Skip to main content
Saucony Ride 17 hardloopschoenen
Saucony Ride 17

Productreview

Saucony Ride 17, allemansvriend met extra bounce

De Saucony Ride 17 is dé veelzijdige allround hardloopschoen van Saucony waarmee je elke run aan kunt. De Ride 17 heeft een flinke update gehad ten opzichte van het vorige model, zonder dat dit ten koste is gegaan van het karakter van de schoen. Benieuwd hoe de Ride is veranderd en of deze schoen geschikt is voor jou? Wij hebben hem voor je getest!

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
Saucony Ride 17 hardloopschoenen

3redenen waarom de Saucony Ride 17 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een neutrale schoen die wel stabiel voelt

De Ride 17 is geen schoen die speciaal is gemaakt voor mensen die een correctie nodig hebben tijdens het lopen, maar de schoen heeft wel een aantal eigenschappen die zorgen voor een stabiel gevoel. De zool is wat breder aan de binnenkant van de hak en bij de voorvoet, zodat je voet daar voldoende ondersteuning heeft. Bovendien sta je niet óp maar ín de zool waardoor je voet nog beter wordt begeleidt.

Opsomming 2

Je hebt een midvoetlanding of wilt minder op je hak gaan landen

De 8 millimeter drop van deze schoen maakt hem geschikt voor lopers die op hun midvoet landen. Het voordeel is dat je niet te veel materiaal bij de hak hoeft mee te slepen bij elke pas, maar je wel voldoende beschermd bent tegen de impact van elke stap.

Opsomming 3

Je zoekt een schoen waarmee je veel verschillende tempo’s kunt lopen

De Ride 17 is door zijn opbouw een zeer veelzijdige schoen. De nieuwe PWRRUN+ tussenzool zorgt voor veel energieteruggave waardoor je makkelijk op hoge tempo’s kunt lopen, maar de Ride heeft ook voldoende stabiliteit en demping voor een lange duurloop op een rustig tempo.

Saucony Ride 17 allround hardloopschoenen
Saucony Ride 17 allround hardloopschoenen
Saucony Ride 17
“Vanaf de eerste kilometers voelde ik dat de schoen mijn voet goed ondersteunde en dat gaf me een veilig gevoel, iets wat je verwacht van een hardloopschoen voor dagelijks gebruik.”

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

Het woord Saucony komt van het woord ‘saconk’ uit de taal van de Lenni Lenape-indianen. Het betekent ‘een samenkomst van twee rivieren’. Het logo is geïnspireerd op de Saucony Creek, een rivier in Pennsylvania. Het logo symboliseert een stromende rivier met daarin drie keien.

De Saucony Ride 17 in detail

Saucony Ride 17 hardloopschoen
Engineered Mesh Bovenwerk

Met betere omsluiting rond de midvoet.

PWRRUN+-tussenzool

Superieur comfort met extra bounce.

Duurzame slijtzool

Extra materiaal op plekken met veel slijtage.

Saucony Ride 17 versus Triumph 21

Op het oog lijkt de nieuwe Ride 17 niet veel te verschillen van de Saucony Triumph 21. Beide zijn neutrale allround hardloopschoenen met een PWRRUN+ tussenzool en een zooldikte in de voorvoet van 27 millimeter, maar er zit wel degelijk verschil tussen deze twee schoenen. Zo heeft de Triumph 2 millimeter meer foam in de hak waardoor deze nog comfortabeler is voor een haklander. De Triumph heeft ook een knit bovenwerk en het PWRRUN+ foam voelt nog iets zachter onder de voet en is dus meer geschikt voor lange runs. De Ride 17 heeft wel een bredere zool en is daardoor iets stabieler.

3kenmerken van de Saucony Ride 17

Opsomming1

Engineered Mesh bovenwerk

Het bovenwerk van de Ride 17 is net als bij de Ride 16 gemaakt van een engineered mesh. Dit zorgt voor stevigheid en ademend vermogen op de plekken waar je dat het meeste nodig hebt. Ten opzichte van de Ride 16 is de omsluiting rond de midvoet beter door de verstevigde band om de voet.

Opsomming 2

Tussenzool van PWRRUN+

De tussenzool van de Ride 17 is gemaakt van het PWRRUN+ foam. Dit is een foam gemaakt op basis van TPU en geeft meer energie terug dan het gewone PWRRUN materiaal, dat uit een mix bestaat van TPU en EVA. Het is niet alleen veerkrachtiger, maar ook comfortabeler. Uniek bij Saucony is dat de inlegzool wordt gemaakt van hetzelfde materiaal.

Opsomming 3

Doorlopende rubberen slijtzool

In de Ride 17 loopt de rubberen slijtzool door over de gehele lengte van de zool. Dit zorgt niet alleen voor meer duurzaamheid, maar ook voor een betere stabiliteit van de schoen.

De Saucony Ride 17 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running
Camille Cholbi All4running

Daan Glorie & Camille Cholbi

Productexperts

Daan Glorie All4running
Camille Cholbi All4running

Daan Glorie & Camille Cholbi

Productexperts

Technische specificaties Saucony Ride 17

Offset
8 mm (hiel: 35 mm / voorvoet 27 mm)
Gewicht
Ca. 238 gram dames / 282 gram heren
Type loper
Neutraal
Type schoen
Allround hardloopschoen
Type demping
PWRRUN+

Voor- en nadelen van de Saucony Ride 17

+ Soepele en energieke demping dankzij PWRRUN+ foam wat voor extra veerkracht zorgt bij elke stap.

+ Hielkap is wat hoger dan bij vorige versie, waardoor de schoen ook vriendelijk is voor inlegzolen en lopers met een hoge wreef.

+ De Ride 17 is stabieler geworden door de 5mm bredere slijtzool waardoor je ook meer grip ervaart tijdens het lopen in de regen.

– Schoen is iets zwaarder geworden (circa 30 gram)

Fit

Camille: “Het eerste wat ik opmerkte toen ik de Ride 17 aantrok, was het zachte gevoel aan mijn voeten. Het bovenwerk van mesh laat je voeten goed ademen en de extra ventilatiegaten in deze nieuwe versie vind ik prettig voor hardloopschoenen voor dagelijks gebruik, vooral tijdens lange duurlopen. Zoals bij alle Saucony schoenen is er voldoende ruimte in de voorvoet om je tenen vrij te laten bewegen en te ontspannen. Qua pasvorm voelde ik meteen de steun bij de middenvoet, die doorloopt tot aan de hiel. Dit geeft een fijn lockdown gevoel. Het veters strikken gaat heel gemakkelijk en dankzij de stretch mesh veters is de wreef lekker soepel. De tong is dun en zit vast aan het bovenwerk. Hierdoor blijft hij goed op zijn plaats tijdens het lopen en ontstaat er geen druk op de bovenkant van de voet. De hielkap is vrij stijf, maar blijft comfortabel dankzij de zachte voering, en biedt voldoende steun aan de voet en enkel. De Ride 17 is “true to size”, dus kan je je gewone maat hardloopschoenen bestellen.”

Daan: “Wat mij opviel was de hogere hielkap van de Ride 17. Daardoor ervaar ik meer steun rondom mijn enkels. De schoen zit als een pantoffel om je voeten met overal veel bekleding en aangenaam comfort. De schoenlip is lekker dun en drukt niet op de wreef. De voorvoet was inderdaad wel breder dan bij de vorige versie, maar dat vind ik niet storend.”

Saucony Ride 17 Fit

Stride

Camille: “Ik kon de Ride 17 testen tijdens runs van ongeveer 15 km, op verschillende tempo’s (rustig tot stevig). Vanaf de eerste kilometers voelde ik dat de schoen mijn voet goed ondersteunde en dat gaf me een veilig gevoel, iets wat je verwacht van een hardloopschoen voor dagelijks gebruik. De schoen is ook heel stabiel bij de landing, wat voor een soepele afwikkeling zorgt. Ook in de bochten merk ik die stabiliteit en de schoen glijdt niet weg, zelfs niet op een nat wegdek. Dit is niet alleen te danken aan de bredere basis, maar ook aan het rubber onder de slijtzool. Het PWRRUN + foam biedt meer demping, maar vooral meer energieteruggave, zodat je efficiënt kunt lopen en je tempo kunt aanhouden zonder je spieren te veel te belasten. De meer uitgesproken rocker stuwt je naar voren en zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt. Eerlijk gezegd verwachtte ik een wat meer bouncy gevoel, maar de Ride 17 is toch erg comfortabel en responsief op verschillende tempo’s.”

