Skip to main content
New Balance Fresh Foam X Vongo V6

Productreview

New Balance Fresh Foam X Vongo V6 – Meest innovatieve antipronatieschoen?

Zeg maar dag tegen zware antipronatieschoenen en zeg hallo tegen de nieuwste New Balance Fresh Foam X Vongo V6. Deze innovatieve allrounder is nu nog comfortabeler geworden door een dikkere Fresh Foam X tussenzool. Een EVA-plaat geeft de optimale begeleiding van jouw voeten en laten je soepel afwikkelen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Trek hem aan en ervaar het zelf.

Shop damesmodelShop herenmodel
New Balance Fresh Foam Vongo V6

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X Vongo V6 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je hebt een overponerende hardloopstijl

De New Balance Vongo V6 is ontworpen voor de overpronerende hardloper. Deze hardloopschoen biedt ondersteuning voor de loper met een gemiddelde tot zware overpronatie. Dit doet de Vongo niet door een correctieblok, maar door een EVA-plaat die in de tussenzool is geplaatst.

Opsomming 2

Maximale demping is wat jij zoekt in een hardloopschoen

We hebben goed nieuws voor liefhebbers van maximale demping. De Fresh Foam X-tussenzool van de Vongo V6 is namelijk met 5 mm verhoogd. Daardoor ervaar je ultra demping bij het lopen van lange afstanden zoals halve en hele marathons.

Opsomming 3

Je loopt iets meer op de midden- en voorvoet

Één van de grootste veranderingen van nieuwste Vongo is de aanpassing van de drop. Deze is namelijk verlaagd van 8 mm naar 6 mm. De drop is het verschil in hak -en voorvoethoogte. Hoe lager de drop, hoe meer een hardloopschoen geschikt wordt voor een midden- en voorvoetloper. Hardlopers met een relatief wat snelle afwikkeling profiteren ook van de vlotte afrol die de Vongo V6 kan bieden.

"De New Balance Fresh Foam X Vongo V6 is een antipronatieschoen boordevol technische innovaties zoals een EVA-plaat en lagere heeldrop. Ervaar maximale demping, maar voel ook optimale ondersteuning."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De New Balance Vongo V6 een van de meest geteste New Balance hardloopschoen is? Danny Orr (General Manager New Balance Running) vertelt hierover: “Dit is een van de meest geteste hardloopschoen. Of het nu gaat om testen in het lab of een grote groep hardlopers die de schoen op de weg hebben getest. Wij willen begrijpen wat nu de behoeftes en wensen van overpronerende hardlopers zijn. De Vongo V6 is onze innovatieve benadering van antipronatiehardloopschoenen. Geen stabiliteitsblok meer, maar eerder begeleiding van de voeten op een natuurlijke manier.”

De New Balance Fresh Foam X Vongo V6 in detail

New Balance Vongo V6
Synthetisch Hypoknit-bovenwerk

zonder naden voor een comfortabel gevoel om de voeten.

Fresh Foam X-tussenzool

zorgt voor ultra-demping tijdens je run en geeft een responsief gevoel onder de voeten.

EVA-plaat in de tussenzool

geeft extra ondersteuning om overproneren tegen te gaan.

Rubberen slijtzool

biedt een goede grip en tractie tijdens het hardlopen.

New Balance 860v13 versus Vongo v6

De New Balance 860v13 is de traditionele antipronatieschoen met Fresh Foam X en correctieblokje. Deze schoen is een echte allrounder en het meest geschikt voor de hardloper met een lichte antipronatie. De New Balance Vongo V6 heeft wat meer demping en begeleidt de voet niet door een blokje, maar door een EVA-plaat die onder de voet loopt. De Vongo V6 blinkt vooral uit in comfort tijdens lange afstanden en hardlopers die iets meer op de midden- en voorvoet lopen.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X Vongo V6

Opsomming1

Hypoknit bovenwerk

De Fresh Foam X Vongo V6 heeft een speciaal ontwikkelde Hypoknit bovenwerk. Hypoknit is het gestroomlijnde ontwerp van de schoen en is ontworpen om op strategische gebieden rek en ondersteuning te bieden. Bovendien heeft het bovenwerk een verstelbare vetersluiting om een perfecte pasvorm te garanderen. Doordat het synthetische bovenwerk geen naden bevat is er geen kans op drukplekken. Ervaar een comfortabel gevoel om je voeten zodra je de Vongo aantrekt. In het bovenwerk zijn reflecterende elementen aangebracht zodat je beter zichtbaar bent in het donker.

Opsomming 2

Fresh Foam X dempingsmateriaal

De tussenzool van de Vongo V6 is verrijkt met Fresh Foam X foam. Dankzij de honingraadstructuur van dit foam krijg je een zachte landing vanaf de hak en middenvoet. In de voorvoet zijn de “honingraadjes” wat kleiner gemaakt voor een responsieve afzet. Het foam bestaat voor ongeveer 3% uit biologisch materiaal waardoor New Balance de CO2-voetafdruk verkleint. Ten opzichte van de voorganger is de tussenzool 5 mm dikker gemaakt waardoor je bij lange afstanden meer demping en comfort ervaart.

