Skip to main content
ASICS Trabuco 12 Trailschoenen
ASICS Trabuco 12 trailschoenen

Productreview

ASICS Gel Trabuco 12 – Een betrouwbare traillegende

Kies voor de ASICS Gel Trabuco 12 als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige trailschoen. Deze traillegende is vernieuwd en staat klaar voor jouw volgende trailavontuur. De combinatie van Flytefoam Blast demping en ASICSGRIP maakt dit een comfortabele trailschoen voor de beginnende trailloper. Welke trail ga jij lopen?

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Trail

3redenen waarom de ASICS Trabuco 12 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt beginnen met trailrunning

De Gel Trabuco 12 is uitermate geschikt voor de beginnende trailloper. Deze trailschoen is stabiel door een wat breder platform, een rotsplaat en een stevig noppenprofiel. De Flytefoam Blast demping is bovendien comfortabel voor zowel korte als lange afstanden. De Gel Trabuco is behoorlijk torsiestijf en biedt een goede bescherming als je van nature makkelijker je enkels verzwikt.

Opsomming 2

Je zoekt een allround trailschoen

Met de ASICS Gel Trabuco 12 haal je een echt veelzijdige trailschoen in huis. Ga je een bergloop doen? Een rustig of lange trailrun? Dan biedt de Trabuco 12 veel bescherming en demping voor elk avontuur. Hij is echter iets minder geschikt voor snelle trainingen of wedstrijden door het wat hogere gewicht. Kies dan eerder voor de ASICS Fuji Lite of Fuji Speed.

Opsomming 3

Je hebt een gemiddeld tot zwaarder postuur

In de wereld van trailschoenen is de Trabuco 12 een van de meest stabiele hardloopschoenen. Vroeger had deze schoen een DuoMax-ondersteuningssysteem, maar deze ontbreekt net zoals bij de 11e versie. Door de bredere zool is de schoen stabiel genoeg.

ASICS Trabuco 12
ASICS
ASICS Trail
“De Gel-Trabuco 12 bouwt verder op het succes van zijn voorganger. Het is een zeer stabiele, allround trailschoen met een vernieuwd en ademend bovenwerk.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Trabuco ook elk jaar verkrijgbaar is in een waterdichte variant? Deze GTX-versie heeft een speciale coating aan de binnenzijde zodat je voeten droog en comfortabel blijven. Bovendien zorgt het Gore-Tex membraan ervoor dat je wat warmere voeten houdt in winterse omstandigheden. Koop geen GTX-versie als je ook van plan bent om in de zomer veel te trailen, want over het algemeen kunnen je voeten dus minder ademen.

De ASICS Trabuco 12 in detail

ASICS Trabuco 12
Technisch mesh bovenwerk

met teenbescherming die een optimale balans creëert tussen comfort, pasvorm en ademend vermogen.

3D space constructie van de hiel

voor een goede enkelomsluiting en verbeterde enkelstabiliteit.

Flytefoam Blast tussenzool

biedt een lichtgewichte en energieke loopervaring.

ASICS Gel

in de hak biedt een comfortabele demping tijdens elke landing.

ASICSGRIP slijtzool

voor ultieme grip op onverharde paden.

Rotsplaat in de voorvoet

ter bescherming tegen scherpe obstakels zoals losse stenen.

ASICS Gel Trabuco 12 of de Trabuco Max 2?

De ASICS Gel Trabuco 12 blinkt het meeste uit tijdens trailruns tot en met marathonafstand. Ben jij van plan om een meerdaagse trail te lopen of wellicht een ultratrail af te leggen? Overweeg dan zeker de Trabuco Max 2 als nieuwe trailschoen, omdat dit model wat meer demping heeft. De tussenzool is niet alleen dikker, hij is bovendien zachter door het Flytefoam Blast + dempingsmateriaal.

3kenmerken van de ASICS Trabuco 12

Opsomming1

Technisch mesh bovenwerk

De grootste update van de Trabuco 12 zit in het bovenwerk. Dit is nu vernieuwd van Engineered Mesh naar Technisch Mesh. Dit betekent dat de pasvorm is verbeterd met de ideale balans tussen steun en ademend vermogen. Er is een elastische veterlus geplaatst zodat de veters op zijn plaats blijven tijdens het hardlopen. De teenversteviging biedt bescherming tegen scherpe obstakels zoals losse stenen.

Opsomming 2

Flytefoam Blast en ASICS Gel dempingsmateriaal

In de tussenzool zien we geen grote veranderingen, want de ASICS Gel in de hiel is behouden alsmede het Flytefoam Blast dempingsmateriaal. Deze biedt een lichtgewichte en energieke loopervaring. Om de stabiliteit te verbeteren is de zool bij de voorvoet 10 mm breder en bij de hiel 5 mm breder in vergelijking met de Gel-Trabuco 10. Daardoor ervaar je een goede stabiliteit bij elke stap die je zet. Onder de voorvoet van de Gel Trabuco 12 zit een rotsplaat die je voeten beschermt tegen scherpe stenen.

