Skip to main content
ASICS Nimbus 26
ASICS GEL NImbus 26

Productreview

ASICS Gel Nimbus 26: Kies voor maximale demping tijdens elke run

De ASICS Gel Nimbus 26 brengt hardlopers wat ze willen. Maximale demping voor elke run. Deze 26e versie heeft nu een zachter bovenwerk en verbeterde grip. Ervaar ultiem comfort zodra je de Nimbus 26 aantrekt en loop in alle weersomstandigheden dankzij de Hybrid ASICSGRIP. Waar wacht je nog op?

Bekijk damesmodelBekijk herenmodel
ASICS GEL Nimbus 26

3redenen waarom de ASICS GEL Nimbus 26 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je vindt comfort van de schoen het belangrijkst

De ASICS Nimbus 26 is ontworpen voor hardlopers die comfort op 1 zetten. De Flytefoam Blast Plus Eco tussenzool en het PureGEL in de hak maakt de Nimbus tot een van de meest comfortabele allround hardloopschoenen op de markt. De GEL is niet zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is verwerkt in de tussenzool. Of je nu net begint of al jaren loopt, de ASICS Gel Nimbus 26 geeft jou de beste demping zodat jij jouw doelen kunt behalen.

Opsomming 2

Je bent liefhebber van lange afstanden

Al jarenlang is de ASICS Gel Nimbus geliefd onder lange-afstandlopers. Dat komt door het luxe en dempende gevoel onder de voet. Deze 26e versie heeft net zoals zijn voorganger een hielhoogte van meer dan 40 mm. Door de 8 mm offset kan bijna elke hardloper op deze schoen lopen, of je nu een hak-, midden- of voorvoetloper bent. Bij het lopen van lange afstanden wil je veel demping zodat je ook frisse benen houdt als je het zwaar krijgt. Laat dat nu precies zijn wat de ASICS Gel Nimbus 26 te bieden heeft.

Opsomming 3

Je wil een stabiele hardloopschoen met een goede grip

De geometrie en vormgeving van de nieuwste Nimbus 26 is aangepast, waardoor je met je voet meer in het foammateriaal staat dan erbovenop. Dit zorgt samen met de bredere basis van de zool voor veel stabiliteit. Bovendien is de slijtzool vernieuwd naar HYBRID ASICSGRIP, wat een zacht gevoel geeft bij de landing en een perfecte grip creëert in alle omstandigheden.

ASICS Nimbus 26
ASICS GEL Nimbus 26
ASICS GEL Nimbus 26 mobile
"Wil je een comfortabele allround hardloopschoen? Dan moet je Nimbus 26 echt proberen, want dan ben je direct overtuigd.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat?

De ecologische voetafdruk van de Gel Nimbus 26 is 25% lager dan het gemiddelde in de hardloopschoenenbranche. De CO2-voetafdruk is de totale hoeveelheid broeikasgassen die gedurende de levensduur van een product wordt gegenereerd. ASICS streeft ernaar om de CO2-uitstoot in de hele productieketen te verminderen. Daaorom is ASICS heel transparant over de manier waarop ze deze uitstoot meten en delen.

De ASICS GEL Nimbus 26 in detail

ASICS GEL Nimbus 26
Zachte hielkraag en stretchende schoenlip

leveren een makkelijke instap en goed omsloten pasvorm.

PureGEL

in de hiel voor een zachte en aangename landing.

Flytefoam Blast+ ECO

in de tussenzool zorgt voor een comfortabele demping bij elke stap.

HYBRID ASICSGRIP slijtzool

voor een optimale grip in alle omstandigheden.

ASICS Gel Nimbus of ASICS Gel Cumulus?

De Nimbus en Cumulus zijn beiden neutrale en allround hardloopschoenen, maar verschillen wel van elkaar qua demping en afwikkeling. De Nimbus heeft wat meer demping en een iets agressievere rocker waardoor de schoen het meest geschikt is voor lange afstanden. De kracht van de Cumulus is zijn veelzijdigheid. Of het nu gaat om een interval, duurloop of dagelijkse trainingssessie; met de Cumulus kan het allemaal. Hardlopers met een smalle voet kunnen het beste kiezen voor de Cumulus vanwege het gestroomlijnde design van het bovenwerk.

3kenmerken van de ASICS GEL Nimbus 26

Opsomming1

Engineered gebreid bovenwerk

De Nimbus 26 heeft een compleet nieuw bovenwerk ten opzichte van zijn voorganger. Een zacht, technisch gebreid bovenwerk omsluit op een comfortabele manier je voeten en zorgt voor geavanceerde ventilatie. Bovendien creëren de gebreide tong en kraag een zacht en ondersteunend gevoel. De schoenlip heeft wat stretch zodat er geen druk op de wreef komt zodra je voet iets gaat uitzetten. Tot slot is de OrtoLite X-55 inlegzool geproduceerd met het oplossingsverfproces dat het waterverbruik met 33% en koolstofuitstoot met 45% vermindert in vergelijking met conventionele verftechnologieën.

