Skip to main content
Saucony Echelon 9

Productreview

Saucony Echelon 9; A pure comfort shoe

De Saucony Echelon 9 is de ideale schoen voor hardlopers met een bredere voet of met inlegzolen. Zoek je stabiliteit en een uitgebalanceerde demping? Dan ben je met de Echelon 9 aan het juiste adres. Ga elke dag met veel vertrouwen op pad en loop zo comfortabel dat je bijna niet wilt stoppen met hardlopen. De 9e versie van de Echelon voelt lichter en geeft jou de maximale demping die je wilt.

Kenmerken Saucony Echelon 9

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca.377 gram
Gewicht dames
Ca. 312 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Saucony Echelon 9 geschikt is voor jou

 • Je zoekt een allround hardloopschoen voor je dagelijkse trainingen
  De verbeterde PWRRUN-tussenzool biedt een mooie mix tussen demping en energieteruggave. Dat maakt de Echelon 9 geschikt voor dagelijkse trainingen, duurlopen en hersteltrainingen. Voor tempotrainingen is de Echelon wat minder geschikt door het wat zwaardere gewicht.
 • Je hebt van nature een brede voet
  De Echelon 9 is de breedste hardloopschoen in de collectie van Saucony. De voorvoet is bewust breder gemaakt om ruimte te bieden voor het spreiden van de tenen. Bij het lopen van lange afstanden gaat je voet namelijk uitzetten en de Echelon biedt daarvoor genoeg ruimte. Deze hardloopschoen heeft bovendien een brede zoolconstructie zodat je een groot platform hebt om op te landen. Hoe breder de schoen, hoe stabieler de schoen wordt.
 • Je vindt een goede demping heel belangrijk bij de aanschaf van hardloopschoenen
  De 9e versie van de Echelon heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. De PWRRUN-tussenzool is niet alleen lichter en zachter, maar ook dikker gemaakt om meer demping te bieden. Door deze update krijg je een loopervaring met meer comfort en een soepele afrol.
Saucony Allround hardloopschoenen
Saucony allround hardloopschoenen
Saucony Echelon 9 Front
“De schoen voelt aan als een maximale demping schoen, maar dan wel als een stevig matras in plaats van een springveer.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Saucony Echelon de neutrale tegenhanger van de Saucony Omni is. Al jaren wordt deze schoen geadviseerd voor de wat zwaardere hardloper of de loper met een bredere voet. De schoen heeft namelijk rotatiestijfheid op de hak en is voorzien van een zachte dempende inlegzool. De Echelon is behoorlijk breed in de voorvoet, want bij zwaardere hardlopers zijn de voeten vaak iets meer doorgezakt en is de ruimte voor de tenen extra belangrijk. De Echelon is ook een goede optie voor hardlopers met een zogenoemde hallux valgus, dit is een grote teen die scheef staat of een knobbel bij de grote teen.

De Saucony Echelon 9 in detail

Saucony Echelon 9
PWWRUN-demping

Is verbeterd en nu zachter en lichter dan bij de voorganger

Nieuw type zool

Nieuwe geometrie van de zool met een schuine hak en een hoge voorvoet

Mesh bovenwerk

Nieuw naadloos bovenwerk zorgt voor een optimale pasvorm en een hoog ademend vermogen

UNIEK AAN SAUCONY, HARDLOOPSCHOENEN MET EEN LAGERE OFFSET

De meeste hardloopschoenen van Saucony hebben een offset van 8mm, dit geldt ook voor de Echelon 9. Offset betekent het verschil tussen de hak- en voorvoethoogte. Haklanders hebben baat bij een hoge offset en voorvoetlopers kunnen het beste kiezen voor een lage offset.

3vernieuwingen van de Saucony Echelon 9

 • Nieuw mesh bovenwerk
  De Saucony Echelon 9 heeft een mesh bestaande uit verschillende materialen. Rondom de middenvoet is gekozen voor een wat sterker meshmateriaal, terwijl de voorvoet meer stretch en een beter ademend vermogen geeft. De pasvorm is zo vormgegeven dat je steun ervaart en dat je voeten droog en comfortabel blijven, zweet wordt namelijk effectief afgevoerd. Door de hiellus kan je de schoen nu gemakkelijk aan- en uittrekken. Aan de binnenkant van de hielkap zit veel stof voor een zachte pasvorm rondom de enkel.
 • PWRRUN-tussenzool met meer demping dan bij de voorganger
  De PWRRUN-tussenzool heeft een flinke make-over gehad. De zool is dikker gemaakt en het PWRRUN foam heeft een update gekregen. Door deze veranderingen is de Echelon 9 zachter en lichter dan ooit geworden. Dit foam is extra aangenaam bij het lopen van lange afstanden, want hoe langer je gaat hardlopen hoe zachter de demping mag zijn.
 • Nieuwe geometrie van de zool
  De zool heeft een nieuwe vormgeving welke is gebaseerd op de Speedrolltechnologie. De Speedrolltechnologie is de ronding van de zool die de afwikkeling van de voet makkelijker maakt. Om de Speedroll mogelijk te maken is de hiel schuiner gemaakt en de voorvoet staat wat meer omhoog. Door deze technologie voelt het bijna alsof je automatisch naar voren afrolt. De TRIFLEX slijtzool zorgt voor flexibiliteit en een goede grip in zowel natte als droge omstandigheden.