Opsomming 3

ASICSGRIP-slijtzool

De ASICSGRIP slijtzool biedt ultieme grip op onverharde paden. Deze technologie is ook erg effectief als het gaat om grip in natte omstandigheden. De noppen van 4,5 mm geven een goede grip bij klimmen, dalen, single tracks en zachte ondergronden.

De ASICS Trabuco 12 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS Trabuco 12

Offset
8 mm (hiel: 22mm/ voorvoet 14mm)
Gewicht
Ca. 285 gram dames / 314 gram heren
Type loper
Neutraal
Type schoen
Trailschoenen
Type demping
Flytefoam Blast

Verwachtingen

“Een van mijn favoriete duurloopschoenen is de Gel Nimbus. De Gel is zo zacht en aangenaam dat ik bij elke landing prettig neerkom. Ik hoop dat ik dit gevoel ook ervaar met de Trabuco 12. Ik loop regelmatig trailruns, zowel trainingen als wedstrijden en ben nog op zoek naar een goede allround trailschoen. De Gel Trabuco 12 is zo’n allround trailschoen die zowel geschikt is voor wat minder uitdagende en technische trailruns.”

Fit

“De Gel Trabuco 12 zit heerlijk om mijn voeten. Wat mij meteen opvalt is de mooie teenversteviging die mijn voeten beschermd tegen stoten. De hielkap is relatief laag, maar dat vind ik niet storend. De voorvoet biedt genoeg ruimte voor het uitzetten van mijn voeten bij het lopen van lange afstanden. De extra veterlus bovenop is handig, want daardoor kunnen de veters niet losraken tijdens het hardlopen. Ik sta wel meteen stevig in de schoen als ik hem aantrek dus de lockdown is perfect.”

ASICS GEL Trabuco 12

Stride

“De Gel in de Gel Trabuco doet goed zijn werk. Ik ben een echte haklander en daardoor profiteer ik van de zachte Gel die in de hiel is verwerkt. De landing is dus zacht en door de lage offset van 8mm ervaar ik een soepele afwikkeling van hiel naar voorvoet. De schoen voelt ook heel stevig aan, want als ik op een boomstam stap blijf ik stevig staan. Mijn enkels krijgen geen kans om te verzwikken. Dit is ook te danken aan de ASICSGRIP-slijtzool die een goede grip geeft op alle ondergronden.”

ASICS GEL Trabuco 12

Comfort

“De Gel Trabuco 12 is een hele comfortabele en allround trailschoen die ik aan iedereen kan aanbevelen. Voor de beginner is het een hele stabiele optie terwijl het voor een ervaren trailrunner een goede trailschoen is voor afstanden van 5 tot 42km trails. Ga je een ultra trail lopen? Dan adviseer ik de Trabuco Max, want deze heeft een dikkere Flytefoam Blast Plus tussenzool.”

ASICS GEL Trabuco 12

De ASICS trailschoenencollectie

Voor welke ASICS trailschoen kies jij? Ga je voor zekerheid en bescherming met de Trabuco serie of zoek je vooral een snelle racer uit de ASICS Fuji collectie? De ASICS Trabuco en Trabuco Max zijn de beste trailschoenen voor het lopen van lange afstanden op de onverharde paden. Deze hardloopschoenen komen het beste tot hun recht op rustige tempo’s door de zachte en aangename demping. Voor snelheid moet je bij de Fuji Lite en Fuji Speed zijn. De ASICS Fuji Lite is de lichtgewicht trailschoen zonder plaat terwijl de Fuji Speed de trailschoen is met carbonplaat voor een extra snelheidsimpuls.

Heb je advies nodig over een ASICS schoenrotatie? Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Wij geven twee voorbeelden van een geschikte schoenrotatie, namelijk:

ASICS Trabuco 12 Matrix

Eindsprint

De Gel Trabuco 12 is eigenlijk net zo betrouwbaar als zijn voorganger, maar door de update naar een technisch mesh voelt de schoen comfortabeler om je voeten. Met deze veelzijdige trailschoen heb je een ideale partner voor al jouw trailavonturen. Deze trailschoen is minder geschikt voor tempotrainingen of wedstrijden door het wat zwaardere gewicht.

De ASICS Gel Trabuco 12 is vergelijkbaar met de Saucony Peregrine 13 en de Nike Pegasus Trail 4. Dit zijn namelijk ook allround trailschoenen voor het lopen van zowel korte als lange trails.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS Trabuco 12 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.