Skip to main content
adidas Adistar 2 hardloopschoen

Productreview

adidas Adistar 2 – Zin in een nieuwe loopervaring?

De adidas Adistar 2 is ontworpen voor hardlopers die lange afstanden zonder moeite willen lopen. Deze hardloopschoen biedt een nieuwe loopervaring door een rockergeometrie en een tussenzool met twee verschillende foammaterialen. Ben jij een beginnende loper? Of juist een fanatieke hardloper? De Adistar 2 kan jouw nieuwe trainingspartner worden voor veel rustige kilometers.

Kenmerken adidas Adistar 2

Offset
6 mm
Gewicht heren
Ca. 319 gram
Gewicht dames
Ca. 270 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de adidas Adistar 2 geschikt is voor jou

 • Je bent op zoek naar een hardloopschoen met een voorwaartse afzet
  Het merk adidas heeft bij de Adistar 2 gekozen voor een REPETITOR tussenzool die de vorm heeft van een soort banaan. REPETITOR is een steviger EVA foam, ontworpen om de hiel te beschermen bij het eerste grondcontact en de voet te ondersteunen tijdens de afwikkeling. De afwikkeling wordt gevorderd door de relatief lagere heeldrop van 6 mm.
 • Je zoekt een hardloopschoen voor jouw rustige duurlopen en hersteltrainingen
  De Adistar 2 is een ode aan de rustige (lange) duurloop. De zool is extreem breed, dik en rond. Dat maakt de schoen prettig als je duurlopen op een rustig tempo gaat lopen, want je krijgt veel demping en stabiliteit. Net als de bekende adidas Ultraboost is de Adistar een hardloopschoen in de categorie “maximale demping”.
 • Stabiliteit vind jij het allerbelangrijkste als je hardloopschoenen koopt
  De adidas Adistar 2 is een hele stabiele hardloopschoen. Dat komt doordat de zool breed is, waardoor je een groot platform hebt om op te landen. Daarnaast veert de tussenzool niet heel erg in zodat je niet wegzakt als je vermoeid raakt.
Adidas SS23 All4running
Adidas SS23 All4running
adidas Adistar 2 runner
adidas Adistar 2 hardloopschoenen backl
“De Adistar geeft je het gevoel dat je niet te stoppen bent. En dat geeft je het plezier en vertrouwen om lange afstanden te overbruggen.”

Fabienne Volp – Productexpert

Wist je dat…

De adidas Adistar 2 is ook een hele duurzame hardloopschoen. Dit model heeft een bovenwerk dat voor minstens 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic en voor 50% uit gerecycled polyester. Al een aantal jaar werkt adidas samen met de organisatie Parley. Deze organisatie ruimt plastic afval op bij stranden en natuurgebieden zodat dit niet in de zee komt. Dit afval wordt vervolgens gebruikt voor de productie van nieuwe hardloopschoenen en kleding. Daarmee proberen adidas en Parley een einde te maken aan plastic afval.

De adidas Adistar in detail

adidas Adistar 2 hardloopschoen
REPETITOR foam

Stabiel REPETITOR+ foam in de hiel en responsief REPETITOR foam in de voorvoet

Continental slijtrubber slijtzool

voor een optimale grip en een goede duurzaamheid

Gerecycled bovenwerk

Mesh bovenwerk gemaakt van gerecyclede materialen.

Wat maakt de Adistar collectie zo uniek?

De adidas Adistar is geboren uit het idee van de eeuwigdurende beweging. Het biedt een totaal nieuwe en onverwachte loopervaring. Dit doet adidas door een nieuw foam te gebruiken, namelijk REPETITOR en REPETITOR+, wat een EVA gebaseerd materiaal is dat veel steun en stabiliteit biedt. Het foam wordt gecombineerd met een ronde zool en een lage offset van 6 mm die je voet makkelijk laat afrollen. De tussenzool geeft genoeg energieteruggave en comfort zodat je aangenaam lange afstanden kunt lopen. De Adistarcollectie is maar liefst 4500 km getest om de schoen zo perfect mogelijk af te stemmen op de hardloopbehoeftes.

3vernieuwingen van de adidas Adistar 2

 • Dual density tussenzool
  De adidas Adistar 2 biedt een stabiel platform door het stevige REPETITOR+ foam in de hiel en een wat zachter, lichtgewicht REPETITOR foam in de voorvoet. Het REPETITOR+ foam is op EVA gebaseerd en bestaat voor 15% uit gerecycled materiaal. De impact van een haklanding wordt daardoor goed opgevangen terwijl de voorvoet een responsief gevoel geeft. Een ideale combinatie tussen bescherming en comfort.
 • Rockergeometrie
  De tussenzool heeft een offset van 6 mm en een ronde vorm waarbij de hiel en voorvoet omhoog staan. Dit werkt als een schommelstoel. Zodra je land voel je een voorwaartse afzet. De Adistar 2 is ontworpen voor de lange afstand, waarbij je paslengte over het algemeen wat korter is en een ronde zool kan bijdragen aan een efficiënt looppatroon.
 • Nieuw bovenwerk
  De Adistar 2 heeft een geheel nieuw monomesh bovenwerk die in bepaalde zones extra stevig is gemaakt. Rondom de middenvoet is een interne versteviging geplaatst waarbij de schoenlip niet is vastgemaakt aan de schoen. Hierdoor krijg je een betere lockdown van de voet, zodat deze niet schuift in de hardloopschoen.

De adidas Adistar in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Fabienne Volp de adidas Adistar 2 voor jou geprobeerd.

Fabienne Volp All4running

Fabienne Volp

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
3/4 keer per week

Ondergrond
Straat / verharde wegen

Lees haar oordeel

adidas Adistar 2 fit

Fit

“Het stabiliserende element in de hielzone is al duidelijk merkbaar bij het aantrekken van de schoen. De voet is comfortabel omsloten en het element geeft veel stabiliteit aan de binnenkant van de voet. Het bovenmateriaal biedt ook aangename steun rond de middenvoet. Het ademend vermogen van het bovenmateriaal viel bijzonder positief op. Zelfs bij warme temperaturen had ik niet het gevoel dat mijn voeten oververhit raakten. Zodoende kun jij je volledig concentreren op jouw run. Het enige nadeel: de tong is niet verbonden met het bovenwerk. Om te voorkomen dat de tong knelt tijdens het hardlopen, moet je ervoor zorgen dat deze comfortabel op de wreef rust.”

adidas Adistar 2 stride

Stride

“De REPETITOR technologie is al duidelijk merkbaar op de eerste kilometers. Vanaf het eerste contact met de grond wordt de hiel optimaal ondersteund en profiteer je van een voorwaartse beweging. Deze voorwaartse beweging wordt verder ondersteund door de uitgesproken afronding van de voorvoet. Mensen hebben het vaak over voorwaartse beweging in hardloopschoenen, maar bij dit model had ik echt het gevoel dat het actief was. De Adistar geeft je het gevoel dat je niet te stoppen bent en dat geeft je het plezier en vertrouwen om lange afstanden te overbruggen. Stap voor stap, kilometer voor kilometer.”

adidas Adistar 2 Comfort

Comfort

“De Adistar is een langeafstandsloopschoen die je verder brengt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. De schoen biedt optimale stabiliteit zonder de natuurlijke beweging van de voet te beperken. In combinatie met het stevige EVA schuim in de tussenzool biedt de Adistar een geweldig allround pakket voor lange afstanden. De Adistar bestaat ook in een versie voor overpronerende lopers, dat is namelijk de adidas Adistar CS. De Adistar CS heeft bij de hiel en middenvoet een extra versteviging zodat de voet niet naar binnen kan zakken. Deze Adistar CS is vergelijkbaar met de HOKA Arahi, Saucony Omni en New Balance Vongo.”

De adidas allround schoenencollectie

De allround hardloopschoenencollectie van adidas bestaat uit neutrale- en antipronatieschoenen. Er zijn verschillende technieken en materialen die gebruikt worden om het hardlopen comfortabel te maken. Zo wordt er bij de Adistarcollectie gewerkt met het REPETITOR en het REPETITOR+ foam voor een soepele en hele stabiele loopervaring. De Solarcollectie is voorzien van Boost en EVA foam. Dit maakt de schoenen dynamisch, licht in gewicht en allround in te zetten voor rustige en snelle trainingen. 

Productmatrix adidas Adistar
adidas Adistar 2 hardloopschoen

Adistar 2

De adidas Adistar 2 is een neutrale, allround hardloopschoen. De Adistar is geboren uit het idee van de eeuwigdurende beweging. Het biedt een totaal nieuwe en onverwachte loopervaring.

Bekijk de adidas Adistar in de shop
adidas Adistar2

Adistar CS

De adidas Adistar CS zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. CS is de afkorting voor control support, dat betekent dat dit de ondersteunende versie is van de neutrale adidas Adistar.
Bekijk de adidas Adistar CS

Solarglide 6

De adidas Solarglide 6 is een neutrale allround hardloopschoen. De Solarglide 6 is een veelzijdige hardloopschoenen voor je dagelijkse trainingen, maar je kunt ze ook gebruiken tijdens je wedstrijden. Met de Solarglide kan je alle kanten op.
Bekijk de adidas Solarglide

adidas Solarcontrol

Solarcontrol

De adidas Solarcontrol zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. De Solarcontrol is de opvolger van de Solarglide ST. Deze hardloopschoen is gemaakt voor de dagelijkse runs en geeft de hardloper bij elke stap ondersteuning en comfort.
Bekijk de adidas Solarcontrol

Eindsprint

Het nieuwe bovenwerk van de adidas Adistar 2 omsluit de voet beter terwijl de tussenzool en geometrie van de schoen dezelfde nieuwe loopervaring bieden als de voorganger. Lange afstanden lopen is een feest op deze schoen, want je krijgt veel demping maar ook een gemakkelijke afwikkeling. Bij vermoeidheid ondersteunt de Adistar 2 jou op de juiste manier door het stevige foam in de hiel. Dit is een ideale hardloopschoen voor de beginnende en fanatieke hardloper, omdat de schoen heel stabiel is maar ook veel demping heeft. Deze hardloopschoen is minder geschikt voor tempotrainingen of intervallen door het zwaardere gewicht.

Vergelijkbare modellen met de Adistar 2 zijn onder andere de HOKA Bondi 8 en de Saucony Echelon 9. Ook dit zijn schoenen met een relatief dikke tussenzool voor comfort tijdens lange afstanden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de adidas Adistar 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.