Skip to main content
ASICS GT-2000 11 hardloopschoen

Productreview

ASICS GT-2000 11; zoek jij een stabiele en veelzijdige hardloopschoen?

De ASICS GT-2000 is terug en hoe! Deze iconische schoen voor de overpronerende hardloper heeft veel vernieuwingen ondergaan. De Flytefoam Blast demping zien we voor de eerste keer terug in deze klassieke hardloopschoen. Loop comfortabeler dan ooit, maar dan met de juiste ondersteuning. Maak van 2023 jouw beste hardloopjaar met deze 11e editie van de GT-2000.

Kenmerken ASICS GT-2000 11

Offset
8 mm
Gewicht heren
Ca. 275 gram
Gewicht dames
Ca. 235 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de ASICS GT-2000 11 geschikt is voor jou

 • Je bent een haklander
  De ASICS GT-2000 11 is voorzien van GEL-technologie in de hiel en voorvoet. Daardoor wordt de impact van een haklanding goed opgevangen. De gel is gebaseerd op siliconen en heeft ook een ander design gekregen bij deze 11e editie. De hiel van de schoen is namelijk wat ronder gemaakt zodat de schoen wat makkelijker afwikkelt.
 • Je bent een hardloper met een lichte overpronatie
  Elke hardloper heeft een andere ondersteuning nodig. De ASICS GT-2000 11 valt in de categorie “lichte ondersteunende hardloopschoenen”. Mocht je enkel van nature iets naar binnen staan of naar binnen zakken tijdens het afwikkelen, dan is dit de perfecte ASICS schoen voor jou. Aan de binnenkant van deze hardloopschoen zit een LITETRUSS-ondersteuning die voorkomt dat je voet te ver naar binnen zakt.
 • Je wilt een allround schoen met een smalle pasvorm
  Van nature hebben hardloopschoenen van ASICS altijd een wat strakkere en smallere pasvorm ten opzichte van andere hardloopmerken. En dat is ook het geval bij de ASICS GT-2000 11. Dat komt doordat ASICS een Aziatisch merk is en de meeste Aziatische voeten zijn relatief smaller dan Europese en Amerikaanse voeten. De hielkap staat in een V-stand en de middenvoet wordt altijd goed omsloten. De ASICS GT-2000 11 is een echte allrounder en kan gebruikt worden voor het lopen van korte en lange afstanden. Ga je voor snelheid of een duurloop? Dat maakt niet uit, want je hoeft maar één schoen te kiezen.
ASICS GT-2000 11 All4running
ASICS GT-2000 hardloopschoenen
ASICS GT-2000 11 dames
ASICS GT-2000 Back
“De ASICS GT-2000 is zo allround dat je nooit spijt krijgt als je hem aantrekt.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De naam ASICS is een afkorting van het Latijnse gezegde: “Anima Sana In Corpore Sano”. Dit betekent “een gezonde ziel in een gezond lichaam”. Dit is het motto van ASICS wat uitgedragen wordt in de campagne “sound mind, sound body”. ASICS geloofd in de positieve effecten van beweging op lichaam en geest. Met het delen van inspirerende sportverhalen, het doen van onderzoek en een speciale mobiele applicatie brengt ASICS mensen in beweging voor een goede mentale gezondheid.

De ASICS GT-2000 11 in detail

ASICS GT-2000 11 hardloopschoen
FF BLAST en FLYTEFOAM-demping

zorgen voor een soepele en veerkrachtige loopervaring.

Speciaal rubber

AHAR+ rubber op de hiel en ASICS LITE rubber op de rest van de zool voor een goede duurzaamheid en stevigheid.

Jacquard mesh bovenwerk

Nieuw bovenwerk wat je voeten een comfortabele ondersteuning geeft.

GEL-technologie

in de hiel die de landing wat zachter maakt.

Wat is de geschiedenis achter de ASICS GT-2000 serie?

De ASICS GT-2000-serie bestaat al ruim 30 jaar en is geschikt voor een verscheidenheid aan hardlopers, van beginnende lopers tot marathonlopers. De GT-2000 is een lichtgewicht hardloopschoen voor de overpronerende loper die een echte allrounder zoekt. Wist je dat de GT-2000 als voorganger de GT-2130 en GT-2170 had? Deze modellen waren wat zwaarder en dat kwam met name door het gebruik van andere materialen en een andere mate van correctie. Ook had het bovenwerk van deze schoenen nog veel naden en stiksels. De offset was toen ook nog 14 tot 16 mm terwijl dit nu 8 mm is. Daardoor krijg je een wat soepelere afwikkeling van hiel naar voorvoet. Door het toevoegen van Flytefoam Blast kan de ASICS GT2000 11 nu concurreren met andere antipronatieschoenen die ook steeds lichter en soepeler worden.