Opsomming 2

Flytefoam Blast+ ECO en PureGEL dempingsmateriaal

De volledige tussenzool van de Gel Nimbus 26 is gemaakt van het Flytefoam Blast Plus ECO dempingsmateriaal. Dit foam is voor 20% gemaakt uit gerecyclede materialen en biedt een lichtgewichte en energieke demping. De PureGEL is geplaatst in de hiel zodat de impact van een haklanding goed wordt opgevangen.

Opsomming 3

Hybrid ASICSGRIP

De nieuwe Hybrid ASICSGRIP slijtzool biedt een betrouwbare grip en tegelijkertijd een zachte landing. Ervaar nu uitstekende tractie, ongeacht de omstandigheden. Het AHARPLUS rubber verbeterd de duurzaamheid waardoor je ongeveer 600-800km op deze allrounder kan afleggen.

De ASICS GEL Nimbus 26 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties ASICS GEL Nimbus 26

Offset
8 mm (dames: 41-33 mm / 42-34 mm)
Gewicht
Ca. 260 gram dames / 305 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen

Verwachtingen

De Nimbus 25 was een van mijn favoriete hardloopschoenen van afgelopen jaar. Ik hoop dat de 26e versie net zo zacht en comfortabel is, want deze schoen is echt heerlijk voor rustige duurlopen en lange afstanden. Ik heb de Nimbus 25 veel gedragen tijdens mijn trainingskamp in Kenia als voorbereiding op de Rotterdam marathon. Toen was ik verrast door de stabiliteit op de onverharde wegen, ook wel “dirt roads” genoemd, die in Kenia nogal lastig zijn met veel losse stenen en technische klimmetjes. Wat dat betreft is de Nimbus een erg betrouwbare allrounder. Ik ben benieuwd hoe stabiel de ASICS Gel Nimbus 26 is.

Fit

“De ASICS Nimbus 26 is een stuk smaller dan zijn voorganger. Dit komt onder andere door de nieuwe veterlussen, waardoor de schoen strakker zit rondom de middenvoet. Bij de Nimbus 26 had ik soms het probleem dat er vuil in mijn schoenen kwam door de losse pasvorm rondom de enkel. Die is nu echt een stuk beter. De hielkap is ook iets smaller waardoor ik beter in de schoen blijf zitten. Het ademendvermogen is nog hetzelfde gebleven. Kortom ASICS heeft de problemen qua pasvorm goed opgelost.”

ASICS GEL Nimbus 26

Stride

“De updates aan de Nimbus lijken in eerste instantie klein. Vooral het bovenwerk en de slijtzool is aangepast. Echter, tijdens het hardlopen voelt de schoen ook veel stabieler aan zodra ik op mijn hak land. De schoen is niet meer zo zacht als dat hij was. En dat is een goed teken, want voor sommige hardlopers was de vorige Nimbus niet meer zo stabiel waardoor ze met de enkels wat naar binnen zakten. Eerlijk gezegd moest ik even wennen aan deze nieuwe Nimbus, maar hoe langer ik ging lopen op deze schoen hoe aangenamer het werd.”

ASICS Gel Nimbus 26

Comfort

“Het comfort van de Nimbus is nog steeds indrukwekkend. Door de dikke zool en het Puregel op de hiel heb je een aangename demping. Al jarenlang is dit de favoriet van vele lange afstandslopers. Ik adviseer de Nimbus 26 aan de beginnende loper met een haklanding vanwege zijn gel laag onder de hak. Voor de fanatieke hardloper is dit een ideale herstel- en duurloopschoen. Trek deze schoen niet aan voor de snelle trainingen, want daar zijn de ASICS Magic Speed en Metaspeed collectie beter in.”

ASICS Gel Nimbus 26

De ASICS allround hardloopschoenencollectie

Wil jij de beste ASICS hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale over overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe advisor. ASICS heeft verschillende type hardloopschoenen voor de neutrale loper. Zo zijn de Cumulus en Nimbus het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De ASICS Novablast en Superblast richten zich wat meer op tempotrainingen en zijn onderdeel van de “Run Faster” categorie van ASICS. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte ASICS hardloopschoen voor elke training.

Allround – ASICS Nimbus
Tempo/interval – ASICS Novablast
Wedstrijd – ASICS Superblast

ASICS Nimbus 26 matrix

Eindsprint

Tijdens de 25e verjaardag had ASICS al flink uitgepakt met de Nimbus als het gaat om demping en comfort. De tussenzool was dikker en zachter dan ooit. De ASICS Nimbus 26 bouwt voort op het succes van zijn voorganger en heeft met de zachtere kraag en verbeterde grip weer twee extra stappen gezet richting ultiem comfort tijdens lange afstanden. De Nimbus 26 is minder geschikt voor tempotrainingen of intervallen. Kies dan vooral voor de ASICS Novablast 4 of ASICS Magic Speed 3. De ASICS Gel Nimbus 26 is vergelijkbaar met de HOKA Clifton 9 en adidas Adistar 2. Dit zijn beiden allround hardloopschoenen met maximale demping.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de ASICS GEL Nimbus 26 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons WhatsApp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen.
Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal