Skip to main content
On Cloudboom wedstrijd hardloopschoenen
On Cloudboom Echo

Productreview

On Cloudboom Echo 3 – Een van de beste carbonschoenen?

De On Cloudboom Echo 3 zorgt voor een nieuwe revolutie. Dit is de eerste wedstrijdschoen van On voorzien van superfoam en een carbonplaat. Ga de competitie aan en verpulver jouw persoonlijke record. Ga voor snelheid. Kies voor maximale energieteruggave en een voorwaartse afzet. Ben jij er klaar voor?

Shop damesmodelShop herenmodel
On Cloudboom dames hardloop wedstrijdschoen

3redenen waarom de On Cloudboom Echo 3 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je bent een haklander en zoekt een stabiele wedstrijdschoen

De Cloudboom Echo 3 heeft een offset van 10 mm en is daardoor ideaal voor een haklander. Een hardloopschoen met een hoge offset geeft minder spanning op de kuit. Bovendien zit er een dikke laag HyperFoam op de hiel om de impact van de landing op te vangen.

Opsomming 2

Je zoekt een carbonschoen voor de halve en hele marathon

Voor de eerste keer gebruikt On het PEBAX superfoam (wat On HyperFoam noemt) in hun wedstrijdschoenen. Dit dempingsmateriaal wordt ook gebruikt in de beste carbonschoenen van alle andere merken. Daardoor ervaar je meer energieterugggave bij elke stap en de carbonplaat stuwt je echt naar voren. Dat is prettig bij het lopen van halve en hele marathons op een wat hoger tempo.

Opsomming 3

Je bent een wat meer ervaren hardloper

Carbonschoenen zijn niet voor iedereen geschikt. De Cloudboom Echo 3 is geschikt voor de ervaren hardloper die minimaal al 1 jaar aan het hardlopen is en heeft meegedaan aan meerdere wedstrijden zoals halve marathons. Een meer ervaren loper is beter belastbaar en kan daardoor schoenen gaan afwisselen voor verschillende type trainingen. De On Cloudboom Echo 3 heeft veel energieteruggave en is het meest geschikt voor hardlopen op een wat hoger tempo. Als je sneller gaat hardlopen heb je meer profijt van de carbonplaat en zal het foam sneller in- en terugveren waardoor je echt dat “springplank” gevoel onder jouw voeten ervaart.

On Cloudboom Echo Runner
On Cloudboom Egci hardloopschoen
On Cloudboom Egci hardloopschoen
De On Cloudboom Echo 3 is een echte concurrent van andere “superschoenen” zoals de Nike Streakfly, adidas Takumi Sen 9 en Saucony Endorphin Elite. Verpulver jouw persoonlijk record!”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De Cloudboom Echo 3 is ontworpen in samenwerking met atleten en op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Een van de On atleten is Hellen Obiri, zij won dit jaar de Boston Marathon op indrukwekkende wijze. Zij liep toen op een On wedstrijdschoen die nog gelanceerd moet worden. Hellen Obiri is de enige vrouw die wereldkampioen werd tijdens indoor, outdoor en cross country.

De On Cloudboom Echo 3 in detail

On Cloudboom Echo
Microvezel bovenwerk

Voor minder wateropname en optimale ventilatie.

Helion HyperFoam

Voor maximale energieteruggave en veel comfort.

Speedboard van carbon en CloudTec

Vermindert energieverlies en optimaliseert voorwaartse propulsie.

Unieke rubberen slijtzool

Levert grip in alle omstandigheden.

Wat is CloudTec?

In alle modellen van On vind je CloudTec in de zool van de schoenen. Deze bestaat uit drie verschillende elementen. Ten eerste de unieke Clouds, die samen de slijtzool vormen. Deze wolkjes kunnen zowel horizontale als verticale schokken opvangen en maken je landing daardoor extra zacht. De Cloudboom Echo heeft Cloud-elementen in de hiel en voorvoet, wat zorgt voor zachte landingen en een explosieve afzet. CloudTec omvat ook het Speedboard en dat is bij de Cloudboom Echo verrijkt met carbon voor stabiliteit en propulsie.

3kenmerken van de On Cloudboom Echo 3

Opsomming1

Bovenwerk van microvezel

Het bovenwerk van de Cloudboom Echo 3 is gemaakt van een lichtgewicht microvezel wat zorgt voor een optimaal ademend vermogen. Hierdoor blijven jouw voeten droog en comfortabel, ook in hele warme omstandigheden. Het voordeel van dit microvezel is dat het weinig water opneemt. Als je dus loopt in de regen, behoud je het lichtgewicht gevoel aan jouw voeten.

Opsomming 2

Zeer veerkrachtige PEBAX-tussenzool

Elke carbonschoen van tegenwoordig bestaat uit PEBAX foam. Het is de eerste keer dat On dit foam (wat ze Helion HyperFoam noemen) toepast in hun hardloopschoenen. Dit dempingsmateriaal is ontwikkeld door het bedrijf Arkema en is een thermoplastisch elastomeer zonder weekmaker. PEBAX heeft de hoogste energieteruggave waardoor je op snelheid kan blijven lopen, ook als je het wat zwaarder krijgt tijdens lange afstanden.

Opsomming 3

Speedboard verrijkt met carbon

Het Speedboard in de Cloudboom Echo is verrijkt met carbon. Daardoor wordt deze wedstrijdschoen een stuk stabieler en geeft tijdens het hardlopen een explosieve afzet naar de voorvoet. De carbonplaat heeft een gebogen constructie, zodat je op de voorvoet meer foam voelt. Doordat de carbonschoen in de teen omhoog gericht staat zal je automatisch gaan afwikkelen en dat resulteert in een soepele afwikkeling van hak naar voorvoet.

Advies voor On Schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Wij adviseren de On Cloudmonster voor jouw rustige trainingen en lange afstanden. De Cloudsurfer is een ideale allrounder waarmee je rustige en snelle trainingsruns kunt doen. En tot slot is de On Cloudflow een fijne hardloopschoen voor korte intervallen en snelle duurlopen tot 10 km. Ben jij een hardloper die ook wel eens aan bootcamp doet? Dan is de On Cloud X 3 een aanrader, want dit model heeft een wat breder Speedboard voor stabiliteit en extra ondersteuning.

De On Cloudboom Echo 3 in de test

Onze schoenen worden door ons eigen experts getest. Daan Glorie heeft de On Cloudboom voor jou uitgeprobeerd. Lees hier zijn bevindingen.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Kenmerken On Cloudboom Echo 3

Offset
10 mm
Gewicht heren
Ca. 217 gram
Gewicht dames
Ca. 217 gram
Schoentype
Neutraal
Artikelgroep
Wedstrijdschoenen

Mening van onze experts

Mate van pronatie
 1. Neutraal
 2. Minimaal
 3. Middelmatig
 4. Hevig
Ondersteuning
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Demping
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel
Responsiviteit
 1. Weinig
 2. Gemiddeld
 3. Veel

Fit

“Complimenten aan de designers van On voor het ontwerp. De schoen ziet er echt mooi en strak uit met die witte en groene kleuren. Deze wedstrijdschoen zit super comfortabel aan je voeten en dat komt met name door het microvezelmateriaal. Tijdens het testen bij een baantraining bleven mijn voeten droog terwijl het toch flink had geregend. Ik vind een stevige hielkap belangrijk voor de ondersteuning en gelukkig heeft de On Cloudboom Echo 3 dit ook. Deze racer is redelijk smal en daarom zou ik deze niet adviseren aan hardlopers met een brede voet of hoge wreef. Ik adviseer om deze schoen in dezelfde maat te bestellen als je gewone hardloopschoenen.”

On Cloudboom Fit

Stride

“Ik heb de schoen onder andere getest tijdens een baantraining. Tijdens het 3 km inlopen op het asfalt merkte ik veel energieteruggave en een aangename demping. De schoen is zo licht dat ik bijna niet merkte dat ik schoenen aan had. Ik ben een haklander en deze nieuwste Cloudboom Echo is heel erg stabiel. Geen moment zakte mijn enkels naar binnen, dus de carbonplaat doet goed zijn werk. Het PEBAX foam zit ook in de superschoenen van Nike en adidas waardoor je de hoogste energieteruggave krijgt. Ik liep 10 x 600 meter met 200 meter interval rust en daar is deze schoen echt voor ontworpen; het lopen op snelheid. Of het nu gaat om een snelle 5 km of marathon, met deze snelle hardloopschoen kan het allemaal. Persoonlijk zou ik hem gebruiken tot en met de halve marathon. Deze schoen heeft namelijk niet de maximale demping en zooldikte.”

On Cloudboom zool

Speed

“Wat maakt de On Cloudboom Echo 3 zo snel? Ik vond met name het lichte gewicht prettig en de hoge mate van grondcontact en energieteruggave. De carbonplaat ligt relatief hoog in de hiel en wat lager op de voorvoet. Daardoor merkte ik wel een aangename demping op de hak, maar een iets hardere afzet. Ik denk dat een voorvoetloper dit model heel fijn vind doordat je veel contact met de ondergrond hebt. Tijdens mijn intervallen op de baan voelde de On Cloudboom Echo bijna aan als een soort spike, maar dan met wat meer demping en comfort. De On Cloudboom Echo 3 is een echte concurrent van andere “superschoenen” zoals de Nike Streakfly, adidas Takumi Sen 9 en Saucony Endorphin Elite. Verpulver jouw persoonlijk record!”

On Cloudboom Speed

De On hardloopschoenencollectie

Welke On hardloopschoen past bij jou? Dit hangt af van jouw doelstellingen en wat voor type hardloopschoen je zoekt. Ga je voor een wedstrijdschoen of een echte allrounder? De On Cloudmonster en On Cloudsurfer zijn allround hardloopschoenen voor de neutrale loper. De Cloudmonster onderscheidt zich door maximale demping en een dikke tussenzool voor veel comfort tijdens dagelijkse trainingsruns en lange afstanden. De Cloudsurfer heeft de vernieuwde CloudTec Phase-technologie. Dit model heeft geen Speedboard, voelt zacht aan en is heel flexibel. De Cloudflow is een van de lichtste On hardloopschoenen en is te gebruiken voor zowel trainingen als wedstrijden. Ben je fan van minimalistische schoenen? Dan is de Cloudflow de perfecte keuze.

Eindsprint

Met de On Cloudboom Echo 3 zet het merk On een serieuze stap in de markt van carbonschoenen. Door het toevoegen van PEBAX superfoam en een uniek vormgegeven carbonplaat zorgt deze hardloopschoen voor snelheid tijdens trainingen en wedstrijden. Deze hardloopschoen is minder geschikt voor rustige duurlopen en hersteltrainingen. Dan kan je beter kiezen voor de On Cloudmonster.

De On Cloudboom Echo 3 is vergelijkbaar met de Saucony Endorphin Elite en de New Balance Fuelcell SC Elite V3. Dit zijn ook wedstrijdschoenen met carbon gemaakt voor halve en hele marathons.

Net zo enthousiast geworden als wij? Vanaf 6 juli kun je de On Cloudboom in onze webshop vinden. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.