Opsomming 3

EVA-plaat in de tussenzool voor stabiliteit

De New Balance Vongo V6 is voorzien van de nieuwste stabiliteitsinnovatie, namelijk een EVA-plaat met een hexagonpatroon wat gebaseerd is op het Fresh Foam design. Deze constructie corrigeert meer aan de onderkant van de voet dan aan de binnenzijde. Daardoor word je op een natuurlijke manier begeleid in plaats van dat je op een correctieblok staat. Deze stabiliteitsinnovatie gebruikt New Balance ook in hun basketbalschoenen. Daar werkt dit heel goed, omdat je door alle zijwaartse bewegingen tijdens het basketbal ook veel stabiliteit nodig hebt.

De New Balance Fresh Foam X Vongo V6 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X Vongo V6

Offset
6 mm
Gewicht
Ca. 243 gram dames / 303 gram heren
Type loper
Overpronerende loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
Fresh Foam X (vernieuwde samenstelling)

Fit

“Het fijne van deze schoen is dat deze ruim bij de voorvoet is. Mensen met een brede voet of hallux valgus hebben veel voordeel van deze pasvorm. Zoals gewoonlijk voelen New Balance hardloopschoenen altijd heel comfortabel om de voeten. In de hiel van de Vongo v6 zit veel zachte bekleding wat erg prettig zit. De hielkap is relatief hoog, maar wel zacht gemaakt zodat je de schoen makkelijk kan aan- en uittrekken. De schoenlip is lekker dun en geeft geen druk op de wreef. Het mesh in voorvoet heeft wat stretch, dus mochten je voeten iets uitzetten tijdens het hardlopen dan is dat geen probleem.”

New Balance Fresh Foam Vongo V6 Fit

Stride

“De New Balance Vongo v6 is de correctie schoenvariant op de 1080v13. De tussenzool voelt heel zachter aan dan de vorige versie. Bovendien geeft deze schoen een “bouncy gevoel” met een prettige energieteruggave. Vroeger had de Vongo een correctieblok, maar inmiddels is het een allrounder met een dual-density tussenzool. Dat betekent dat de onderste laag foam zorgt voor stabiliteit en de bovenste laag geeft het comfort. Ik vind dat wel prettig, want boterzachte hardloopschoenen houd ik niet zo van.”

New Balance Fresh Foam Vongo V6 Stride

Stability

“Ik zou de New Balance Vongo v6 aanraden voor overpronerende hardlopers die op zoek zijn naar een hardloopschoen met een wat lagere drop. Ook zullen hardlopers met een midden- en voorvoetlanding wat meer profiteren van de “rocker” oftewel de ronding van de zool. Zodra je land, zal je voet naar voren worden afgerold. De Vongo v6 is een hardloopschoen met een lichte antipronatie, dus neutrale lopers die lange afstanden lopen zouden ook deze schoen kunnen kiezen voor wat meer stabiliteit zodra je vermoeid raakt.”

New Balance Fresh Foam Vongo v6 Stability

De New Balance Fresh Foam X collectie

Weet je niet welke New Balance hardloopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke New Balance hardloopschoen voor jou de beste steun en demping biedt. Alle New Balance hardloopschoenen met een 80 in de naam zijn de neutrale modellen terwijl de 60 de antipronatiemodellen zijn. Neutrale hardlopers kunnen kiezen voor de 880v13 of 1080v13. De 880v13 is het meest veelzijdige model terwijl de 1080v13 excelleert op de langere afstanden door de dikkere tussenzool van Fresh Foam X dempingsmateriaal. Ben jij een overpronerende hardloper? Dan is de New Balance 860v13 de beste optie als je een allrounder zoekt. De Vongo V6 is de antipronatieversie van de 1080v13 en heeft een EVA-plaat voor optimale ondersteuning van jouw voeten.

Eindsprint

New Balance speelt heel handig in op de nieuwe trends die spelen in de markt van antipronatie hardloopschoenen. De Vongo is altijd het paradepaardje geweest van New Balance om te innoveren en dat is hun zeker gelukt met deze 6e versie. De Vongo V6 voelt niet alleen comfortabeler aan, maar geeft ons ook dat vertrouwde en stabiele gevoel wat je wil van een antipronatieschoen. De New Balance Fresh Foam X Vongo V6 is het meest geschikt voor het lopen van lange afstanden. Wij raden deze schoen niet aan voor wedstrijden. Kies dan voor de SuperComp Trainer of SuperComp Elite die een carbonplaat hebben en zodoende een snelheidsimpuls geven.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X Vongo V6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.