Inspire 18

De Mizuno Wave Inspire 18 is de stabiele broer van de Wave Rider 26. De Wave Plate aan de binnenzijde is wat hoger waardoor overpronatie wordt voorkomen.
Bekijk de Mizuno Wave Inspire 18

Mizuno Wave Horizon 6 hardloopschoen

Mizuno Wave Horizon 6

De Mizuno Wave Horizon 6 is voor de overpronerende hardloper. De Horizon is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Sky. Deze hardloopschoen geeft veel demping en ondersteuning waardoor dit de ideale schoen is voor de grotere of zwaardere loper.
Bekijk de Mizuno Wave Horizon 6

Eindsprint

De Wave Rider 26 is een mooie stap voor Mizuno naar een allround hardloopschoen met meer comfort en energieteruggave. Het dikkere MIZUNO ENERZY-foam in combinatie met de Wave Plate die iets is verschoven in de schoen, zorgt voor een soepelere afwikkeling. Ondanks de overgang naar een dikkere tussenzool, blijft de Mizuno Wave Rider 26 een hele stabiele hardloopschoen. En dat is een knappe prestatie, want veel hardloopschoenen van tegenwoordig worden instabieler. 

Vergelijkbare modellen met de Mizuno Wave Rider zijn onder andere de ASICS Cumulus en de Brooks Ghost. Beide zijn namelijk stabiele allround hardloopschoenen voor de neutrale hardloper.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Rider 26 dan in onze webshop.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.