Skip to main content
Mizuno Wave Inspire 19 hardloopschoen

Productreview

Mizuno Wave Inspire 19 – Klassieke hardloopschoen in een modern jasje?

Zet al je verwachtingen opzij, want de nieuwe Mizuno Wave Inspire 19 is compleet vernieuwd. Meer comfort, meer foam en vooral meer loopplezier voor jou als hardloper. Kan je dit niet geloven? Deze klassieke hardloopschoen is de ideale hardloopschoen voor de overpronerende loper die graag grenzen opzoekt. Dankzij de vernieuwde Wave Plate is de Inspire 19 soepeler dan ooit. Ga je hem binnenkort proberen?

Kenmerken Mizuno Wave Inspire 19

Offset
12 mm
Gewicht heren
Ca. 292 gram
Gewicht dames
Ca. 249 gram

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

3redenen waarom de Mizuno Wave Inspire 19 geschikt is voor jou

 •  Je hebt gevoelige kuiten en achillespezen
  De Mizuno Inspire 19 heeft een offset van 12 mm. Met offset wordt het verschil tussen hiel- en voorvoethoogte bedoeld. Hoe hoger de offset, hoe minder beweging nodig is vanuit de enkel. Daardoor is de belasting op de kuit wat lager. Mocht je dus last hebben van korte kuitspieren of veel ervaring hebben met achillespeesklachten, overweeg dan zeker de Inspire 19 als jouw nieuwe allround hardloopschoen.
 •  Je zoekt een allround hardloopschoen voor korte en lange afstanden
  Het liefste wil je een hardloopschoen waarmee je alle trainingen kunt doen. En dat is precies wat de Inspire 19 kan waarmaken. De Mizuno ENERZY foam laag geeft voldoende comfort voor het lopen van lange afstanden en heeft bovendien goede energieteruggave als je het tempo wilt verhogen.
 • Je bent een hardloper met een lichte overpronatie
  Sta jij van nature iets naar binnen met je enkel? Of zakt je enkel een klein beetje in tijdens het hardlopen? Dan is de Wave Inspire 19 misschien wel jouw ideale hardloopschoen. Deze iconische schoen valt in de categorie “lichte ondersteuning” en dat komt doordat de Wave Plate de voet soepel begeleidt zonder de voetafwikkeling te blokkeren.
Mizuno Wave Inspire 19 hardloopschoenen
Mizuno Wave Inspire 19
Mizuno Wave Inspire 19 hardloopschoenen
“De Mizuno Wave Inspire 19 kan nu echt concurreren met andere hardloopschoenen door de hogere energieteruggave van de zool.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

Het logo van Mizuno wordt ook wel de “RunBird” genoemd. Deze verscheen voor het eerst in 1981 en is sindsdien het bedrijfslogo van Mizuno. De RunBird is gemaakt door Noboru Kono die veel inspanningen moest doen om het logo te maken, want maar liefst 180 logo’s werden afgewezen vanwege het simpele en niet unieke design. Mizuno’s RunBird staat symbool voor sport en gezondheid (Run) en creativiteit en vrije geesten (Bird). Bij het ontwerpen van nieuwe hardloopschoenen wordt altijd nagedacht over het verbeteren van de producten zodat lopers hun doelen kunnen behalen. De slogan van Mizuno is niet voor niets: “Together we reach beyond”.

De Mizuno Wave Inspire 19 in detail

Mizuno Wave Inspire 19 hardloopschoen
Veranderd design van de Wave Plate

voor een goede ondersteuning en soepele afwikkeling.

Dikkere ENERZY-tussenzool

met 2 mm meer foam dan ooit voor veel comfort en demping.

Nieuw design van het bovenwerk

zorgt voor een optimale pasvorm rondom de voet.

Wat is de gedachte achter de Mizuno Wave Plate?

Om blessurevrij te lopen zijn stabiele en comfortabele hardloopschoenen heel belangrijk. Dit doet Mizuno door hun bekende Wave Plate. De Wave Plate is een kunststof plaat die is geplaatst in de tussenzool. Deze kunststof plaat loopt van de hiel tot middenvoet en voorkomt zijwaartse bewegingen zonder de natuurlijke voetbeweging te blokkeren. Bovendien zorgt de unieke vorm van de Wave Plate voor een goede schokabsorptie en een goede energieteruggave bij elke stap die je zet. Voor de hardloper die op zoek is naar nog meer comfort heeft Mizuno het Foam Wave bedacht. Dit zijn twee lagen foam die met een golfpatroon op elkaar liggen en zo een zeer zachte loopervaring creëeren.

3vernieuwingen van de Mizuno Wave Inspire 19

 • Nieuw bovenwerk
  Het design van het bovenwerk is aangepast zodat deze een betere pasvorm rondom de voet heeft. Rondom de middenvoet zijn extra verstevigingen geplaatst zodat je veel steun ervaart. Samen met de vastgemaakte schoenlip blijven je voeten stevig in de schoen zitten. Dankzij de intern verstevigde hielkap ervaar je tevens veel steun rondom je enkels. Qua maatvoering is de schoen niet veranderd. Let er wel op dat je bij Mizuno altijd dezelfde US-maat bestelt als je andere hardloopschoenen. De Europese maten wijken namelijk iets af bij Mizuno.
 • Veranderd design van de Wave Plate
  Mizuno staat bekend om hun Wave Plate, wat een kunststof plaat is die loopt van de hak naar de voorvoet. Deze plaat zorgt voor extra stabiliteit en een voorwaartse afwikkeling. Het design van de Wave Plate is veranderd bij de 19e editie. De voorganger had drie grote golven, terwijl dit model één grote golf aan de binnenkant heeft. Je voet wordt niet meer gecorrigeerd, maar eerder begeleidt van haklanding naar voorvoet.
 • Meer foam in de tussenzool
  De tussenzool van de Inspire 19 bestaat uit Mizuno ENERZY foam, wat we ook kennen van de neutrale hardloopschoen; de Wave Rider 26. De zool is 2 mm dikker gemaakt zodat je meer demping krijgt bij elke stap die je zet. Dat maakt de Inspire 19 nu comfortabeler bij het lopen van lange afstanden zoals halve marathons. Bij een haklanding voelt de Inspire nu ook zachter aan, want aan de buitenkant van de hiel zit extra veel ENERZY foam om de impact van een landing op te vangen.

De Mizuno Inspire 19 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Dit keer heeft Daan Glorie de Mizuno Inspire 19 voor jou geprobeerd.

Daan Glorie

Daan Glorie

Type loper
Neutrale haklander

Frequentie
6 keer per week

Ondergrond
Divers

PR’s
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Lees zijn oordeel

Mizuno Wave Inspire 19 groen

Fit

“De schoen voelt heel stevig aan zodra je deze aantrekt. De schoenlip is half vastgemaakt waardoor deze schoen ook geschikt is voor lopers met een wat hogere wreef. Ik voel dat ik met mijn voet boven op het foammateriaal sta. Ook voel ik de ondersteuning aan de binnenkant van de hiel. Ten opzichte van de voorganger is de Inspire wat smaller geworden in de voorvoet, maar er is wat mij betreft voldoende ruimte voor het uitzetten van mijn voet en het spreiden van mijn tenen. Tijdens het hardlopen heb ik een goede lockdown, dus ik schuif niet met mijn voet in de schoen. Al met al scoort het bovenwerk een dikke voldoende.”

Mizuno Wave Inspire 19 groen

Stride

“Van nature overproneer ik met mijn rechtervoet en dat wordt in de Inspire goed opgevangen. Aan de binnenkant drukt de bekende Wave-Plate en het foammateriaal mijn enkel iets naar buiten. De hoge offset van 12 mm voel ik ook meteen, want als ik op mijn hak land voel ik veel demping en steun. Ik heb ook wat tempo’s geprobeerd en dat gaat prima, want de zool is wat ronder geworden waardoor de schoen ook makkelijk afwikkelt. Voor mij persoonlijk zit de hoge offset iets in de weg, want ik ben 5-8mm offset gewend. De grote kracht van de Inspire vind ik de stabiliteit. Veel hardloopschoenen worden zachter en instabieler, maar de Inspire blijft een stabiele partner voor op de weg. Ik zou deze schoen ook aanbevelen aan een wat zwaardere loper of beginner.”