Daan: “De Saucony Triumph en Ride waren al broer en zus van elkaar, maar nu lijken het meer tweelingzussen of -broers van elkaar. Ze hebben dezelfde demping, alleen een andere zooldikte en rocker. Ik vind de energieteruggave in de Ride 17 het grootste pluspunt, waardoor ik de schoen aangenaam vind voor langzamere en medium tempo’s. De schoen voelt ook veel stabieler aan dan de Triumph, wat ik erg positief vind als ik langere afstanden op een rustig tempo ga lopen. Door vermoeidheid zal je niet snel naar binnen zakken met je enkel. De Triumph heeft echter veel meer een rocker (ronde zool), wat ik persoonlijk wel fijn vind.”

Saucony Ride 17 Stride

Comfort en gebruik

Camille: “Wat voor mij de Ride 17 aantrekkelijk maakt, is de perfecte balans tussen demping en responsiviteit, waardoor het een prima schoen is voor de dagelijkse trainingen, van een rustig rondje joggen tot een snelle duurloop. Ik raad de Ride 17 aan voor beginnende hardlopers die op zoek zijn naar een betrouwbare hardloopschoen die zowel comfort als stabiliteit biedt. De Ride 17 is ook geschikt voor meer ervaren lopers die op zoek zijn naar een comfortabele, dynamische schoen. Zelf zou ik de Ride 17 gebruiken voor afstanden tot en met een halve marathon. Voor langere afstanden raad ik de Triumph 21 aan vanwege zijn zachtere demping. De Ride 17 is vergelijkbaar met de Nike Pegasus en de Asics Cumulus, die ook zeer comfortabele veelzijdige hardloopschoenen zijn, ideaal voor dagelijkse runs.”

Daan: “Ongelooflijk dat Saucony een allrounder aanbiedt met premium foam en toch tegen een wat lagere prijs. Ik zou deze schoen absoluut aanschaffen als ik maar één schoen kon kopen. Ik kan meerdere training op deze schoen doen, want door de hogere energieteruggave is de schoen ook prettig voor tempotrainingen en tempotrainingen. Voor mijn intervallen zou ik echter de Endorphin Speed kiezen, omdat deze reactiever is door een nylonplaat en superfoam in de tussenzool.”

Saucony Ride 17 gebruik

De Saucony collectie 

Weet je niet welke Saucony hardloopschoenen je moet kiezen? Wij maken het voor jou overzichtelijk met onze schoenenmatrix. In deze matrix heb je in één oogopslag duidelijk welke Saucony hardloopschoen voor jou de beste steun en demping biedt. De Saucony Kinvara 14 is het lichtere broertje van de Ride. Ideaal voor korte en snelle trainingen en met de 4 millimeter drop een schoen voor als je houdt van een wat meer natuurlijke manier van lopen. De Triumph 21 heeft wat meer PWRRUN+ foam onder de hak en is meer geschikt voor lange en rustige trainingen. Voor lange tempotrainingen en eventueel ook wedstrijden is er de Endorphin Speed 3, die met zijn dikke laag superfoam en kunststof plaat zeer veel energie teruggeeft.

Eindsprint

De Saucony Ride 17 heeft met het nieuwe PWRRUN+ foam een mooie update ondergaan. De Ride is daarmee nog comfortabeler en beter geschikt om langere runs mee te doen, maar ook op een hoger tempo voelt de Ride nog steeds vertrouwd.  Door de bredere basis is de Ride 17 ook een goede hardloopschoen voor lopers die een beetje ondersteuning nodig hebben.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Saucony Ride 17 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.