3vernieuwingen van de ASICS GT-2000 11

 • Nieuw jacquard mesh bovenwerk
  Het bovenwerk heeft een update gekregen naar een jacquard mesh, waarbij minstens 50% is gemaakt van gerecycled materiaal. Dit doet ASICS om afval en koolstofuitstoot te verminderen. Dankzij de intern verstevigde hielkap krijg je veel steun rondom je enkels. De ASICS GT-2000 11 heeft een Gender Specific 3D space constructie, wat inhoudt dat de vorm van de schoen is aangepast naar het geslacht. Dames hebben namelijk vaker een smallere voet en hiel waardoor de vorm van de schoen anders is gemaakt.
 • FF Blast in de tussenzool
  Op basis van de ervaringen met de ASICS Kayano 29 en Kayano Lite 3 heeft ASICS de GT-2000 11 een update gegeven naar Flytefoam Blast (afgekort: FF BLAST). Daardoor heeft deze 11e versie meer demping en energieteruggave dan zijn voorganger. Onder de hiel zit nog wel het Flytefoam, wat zorgt voor een stabiele en dempende landing. Ook de bekende GEL-technologie is behouden om de impact van een haklanding goed op te vangen.
 • LITETRUSS-technologie voor optimale ondersteuning
  Aan de binnenzijde van de schoen zien we een correctieblokje dat ASICS het LITETRUSS-ondersteuningsysteem noemt. Deze steun zorgt ervoor dat de voet en enkel niet naar binnen kunnen zakken tijdens de afwikkeling. De zool heeft ook een bredere basis gekregen om de stabiliteit te verbeteren. De hiel is wat ronder gemaakt en dit geeft jou als hardloper een soepelere afwikkeling.

De ASICS GT-2000 11 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de ASICS GT-2000 11 voor jou geprobeerd. Zijn testrapport volgt snel, houd deze pagina goed in de gaten!

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

De ASICS antipronatie schoenencollectie

De mate waarin je overproneert bepaalt welke ASICS antipronatieschoen bij jou past. Dit in combinatie met jouw ambities als hardloper zorgen ervoor dat je de beste hardloopschoen kiest. Zo heeft de ASICS Kayano de meeste demping en ondersteuning, wat ideaal is voor de loper met een hevige overpronatie of als je (halve) marathons gaat lopen. Ben je pas net begonnen met lopen en heb je maar een beetje steun nodig voor je voet en enkels? Kies dan voor de ASICS GT-1000 11, want deze heeft ook GEL-technologie op de hak en de LITETRUSS-ondersteuning.

ASICS GT-2000 Productmatrix
ASICS GT-2000 11 hardloopschoen

ASICS GT-2000 11

De ASICS GT-2000 zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende loper. Zoek je een lichtgewicht hardloopschoen met demping om je voet te ondersteunen, dan is het GT-2000-model een uitstekende keuze.
Bekijk de ASICS GT-2000 11

Bekijk de ASICS GT-2000 11 in de shop.
ASICS GT-1000 11

ASICS GT-1000 11

De ASICS GT-1000 11 zijn allround hardloopschoenen voor overpronerende hardlopers. De GT-1000 heeft een lichtere correctie voor overpronatie dan de GT-2000, door een ander gebruik van het correctieblok.
Bekijk de ASICS GT-1000 11

ASICS GT-4000 3

ASICS GT-4000 3

De ASICS GT-4000 3 zijn antipronatieschoenen met een stevige ondersteuning. De hardloopschoenen zijn gebaseerd op een combinatie van twee iconische antipronatie modellen, namelijk de ASICS GT-3000 en de ASICS Gel Foundation. Deze hardloopschoen is ook geschikt voor de wat zwaardere hardloper.
Bekijk de ASICS GT-4000 3

ASICS Kayano 29

ASICS Kayano 29

De ASICS Gel Kayano 29 zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. Deze 29e editie heeft een update gekregen naar FF BLAST PLUS demping. Dit zorgt ervoor dat dit de ideale schoen is voor het lopen van zowel korte als lange afstanden.
Bekijk de ASICS Kayano 29

Eindsprint

De ASICS GT-2000 11 is een fantastische hardloopschoen voor een grote groep hardlopers. Of je nu net begint of al jaren loopt, deze schoen geeft de ondersteuning die jij nodig hebt. Door de toevoeging van het nieuwe Flytefoam Blast in de tussenzool heeft de schoen meer demping en veerkracht dan ooit. Deze hardloopschoen is minder geschikt voor hardlopers met een hele brede voet of lopers die op zoek zijn naar maximale demping. Zoek je een schoen met meer demping, maar ook goede ondersteuning? Kies dan voor de ASICS Kayano 29.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS GT-2000 11 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.