Mizuno Wave Inspire 19 groen

Comfort

“De zool is 2 mm dikker gemaakt en het foammateriaal is wat zachter dan bij de Inspire 18. Daardoor krijg je meer demping en energieteruggave bij elke stap die je zet. Ik zou deze schoen in de categorie “medium” demping plaatsen, wat deze schoen heel allround maakt. Je kan zowel een duurloop als tempotraining met deze schoen doen. Er zit duidelijk meer demping in de hiel dan in de voorvoet. Dat zie je ook aan de buitenkant, want de foamlaag bij de hiel steekt iets uit naar achteren. Deze schoen is qua comfort vergelijkbaar met de Brooks Adrenaline GTS22, want deze schoen heeft ook ondersteuning en een wat hogere offset.

De Mizuno antipronatie hardloopschoenencollectie

Vind je het moeilijk om de beste Mizuno hardloopschoen te kiezen? Wij maken het voor jou gemakkelijker door onze schoenenmatrix. In dit overzicht zie je welke schoen van Mizuno de meeste demping en ondersteuning heeft. De Mizuno Wave Equate is een ideale schoen voor de overpronerende loper die het hardlopen weer gaat opbouwen richting bijvoorbeeld een 5km afstand. Zoek je een schoen met meer demping? Dan is de Wave Inspire 19 de juiste keuze, want deze schoen heeft een mooie mix tussen demping en ondersteuning. De Wave Horizon is geliefd onder lange afstandslopers vanwege de Mizuno Energy Core in de tussenzool die zeer veel demping geeft. Ben je een wat zwaardere loper? Dan kan jij gerust met de Wave Paradox op pad, want deze schoen is relatief wat breder in de voorvoet en is stabieler door grotere Wave Plate.

Productmatrix Mizuno Wave
Mizuno Wave Inspire 19 hardloopschoen

Mizuno Wave Inspire 19

De Mizuno Wave Inspire 19 zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende lopers. Deze 19e editie heeft veel updates gekregen waardoor je met meer comfort veel kilometers kunt maken. De Wave Plate is vernieuwd en bovendien is er meer demping aan de schoen toegevoegd.

Bekijk de Mizuno Wave Inspire 19
Mizuno Wave Equate

Mizuno Wave Equate 6

De Mizuno Wave Equate 6 zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. De Equate is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Rider. De Wave Equate is een ideale hardloopschoen voor beginnende, overpronerende hardlopers.
Bekijk de Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Horizon

Mizuno Wave Horizon 6

De Mizuno Wave Horizon 6 zijn allround hardloopschoenen voor de overpronerende hardloper. De Horizon is de ondersteunende versie van de Mizuno Wave Sky. Deze hardloopschoen geeft veel demping en ondersteuning waardoor dit de ideale schoen is voor de langere afstanden.
Bekijk de Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Paradox

Mizuno Wave Paradox 5

De Mizuno Wave Paradox 5 zijn allround antipronatieschoenen. De schoenen bieden veel stabiliteit en comfort tijdens het hardlopen. Deze schoen is geschikt voor de zwaardere loper en de hardloper met een bredere voet.
Bekijk de Mizuno Wave Paradox 5

Eindsprint

We zijn blij dat de Mizuno Wave Inspire bezig is met een comeback in de wereld van antipronatie hardloopschoenen. De vorige editie voelde voor sommige hardlopers wat stijf aan en had alleen een update van het bovenwerk. Maar de Wave Inspire 19 heeft flinke verbeteringen laten zien zoals de dikkere ENERZY- tussenzool en de nieuwe vormgeving van de bekende Wave Plate. De Inspire is dankzij deze veranderingen een echte klassieke hardloopschoen, maar dan met een modern jasje. Deze schoen kan nu echt concurreren met antipronatie modellen zoals de New Balance 860v12, Brooks Adrenaline GTS22 en de Asics GT2000-11. De Mizuno Wave Inspire 19 is minder geschikt voor een voorvoetloper door de hogere offset.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Mizuno Wave Inspire 19 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.