De Saucony Echelon 9 in de test

Onze schoenen worden door onze eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Saucony Echelon 9 voor jou geprobeerd.
Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers


PR’s

10km – 35:36
42,2km – 2:46:11

Lees zijn oordeel

Saucony Echelon 9 hardloopschoen

Fit

“Wat meteen opvalt bij aantrekken is de extreem brede voorvoet. Voor mij persoonlijk is deze helaas te breed, maar hardlopers met een brede voet of hallux valgus zullen deze pasvorm wel waarderen. De hielkap is aan de onderkant verstevigd en ik voel echt dat ik in een kuipje sta. Dus je staat niet boven op de PWRRUN-zool maar je zit in dit foam zodat je extra veel stabiliteit krijgt. De schoenlip heeft een handige lus zodat je de pasvorm kunt optimaliseren. Deze pasvorm is ook geschikt voor hardlopers die een wat hogere wreef hebben, want de schoenlip rekt ook mee.”

Saucony Echelon 9 zool

Stride

“Ik ben zelf rond de 70kg en was bang dat de Echelon zwaar zou aanvoelen. Deze hardloopschoen is namelijk wat meer geschikt voor lopers met een wat zwaarder postuur of lichaamsgewicht. De Echelon 8 vond ik qua gewicht en afrol ook wat stijf. Maar het tegendeel is waar. De eerste meters in de Echelon 9 voelen heel comfortabel aan. De schoen voelt aan als een maximale demping schoen, maar dan wel als een stevig matras in plaats van een springveer. Dit is een van de meest stabiele neutrale hardloopschoenen en dat komt door de brede hiel en voorvoet.”

Saucony Echelon 9 hardloopschoen

Comfort

“De Saucony Echelon 9 is een hele comfortabele hardloopschoen. Dat komt doordat de PWRRUN zachter is gemaakt ten opzichte van de voorganger en de zool is ook wat dikker. Deze schoen is vergelijkbaar met o.a. de New Balance Fresh Foam More en de HOKA Bondi, wat beide allround hardloopschoenen zijn met maximale demping. De Echelon 9 laat zien dat een hardloopschoen veel demping, maar tegelijkertijd ook veel stabiliteit kan hebben.”

De Saucony Allround Family

De Saucony Echelon 9 maakt onderdeel uit van de allround hardloopschoenen familie voor de neutrale hardloper.
Andere modellen in deze collectie zijn de Saucony Axon, Omni en de Triumph. De meest populaire hardloopschoen is de Saucony Ride, wat een geschikte schoen is voor dagelijkse trainingen. 

Productmatrix Saucony Echelon 9
Saucony Echelon 9

Saucony Echelon 9

De Saucony Echelon 9 is een allround hardloopschoen voor de neutrale loper. Dit model staat bekend om zijn stabiliteit en demping. Dit komt door de brede en stevige basis waar de schoen op gemaakt is.

Bekijk de Saucony Echelon 9 in de shop
Saucony Ride 16

Saucony Ride

De Ride heeft een uitgebalanceerde demping voor duurlopen en tempotrainingen.
Bekijk Saucony Ride collectie

Saucony Triumph 20 heren

Saucony Triumph

Wil je meer demping? Dan kom je uit bij de Saucony Triumph, Dit is de maximale dempingschoen voor het lopen van halve en hele marathons.
Bekijk de Saucony Triumph collectie

Saucony Axon

Saucony Axon

Op zoek naar een snelle maar goedkope schoen? Dan is de Axon het juiste model. De Axon is gebaseerd op de Endorphin serie en is licht, snel en goedkoop.
Bekijk de Saucony Axon collectie

Eindsprint

De Saucony Echelon 9 heeft een grote update gekregen dankzij het vernieuwde PWRRUN-foam dat meer demping dan ooit biedt en tegelijkertijd lichter in gewicht is. Hardlopers met inlegzolen, platvoeten of brede voeten zullen deze schoen waarderen door de ruime FORMFIT-constructie, die nu steviger is door de aanpassing van de hielkap. De ruime voorvoet en brede zoolbasis zorgen voor een comfortabele en stabiele loopervaring.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Echelon 9 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.